Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiég3tt

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
András nem ment el Magyarországról, a testvére és annak családja viszont igen. A mai történet arról szól, hogyan látja egy otthonmaradó az országot elhagyó családtagjait, akiknek ráadásul ők azt utolsó kapocs egyike...
Az antibiotikumoknak ellenálló baktériumtörzsek megjelenése egyre komolyabb veszélyt jelent világszerte, köszönhetően az antibiotikumfejlesztés leállásának. Néhány baktériumtörzs ellen már tehetetlenek az orvosok, hiszen minden elérhető gyógyszernek ellenáll. Camilo Barbosa és munkatársai egy…..
Mielőtt bárki félreértené, nincsen egyetlen legjobb tanács. Pontosabban mindenkinek van egyetlen legjobb tanácsa – és én ma éppen ezekre lennék kíváncsi. Magyarán, ha csak egyetlen dolgot tanácsolhatnál leendő határátkelőknek, mi lenne az, mit mondanál nekik? Kicsit segítek…..
Megindult az alkudozás az Egyesült Királyság és az Európai Unió között a Brexitről. Mindenki megnyugtatására: eszem ágában sincs minden fordulatát figyelemmel követni itt, a blogon, azonban az első lépés már csak azért is megérdemel némi figyelmet, mert nagyjából megmutatja,…..
Kiég3tt 2017.06.29 09:07:49
@szÖveges professzor: Roviden: Igen.
Hosszabban: igazabol a brexiteseknek nemcsak az EUsokkal van bajuk, hanem a Nemzetkozossegbol (hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g) erkezo bevandorlokbol is. Ez a reteg raadasul legalabb akkora szamban erkezett az EK-ba mint az EUsok. A leglatvanyosabb jele a nemtetszesuknek, hogy ahol az arabok/indiaiak nagyobb letszamban megjelennek, onnan az angolok kikoltoznek. Kornyekemem Bolton, Blackburn, Preston varosok jol illusztraljak a helyzetet.
Ezen kivul, volt szerencsem egyutt inni kollegakkal ahol ennek a nemtetszesnek hangot is adtak. Persze nyilvanosan ilyet allitani politikailag nem helyes.
BBC kommentszekcioban sokszor visszakoszon, hogy az angol arrol panaszkodik, h gyermeke az osztalyaban az angol nyelvvel kisebbsegnek szamit. Nem tartom ezt a fajta hozzaallast az ordogtol valonak.
Az viszont mas kerdes, hogy az EUbol valo kilepes a brit gazdasag labon lovese.
Amit leirtam, a sajat eszrevetelem, amivel lehet vitatkozni, de en ezeket tapasztaltam meg.
Mielőtt Magyarország 2.0-ról kezdenénk beszélni, nem ártana alaposan megvizsgálni Magyarország 1.0-át, írja a mai poszt szerzője, Kiégett, és alighanem van abban valami, amit javasol. Meg abban is, hogy a rendszert aligha lehet (és aligha érdemes) megpróbálni visszaállítani egy…..
Kiég3tt 2016.09.06 11:39:30
@Herr Géza: Egyet ertunk, az egy cinikus valasz volt
Kiég3tt 2016.09.06 14:26:33
@Auralianus: De a kiralyes az ud arhaztartasa nem motivalt abban, h az orszagnak jol menjen. A kiraly x ev alatt lerabolja az orszagot, azutan kod elotte, kod utana. ( pl egy csepp a tengerbol: 100 000 000 000 ftos questor pl felelosok nelkul) amig ez megy, addig sok kezdemenyezes hiabavalo. Erre irtam, h biosfrissites kell. Epiteni csak utana lehet
Kiég3tt 2016.09.06 18:17:10
@takarék-láng:
Megindokolnad kerlek, h energetika vonalon miert is "csinaltam hulyet magambol", kb olyan forrasmegjelolesekkel, hivatkozasokkal mint en tettem, vagy csak ugy bucira fogadjuk el neked, mert te mondtad?
Akkor vágjunk is bele, ma megjelenik az első, a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett írás (nyugalom, senki sem maradt le semmiről, június 19. éjfélig még jöhetnek a posztok a hataratkeloKUKAChotmail.com címre, minden további részletet itt találtok!). Beküldője, wien74 úgy látja, elsősorban a…..
Már nincs két teljes hónap a Nagy-Britannia uniós tagságáról szóló népszavazásig, ami rengeteg magyar sorsát is érintheti, ugyanis a brit-uniós viszony jövője nyilvánvalóan senkinek sem mindegy (akár a szigetországon kívül sem). De hogyan élik meg ezt a helyzetet,…..
Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek...
Kiég3tt 2016.03.11 08:28:59
@Ahatis [DE]: az en szememben Chuck Norris
Határátkelő Meddig vagy magyar? 2016.02.19 06:44:00
Nem is olyan régen jelent meg Zita írása arról, hogy vajon meddig marad magyar az ember, tulajdonképpen erre reagálásként született meg András posztja, aki ugyanezt a kérdést feszegeti, és a végén meg is válaszolja. Aztán persze majd ti is elmondjátok, mit gondoltok minderről...
Kiég3tt 2016.02.19 15:10:27
En erre az egesz Benefites dologra csak ezt mondom:www.dailymail.co.uk/news/article-3450746/Jobless-Somali-refugee-family-rehoused-2m-mansion-1-3m-semi.html

