Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.D.

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarként aligha tudjuk (még sok-sok külföldön töltött év után sem) külső szemlélőként nézni Magyarországot és/vagy Budapestet, hiszen valamilyen emlék mindenkit köt az országhoz. Ezért érdekes kérdés, hogy vajon milyennek látnak minket a külföldiek, éljenek akár mondjuk Budapesten, vagy legyenek…..
I.D. 2018.01.18 19:29:42
@Pink Petsch: az elmult evekben, evtizedekben elkezdodott egy kaveforradalom (Third Wave Coffee - google it). Budapest elegge elen jar ebben, szerencsere, persze meg van hova fejlodni. En Svajcban elek es itt sokkal nehezebb ilyen kavezot talalni.

Ime egy terkep ahol ilyen kavet talalsz Pesten, sehol nem dragabb 500-nal az espresso, es 800-nal a flat white (ami ugye dupla). Es elkepesztoen jo minoseguek es finomak, mindig kepzett barista csinalja, na de ez az uj hullam lenyege.

www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ryJ07RkbND-EASyLaI_0nrM4f3c&hl=en_US&ll=14.55984747243756%2C-68.97219674999997&z=2
A Thália Színház április végi bemutatója – ha nagyon akarom – még voltaképp friss, ezúttal nem egy éves lemaradással néztem meg, mint például a múlt évad végén A nagy kézrablást, de ezzel az AJÁNLÓval már sok újdonságot nem árulhatok el azoknak, akik mindig időben tájékozódnak, így néhány gondolat…..
A pesti repertoáron különleges helyet foglal el a My fair lady, amely állítólag a tíz legnépszerűbb futó előadás egyike . Az első pillanatoktól kezdve felfokozott volt iránta az érdeklődés, tavaly nem egyszer lefagyott a színház online jegyértékesítésének szervere, órákat álltak sorban hajnaltól a…..
A Bexsero-ról szóló cikkünk megjelenése óta eltelt időben történt pár fejlemény e védőoltással kapcsolatban; most ezeket próbálom meg tömören összefoglalni. Annál is inkább, mert a cikk fő üzenete ugyebár épp az volt, hogy egyrészt jelenleg keveset tudunk, de másrészt ez igen hamar változhat, így…..
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
I.D. 2016.05.26 19:52:09
@Sasa112: most sikerult elolvasnom a sztorit - lesz valaha befejezes vagy az is az Episode 3-ok szokasos sorsara jutott...? ;)
Az európai vasúti közlekedésnek mai napig érdekes színfoltját jelentik az éjszakai vonatok. Mivel mi is már sok ilyennel utaztunk, és valószínűleg fogunk is, úgy gondoltuk, megosztjuk a tapasztalatainkat és a gondolatainkat a témában. Írásunk első részében a jelenlegi helyzetet mutatjuk be, a…..
Ez a tél elég hidegre sikeredett itthon, érthető, ha sokan húznának el most már melegedni egy kicsit. Ez sem lehetetlen, akár már a jövő hétre vannak olcsó jegyek igazán fasza és meleg helyekre is. Összegyűjtöttünk 7 igazán kedvező lehetőséget februártól áprilisig. Na ennyire érdemes korán…..
I.D. 2017.01.30 11:02:58
@avelemenyszabad: airport tax sokkal tobb
Egyre jobban megy az utazási irodáknak a hírek szerint. Árbevételük végre elérte a válság előtti szintet, kevesebb cég megy csődbe. Bár reálisan egyre kisebb az esélye, hogy bedől az irodánk, és itthon maradunk - vagy kinn ragadunk - összeszedtünk néhány indokot, hogy miért érdemes inkább másra…..
I.D. 2016.10.31 19:09:19
@Sweetshark: az elozo neked szolt. Hajoutat is barmikor tudsz online foglalni akar egyedul is es aakar direkt a hajotulajdonos tarsasagnal.

talan Eszak-Korea kivetelevel barhol, barmit meg lehet ma mar szervezni, es ha megsem teszed meg elore, helyben sem lesz lehetetlen, sot....

