Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rehlaci

166 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(a címet a "Homok titkai" című rendkívül szinvonalas sorozat ihlette, amit én természetesn sosem néztem, csak hallottam róla :P ) Gyors áttekintése az előzményeknek, avagy, ami eddig történt: a nyár első fele mozgalmas volt, az osztrák Mozart by UTMB 80 körüli távján versenyeztem, mint a szezon fő…..
Ez a versenybeszámoló nem a rajttól fog kezdődni. Idén lesz 10 éve, hogy elindítottam a futóblogom és akik nem régóta követnek azoktól nem várhatom el, hogy végig olvassák a történéseket. Túl sok idő telt el, hogy ne meséljek nagy vonalakban az elmúlt 5 évről és az elmúlt pár hónap felkészüléséről…..
Ez a verseny nem a hivatalos Mátrabérc, azt átrakták őszre, sajnos az ITRA pont sem jár érte, amit nagyon sajnálok, de talán egy plusz ok arra, hogy esetleg ősszel is megpróbáljam, ha már nevezve vagyok. Na de kezdjük az elején. Február végén kitaláltam, hogy ha már elkezdtem normálisan edzeni…..
A 31-es kilométeres körrel már vagy egy éve szemezek, aztán vagy megfutamodtam, vagy nem éreztem magam elég edzettnek, de volt, hogy közbejött egy verseny. Lényeg, hogy mindig tolódott, és utólag azt tudom mondani, hogy örülök, hogy csak most indultam rajta, mert így tudtam egy olyan időt hozni,…..
Rehlaci 2021.03.08 18:27:08
Bár – amint már írtam – decembertől elkezdtem picit felhozni az edzésidőmet, még nem volt meg a tavaszi versenycél. Úgy néz ki, addig kerülgettem a forró kását, amíg el nem határoztam magam A tavaszi terepfutó verseny mellett. Na vajon mire gondolok? Természetesen a Mátrabércre, amit biztosan…..
Azt hiszem az utolsó ultrám ( meg 25 km feletti futásom) 2017-ben, a Piros 85 volt. Onnan már tudjátok a sztorit. Kímélő életmód, „öröm”futások, még egészségesebb életmód, sok pihenés, kevés stressz, és a nagy büdös semmi. Vagyis nem igaz, volt itt minden: endometriózis műtét, hiszteroszkópia,…..
Igazából nem bírtam eldönteni, hogy mi legyen a bejegyzés címe. Újrakezdés? Sokadszorra? Újrakezdés sokadszorra... :) Szóval épeszű ötlet nem lévén maradtam egy sima dátumban. Tetszik. Olyan egyszerű. Jó régen nem írtam. Közel egy éve nem foglalkoztam a bloggal, és istenigazából a mozgással,…..
Több mint 8 hónapja nem írtam semmit, így most itt az ideje, hogy a blogolást is újrakezdjem. Mert a futást szerencsére már szeptembertől elkezdtem, és eddig (lekopogom) minden rendben van, legalább is minden fájdalom nélkül tudok újra futni. Viszont írni nem mertem még. Babonából, mert…..
Az én beszámolóm kissé rendhagyó lesz, így bátran függeszd fel az olvasását, ha úgy érzed, ez nem az, amire kíváncsi vagy. Megértem! – kezdi Rita a beszámolóját, és bevallom, azt gondoltam, hogy valami feladásról lesz szó. De nem. Ez a történet pont a fel nem adás története. Bocs a közbeszólásért,…..
Van az úgy, hogy reggel felkelsz, megnézed a naptárad. Látod, hogy edzésnap van, ráadásul egy erős résztávos edzés jön. Tudod, hogy nem fog menni, mert nem jól aludtál és egyébként is kiemerítő napok vannak a hátad mögött. Azt is tudod, hogy két hónap múlva itt a verseny, amire készülsz és most úgy…..
Katarzis nélkül Prágai tavasz 2019.08.05 15:05:11
Mi, a Pénzügyőr SE futói, amatőrök vagyunk. Lelkesek, de amatőrök. De valahogy mindig akad a csapatban egy-egy igazi tehetség. Azt hiszem, mostanság gyorsan meg fogjuk tanulni Ökrös Zoli nevét. Most jöjjön az ő sub80-as félmaratonja...
Rehlaci 2019.08.05 21:31:54
Valamikor 8 hete futottam utoljára, és most valahol félúton vagyok az orvos által előírt pihenéssel. Elvileg most egy letargikus és sírós posztnak kellene jönni, hogy milyen rossz futás nélkül és hogy milyen sok van még hátra a következő vizsgálatig, ami  ráadásul  egyáltalán nem biztos, hogy…..
nemmaratonman Nemfutás 2019.05.29 16:05:11
Két szemmel markolom a sötétet, hallgatom, ahogy együtt hárman, hárman egyedül, ki-ki külön-külön gyűri a nappaltól sűrűvé vastagodott éjszakát. Mika a kezem alá, az arcomhoz bújik, majd, hogy neki újra rendben lesz a világ, elégedetten, zörögve álomba hipnotizálja magát a térdemnél. Újra csak…..
