Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiskofa

194 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid update. A kislánynak, ahogy azt Murphy is megjósolta, pont aznap lett majdnem 40 fokos láza, mikor a gasztroenterológushoz kellett volna mennünk. Influenza. Ilyen beteg még azt hiszem sosem volt, Mielőtt sikerült lehúzni a lázát, szegény néha még össze is rándult, szerintem…..
Minden olvasómnak nagyon boldog és sikerekben, egészségben gazdag új évet kívánok! Remélem kellemesen teltek az ünnepek. :) Nálunk nem volt eseménytelen. Huszonharmadikán leutaztunk a családhoz karácsonyozni. Szerény ünneplés volt, apukám kórházban van, anyukámra rengeteg…..
Kiskofa Világa 2.5 anni 2013.12.21 22:56:33
Posztomnak két apropója is van. Az egyik, hogy pont ma egy éve, hogy hazahoztam a lányomat. Valamikor du. kettő és három körül érkezhettünk meg, és azóta pár óránál többet nem is töltöttünk távol egymástól. :)  Klassz év volt, sokkal több örömmel, mint gonddal, szebb…..
Kiskofa Világa New things she says 2013.10.23 21:47:22
Mielőtt elfelejtem, update a kolléganőmről. Nos, egyenlőre nem jön hozzá a gólya. A magzat kislány lesz, úgyhogy viszi a házaspár. Sebaj, úgyis az országos várólistán van már fél éve, nem hiszem, hogy sokat kell még várnia. :) Mi elvileg jól vagyunk, bár a betegsége…..
Nakérem, megtörtént, amitől féltem. Alig több, mint két hét munka után itthon ülök a (most már talán nem annyira) beteg gyerekemmel. Gáz. Hétfőn délután azzal fogadtak a bölcsődében, hogy E. láza harmincnyolc valamennyi, vigyem orvoshoz. Mikor hazaértünk már csak…..
Hi, Már két hete dolgozom teljes munkaidőben, eddig minden a legnagyobb rendben. Még szerencse, hogy a gyerek annyira könnyen alkalmazkodik az új élethelyzetekhez, nem nehezíti meg túlságosan a dolgomat, a hétköznapok ritmusa kezd megszokottá válni. E. reggel fél hétkor kel, negyed…..
Hahó, Nagyjából túl vagyunk a beszoktatáson. Továbbra is odavan a bölcsiért. Tegnap azzal fogadott a gondozónő, hogy délelőtt betettek zenét, gondolom Halász Juditot, vagy valami hasonlót, a gyerek pedig popóból úgy elkezdett riszálni, hogy olyat még nem látott. :D Kis…..
Kiskofa Világa Bölcsi napló 01 2013.09.05 23:48:02
Sziasztok, Túl vagyunk a bölcsődei beszoktatás első négy napján, leírom tapasztalataimat. Először kezdjük a pozitív dolgokkal: Emília imádja! Már az első pillanatban lelkesen belevetette magát a gyermekek tömegébe, felfedezte magának az udvart. Úgy tűnik a gondozónéniknek…..
Kiskofa Világa Balaton & Bölcsi 2013.08.28 16:42:45
Sziasztok, Nemrég megejtettük első közös nyaralásunkat Balatonfűzfőn. A gyerek imádta! Alaposan be voltam tojva, hogy fog viselkedni, de egy rossz szavam sem lehet. Az ismeretlen helyen zokszó nélkül evett, lefeküdt aludni, még csak bent sem kellett vele maradnom altatni. Anyukámmal…..
Kiskofa Világa Kettő !!! 2013.08.04 22:57:22
Csak egy apró bejelentkezés, miket tanultunk mostanában. Emili a héten először - azok után, hogy vagy egy tucatszor elmantráztam neki-, ha megkérdezik tőle, hány éves, megmondja, hogy kettő. Tanulja mutatni is a hüvelyk és a mutatóujjával. :) Egyébként ha valami új dolgot mond…..
Kiskofa Világa Some more facts 2013.08.01 17:55:21
Először is a mai legfontosabb eseményről szeretnék beszámolni! Délelőtt végre találtam a Lidlben vécészűkítőt, úgyhogy mától hivatalosan is vége a sz*ros bili pucolásnak, ő is a klotyót fogja használni, mint a nagyok! Hurrá!!! Nem egyszerű egyébként szert tenni ilyen…..
