Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DownDog Jóga

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapolcsi május..   ​ Ismét csodás kis csapat gyűlt össze tàborunkra. Rengeteget jöttünk - mentünk,  aktív pihenés volt (nekünk is, tábor vezetőknek!:) ) Első nap érkezés után nem sokkal már úton is voltunk, és megnéztük a nagyvázsonyi majálist, a várat, és egy…..
Nagy -nagy öröm volt számunkra (is), hogy ennyien kezdtétek el kihívást! :) Reméljük az alábbi élménybeszámolókkal meghozzuk a kedvet a (rendszeres(ebb)) jógához és a következő kihíváshoz is ;)   Dóri összegzése: "Az, hogy el tudtam kezdeni a januári jóga kihívást…..
A tavasz a megújulás évszaka,  mind testileg, mind lelkileg. A természettel együtt mi is megújulunk; elenegedjük a régit, helyet engedünk az újnak. A böjtnek számos olyan hatása van, amely kedvezően hat az egészségünkre: Megszabadulhatunk a hosszú év és tél alatt felhalmozott…..
30 napos kihívás a DownDog Jóga stúdiókban! :) Tele vagy tervekkel, fogadalmakkal? Úgy érzed, jó lenne valamit letenni az asztalra az év elején, hogy erőt kapj a továbbiakhoz? Vagy csak egyszerűen megmérettetnéd magad? Akkor jelentkezz játékunkra, hívd ki Önmagad! Jógázz…..
Mi is az a Yin jóga? Az indiai hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született öngyógyító jógarendszer. Harmonizálja az emberi energiatestet, feloldja az energetikai blokkokat. Az egyes gyakorlás során maximum 10 pózt használunk, melyekben 3-10 percet…..
Mire eljött november 13,  már alig bírtunk magunkkal. Tele voltunk elszántsággal, izgalommal, kiváncsisággal. :)     Az első napra ketten érkeztek meg a táborba. A hangulat abszolút családias és romantikus volt így :) Az első jógát  az első vacsi követte, zabkása, és…..
Őszi Teremtő Jógatábort szerveztünk Nektek: november 13-16. között. A milliószoros teremtő nap örömére rendezzük az őszi tisztító elvonulásunkat a Káli-medence szívében: Kapolcson.   Hogyha imádod az őszi erdőt, szeretsz jógázni, szereted a friss levegőt és…..
Surya Namaskar - 2.rész A napüdvözlet gyakorlása és hatásai  ...Folytatódik a napüdvözletek hatásainak bemutatása   Mikor és hogyan gyakoroljuk a Napüdvözletet?Tradicionálisan 108 kört szokás végezni a napkeltekor. Ennek oka egyrészt, hogy a Surya ébredésénél, mint…..
Surya Namaskar  - 1.rész Elmélet és történeti háttér           Tudtad, hogy a teliholdak és az újholdak hatalmas energiákat rejtenek? Nem mindegy hát, mit kívánsz, hogyan cselekszel, mire gondolsz. Adjunk teret és helyet ezeknek az energiáknak a tudatos…..
A jóga nidra feloldja fizikai és mentális stresszt, lehetőséget kínál az energiák átformálásra és megfelelő irányba terelésére. Ez a különleges relaxáció segít meghosszabítani az alfa állapot időtartamát, mely eredményeként a szükséges alvásidő kevesebb, mégis…..
DownDog Jóga Stúdió Yoga night 2014.09.01 15:19:14
Gondoltál már arra,hogy valami MÁSra jógázz? Valamire, ami kevésbé autentikus? Esetleg latinos, forró, talán erotikus? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor azért kell eljönnöd!   Az ötlet nem teljesen egyedi, bár Julcsi mindig is próbált nem kizárólag tradicionális…..
Jóga az ebédszünetben     Hatha Ebédszünet, hogyha egész nap rohansz, még délután, vagy esetefele sem jut idő a gyakorlásra.   Ilyenkor bizony el kell gondolkodni, hogy hogy fogod így a hetet teljes bedobással, életvidáman, teljes emberként végigcsinálni. Ne gondolkozz…..
