Regisztráció Blogot indítok
Adatok
muveszetineveles

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
muveszetineveles Újra itthon 2015.04.19 17:16:24
Sajnos egy szempillantás alatt elrepült a strasbourgi három hét. Ismét kezdődik a megszokott hétköznapok rendje. De még élénken felvillannak az emlékek. Az egyik pillanatban eszembe jut az érdekes konstruáló foglalkozás, ahol a gyerekek műanyag palackok és ragasztószalagok…..
A húsvétot még egyikünk sem töltötte távol a családjától, de az itteni ünnepet is meg akartuk teljes élményként élni.  Szandrával nagycsütörtökön a katedrálisban voltunk ünnepi misén. A gyerekkórus éneke, az orgona bús hangja, az ezer éves templomcsoda könnyekig…..
muveszetineveles Katartikus kedd... 2015.04.06 14:48:57
Kedves Olvasók! Ez a kedd sokáig meg fog maradni emlékeimben. Ezen a szeles, változékony időjárással megáldott napon találkoztam először két intézmény gyermekeivel is, pillanthattam kicsit bele az itteni oktatás rendszerébe. A Catherine iskola épülete egy rendezett, tiszta,…..
Sötét középkori történetek keringenek a város leglátványosabb jelensége körül. A szóbeszéd szerint az épület alatt egy tó van, amelyik titkos bejárata az egyik szemközti házban található. A mai napig, a templomot határoló téren erősen süvít a szél, akár jó az idő,…..
Az első foglalkozás, amin Szandrával részt vettünk, festészet volt, Afrika témakörben. Külvárosi, lakótelepi iskola, tiszta, rendezett utcák. A tanítás általában délig tart, egyetlen szünettel. A Mus-e foglalkozások többnyire délután vannak. Amikor az iskolába érkeztünk,…..
muveszetineveles A nagy utazás 2015.03.29 14:57:21
2.blog A nagy utazás Az első feladatot, a repülőtérre való kijutást mindhárman sikerként éltük meg, pedig igazán sikeresnek csak Frankfurtban érezhettük magunkat! Na, de lassan haladok a meséléssel. Nekem életem első repülése volt, így minden először történt velem, csuda…..
muveszetineveles Az első munkanap 2015.04.01 15:53:49
A megérkezés után a hétvégét az ismerkedéssel töltöttük. Bemutatkoztunk a francia kollégáknak és rövid felfedező utakat tettünk, a fantasztikus szálláshelyünk környékén. Strasbourg egy csoda! Sétáltunk esti kivilágításban, reggeli esőben és szeles derengésben…..
muveszetineveles 2015.04.02 17:46:29
@Lumma Sz: Kedves Béla! Köszönjük kedves soraidat, átadtuk üdvözletedet Leanak és Maximnak. A Ti tavalyi blogjaitokból hangolódtunk az utazásra és sok mindent fel is ismerünk belőle.
Üdvözlettel: Szandra, Magdi és Imre
muveszetineveles Budapest felé 2015.03.27 22:12:12
 Budapest felé 0, nap Az utazásra, a lelki hangolódásom, március 20-án, a Mus-e találkozón elkezdődött. Jó volt megismerkedni a társaimmal, akikkel 3 hetet együtt fogunk tölteni Strassbourgban. Különleges meglepetésben is volt részünk. Kertész Zsuzsa, gyerekkorom, de inkább…..
Kedves Magdi, Szandra és Imi, eljött a nagy nap, és végre elindul a kis csapat! :) Borzasztó büszkék vagyunk Rátok, hogy igazi MUS-E csapattagként, legyőzve az ismeretlentől való félelemeteket nyitottan, lelkesen jelentkeztetek a nagy kalandra! Biztosak vagyunk abban, hogy…..
Vörös Ferencné a hivatalos nevem, de amióta Zalaegerszegen élek, „vörösmagdi” lettem, így ismer mindenki. Két önálló, felnőtt fiam van. 1981 óta vagyok tanító, 1984- től, Zalaegerszegen, a Landorhegyi iskolában dolgozom: Itt 1. osztálytól 4. osztályig magyart, technikát,…..
Hevesi Imre vagyok, előadóművész, zenetanár (gitár, basszusgitár szak). Nem nagyon szeretek magamról írni, legfőképpen azért, mert rettenetesen lassan tudok gépelni az agyam gyorsaságához képest. Mire leírom az első pár szót, addigra a legtöbbször elfelejtem, hogy mit is…..
2014 novemberében a magyarországi MUS-E program Támogatói Klubjának bevezető kerekasztal-beszélgetésén hallottam először ezt a Goethe-idézetet: „Csak akkor tanulunk, amikor játszunk.” Akkor még nem is sejtettem, hogy ez a sor mennyire sokszor fog majd eszembe jutni. Január…..
muveszetineveles A liftben 2014.04.15 13:04:57
Workshop az intimitásról.Cathy Dorn egy igazi táncpedagógus.Múlt hét csütörtökön hivatalosak voltunk egy olyan iskolába ami kivételesen nem a külvárosban található. Már ez is érdekesnek számított hiszen eddig kizárólag olyan oktatási intézményekbe látogattunk, amik a…..
muveszetineveles Bohócorrok 2014.04.13 12:16:27
Minden tiszteletem azoké a pedagógusoké akik sérült gyermekekkel foglalkoznak!Sokkal érzékenyebbek, reakcióik kiszámíthatatlanabbak egészséges társaiknál. Más nyelv amin ezeket az "emberkéket" meg kell szólítani. Olyan kommunikációt, hozzáértést követel a tanároktól amit…..
Ahogy telnek a napok, gyűlnek az élmények és hatások. Nagyon jó érzés, ahogy a gyerekek hangosan és nagy mosollyal az arcukon köszönnek amikor meglátnak minket. Imádják a nevünket és jó sokszor el is mondják. Az órákon nagyon nagy energiával és lelkesedéssel vesznek részt.…..
muveszetineveles Attila szemével 2014.04.08 23:40:45
A Lányom már többször járt Franciaországban. Nekem most sikerült először eljutnom ide. Bejártam Európa több országát, hol különböző munkák miatt, vagy gyakrabban turistaként. Strasbourg volt már közel hozzám, fiatal táncosként a határ túloldalán Németországban…..
Mi is az a Grundtvig Program? Az egész életen át tartó tanulást (Life Long Learning) hivatott támogatni az az ingyenes program, amely 50 év feletti művészeknek ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre. A…..
A MUS-E (Musique-Europe) multikulturális mintaprogram koncepciója a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Lord Yehudi Menuhin nevéhez fűződik. A kezdeményezés 1993-ban indult útjára az Európai Unió égisze alatt, "A világ kulturális fejlődésének évtizede" UNESCO…..