Es igen, csipi a szemem, h adofizetokent az adom igy kerul elherdalasra es kozben a munkahelyemet felszamoljak, mert a council sporolasbol tobbe nem aldoz a hulladek ujrahasznositasra.

Az angolok annyira szeretik hangoztatni, h mennyire demokratikusak es az egyenlo banasmod mindenkinek kijar. Hat akkor minek utik pont azt a lovat amelyik meg huzza us a gazdasag szekeret?!

Es ez talan meg is indokolja azt is, h miert gyult fel a tomeg Calaisban.

De meg igy is jobb itt mint egy karpatmedencenyi narancs cefreben.
Igazán sajátos a mai poszt, hiszen Digger az angliai létnek elsősorban az őt leginkább zavaró elemeit emelte ki. Szó lesz hát (tömeg)közlekedésről, parkolásról, vásárlásról, és a legendás brit munkabiztonsági előírásokról (tessék megguglizni azt, hogy health & safety…..
Határátkelő Adtak is, meg nem is 2016.02.03 06:41:00
Úgy tűnik, körvonalazódik valamilyen kompromisszum Nagy-Britannia és az Európai Unió között a szigetországba külföldről érkező határátkelőknek járó ellátások kapcsán. Hogy pontosan miről is van szó, és mindez mit is jelenthet az országban élő (vagy oda tartó) magyarok…..
Kiég3tt 2016.02.03 10:27:28
@FeketeMacska73: mondjuk nem ertem miert baj az, hogy egyes orszagokban meg fontos h a valasztopolgar mit szeretne.
Kiég3tt 2016.02.03 10:33:09
@pappito: nem ertem, miert ne lenne halas az ingyenelo benszulott? Eredetileg Cameronek ezt altalanos rendeletkent akartak, h mindenkire vonatkozzon, csak gondolom lattak,h az ingyenelo benszulott szavazotabor nagyobb %, mint gondoltak es visszakoztak. Mondjuk ez igy viszont szomoru, mert ez azt jelenti, h a benefites visszaelest felszamolni politikai ongyilkossag, no meg azt h ez baromira elterjedt, kvazi sok penz...
A tömegközlekedés minden nagyvárosban kulcsfontosságú kérdés, de viszonylag ritkán látjuk, hogyan is telik az azt működtetők egy napja. A mai poszt több szempontból is kakukktojás a blog történetében, hiszen a magyar fővárosban játszódik, ugyanakkor olyasvalaki írta, aki élt…..
Kiég3tt 2015.12.17 10:48:40
@szakasz2: bizony, h tudnak. Itt angliaban en adicsalas kategoriajanak tartom, mikor tomegek elnek benefiten es csak azert nem mennek el dolgozni, mert "nem eri meg" a benefittel osszevetve. Szamomra ez mar kimeriti az adocsalas kategoriat.
Vállalkozni sehol sem könnyű, pláne nem külföldön, ahol a nyelvet, a(z üzleti) kultúrát és a piacot is meg kell alaposan ismernünk ahhoz, hogy egyáltalán a siker reményével induljunk neki. (Erről alighanem a törzskommentelők közül is tudnának mesélni páran, remélem, fognak…..
Kiég3tt 2015.12.15 13:26:05
Atolvastam gyorsan a postot. Tenyleg altalanossagokat osszehordott anyagrol van szo, de ez nem jelenti azt, h nem igaz, amit leirt es hogy ne lenne benne megszivlelendo tanacs. SOT! En nem vallalkozom (meg) de derekig vagyok a tervezes/elokeszitesi fazisban.
Roviden az RTL/BBC resz arrol szolt, h ismerd meg a kornyezeted es alkalmazkodj hozza, kulonben ha nem erted a vevoidet/uzlettarsaidat, akkor azzal maris ongolt losz.
Ha a nyelvet sem beszeled megfeleloen ott ahol vallakozol, akkor szinten eselytelen. A piacot beszukiteni is felesleges (fokuszalni pl: csak a kinti magyarokra, ha a potencialod meglenne szelesebb korre)