Napindító jóga az Oktogonnál     Indítsd jógával a napodat! Ha nem vagy egy korán kelő típus, lehet, hogy ez elképzelhetetlennek tűnik számodra. Mozogni és hajlongani még munka/suli előtt. Nem mondom, hogy egyerű lenne eleinte, de, ha ráérzel az ízére, rájössz, hogy a…..
Ez az óratipus a hatha alapsorozat dinamikusabb, kicsit gyorsabb változata. Ez a dinamikus irányzat egyszerre kíván kitartást és erőnlétet is. Egyszerre dolgozik a testen kívül és a testen belül, javítja, mind a fizikai képességeket egészségünk - megtartásához,…..
Jógaórák gyerekeknek Várunk szeretettel minden nagycsoportos ovist és kisiskolást a DD Oktogonon! :)       Minden hétfőn 16:30-tól 17:30-ig gyermekjóga órák a DD Oktogon Stúdióban Julcsival   A gyerekjógáról A jógaóra során a gyerekek folyamatosan mozgásban…..
Az esték hűvösödnek és lassan kezdi a nyár átadni a helyét az ősznek. Az ősz számunkra a megújulást fogja jelenteni, vegyél részt benne Te is! Új órarend Vannak teljesen új óráink a jól megszokottak között. Lesz új oktató is a csapatban. És lesznek órák új…..
Valamelyik nap megpillantottam a kelbimbót a boltban és azóta már a 3. csomag is elfogyott, annyira sikerült rákapni. Ebédre, vacsorára, szendvicshez, szintemindennemű főételbe is! Most ez az egyik legnagyobb kedvenc. Így természetesen a mai ebéd elhagyhatatlan kelléke is volt. Meg a…..
Recept Kedd     A mai receptunk pedig egy babos, cukkinis, paradicsomos tesibensült finomság, amihez csak pár zöldség kell, amit belepakolunk egy jénaiba vagy tepsibe és kb 30 perc sütés után készen is van.   Hozzávalók kb. 4 adagohoz:   100g tarkabab 100g fehérbab 3…..
Először is élvezd a napsütést és lazíts. Aztán pedig lehet kicsit gyakorolni is, ha hiányzik a jógázás. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.      Helyszín, időpont Fontos, hogy ne egy sziklaszirten próbáld az egyensúlyozó gyakorlatokat. Válassz olyan…..
8 alkalmas bérlet 3 hónapos érvényességi idővel, amit az első használatkor indítunk el, mindösszesen a havi 8alkalmas áráért!   Ha van érvényes bérleted, amit még nem jártál le, semmi gond, az újat addig tartalékolhatod, mert az érvényességi ideje az első használattól…..
Ricardo Martinez gyakorl mysore stílusban, Goa, India   Az Ashtanga vinyásza jóga gyakorlása erőfeszítést és elszántságot igényel. Úgy tartják, ahol nincs erőfeszítés, ott nincs haszon. Erő, kitartás és a verejtékezés - ezek az egyedi jellemzői ennek a tradicionális…..
Hozzávalók 2 személyre: 2 szár brokkoli 4 marék lencse 2 nagyobb cékla 1 marék tökmag 1 marék citromfűlevél (elhagyható) zellerszár só, szójaszósz, barnacukor, kókuszolaj (opcionális)     Sütés/főzés: kb 30 perc       Előkészület: 10 perc        …..
  Először is a jóga általános hatásai (többek között)   - növeli az izmok tömegét és megnyúlási képességét - erősíti a csontokat - javítja a keringést, erősítve a szívet és az érrendszert - a javuló keringés következtében a test regenerálódó képessége…..
Ma startol a harmadik termünk, a DD3 Oktogon!   Mint mindig, most is szeretnénk nektek akciókkal is támogatni, hogy kipróbáljátok a legújabb óráinkat és tanárainkat. Május 10-ig minden teljesárú bérletünket a délelőtti bérletek csökkentett árán lehet megvenni. Továbbá…..
Minden ember saját, belső "irányítórendszerrel" rendelkezik, ami az életét vezérli. Én "belső programozásnak" is nevezem, mert nem a tudatos cselekvésre, hanem automatizmusra épül. A "program alapját" felmenőinktől örököltük, génjeinken keresztül. Életünk első…..