Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thermomix Blog

103 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyors, egészséges, mindenmentes és nagyon finom. Nem is szeretném cifrázni a bevezetőt, most azonnal készítsétek el, nem fogtok csalódni. Tőkehal brokkolis kölessel és kókuszos sütőtökpürével Hozzávalók (2 személyre): 4 db kisebb tőkehalfilé 1 db kisebb sütőtök (előre megsütve) 80 g köles 150…..
Már nagyon vártam, hogy megoszthassam veletek ezt a receptet. Régóta próbálok jó, ehető, egészséges gluténmentes kenyeret sütni, ami nincs tele mindenféle keményítős "gyári" lisztkeverékkel. Bátran kijelenthetem, végre sikerüt! :) Napok múlva is puha, nem szárad, nem törik és ráadásul még pirítósnak…..
Thermomix Blog Banános palacsinta 2016.06.13 11:21:28
Kedvelt reggelink az amerikai palacsinta. Egy egészségesebb változatát készítettem most el. Nagy sikert aratott, így kedvencek közé felvéve! :) Glutén-, tejmentes diétába tökéletesen beilleszthető. Banános palacsinta Hozzávalók: 4 db érett banán 4 db tojás 80 g barna rizsliszt (barnarizst…..
Kedvencek közé szerintem nálatok is be fog kerülni ez a recept. Gyors, kiadós és ezerféleképpen variálható a rizottó. A tökéletes rizottó megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést, amit helyettünk elvégez a Thermomix. Én rizottó receptnek mindig az Alap szakácskönyvben megtalálhatót…..
Igazi téli leves, nem lehet betelni vele. Az eredeti recept a Full steam ahead c. Thermomix szakácskönyvben található. Variáltam rajta, hogy tej-, laktóz-, és gluténmentes legyen. Szerintem így még finomabb is. Ha időtök engedi, érdemes előtte sütőben egyben 200 fokon megsütni a céklákat, így…..
A Germknödel egy német eredetű desszert. A síelőknek valószínű nem kell bemutatni, hisz a hüttékben óriási népszerűségnek örvend. Magyar beceneve "mákoscici" :) Bár a hó még várat magára, de ennek ellenére szuper befejezése lehet a napnak egy mákos, szilvalekváros,…..
Ki merem jelenteni, hogy megvan az ősz legfinomabb tortája. Javában tombol még a sütőtök szezon, finom édes darabokat találhatunk a piaci árusoknál. Ha egy kicsit különleges, de nagyon könnyen elkészíthető desszerttel szeretnéd meglepni családod vagy barátaidat, akkor ne habozz…..
Főzzünk abból, ami itthon van elv alapján készült ez az étel. Ezekből a főzésekből mindig nagyon finom ételek kerekednek. Nincs ez itt sem másképp. Elképesztő finom lett, nagyon jól harmonizálnak az ízek. Igazi szexi őszi étel, hamar mindenki kedvencévé válhat. Nálunk ez a…..
Villámgyorsan elkészíthető recept. Ideális egy hétköznapi ebédre, de hétvégén is kipróbálhatjátok, ha nem szeretnétek sok időt a konyhában eltölteni. A csirkemelleket én pácoltam. Bármilyen fűszerrel variálható a pác, ízlés kérdése. A lényeg, hogy a pácnak adjatok egy…..
A grissini egy piemonti pálcika alakú pékárú. Kedvünkre variálhatjuk fűszerezését, előételként mártogatókkal, bor mellé, saláta kísérőjeként egyaránt fogyasztható, de nasinak is kiváló. Szárított paradicsomos oregánós grissini Hozzávalók: 300 g bio tönköly…..
Egyszerű, nagyon gyors, isteni finom. Fogyókúrázóknak ebédre, tejallergiásoknak és laktózérzékenyeknek bármikor. Gluténérzékenyek quinoaval készítsék, így nekik is tökéletes lesz. Feltétlen próbáljátok ki, ha szeretitek a húsokat gyümölccsel…..
Thermomix Blog Epres chia puding 2015.08.27 18:27:07
Chia magról gondolom már mindenki hallott. Manapság az egyik legmenőbb "superfood"-ként tartják számon. Azt tudtátok, hogy eredetileg állateledelként forgalmazták?! Azonban több kutatás is rávilágított, hogy gyógyító hatása nagyon erős, oldalakat lehetne belőle írni.…..
Thermomix Blog Mogyorós mandulatej 2015.08.26 14:30:38
Végre egy iható, kifejezetten finom magtej. Laktózérzékenyként és tejallergiásként nagyon sok receptet próbáltam különböző magtejekre- egyik sem volt az igazi. Legalábbis nekem egyik sem ízlett, mindig vettem a boltit. Egyik nap épp elfogyott, de volt itthon mogyoró és mandula,…..
