Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JeCse

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Xiaomi Dreame Bot L10 Pro-ba olyan újdonságokat pakoltak, amik komoly változásokat hozhatnak...
JeCse 2021.05.18 17:49:26
Hali.

Tiszta random futottam bele ebbe a tesztbe, unaloműzésképp olvastam el. Mindig is akartam egy robotporszívót és meg is voltam győződve arról, hogy Roborock lesz, mert láttam egyik barátomnál mit tud, s a munkatársaim is dicsértek.

Xiaomi fan-ként már volt dolgom Mijia, Amazfit, Roidme, 70mai és egyéb termékekkel, de a Dreame eddig ismeretlen volt. Tehát a bevezető már meg is fogott, hiszen tudtam ez annyira rossz nem lehet ha Xiaomi a nevét adta hozzá.

A cikk elolvasása után már annyira belelkesedtem, hogy nem volt kérdés hogy veszek egyet. Megnéztem az árakat, Roborock S5 Max, S6... Mind drágább és nem látom mivel tudnának többet mint ez.

Végül ahogy lenni szokott, asszonyt oda raktam olvassa el a cikket. Szerencsémre egyből azt mondta, hogy akkor vegyük meg. Szóval megrendeltem, 1 hét alatt lengyelektől ma érkezett meg. Végig nyomogattam mindent rajta és az appon is, hagytuk tegye a dolgát, néztük vagy két órát ahogy matat, térképez. És meg kell mondjam, mint programozó, hogy ez valami csodálatos. Lehet legtöbben nem látnak bele abba, hogy mi minden kell hogy működjön egy ilyen szerkezet.

Hogy a termékről is essen szó:
- A csomagolás prémium érzetet kelt, maga a kütyü is teljesen jól összerakott. Használati utasítás nélkül is megkapni mi micsoda s mit csinál, kicsi piros nyilak vannak ott ahol meg kell nyomni például hogy levedd a felmosó tartályt. Apróságok, de látszik rajta, hogy nem összecsapott a tervezés.
- Szívóereje eléggé jó (nincs viszonyítási alapom), felszívta a szőnyeg közül az összes szöszt, még egy befőttes gumit is. A kefe elkerülhetetlen hogy megteljen hajjal, de annyira egyszerű takarítani, hogy nem gond. Még maga a kefe két végén lévő műanyag is lejár, hogy ne kelljen kapirgáld a hajat, hanem simán lehúzod róla.
- Ahova befér oda be is megy. Egész alacsony helyre is bemászik, ha a LIDAR torony fölött van 5 millimeter akkor már megy is. Ugyanakkor van egy szűk hely is a lakásban, ahova csak úgy tud bemenni, hogy oldalt egy ujjam nem fér be. Először azt hittem be is fog szorulni, de épp hogy átfért. Kicsit puhatolózott mire bement, de kifele már "magabiztosan" jött ki.
- A dokkoló elméletileg olyan helyen kell legyen, ahol két oldalt 50-50 centi szabad tér van, és előtte 1,5 méter. Nos én egy kicsi kávésasztal alá tettem a dokkolót, oldalra van 20-20 centi, előre meg megvan az 1 méter. Simán megkapta, bedokkolt, nincs gond. Így amikor pihen a töltőn akkor gyakorlatilag az asztalka alatt nincs útban.

Pár negatívum:
- Nem igazán kapni még hozzá fogyóanyagokat. Nincs se mop, se kefe a Dreame oldalán. Remélem hamarosan megjelennek ezek is.
- 3 centis küszöbön "átszöktetett". Fel nem akadt, de vissza már nem tudott menni. Kell keressek valami rámpa megoldást...
- Teteje eléggé zongoralakk... Gyűjti az ujjlenyomatot és valószínűleg a karcokat is fogja.

Tehát... Köszi szépen a tesztet!