Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeeh

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
a pszeudovíziós dalfesztiválon Izlandot képviselő orkesztriális bigbanda    ..
A laza morált és a mindig pontos karmát lassan táncoltató Fargo televíziós átdolgozás a hó alá rejtett, elfelejtett bűnök mellett kikaparta Eden Abhez Full Moon című zenés versét is. Van benne valami furcsán félelmetes, de közel sem olyan melankólikus, mint amilyennek hangzik,…..
Áprilsban jön a Brown Bird utolsó albuma, Dave Lamb frontman halálának első évfordulójára. A fokozatosan duóvá redukálódott banda túlélő tagja, MorganEve Swain szerint az eddigi legjobb lemez lesz, “teltebb, hangosabb és méginkább rock-ihletésű”.   ..
zenész-gördeszkás Tommy Guerrero No Man’s Land albuma megint csak egy tipikus lemez a san francisco-i wunderkindtől. Most a spagetti westernek gitárja, hip-hop ütemek és jazzes simítások keverednek, remek aláfeső zenét szolgáltatva annak, akinek nem korai már januárban álmodozni a…..
kreatív-pop szürke hangulatban krautikus állapotban. így szólt a Young Man háromrészes, három évet átívelő albumsorozatát záró Beyond Was All Around Me lemez beharangozó dala. ezzel méltóan fejezte be a chicagó-i Young Man, Colin Caulfield kolesz szobájából kiindult…..
Eklektikus ünnepeket   ..
Néha takarítok. Találtam a hangszórónál egy cetlire felírva, hogy Dirty Lungs, nem emlékszem, a BAGeL rádióból talán. Rákeresek, belehallgatok.. az idén nyáron, azonos néven megjelent lemezük számai között kattintgatok. I Suck In Bed.. Don’t Fucking Remind Me.. Crazy..…..
  Overlook. aka Jason Luxton - deep dark dnb atyaúristen - gyakran telíti be estével sötétített nappalimat primitíven formabontó hangzásával, bennszülött törzsek démonűző táncait megidézve. A végtelenbe tartó monotonitás húzóereje miatt az ilyen önmegunkban nehezen…..
Brian Borcherdt nevéhez szólókarriere mellet több formáció is kapcsolódik. 2004-ben alapító tagja volt a torontói Holy Fuck instrumentális rock bandának a szintén Borcherdt által csiholt Dependent Music kollektíva keretein belül. Hot Carl Loves The Ladies, Trephines, Burnt Black, By…..
Az elmút hetekben az ősz eleji mélabú vetett árnyékot amúgy sem derűs hangulatomra. Gondtalan szomorúság és az elmúlás öröme keveredett bennem, feladásra és újrakezdésre vágytam, meg arra, hogy kiegyenesedjen az ilyenkor kissé görbülő hátam. Múló állapot; ököllel…..
Hogyan fedezzünk fel új zenéket? az egyzene blog böngészése alap, internetrádiók, beajánlós internetes szolgáltatás (spoti-fáj, az összes cloud, youtube) stb. Vagy fülelünk. Ki ez? De ismerős ez a hang a Luther elején. Shazamozzál légyszíves.  Ja igen, a Massive Attack…..
nem láttam, hogy vörös vagy szőke, huszonéves arcán a ráncokmég nem olyan mélyekelegánsan viseli a szándékos rosszulöltözöttségetminha mindig követnék, mégsem néz hátrakétszínű hangjánazt mondta, elmegyünkmoziba vagy színházbavagy Olaszországból Amerikábamondtam, hogy…..
minden napra egy zene aJna - Turba 2014.08.21 19:12:51
Az elmúlt két hét Magyarországon nem gazdagított új zenei élménnyel. Nem is ezért jöttem, de két hazai előadót megemlítenék mielőtt újra emigrálok. Az egyiket én ajánlom, a másik pedig az ajánlottak ajánlása. Az aJna zenekar a kondorosi Altmann János (dob) és Uhljár…..
Új albummal jön a Red Snapper, szeptember 15-én kiadják a Touki Bouki filmzenét. A 73-as szenegáli road-movie, miután már a Scorsese alapítvány elővette 2008-ban felújítási szándékkal, tavaly a londoni acid-jazz banda vágóasztalára is felkerült aláfestés céljából. Most pedig…..
megtudtam milyen bilincsbe verve falhoz állítva nézni a világot, bamba ábrazatú emberek érdektelensége és jelvényekkel felturbózott egójú betanított munkások erőszakéhsége közé szorítva (a bérletemet nem tudták leellenőrizni a villamoson, mert ugye itt chipkártya van, ami…..
  "Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér." (WS)          ..
Jól átgondolt háborúelleneség, könnyfakasztó lendület, bőrből söralátét, nagytestű szerénység, ízig-vérig Americana A mai számot sem újdonsága miatt választottam, hanem azért, mert egy olyan verzió került a füleim közé amitől konkrétan elsírtam magam. Már első…..
Fehér köpenyben állok, a szoba közepén kiterítve a Föld 1:1-es térképe. Lefelé nézek, feltolom a szemüvegem. Figyelem, hogyan kapcsolódnak össze az egyes végtelenbe tartó vagy körkörös folyamatok. Azon kísérletezem, hogyan vegyítsek anyagot és perspektívát, hogyan…..
Feldolgozásokkal szemben általában szigorúbb a közönség. Egy régi élmény felidézésén túl, magyarázaztot is követelünk, hogy miért az aki, miért most és miért pont így piszkál bele egy megkövült alkotásba. Egy félresikerült, de új zenei kisérlet kevésbé lesz keserű,…..
Vannak azok a lemezek, amiket számtalanszor meg lehet hallgatni, egymás után többször is, amikor csak eszünkbe jut, és minden alkalommal ugyanazt az élményt nyújtják. Ezekre az albumokra nem egy, vagy két jobb szám miatt emlékszünk, kulisszaként vannak a tudatunkban ami előtt vagy…..
Nincs jógamatracom és nem hajlok eléggé a lótuszüléshez, nem figyelek a légzésre és nem próbálom a gondolataimat összpontosítani. Ha zúg a fejem, nem kikapcsolni igyekszem, hanem rákapcsolódni a zúgásra. Zenével meditálok. De nem hallgatom lengatyában négy fal között a…..
A hétköznapok valamelyikén a színház kamaratermébe meghirdetett koncertre indultunk, még világos volt, arra gondoltam, végre valami más. Az erőmű lábánál egyforma emberek gyülekeztek, előre megfontolt szándékkal, előre megváltott jegyekkel, ánégyes papírral és némi…..