Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torokaron

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ahogyan a testünknek is megvannak a maga részei és minden résznek megvan a maga feladata, úgy van ez Krisztus testével is. Egy testnek vagyunk a részei, és mindannyian összetartozunk.” (Róma 12:4-5, NLT fordítás, második kiadás) Egyedül nem fogod tudni véghezvinni azokat a…..
“Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve elrendelése szerint, a Lélek megszentelő munkája által” (1Péter 1:2a, TEV fordítás) Ebben a romlott, reményvesztett világunkban sokan kérdezik, hogy miért nem fordulnak jobbra a dolgok. Azt szeretnék tudni, hogy van-e még…..
„Gondolkodjunk azon, hogyan tudunk másokat motiválni arra, hogy szeretetben munkálkodjanak és jó dolgokat tegyenek. Ne hanyagoljuk el a közösséget egymással, mint ahogyan azt némelyek teszik, hanem bátorítsuk egymást, különösen most, hogy a visszatérés napja egyre jobban közelít.” (Zsidók 10:24-25,…..
„Legyetek a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róma 12:11-12, NIV fordítás) Annak érdekében, hogy elérd a céljaidat, ki kell…..
„Engedjétek, hogy a Lélek megújítsa a gondolataitokat és a hozzáállásotokat” (Efezus 4:23, NLT fordítás, második kiadás) A változáshoz újfajta gondolkodásmódra van szükség. Annak érdekében, hogy megváltozzunk, meg kell tanulnunk az igazságot és el kell kezdenünk jó…..
„Ezek közül egyesek kihagyták az élet legfontosabb részét – nem ismerik Istent.” (1Timóteus 6:21, TLB fordítás) Vannak emberek, akik félnek a karácsonytól. Küszködnek a betlehemes játékokkal és azokkal, akik „Boldog Karácsonyt” kívánnak. Küszködnek a…..
„Éljetek bennem, és én is élni fogok bennetek. Egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremni, annak kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ugyanígy, ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, hacsak nem éltek bennem.” (János 15:4, GW fordítás) Nem sokkal azelőtt, hogy Jézus a…..
„Ó, Uram, most, hogy hallottalak, csodálattal imádlak!” (Hab 3:2a, TLB-fordítás) Ha szeretnéd hallani Istent, dicsőítsd Őt. Másképp mondva, köszönd meg neki, hogy az életed része, és hogy annak minden apró részlete érdekli Őt. Köszönd meg neki, hogy megválaszolja az imádat! „Ó, Uram, most,…..
 „Felejtsétek el, ami történt, lépjetek túl a rég történteken. Legyetek készek, éljetek a jelenben. Valami teljesen újat fogok tenni. Valami történni fog, nem látjátok? Itt jön már! Utat készítek a pusztán keresztül, folyókat a sivatagban!” (Ézsa 43:18-19, MSG-fordítás) Milyen gyakran játszod a…..
„Most azonban vessétek el magatoktól mindezt, a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az Isten-káromlást, és a szátokból a gyalázatos beszédet.” (Kol 3:8, NIV-fordítás)   Csak meghatározott nagyságú érzelmi energiával rendelkezel. A beszélgetés során, amikor problémát szeretnétek megoldani,…..
  „Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Máté 11:29-30, NIV fordítás)  A túlterheltséged oka az, hogy túl…..
„Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek.” (1 Korinthus 6:20b, TLB fordítás) Amikor készen állsz arra, hogy Isten használjon téged, Ő nem csak azt szeretné látni, hogy az idődet a legfontosabb dolgokkal töltsd. Azt is szeretné,…..
„Ha tisztán tartod magadat, akkor egy különleges eszközzé válsz egy tiszteletreméltó cél elérésében. Az életed tiszta lesz és készen állsz majd arra, hogy a Mester használjon téged minden jó feladatra.” (2Timóteus 2:21, NLT fordítás, második kiadás) Ha azt akarod, hogy…..