Spenót, tészta, lazac még mindig verhetetlen hármas. Nagyon sok variáció elkészíthető ezekből az alapanyagokból. Ha nagyon gyors ebédben vagy vacsorában gondolkodunk mindenképpen érdemes számításba venni a halakat, tényleg néhány perc alatt elkészülnek, ráadásul már jó…..
Kevés ettől jobb nyári hűsítő levest tudok elképzelni. Könnyű, krémes, selymes, nagyon jó ízkombináció-legalábbis szerintem. Egyelőre nem tudok betelni vele. :) Mentás sárgadinnye krémleves pármai sonka morzsával Hozzávalók (2-3 főre): 1 sárgadinnye 3 mentalevél 2 ek.…..
Imádom az ázsiai konyhát! Ezt a receptet pedig különösen, főleg ilyen hőségben, mert nem kell órákig a konyhában állni, 15 perc alatt elkészül. A recept pedig egyenesen a Padthai Wokbárból, Caikam thai séftől származik. Az alapanyagok beszerzése után -ázsia bolt,…..
Thermomix Blog 2015.07.09 14:46:57
@Nazareus: Érdemes nagyobb baráti társassággal készíteni, programnak is jó. :)
Tombol a kánikula, remélem mindenki vízparton vagy a strandon hűsöl.  A strandolás elmaradhatatlan része a lángosozás-legalábbis nálam. Biztosan sokan ismeritek a kefíres lángos receptjét, mi is azt sütöttük évekig, míg meg nem találtam Nyammm oldalán ezt a receptet. Tényleg…..
Thermomix Blog 2015.07.05 10:56:12
@Fodri: Nagyon jól néz ki a lángosod! Ki fogom próbálni! ;)
Thermomix Blog Cukkinis kölestorta 2015.06.30 15:16:17
A hétvégi inzulinrezisztenciás főzőklub nagy slágere volt ez a recept. Horváth Bourbon Nórával még aznap csináltunk még egy adagot a családjának annyira ízlett neki, utólag megtudtam, hogy a gyerekeknek is. Pár éve, mikor megnyitott a Köles étterem ott ettem hasonlót, innen…..
Ezt a receptet azonnal le kellett, hogy írjam, nehogy elfelejtsem az arányokat. Annyira, de annyira finom, szerintünk finomabb, mint lisztes társai. Tökéletes napindító lehet mindenkinek, aki glutén- , laktóz-, vagy tejérzékeny, de paleo diétába is tökéletesen…..
Gyermekként nagyon nagyon nem szerettem a tökfőzeléket (finoman fogalmazva), azt hiszem ezzel nem egyedüli gyerek voltam/vagyok. Mostanra viszont nagyon megkedveltem, pláne ebben a verzióban. Ez a recept a legjobb példa arra, hogy egy egyszerű főzeléket is lehet szépen, gusztusosan…..
Igazi thaiföldi desszert. Aki szereti a tejberizst ezért a receptért rajongani fog. A Bourbon Keratív Élmény Konyha thai kurzusán is hatalmas sikert aratott. A mangó helyettesíthető szinte bármilyen gyümölccsel, például eperrel, málnával vagy banánnal is. Mangós sticky rice…..
Mai recept egy igazi Hungarikum. Magyarországon szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné. Meleg előételként tartják számon, de ha 2-3 db töltött palacsintával tálaljuk főételként is megállja a helyét. Hortobágyi húsos palacsinta batyu Hozzávalók: A palacsintához (kb. 15…..
Thermomix Blog Pestós penne 2015.06.18 15:15:45
Egy újabb recept, ami 15 perc alatt elkészül. Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora, mert nem kell a nagy melegben még jobban "befűteni" a konyhát. Pestós penne Hozzávalók: 50 g parmezán + egy kicsi a tészta tetejére 50 g pecorino 30 g fenyőmag + egy kicsit a szóráshoz 1 gerezd…..
Egyszerű, pikáns, remek nyári hűsítő. Természetesen bármilyen idénygyümölcs használható hozzá eper helyett. Epres- bazsalikomos limonádé Hozzávalók: 150 g - 200 g eper lehet fagyasztott is 1 csokor bazsalikom 2 citrom leve ízlés szerint cukor illetve…..
Ezt a hőséget csak egy ilyen tortával lehet elviselni. Elkészítése 5 percet vesz igénybe, bármilyen gyümölccsel variálhatjuk. Én szilvát, szedret és epret használtam hozzá. Tejtermék helyett banánnal krémesítettem, így "mindenmentes", glutén- és tejérzékenyek, sőt paleosok…..