Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joosep (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A televízióból követtem figyelemmel a magyar foci abszurditásának legújabb fejezetét. Miközben a Kenesei fivérek a bíróságra járnak, Tóth Bálint és Véber György szidja a játékosait, addig Felcsúton éppen átadnak egy olyan stadiont, ami a magyar utánpótlás fellegvárává…..
Joosep (törölt) 2014.04.22 09:21:18
@♔bаtyu♔:
Egyetlen baj van, hogy én sem balos, sem liberális nem vagyok, ellenben jobboldali és antikommunista igen, úgyhogy rühellem a fajtádat, te kommunista féreg.
Többször kérték már, hogy írjak a munkahelyi folyamatos verbális és lelki agresszióról, az angolul mobbingnak nevezett jelenségről. Erről azért nem könnyű nekem írni, mert nincs előremutató megközelítése a munkavállaló -nekem álláskereső - számára, ha már kialakult a…..
Joosep (törölt) 2014.04.22 09:14:52
@Bachelor9:
Pl. simán előfordulhat, hogy az egyik agresszor megy oda a főnökhöz, hogy az áldozat nem hagyja őt békén, ez egy "zseniális" húzás a részéről, hiszen így számára legrosszabb esetben is azt fogja gondolni a főnök, hogy kettőre áll a vásár.

Sőt, én azt mondom, hogy a legritkább esetben fordul az áldozat a főnökhöz, mert egyrészt az önbecsülése a béka feneke alá kerül (hiába próbálja beadni magának, hogy ő okos, szép, és az agresszor irigykedik, tudja, valahol belül mégis magát érzi szarnak, az igazság meg egyébként egyik sem), másrészt tudja, hogy ha szól a főnöknek, akkor az további támadási felületet biztosít, mert ő lesz az ügyeletes stréber. Szóval én úgy gondolom, hogy 10-ből 9 esetben az agresszor lesz az, stratégiai okokból, vagy mert annyira elfajult a dolog, hogy már az áldozat sértette meg őt, aki a főnökhöz fordul "segítségért".

Ezzel együtt azt mondom, hogy egy jó főnöknek jó emberismerőnek kellene lennie, és átlátnia ezeket a dolgokat, lehetőleg előre megelőzni. Viszont eleve több esély van arra, hogy a fő mobberekből lesznek főnökök, hiszen ők azok, akik a leghatékonyabban tudják érvényesíteni az érdekeiket.
  Forrás Kötelezők helyett inkább úgynevezett „közös olvasmányokra” lenne szükség, ezekből viszont többre – ez volt a múlt heti Mesebeszéd 2. gyerekirodalmi szimpózium első szekciójának talán legfontosabb konklúziója. A Fájdalmasan kötelező - Kőszívű ember fiai…..
Joosep (törölt) 2014.04.15 16:04:13
@ex-dr. vuk:
Egyrészt ha Rejtő regények lennének kötelező olvasmányok, akkor azokat utálná a többség.

Másrészt ugyan egy fokkal jobb lenne persze, de azért ne feledd, hogy attól, hogy az a te gyerekkorodban népszerű volt, nem biztos, hogy a mostaniaknak is ugyanolyan népszerű lenne.
Joosep (törölt) 2014.04.15 16:28:11
@nickM:
Azért nincs teljesen igazad, mert pl. az indián regényeket meg nagyon sok gyerek elolvasta anno, pedig ott aztán sokkal többet kellett elvonatkoztatni, mint a Tüskevárnál, hiszen meglehetősen távoli környezetben játszódik. Én magam anno gyerekkoromban elkezdtem olvasni A Tüskevárat, és halálra untam magam, mert nem történt benne semmi érdekes. A poén, hogy nyaranként én is élveztem hasonló jellegű szabadságot, és talán pont emiatt volt dögunalom ilyesmit olvasni. Szemben az Egri Csillagokkal, amely egy másik történelmi korba vitt bele, ahol hősiesen harcoltak a török ellen. Vagy mondhatnám az indián regényeket (és még nem is a Cooper féle vonal, hanem a vadnyugatot soha nem látott Karl May regények). Ezek sokkal jobban felkeltették az érdeklődésemet. A későbbieknek meg a Harry Potter, ahol ugyan az iskola az iskola, de kezdjük azzal, hogy magyar szemszögből egy egészen eltérő rendszer, és abba a keretbe pakolta bele az írónő a fantasy-t, tehát egy magyar gyereknek szintén el kell vonatkoztatnia, mégis szeretik. A Rejtő regények sem hétköznapi történeteket dolgoznak fel, mégis népszerűek voltak, azok speciel a nálam idősebb korosztály gyerekkorában.

Egyébként pl. a Kőszívű ember fiait szokták még sokan szidni, de az ha jól tudom hetedikben kötelező olvasmány, szerintem azért vannak vele sokan gondban, mert addigra már normális esetben rengeteg regényen lennének túl, csak ugye már az elején elvették a kedvüket a Kincskereső kisködmönnel az olvasástól.
Joosep (törölt) 2014.04.15 16:32:30
@encir:
A megoldás, ha lazább irodalommal szerettetik meg a gyerekekkel az olvasást, és mikor már megszerették, akkor jöhetnek a világirodalom remekjei.
A futás a legjobb egészségmegőrző és zsírégető sportok egyike. Ha azonban tényleg fogyni szeretnél vele, akkor csalódni fogsz - hacsak nem tartasz be pár alapszabályt.  Ne eddz mindig ugyanúgy! Az edzésben _ nincs mese- kell a változatosság! Máskülönben a szervezet…..
Joosep (törölt) 2014.04.15 14:59:49
@Alick:
Ezek a képletek legfeljebb irányadónak mondhatóak, de valójában ahány ember, annyi szervezet. Viszont van lehetőség megmérni a megfelelő műszerrel, futópados terheléssel.