Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balmoral

0 bejegyzést írt és 3390 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa eddig úgy tekintett az orosz törleszkedésre, mint mikor a macska odarókázik a sarokba, a gazdi meg eléhúzza a sámlit. Ha nem látjuk, akkor ott sincs. Így volt ez Krímmel - azt se tudjuk, hol van pontosan, meg hát úgyis oroszok lakták, kit érdekel. Így volt ez az ellenzéki politikusokkal - jaj…..
Kezdjük ott, hogy az előző posztunk kérdésére Karácsony Gergely helyes választ adott a visszalépésével. Nagy kalapemelés érte. Nagy ellenszélben volt, a körülötte zsezsegő haszonlesőknek nem ez volt az érdeke, de ő képes volt felülemelkedni a szocik és minden más érdektámogatója nyomásán, amikor…..
balmoral 2021.10.14 23:31:22
@h.kovacs: Valószínűleg Gyurcsányon...
balmoral 2021.10.17 22:21:06
@Boldeone2: Továbbá "érdekes lenne még egy kis rövid sárga kígyó lila kecskeszakállal"... (Nagy Lajos: Képtelen természetrajz.)
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
balmoral 2021.04.28 09:52:12
@combo: De "Agyonütni? Az es jó!"
balmoral 2021.04.28 10:30:10
@jotunder: Téged hekkelt meg. Belebújt a személyiségedbe, igaz, hogy ezzel nem tévesztett meg senkit, talán nem is ez volt a célja, csak piszkoskodni akart, mert ez elégíti ki, nyilván valami pótcselekvés a részéről. (Gyerekkorában pl. kpmp akart lenni, de nem az lett...)
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
balmoral 2021.04.27 08:53:45
@naebneerG: Remélem, nem elmegyógyintézetre gondoltál... De tényleg, mi jár az ilyeneknek? Gátlástalan hazudozó, kártékony féreg. De akadémikus, majd kap egy jó kis tanszéket Győrben és ott eláll, mint a befőtt. És mi lesz Gulyással, Hollikkal, és a hasonszőrűekkel? Lesz Btk. paragrafus visszamenőleg a gátlástalan hazudozás büntetési tételéről? Attól tartok, itt senki nem kockáztat semmit, maximum Mészáros Lőrinc kockáztatja az új házasságát.
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
balmoral 2021.04.14 08:30:47
@combo: "Két ember között nagyobb különbség van, mint két fajta között." Karinthy Frigyes. Persze azért lehet beszélni róla. Edzi a hangszálakat.
balmoral 2021.04.14 08:32:25
@balmoral: Nem között, hanem közt. Ez a hiteles idézet.
balmoral 2021.04.15 08:01:24
@Érvsebész: Elég szerencsétlen dolog a világnézetünkhöz/előítéleteinkhez keresni a tényeket és nem a tények alapján kialakítani a véleményünket. De hát az ember már csak ilyen, szelektálja az információkat a maga aktuális lelki szűrője segítségével, különben becsavarodna. Ez alól még Nobel-díjas írók sem kivételek. Én is majdnem beleszóltam a vitába, de rájöttem, hogy bár a bajor állapotokat nagyjából ismerem (a közbiztonság sokkal jobbnak érződik, mint Magyarországon), viszont fogalmam sincs a berlini állapotokról. Pártatlannak pedig - mivel én is migráns volnék - nem tarthatom magam. Itt most nem információcsere zajlik, hanem dumálás. Hogy a nyavalygáson túl mondjak is valamit, azt azért megkockáztatnám, hogy a kick-box edzés csak a filmekben nyújt védelmet az erőszakolók ellen. Ott ráadásul még a Batman is besegít.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
balmoral 2021.04.13 08:28:18
@Érvsebész: Igen, ez inaktiválja a negatív képzettársításokat. Igaz, nem magyarul van, és magyar fordítása inkább a "kikapcsolni", kikapcsolni pedig a gépeket szoktuk, nem az élőlényeket. Mégis jó kifejezés a vírusra, mely csak félig-meddig élőlény, amennyiben nem sokat elmélkedik szemantikai problémákon, mielőtt inaktiválná aktuális áldozatát.
balmoral 2021.04.13 10:59:06
@_ef_: Szerintem is élőlény. Attól, hogy nem sokat filozofál, még az. Információt replikál, és képes mtációra adaptációra, azaz spontán evolválódik. És akkor lehet rá az elölt, megölt, halott stb. jelzőket használni. Az inaktiválás (magyarul ki- vagy lekapcsolás) a gépekre vonatkozik. Itt inkább az zavart, hogy elölt vírusnak nevezted azt a származékot, amiből kivonták a nukleinsavat. De ez is megáll, mert valódi vírusból származik a vakcina, nem valami szintetikus cucc, tehát végülis elölt vírusból kotyvasztják. Ezért inkább én követlek meg téged, és így elkerülhetjük a vérre menő duellumot.
balmoral 2021.04.13 11:00:24
@balmoral: "mutációra és adaptációra" - behelyettesítendő.