utoljara gimnazistakent utaztam szervezett uttal, 99-ben, Neckermannal :D

viszont ami megeri jo nehany helyen sztem gyakran egy helybeli privat vezeto, es most itt nem a pl. egyiptomi kismillio onmagat idegenvezetonek elolepteto figurakra gondolok.... rengeteg kezdemenyezes szervezi be a helyieket, h egyenileg mutassak meg a kornyekuket a turistaknak, nagyon sokszor turistaktol mentes helyeken...regebben mindig sajat magunk szerettunk felfedezni, de pl. La Paz-ban eletem egyik legemlekezetesebb varosnezeset koszonhetem nehany helyi arcnak (es elore szerveztuk le veluk....)

a mainstream nevezetessegekhez meg ugyis annyian mennek, meg annyi info van fent a neten, h nagyon ritkan eri meg idegenvezeto, kiveve aha valamit nagyon reszletesen meg akarsz ismerni (es altalaban azert nem igy van)

szoval nincs vagy alig van vmmi, amit ne lehetne sokkal jobban es elmenydusabban egyedul megszervezni...mar maga a szervezes is egy nagy elmeny!
I.D. 2016.11.03 16:09:53
@Sweetshark: cruise-ra gondoltam
I.D. 2016.11.03 16:18:46
@vanek ur: teljesen egyetertek, raadasul olyan utak is szervezhetok, amit soha nem hirdetne iroda.
PL. 4 nap 5 ejszaka alatt Izrael(+Palesztina), Jordania, Egyiptom highlights, full egyeni szervezes, repcsi, berelt autok, airbnb, booking es sok-sok google (+maps) :)
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
I.D. 2016.05.26 21:26:29
@Shy (just shy!): jaja, asszem evekig volt parhuzamosan Guru es PC Guru??
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
I.D. 2016.05.26 20:28:54
@LilyotV: valoban, az MM6 cikked hatasara irtam meg anno eletem elso es egyetlen jatekleirasat illetve ujsagcikkjet (Brood Wars), melyet a Fazekas-suliujsagbeli megjelenese utan meg Mocsynak is bekuldtem :) total hasonlo felepitessel, mint az MM6 cikk :))
ujsagiroi palyafutasom itt veget is ert (szerencsere), de a cikked meg engem is ravett az irasra, annyira jo volt!!
Ugrás Svájcba Szabadnap 2014.04.24 16:29:37
Van egy mozgó munkaszüneti napunk, eldönthetem, hogy április 28, vagy szeptember 15 legyen. Király! :)..
Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy a „mindent Svájcról” címet adom a mai posztnak, aztán persze nem akartam kitenni a mai szerzőt, Andyt annak, hogy emiatt kritika érje, ám már a gondolat is jelzi: igencsak alapos, amolyan „klasszikus határátkelős” posztot olvashattok ma az…..
Kaviár, Dom Pérignon pezsgő, Michelin-csillagos séfek által megálmodott menük, luxusmárkák kozmetikai szerei, masszázs funkcióval rendelkező ülés, ami teljesen vízszintes pozícióba állítva ággyá alakítható, prémium fejhallgatók, zavartalan egyedüllétet biztosító…..
I.D. 2014.09.22 11:23:42
@hagyma: swiss air csodbe ment 2002-ben, a jelenlegi neve szimplan csak Swiss
I.D. 2014.09.22 11:24:36
@valasz a KE-nek: swiss business jobb mint a Lufi uj business (a regi az fos nagyon)
Az elmúlt hetek egymást sűrűn követő légikatasztrófái nyomán a világsajtó természetesen azon rugózik, hogy veszélyesebbé vált-e a repülés. A válasz egyértelmű nem, de van pár dolog, amit különösen érdemes kiemelni. Ezek közül a legfontosabb: Európában fapados…..
I.D. 2014.08.03 14:26:26
@Bicepsz Elek: a fekete doboz adatai alapjan tenyleg Bonin volt a hibas. A teljes cockpit felvetel fent van a neten.
I.D. 2014.08.03 14:29:40
@Mészáros Laci: 3 pilota volt, a kapitany pihent, 2 volt a cocpitban. Ebbol aki vezette a gepet, rosszul reagalt arra, amikor a sebessegmerok bemondtak az unalmast es ezert az autopilot kikapcsolt. Vegzetes hibaja az volt, mikor atadta az iranyitast tapasztaltabb tarsanak, tovabbra is huzta maga fele a stick-et, amirol tarsa nem tudott. MIre ez kiderult, illetve a kapitany jott, mar keso volt.