Amit hianyoltam, az a vallalkozasi formak rovid bemutatasa kis pro es kontraval (sole trader/ltd). Gondoltam, ha mar a posztbol kimaradtak konkretumok, akkor gyorsba en osszeszedek nehanyat.
Elso kezbol, hiteles informaciokat keresni es talalni innen erdemes es szerintekm KELL is:
www.gov.uk/limited-company-formation/overview
Ugye, hogy milyen kotelezettsegeid vannak, kell-e biztositas, vagy license - ezek az infok mint itt vannak fent.
Igen, tenyleg par font, de hacsak nem akarjuk az eletunket/elerhetosegeinket kitenni a kirakatba, akkor maris kell egy virtualis, de megis letezo legalis cim:
www.thevirtualofficecompany.co.uk/tvoc/index.php - es itt mar el is kezdtek gurulni a fontok, de cserebe a ceged London City centerbe is bejegyeztetheted, ha kellenek a kulsosegek - marpedig miert ne kellene.
Ugye csinald magad honlap:
www.wix.com - akar ingyenes is lehet, de ha mar kicsit jobban ra akarsz fekudni az online kereskedelem lehetosegeire, akkor itt is gurulnak a fontok.
Domain nev vasarlas:
www.1and1.co.uk/
A konyvelesrol lovesem sincs, de azt sem csinaljak pusziert.
Vallakozashoz business account kell, ami azert business, mert nem ingyenes - persze lehet okosban is csinalni, pay pal account stb... de azt meg nem latom, h hogyan.
A leghasznosabb gyakorlati tanacs a cikkben szerintem a business centerek emlitese volt. Elerhetoek, sok esetben ingyenesen nyujtanak segito kezet - regionalisan mukodnek, tehat ra kell keresni, h az adott kornyek melyikhez tartozik. Egy ilyen ceg pl:
smallbusinesscentre.org.uk/ ahol meg hitelt is lehet szerezni, amennyiben mukodokepesnek talaljak az uzleti tervunket. Ha nem, akkor azert erdemes atgondolni, h miert nem az, mielott belevagnank.
Uff en beszeltem
Kiég3tt 2015.12.15 13:47:36
@svájci sapka (ch): Orulok neki. De nyilvan nem gondolod, h ez volt a sikered kulcsa, vagy elonyodre valt. Bar nem ismerem a helyzetedet, sem azt h mivel foglalkozol.
Kiég3tt 2015.12.15 16:00:58
@Herr Géza: az egesz hataratkelo megalakulasa ota azt sulykolja a kommentelo kozonseg, h NE indulj ugy utnak, hogy nem beszeled legalabb alapfokon az orszag nyelvet. De most mintha betennenk egy aprobetus reszt: kiveve, ha vallalkozol ~ akkor legy nyugodt, mert valahogy alakulnak majd a dolgok. Es sztem ez igy ebben a formaban nem helyes sugallat.
Amikor a mai posztot elkezdtem olvasni, tulajdonképpen nem volt több, mint egy segítséget kérő levél, amiből naponta több is érkezik. Nyuszilander és párja egy új-zélandi úthoz kért tanácsokat – aztán körülbelül a levél felénél kiderült, hogy akár többről is lehet szó,…..
Határátkelő Irány a város! 2015.11.04 06:45:00
A napokban jelent meg a Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése arról, hogy egyre többen élnek városokban, a trend pedig nem hogy lassulna, egyre gyorsul, aminek egyik oka a migráció. A szervezet szerint teljesen hiábavaló megpróbálni harcolni a jelenség ellen, inkább meg kellene…..
Kiég3tt 2015.11.04 09:10:58
@Flamy (fat cat wannabe): En sosem tartottam magam felos embernek, de London belvarosaban bicajozni nem bator, hanem inkabb meresz dolog. A kijelolt cangaut sokszor a buszsavra esik es felelmetkelto volt csak a buszbol nezni, ahogy ez a ket kozlekedesi eszkoz kerulgeti egymast. Egyebkent ugy emlekszem eleg magas is azoknak a baleseteknek a szama Londonban, ahol biciklis is erintve van. Nem beszelve arrol, h kb. 20 perces tekeres alatt mennyi kipufogogazt lehet beszivni. majdnem egy evet eltem Londonban, eleg is volt egy eletre.