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
balmoral 2021.04.13 09:42:34
@Kettes: Erre a szokásos válasz, hogy nem érhet valakit hátrányos megkülönböztetés csak azért, mert egy idióta - egy fogalmatlan barom - egy tolvaj - egy tehetségtelen senki - Rogán aktuális felesége - a bankelnök unokaöccse - a miniszterelnök rokona, barátja, padszomszédja stb. (az aktuális kategória aláhúzandó, lehet egyszerre többet is).
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
balmoral 2021.03.28 20:16:14
@jotunder: Hogy kialakulhat-e forradalmi helyzet? Azt én nem tudom, de ha nem alakul ki, akkor nem lesz vége a jelenlegi ellenforradalmi helyzetnek. Történhet ez akár békésen is, láttunk már ilyet.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
balmoral 2021.03.26 07:57:36
@jotunder: A Nemzeti Tükör olyan, mint a Vincent Törvényei. Csak nekik ennyire tellett...
balmoral 2021.03.27 11:48:36
@jaegtoer: Eteted a trollt.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
balmoral 2021.03.22 15:54:22
balmoral 2021.03.22 19:15:45
@Podvinecz Marsall: Ha én voltam, most kérek elnézést a művész úrtól.Természetesen: Kováts.
balmoral 2021.03.22 19:27:01
@velőtanya: Ez még megjelent, és meg is kaptam. Irigyellek is érte. Én Obrazcovát sajnos nem láttam élőben. Egyszer Müller Péter Sziámi azt találta mondani egy ünnepélyes alkalommal, hogy számára az operaéneklés ( úgy értette, hogy a hallgatása) maga az orgazmus. Valami ilyesmit érezhettél. Igen, vannak akik valamitől mindenkinél jobbak. Kathleen Battle, Kiri Te Kanawa, Lucia Popp, az általad említett Gjaurov és Obrazcova, Jussi Björling, Enrico Caruso, Fritz Wunderlich, Szergej Lemesev és még sorolhatnánk. Én nagyon sajnálom azokat, akik kimaradnak a gyönyörök eme köréből. Pedig de sokan vannak!
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
balmoral 2021.03.21 12:33:18
@jaegtoer: A szívlapát könnyű anyagok hatékony áthalmozására alkalmas szerszám, nem véletlenül szénlapátolásra találták föl. Mivel nagy a légellenállása, és nagy felülete miatt komolyabb sérülés okozására is korlátozottan vehető figyelembe, fegyverként történő igénybevétele nagymértékben ellenjavalt, különösen a kiegyenesített kaszával és az ötvenkettes villáskulccsal (ami ety sújjos fém dárty) történő összehasonlítás ismeretében.
balmoral 2021.03.21 13:37:13
@jaegtoer: Kegyem már rakodott ki szenesvagont katonakorában, méghozzá ásólapáttal. Nem volt túl haladós, de volt rá 11 hónapunk. A szén igenis könnyű, azaz alacsony sűrűségű anyag, a - barnakőszén nagyjából 1t/köbméter, azaz 1kg/liter - összehasonlítva például más lapátolható anyagféleségekhez (mészkőzúzalék, dolomitmurva, kvarckavics, stb.) képest. Utóbbiakat próbálja meg kend szívlapáttal idomítani! Lapátolásban nem hiszem, hogy azonos gyakorlattal rendelkezünk.
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
balmoral 2021.03.15 11:47:22
@Reding Roli: Az előválasztást én is hasznosnak tartom. Egyrészt a NER után is szükséges lesz politikára és politikusokra, nem árt edzésben lenni. Másrészt ezt nem árt tudatosítani a választópolgárokban. Tehát célszerű fenntartani az orbánizmus választásokkal történő legyűrésének illúzióját. De orbán nem hagyja magát holmi választáson elzavarni, ő nem egy Trump, és ez nem az Egyesült Államok. És még egy nem teljesen mellékes szempont. Választáson politikusokat lehet legyőzni, nem bűnözőket. Arra más eszközök valók. Orbánt egyszer már legyőzték választáson, mert politikusnak nézték. A következményt ismerjük: visszajött. Nem jöhet még egyszer vissza, ebben az egyben talán közös állásponton vagyunk.
balmoral 2021.03.15 14:37:08
@fortin: Lelke rajta!
balmoral 2021.03.19 13:30:02
@esernyősEvezős: Cseke fiatalon nagy sztár volt Debrecenben. És teljesen megérdemelten. Amikor Pestre került, teljesen beleszürkült a mezőnybe, számomra érthetetlen okokból.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
balmoral 2021.03.17 14:28:33
@jeanbart: Legközelebb Széchenyi-díjat kap Rogán Antallal megosztva.
balmoral 2021.03.17 14:29:43
@jotunder: És osztálytársak is voltak.
balmoral 2021.03.17 14:48:18
@jotunder: Hozzád képest Mészáros Lőrinc egy Pechvogel.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
balmoral 2021.03.06 12:25:47
@balmoral: Lehet, hogy így is kitiltanak....
