Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AVarosMindenkie

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután Budafok-Tétény Önkormányzata a lakásmaffiára emlékeztető eszközökkel hajléktalanná tett egy 79 éves budafoki lakost, a képviselő-testület a szeptemberi ülésén felkérte a polgármestert egy átfogó vizsgálat lefolytatására és – annak eredményeire tekintettel – a törvényesség helyreállítására. Az…..
Tegnap délután ülésezett a budafok-tétényi szociális bizottság, ahol Bodrog Zoltán helyi képviselő fel szerette volna olvasni annak az idős budafoki úrnak a levelét, akit július végén az önkormányzat megfosztott az otthonától és egy soroksári hajléktalanszállóra vitt. Csiszár Zsuzsanna, a bizottság…..
Budafok-Tétény Önkormányzata megfosztott az otthonától és egy soroksári hajléktalanszállóra vitt egy 79 éves, tartósan beteg budafoki férfit. A Város Mindenkié (AVM) azóta kéri az Önkormányzatot, hogy engedjék vissza az idős úrat az otthonába. Szintén többször kértük az Önkormányzatot, hogy tegyék…..
Budafok-Tétény Önkormányzata 2019. július 30-án hajléktalanná tett egy 79 éves budafoki lakost. A polgármester mindeddig nem volt hajlandó velünk személyesen egyeztetni a helyzet megoldásáró: az idős férfi otthonába való visszatéréséről. A polgármester ehelyett néhány napja félrevezető és cinikus…..
A lenti közleményünkben tételesen cáfoljuk azt a közleményt, amit a Budafok-Tétényi Önkormányzat adott ki azt követően, hogy jogos közfelháborodást keltett, ahogyan 2019. július 30-án kizártak az otthonából és hajléktalanná tettek egy 79 éves, tartósan beteg budafoki lakost.  ..
Budafok-Tétény önkormányzata a helyi szociális ellátórendszer közreműködésével tegnap hajléktalanná tett egy idős férfit. A Város Mindenkié tiltakozik a szakmailag védhetetlen, etikátlan és kegyetlen eljárás ellen, és azt követeli az önkormányzattól, hogy azonnal tegyék lehetővé az idős férfi…..
Erzsébetet és családját május végén lakoltatták ki az elárverezett kispesti házukból. Vajon számíthat-e egy bajba került család a Kispesti Önkormányzatra? ..
Misetics Bálint felszólalása a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen és a lakhatáshoz való jogért az Alkotmánybíróság épülete elé szervezett eseményen, 2019. június 7-én. ..
Az AVM álláspontja az „életvitelszerű közterületi tartózkodás” szabálysértés ügyében hozott alkotmánybírósági döntésről...
A Bihari utcai lakóház hajléktalanná válással fenyegetett lakói és A Város Mindenkié 2017 ősze óta dolgoztak együtt a kilakoltatások megelőzése érdekében. A lakóházat és az abban lévő 73 komfortos bérlakást az Önkormányzat továbbra is el kívánja bontani, noha ezzel kapcsolatban mindeddig semmilyen…..
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korláton élő B. É.-t, férjét, valamint másfél éves és háromhetes gyermeküket törvénysértő kilakoltatással fenyegeti a bérbeadó, egy a település polgármesteréhez köthető cég. A Város Mindenkié csoport felszólítja a bérbeadót, hogy tartózkodjon a törvénysértő fellépéstől,…..
A parlament mára összehívott rendkívüli ülésének egyetlen napirendi pontja lett volna: A Város Mindenkié (AVM) és az Utcajogász Egyesület által kidolgozott törvényjavaslat, amely első lépésként legalább a gyermekes családok esetében felszámolná az elhelyezés nélküli kilakoltatások kegyetlen…..
Nem börtönökre van szükség, hanem szociális bérlakásokra! - Misetics Bálint és Lakatosné Jutka beszéde a 2018. november 4-én, az Alkotmánybíróság épülete elé szervezett tüntetésen...