Az 1500 font meg egyaltalan nem elrugaszkodott becsles. Gondoljunk csak bele: 5-600 font egy szoba Tottenham kebeleben, legalabbis annyi volt 2012ben.
Egy kapcsolatot komoly próbatétel elé is állíthat az, ha a pár egy időre kénytelen külön élni, mondjuk mert az egyik éppen valahol külföldön dolgozik, vagy készíti elő a terepet arra, hogy a másik utánamehessen. Ez történt a mai poszt szerzőjével, Dorinával és társával…..
Határátkelő Itthon ragadtam 2015.10.14 06:45:00
Többször felmerült már, milyen érdekes lenne, ha a blog régi szerzői megjelennének és megírnák, hol tart most az életük. Nos, felvettem a kapcsolatot néhányukkal a legelső időkből, és megkértem őket, írják meg, hogyan (és hol) élnek most, mi történt velük, mik a terveik.…..
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
Egy egészen érdekes kezdeményezés első írását olvashatjátok ma, ugyanis emlékem szerint a Határátkelő történetében még sosem fordult elő párposzt, azaz amikor egy együtt dolgozó (igaz, egymástól sok ezer kilométer távolságban élő) páros írná le a sztorijukat –…..
Kiég3tt 2015.10.05 15:20:09
@Határátkelő: szten a kollega azt probalta sajatos nyelvezetben elmondani, h a mai az nem tortenet. Minden nap jon egy tortenet, ma jott egy tortenet bevezetoje, de semmi tobb. Meg beszedtemahoz is keves, tehat pilot posztkent - nem erte el a celjat. A szerzot biztatnam a folytatashoz, a hiba nem az o keszulekeben van, jol vezeti a szavakat, nincs unalmas frazis, erdekes tortenet is kerekedhet belole.... annyi, h tobbet kellett volna osszevarni es lekozolni. Szerintem
Kiég3tt 2015.10.05 15:21:03
Kiég3tt 2015.10.06 09:50:14
@MsTandMsg: Kerlek, ne mondj le rolunk, itt amit talaltal legfeljebb ertetlenkedes h "ennyi mara?" es a negativumok zome arra iranyult, h meg olvastunk volna. Semmi olyat nem irtak emlekeim szerint, amitol a "meg nem ertett muvesz" csalodottsagat kellene erezned. A kommenteloket konnyu egy kalap ala venni, pedig egy dologban ertenek egyet: h nem ertenek egyet. Megfelelni mindenkinek nem lehet es nem is szabad. Eltervezted, h publikalsz valamit, ami mas... tedd meg! Ha anno Brad Pitt Monika is visszatancolt volna a korai posztjaira kapott (valjuk be: megalapozott) negativ kritikakra, sose olvashattuk volna a kesobbi, ellenben sokkal tartalmasabb es osszeszedett ertekes irasait. Szoval en azt mondom, batran csinald vegig.
Hát ez a nap is eljött, a Magyarország és én pályázatra (időben) érkezett összes írás megjelent, és ígéretemhez híven most a blogon legtöbb szavazatot és a Facebookon legtöbb lájkot kapott három-három poszt közül választhatjátok ki a végső győztest. (Pontosabban a…..
Kiég3tt 2015.09.10 08:26:01
@Csupacsí (rendkívüli helyzetben): amit az elobb reazleteztem az nem AZ a nyilatkozat, hanrm evekkel utana. A maradek manyupok a keves ugyfel miatt sorra dobtak be a torcsit. Egyesek megszuntek, masok osszeolvadtak. Az, amelyiknel en maradtam 2012ben dontott ugy, h ennyi volt - pont azutan, h dobbantottam. Volt is para, mert belengedtek, h nem biztos h mindenki viszontlatja azt, ami jar neki. No, ha egy mukodo manyup jogutod nelkul megszunik, egyszerusitett formaban viheted at a motyodat mashova. Nekem nem sikerult.
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
Kiég3tt 2015.08.18 12:11:21
@Andras125: Nekem is az volt az erzesem amig rendszeresen olvastam a kommenteket, mint a szerzonek, h sokan felfele kerekitettek a bereket, vagy a bruttot nettonak gondoltak... vagy elfelejtettek hozzatenni, h tuloraval stb, stb... szoval magamban nemegyszer elosztottam az ertekeket kb 2vel ☺
Kiég3tt 2015.08.18 12:16:07
@Kate Hà Bè: pedig ez pont az. Nincs kozunk hozza. Volt es kesz.
Az osszeg nem akkora, h. Questor ugybol jojjon...
Vagy a NAV is olvassa a hataratkelot?
A mai poszt nekem egészében is nagyon tetszett, ám úgy érzem, Roberta megfogalmaz egy nagyon fontos tételmondatot, amit itt most ki is emelnék előre: ha az ember beismeri, hogy a saját életéért 100%-ban ő a felelős, akkor többet nem lesz benne harag sem Magyarországgal, sem másokkal…..
Jojo képeit már korábbi fotós posztokban láthattátok az angliai Bordonból. Most a történetüket is megosztotta, amely céltudatos határátkelésről szól, ahol a kezdet nem könnyű, de az említett kitartás eredményeként már jó ideje a saját szakmájában dolgozik, és az itthon…..
Kiég3tt 2015.06.18 14:14:20
@kardio1: nem mindenkinek adatik meg az a luxus, h kulfoldon munkahely varja. Sot...