Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angrybeaver

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
angrybeaver 2014.04.04 12:52:24
angrybeaver 2014.04.04 14:15:30
@Csák Morritz AKA Alibiman: Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt így leírtad. Valóban tanulságos és bíztató, pláne hogy azért a körülöttem lévő "nagy öregek" elmeséléseiből tudom, hogy anno nem volt fenékig tejfel gépekkel foglalkozni, a dolog hasznosságát meg minimális ember látta meg igazán.

Amit írtál azzal kapcsolatban, illetve tanácsként is megemlítettél a végén, hogy ne luxus dolgokba invesztáljon, akinek vállalkozása van, hanem fejlesszen. Na ez, amit itthon annyira kevés embernél/vállalkozásnál látok, és ez szokott kiakasztani, hogy amint van egy kevés, azzal rögtön megy a rongyrázás, a hozzáértés, előrelátó hozzáállás meg valahogy csak a pályázati pénzek szakszerű lenyúlásában merül ki... De szerintem nem kell részleteznem, látja mindenki maga körül.

Illetve, ami mostanában trend, és nyomasztó/ellehetetlenítő, hogy pl. IT szektorban általában a jó ötletekkel meg sem próbálnak itthon érvényesülni. Nyilván, mert nincs az embereknek pénze rá. Lásd LogMeIn, Prezi, Usteam, de akár ott van a Leonar3Do. Vannak persze spéci szektorok, perpill én is benne vagyok egy projektben maszekként, ahol ipari tárolórendszereket fejlesztünk. Kár, hogy kevés az ilyen/kevés rá az igény/kevés hozzá az itthoni tőke.

De mivel nem vagyok cégvezető, sem gazdasági szakértő, lehet hogy nem látom jól ezt a helyzetet. Jó lenne, ha így lenne :)

Olyan szempontból most talán könnyebb lenne ezt a történetet véghezvinni, hogy a nyugati kereskedelmi kapcsolatok most már sokkal fejlettebbek. Viszont olyan szempontból meg talán sokkal nehezebb, hogy - ahogy én látom - minden piacon/szegmensben annyi sok a kókler/olcsójános, hogy sokszor nehéz helyzetben vannak azok, akik tényleg értékes termékkel/szolgáltatással rendelkeznek. Talán ezen kéne valahogy faragni, aztán mennénk szépen előre.
Meg persze még sok minden máson is :)
angrybeaver 2014.04.04 18:29:18
@Csák Morritz AKA Alibiman: Rátapintottál. Már az agyvizes dologra :) Az elmúlt kb. másfél évben azt, amit az előbb írtam, nagyon erősen tapasztaltam a saját bőrömön. Persze nyilván én vagyok balf.sz, hogy nem tudom eléggé agresszívan képviselni a saját érdekeimet, illetve megválogatni, hogy kivel dolgozok és min, és miért. Sajnos ráadásul hajlamos vagyok általánosítani és nagyon felhúzni magam. Errefelé ez rossz kombináció, tudom :)