A pilota rossz kikepzes vezetett a tragediahoz, na meg nemi konstrukcios hiba az AIrbustol, ami azert nem kellett volna h vegzetes legyen.

Olvasssatok utana a neten a hibatalos jelentesnek.
A választások szabadságát és tisztaságát ellenőrző, legnagyobb tekintéllyel rendelkező szervezet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a 2014-es magyar választásokat is megfigyeli. A kampányban szerzett tapasztalatok alapján egy közbülső jelentést fogalmaztak…..
I.D. 2014.04.02 18:42:55
@fehérfarkas: tenyleg?? nem mondod! latom nem ment at a lenyeg. nem baj, akkor ujra: mint irtam, van erre megoldas: ha allando jelleggel kulfoldon lakik, ezt jelentse be (nem kell a cimet sem megadni), tartson meg egy tartozkodasi cimet Magyarorszagon (ha kell) es maris szavazhat levelben. En ezt tettem, mi ebben a nehez?

ha valaki csak ideiglenesen megy ki (nehany het/honap), es emiatt nem akar kijelentkezni, akkor valoban utaznia kell a szavazasert, de ez a cikk a KIVANDORLOKrol szolt, akik evek ota kulfoldon elnek.

gondold at, ha mindenki alapbol levelben szavazhatna, ha kulfoldi cimre kere, akkor az kib. megnovelne a valasztasi csalas lehetoseget! ha akarod, elmagyarazom miert, de sztem ha picit gondolkodsz trollkodas helyett, akar meg ra is johetsz.
I.D. 2014.04.02 20:59:39
@hammurabbi:
"Nem csak a külhoni magyarok, hanem a magyarországi lakhellyel rendelkező Magyar állampolgárok is szavazhatnak levélben. Tehát, ha valaki nem volt szavazni a szavazás napján, annak a nevére a tudta nélkül, a szavazás napja után levélbeli voks adható le."

Ezt meg honnan veszed?? Ez pont h nem igaz!!

Az ALLANDO lakcimmel rendelkezo magyarok nem szavazhatnak levelben, es CSAK ok szavazhatnak egyenire is meg listara is!!

@fehérfarkas:

hammurabbi tudtan kivul neked is valaszolt: pontosan az ilyen lehetosegek miatt jo, h az allando magyarorszagi lakcimesek nem szavazhatnak levelben! Es ez csak egy pelda!

Es igen, egy szuk retegnek szivas, de ez elenyeszo, kiveteles helyzetu kisebbseg (aki csak 1-2 eve ment ki es meg nem jelentkezett at kulfoldi allando cimre)

amugy NEM kell megadni a cimedet, es ha igen, azt sem ellenorzik, megadhatsz barmit! A levelet a szavazolapra pedig akarmilyen cimre kerheted! Van benne egy azonositolap, amit csak te vagy nagyon kozeli rokonod tud kitolteni, aki MINDENT tud rolad...
I.D. 2014.04.02 22:01:39
@hammurabbi:

hmm es akkor erre mit mondasz?

Adatlap

hammurabbi 0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.01.15. óta tag.
hammurabbi ezekben a blogokban publikált:
Ahogy arról az előző részben már írtunk, a 2014-es választásokon minden szempontból jobbra lejt a pálya: bár a választási regisztráció elbukott az Alkotmánybíróságon, a Fidesznek jó pár egyéb terve volt még a tarsolyában. A választási rendszer immár a győztest…..