Az első, gödöllői bírósági tárgyalás után ma Budapesten is sor került az első olyan bírósági ítéletekre, amelyeket a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló új, október 15-én hatályba lépett szabályozás alapján hoztak. A bíróság mindkét esetben megállapította a szabálysértést, és…..
Az október 15-én hatályba lépő, a közterületi hajléktalanság tilalmáról szóló jogszabályok nem adnak jogalapot sem a kunyhókban élő hajléktalan emberek előállítására, sem a kunyhók lerombolására. Üzenet a rendőrségnek és felhívás az ellenállásra. ..
„A Város Mindenkié pécsi csoportja egy 2015-ben alakult alulról szerveződő, önkéntesekből álló mozgalom, amelyben hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt, lakásszegénységben élő emberek és biztos lakhatással rendelkező szövetségeseik hajléktalanságban és lakásszegénységben élők érdekvédelmével…..
Tudomásunkra jutott, hogy Pécel Város Önkormányzata olyan hivatalos leveleket küld az önkormányzati bérlakások lakói számára, amelyek téves, illetve félrevezető információkat tartalmaznak a kilakoltatások jogszerű menetével kapcsolatban. Felmerül a gyanú, hogy az önkormányzat törvénysértő módon…..
A kőbányai képviselő-testület a mai napon a Bihari utcai önkormányzati lakóház elbontásáról döntött. A terjedelmes előterjesztést az önkormányzat nem hozta nyilvánosságra, és a képviselők is csak két nappal az ülés előtt kapták meg azt. A Fidesz-frakció szavazataival elfogadott előterjesztés annak…..
A kőbányai képviselő-testület a 2018. június 21-i ülésén fog dönteni annak a Bihari utcai 8/C szám alatti önkormányzati tulajdonú lakóháznak a bontásáról, amelyet 2005 és 2011 többszáz millió forintból újítottak fel. Az AVM kezdeményezésére (Tóth Balázs előterjesztése nyomán) elkészített terv célja…..
A zuglói MSZP szerint növelni kellene a hajléktalanság kriminalizációját a kerületben. A MSZP helyi képviselői nem csupán az emberséggel, a józan ésszel, a szakma egybehangzó álláspontjával, az alapvető jogokkal és az Alkotmánybírosággal kerültek szembe, hanem pártjuk…..
A Kőbányai Önkormányzat 2018. május 31-én sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati bérlakások helyzetéről, valamint a Bihari utcában és Hős utcában álló önkormányzati tulajdonú ingatlanok jövőjéről. A Város Mindenkié csoport bízott abban, hogy a sajtótájékoztató áttörést jelenthet a kilakoltatás…..
A Kőbányai Önkormányzat 2018. május 24-én csütörtök délelőtt tartott testületi ülésén a kormánypárti többség ismét leszavazta a Bihari utca 8/C alatti önkormányzati lakóházban tervezett kilakoltatások megelőzését célzó javaslatainkat. Így továbbra is több olyan lakót – köztük kisgyerekes családokat…..
2017 májusában robbant a hír: újra többmilliárdos adósságot halmozott fel a városvezetés. Az akkor elindult folyamat bőven tartalmazott látványelemeket, gyámság alá vételt, tobzódást a bizottságokban, rendkívüli közgyűlést, sluszpoénként pedig a nagyértékű városi ingatlanok elzálogosítását. Az egész…..
A kőbányai képviselő-testület fideszes többsége nemmel szavazott arra, hogy akár csak tárgyaljanak arról az előterjesztésről, ami biztosítaná, hogy a Bihari utca 8/C. lakói nem kerülnek az utcára. Amikor a lakók és A Város Mindenkié aktivistái magukhoz vették a szót, hogy számon kérjék az…..
A kőbányai képviselő-testület fideszes többsége a mai testületi ülésen levette napirendről a Bihari utcai lakók hajléktalanná válásának megelőzéséről szóló előterjesztést. Kovács Róbert polgármester nem hagyta felszólalni A Város Mindenkié (AVM) aktivistáit és a Bihari utcai lakókat, inkább…..