balmoral 2021.03.06 14:26:08
@AdvocatusDiaboli: Csak nem gondolod, hogy a magyar kormány bármiért vállalja a felelősséget? Amikor bírósági határozatok sorozatát nem hajtja végre? Esetleg korai elhalálozásod után tizenöt évvel kapsz majd kártérítést, és átköltözhetsz egy díszsírhelyre.
balmoral 2021.03.06 14:30:06
@white999: Nem tehetek róla, így szól a vicc. Én csak közreadom. Mindent lehet benne módosítani - végső soron népköltészet - csak a refrént (=poént) nem. Mint abban a bizonyos Arisztid és Tasziló viccben, amit nyilván unalomig ismertek. Esetleg a fehér nyúl - tarka nyúl példát is felhozhatnám.
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
balmoral 2021.03.04 10:26:57
@Tamáspatrik: @naebneerG: 1989-ben a Rajkék újratemetésének napjának előestéjén (pont előző nap) diplomaosztó volt a gödöllői agráron. (Jelen voltam, mint rokon.) Az újdonsült agrármérnököket még mindenesetre feleskették a szocialista mezőgazdaságra. Lehet, hogy a túlnyomó többség ezért hagyta el a pályát. Keresték a szocialista agráriumot szegények, de hát nem találták.
balmoral 2021.03.04 10:29:00
@naebneerG: @Tamáspatrik: Természetesen nem Rajkék, hanem Nagy Imréék. A vattabálázás nem tesz jót a memóriámnak.
balmoral 2021.03.04 13:19:47
@naebneerG: 1952 és 1989 között eltelt pár év. Egyébként nyilván igazad van, a gödöllői agráron jócskán akadtak még a hatvanas-hetvenes években is megkerülhetetlen szakemberek, akik nem tartoztak a rendszer feltétlen hívei közé. Aztán persze megfogyatkoztak, nyugdíjba mentek, kihaltak. Nyilván más egyetemeken hasonló volt a helyzet, a Marx Károlyról elnevezett, marxista közgazdaságtan oktatását preferáló egyetemen meg persze kevésbé. Te is mutathatsz nekem most egy egyetemet, amelyik engem merne alkalmazni ebben a polgári kereszténydemokrata világban. (Csak, hogy melyik a rosszabb.)
.  ..
balmoral 2021.03.04 10:56:09
@Secnir: Jurij Poljakov: Gödölye a tejben.
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
balmoral 2021.03.02 12:07:03
@labrys: Ha harc, hát legyen harc! www.youtube.com/watch?v=5Ek_o0rFDZw
Tegyük hozzá, hogy itt az előadók ártatlanok, sőt emberfeletti erőfeszítésekkel próbálnak valami fogyaszthatót előállítani. A szerző verseket és regényeket, sőt operát is írt, azok hasonló kvalitásokat hordoznak...
balmoral 2021.03.02 22:27:29
@labrys: Nem, nem a szerző zongorázik. Szerző azelőtt MSzMP párttitkár volt, mielőtt a művészeteknek szentelte volna drága idejét.
balmoral 2021.03.03 08:23:24
Eddig ez a legjobb. www.youtube.com/watch?v=Kfeguno9jdQ Annyira jól lekíséri az ürge, mintha így lett volna megírva. Persze mókás lenne egy ilyen himnusz.
Ez a dolog kezd valamiféle kihívássá válni a közösségi hálón. Jobb, mint a jegesvödör a háttérben lóval. (Most a ló énekel.)
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
balmoral 2021.03.02 12:18:07
@naebneerG: Ezt én is olvastam, és jó ötletnek tartom. Ha a vattabálázást abba kell hagynom, elmegyek valamelyik egyetemre tanítani.
@BiG74 Bodri: "Azt hiszem, mindenki tudja, hogy a hüllők meg a madarak nem emlős állatok, de gerinces állatok.
Egyik gyenge nő-tanítványomtól egyszer a vizsgán azt kérdeztem, hogy élnek-e ma olyan állatok, amelyek gerinces állatok ugyan, de nem emlős állatok. Erre a kisasszony azt felelte:
- Igen, a férfiak!
Erre nem tudtam hirtelen mit válaszolni s figyelmeztettem, hogy:
- Vigyázzon kérem, a férfiak nem mindig gerincesek!"
(Cholnoky Jenő: A Balaton)
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
balmoral 2021.02.25 11:57:04
@ijontichy: A jósorsod, azaz a szerencséd. Nekem is volt ilyen szerencsém, de nagyobb eséllyel lehetett volna balszerencsém - szép magyar kifejezéssel pechem - is. Ha már Jókai, az én kedvencem, - és ha megkérdi egy ifjú, melyik regényét olvassa el, ha már rászánta magát, mindenképpen ezt ajánlom néki - az "Egész az északi pólusig" című regénye.
balmoral 2021.02.26 09:57:19
@TG69: Csak normálisnak.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
balmoral 2021.02.14 04:16:03
balmoral 2021.02.15 08:02:31