„Tölts időt bölcs emberekkel és te is bölcs leszel, viszont az ostobák barátja szenvedni fog.” (Példabeszédek 13:20, NCV fordítás) Hallottad már azt a régi mondást, hogy „Ha sasokkal akarsz szállni, akkor nem szaladgálhatsz a pulykák között”? Ha bölcs akarsz lenni,…..
„Ezért tehát hagyjátok el a korábbi éneteket, a régi életmódotok alapját; hagyjátok el a régi éneteket, amit leromboltak a régi énetek megtévesztő vágyai. A szívetek és az elmétek teljesen meg kell, hogy újuljon, és fel kell vennetek magatokra az új ént, akit Isten úgy…..
„Isten mindig éber, állandóan figyel azokra az emberekre, akik teljesen elkötelezték magukat felé.” (2 Krónikák 16:9, MSG fordítás) Ha Isten ad számodra egy küldetést, akkor biztos lehetsz benne, hogy késésekkel, nehézségekkel, kerülőutakkal és zsákutcákkal fogsz…..
„Krisztuson keresztül mindent meg tudok tenni, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13, NLT fordítás, második kiadás) Egy Jézussal való helyes kapcsolat meghatározza életed minden területét. A testi egészséged sem képez kivételt ezalól. Ha egy biztos kapcsolatod van Jézussal,…..
„Amikor azonban az erős szélre figyelt [Péter], megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” (Máté 14:30) Amikor viharon mész keresztül, Isten nincs messze tőled, sőt még csak nem is vonja ki magát a helyzetből. Ő a „Vagyok” és a te javadért dolgozik az életedben. Íme öt…..
„Uram, hallottam, amit mondtál, és csodálattal áldalak.” (Habakuk 3,2 TLB fordítás) Az elmúlt napokban azt vettük végig, hogyan lehet meghallani Istent, amikor imádkozunk. Van még egy végső, ám nagyon fontos dolog ebben a témakörben: Ha szeretnéd meghallani Istent, akkor…..
    „Dobd a kenyered a vízre, sok nap múlva megtalálod majd.” (Prédikátor 11:1, RSV fordítás)  Bármit is adsz Istennek, ő megsokszorozza azt.  Ha a képességedet adod neki, akkor a képességeidet fogja megsokszorozni. Ha az energiádat, akkor az energiádat. Ha az idődet…..
„Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja.” (Zsoltárok 145:18a) Isten nincs olyan messze, mint a legtávolabbi csillag. Ő annyira közel van, mint a következő szívdobbanásod. Ott van veled minden egyes pillanatban. A Biblia az mondja az Apostolok Cselekedetei 17:27-ben: „Isten ezeket azért tette,…..
„A szeretet sohasem adja fel, sohasem veszíti el a hitét, mindig reménykedik és minden körülmény között kitart.” (1Kor 13,7 NLT fordítás, második kiadás) Az a fajta szeretet, ami valóban változást tud hozni ebben a világban, nagy erőfeszítést igényel a részedről,…..
„Az embereknek az életük minden napját élvezniük kellene, függetlenül attól, hogy meddig élnek.” (Prédikátor 11:8, NCV fordítás) A nagyszerű családok egyik legfontosabb ismertetőjele az, hogy ezek a családok vidámak. Tudják, hogyan kell játszani, hogyan kell…..
„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.” (Róma 8:28) A megbocsátás nem azt jelenti, hogy mindenféle változtatás nélkül újrakezdünk egy kapcsolatot. Megbocsátani, és újrakezdeni egy…..
„Ahogyan a testünknek is megvannak a maga részei és minden résznek megvan a maga feladata, úgy van ez Krisztus testével is. Egy testnek vagyunk a részei, és mindannyian összetartozunk.” (Róma 12:4-5, NLT fordítás, második kiadás) Egyedül nem fogod tudni véghezvinni azokat a…..