Néhány hete rémülten tapasztaltam, hogy az amúgy sebezhetetlen és hibátlan kis testem egyik pontján apró fájdalom üt rést. A Sztüx vízébe mártott félisten Akhilleusznak is ugyanitt volt a sebezhető pontja, értitek a párhuzamot, szóval nem szégyen, ha nekem is pont a achilles sarkam fáj, csak kicsit…..
Ha a pozitív oldalát akarom nézni, akkor a cím az is lehetne, hogy a 2020-as célok, mert idénre már nem tervezek semmit! Kész! Vége! Ennyi volt! 2019-re legalább is. Múlt csütörtökön voltam újra dokinál a friss MR felvétellel és sajnos az eredmény nem az lett mint amire számítottam. Idén eredetileg…..
Ha egy héttel ezelőtt írtam volna ezt a bejegyzést akkor azt írnám, hogy a március nagyon jól sikerült. Visszatértem a heti 4-5 edzéshez, igaz egyenlőre a hosszabbakat még hanyagolom. A pulzusom is szépen lassan kezd visszaállni a régi formámhoz, és már rövidebb tempókat is elkezdtem. Sőt próbaképp…..
Január 20-án futottam az utolsó értékelhetőt, még Szombathelyen a tesómmal egy jóleső 22 kilométert, ami a lábamat nem viselte meg, utána azonban mégis leálltam a futással. Irány megint a fizikoterápia és mellette teljes pihenés amíg teljesen fájdalommentes nem leszek. Az egyedüli mozgás a heti…..
Boldog új évet mindenkinek így fenruárban! Sokat vaciláltam, hogy írjak-e évértékelő bejegyzést. Egy olyan év amiben 2 darab 10 kilométeres versenyen vettem részt és a 12 hónapból hetet rehabilitációval töltöttem nem érdemel külön bejegyzést. Legalább is semmi kedvem megint részletesen kivesézni.…..
Egy hónapja jelentkeztem utoljára amiből nem nehéz kitalálni, hogy továbbra sem vagyok 100 százalékos. Az előző bejegyzést nagyon optimistán zártam, amit aztán a pár nappal később visszatérő fájdalom gyorsan szét is zúzott. Azóta úgy érzem, hogy belekerültem egy körbe, amiből egyszerűen nem tudok…..
Az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás szombaton megverte az első helyen álló Fradit! Ez a Haladás haladása. Az én haladásom is szerencsére meglehetően jól halad. A legutóbbi bejegyzést a Dicloplast nevű csodatapasz meglepő hatékonyságával zártam, és most megint meg kell emlékeznem róla. Már az…..
Múlt csütörtökön az MR felvétellel felszerelkezve meglátogattam megint az orvost. Picit meglepett, hogy teljesen mindenre emlékezett, de ez egyben egy jó jel is arra, hogy jó kezekben vagyok. Elmondtam hogy ment a fizikoterápia, hogy az eredeti belső rész fájdaloma elmúlt ugyan, de helyette most…..
Nyeregben vagyok, de egyáltalán nem örülök neki, mert ez megint csak annyit jelent, hogy a kardióedzéseimet a szeretett futómozgás helyett biciklivel kell kiváltanom. A kálváriám tehát tovább tart, és egyre pesszimistább vagyok. A jó hír, hogy a fizikoterápiás kezelések rengeteget segítettek. Amikor…..
Játszunk el a gondolattal, hogy még nem késő. Hogy ha egy kicsit összeszedjük magunkat és nem feltétlenül másban keressük a hibát, mástól várjuk a megoldást, ez a bolygó megmenthető. Teremtsünk egy párhuzamos valóságot ami ennek a másolata, azzal az egyetlen különbséggel, hogy a károk még nem…..
Gondolom aki olvassa a bejegyzéseimet annak nem újdonság, hogy megint kényszerpihenőn vagyok már több mint 1 hónapja. Ami még rosszabb, hogy az évben az eddig eltelt 8 hónapból négy szinte teljesen futás nélkül telt el. A másik négy hónapban ugyan viszonylag sokat és jókat futottam, de ahogy…..
Rehlaci 2018.09.18 20:14:35
@Tompahawk: Ezeket mutatta a doki is. Nekem annyi volt új, hogy a lépcsőzéses nyújtásra azt mondta, hogy nyomjam ki magam két lábbal, de a visszaengedést már egy lábbal csináljam, illetve nyújtott és hajlított térddel külön-külön is.
Megint lerobbantam...A legutóbbi bejegyzés után szerencsére másnap már sikerült időpontot is kapnom egy ortopédushoz, akit a neten találtam a közelünkben. A kiindulópont a kollagénkúra volt, amit anno Szombathelyen is kaptam még áprilisban. Akkor Szilágyi doktor a javasolt terápia felét tudta csak…..