Kiskofa Világa Misc 2013.07.27 17:43:48
Tegnap jöttünk haza a nagyszülőktől. Az út egyre könnyebb, a kiscsaj már pontosan tudja, hová és kihez megyünk, úgyhogy sokkal nyugodtabb a buszban, meg úgy általában egész ottlétünk alatt, mint első alkalommal. Döbbenetes, ebben a korban milyen gyorsan asszimilálódnak az új…..
Kiskofa Világa Reunion 2013.07.19 23:22:49
Hullafáradt vagyok, de ezt szeretném leírni, míg friss az élmény. Ma nagy nap volt, majdnem hét hónap után Emili újra találkozott a nevelőmamájával. A dolgot már terveztük egy ideje, ők pedig ma eljöttek vidékről, és összefutottunk egy játszótéren vele, a nagylányával, és…..
Kiskofa 2013.07.20 21:47:59
Nem szimpla érdeklődés volt, ő bizony azt mondta, megbánta, hogy otthagyta Emilit. Az száz százalék, hogy kapott értesítést arról, hogy már nincsen gyereke, csak laikusként azt nem tudom, hogy akkor, mikor elvesztette a jogát a kislányra, mert olyan régen nem tartotta vele a kapcsolatot, vagy akkor, amikor érvényre lépett az örökbefogadás, és én lettem hivatalosan is az anya. Nekem a sztoriban egyébként egyetlen dolog sántít. A nevelőmama azt állítja, akkor hívogatták, mikor E. már nálam volt. Ehhez képest én a beszoktatás alatt tisztán emlékszem egy alkalomra, mikor megcsörrent a mobilja, ő laposan ránézett, majd halkan odaszólt a férjének; 'Már megint a családsegítő...' Nekem be is villant, hogy tán csak nem AZ a családsegítő, mert tudtam, hogy a fiatal lányt ott istápolják, de gondoltam az nem lehet... Pedig a nevelőcsaládnak hivatalból semmi köze sincsen semmilyen családsegítőhöz, csak a gyámügyhöz. Akkor nem mertem rákérdezni, de nincs kizárva, hogy ő volt, csak nem akartak megijeszteni. Egyébként M. beszólt a gyámhivatalba, hogy neki nem tartozik a munkaköri leírásába, hogy ilyen hívásokat fogadjon, a gyámosok meg jól lecs*szték a családgondozót, hogy hogy csinálhatnak ilyet. Isten mentsen, hogy ismeretlenül ítélkezzek bárki felett, de a tény, hogy a gondozottjukat nem tudták ennyi ideig rávenni, hogy látogassa a kislányát, nem a legprofibb munkára utal...
Tegnap Emilit életében először elvittem az Állatkertbe. Rendkívül tetszett neki, és ennek úgy örülök!!! Aggódtam, hogy esetleg unni fogja, de mivel nagyon szereti nézni az Animal Planetet, reménykedtem, hogy majd ez is leköti. Legnagyobb megkönnyebbülésemre már az első pár…..
Kiskofa 2013.07.18 14:39:15
Kiskofa Világa Bölcsi update 2013.07.10 17:16:33
Hétfőn megkaptuk a hivatalos levelet arról, hogy Emilit szeretettel várják ide, az út túloldalán lévő bölcsődébe. :) A szoc. osztálytól kapott levélben ugyan az áll, hogy augusztustól, de mivel nekünk a bölcsilátogatáskor ugye azt mondta az igazgatónő, hogy csak…..
Kiskofa 2013.07.11 14:54:11
Kiskofa Világa Beszoktatás 2013.07.01 23:56:59
Az utóbbi időben többen kérték, hogy meséljek végre a beszoktatásról. Merthogy az is volt, hiszen egy másfél éves gyerek nem egy zsák krumpli, amit felkapsz és magaddal viszel, vele kell tölteni egy bizonyos időt, hogy trauma nélkül hozhassa haza az ember. Mielőtt bármit is…..
Kiskofa Világa Meeting my daughter 2013.06.10 23:32:14
Hi, A várólistás időszakról nem sok mindent tudok elmondani... vártam. :) A legidegölőbb az volt, hogy míg egy várandós nő tudja, mikor érkezik a gyermeke, addig nekem fogalmam sem volt, mennyit kell várnom. Pár hónap... több év? És ilyenkor az ember ugye azt sem tudja, a…..
Hi, Úgy terveztem, hogy szépen, időrendi sorrendben mesélem a történéseket, de ma történt valami nagyon fontos, amit muszáj elmesélnem, egyrészt, mert nem bírom magamban tartani, másrészt, hogy itt nyoma maradjon, mikor történt a dolog. Szóval délután beszéltem a…..
Üdv, Elnézést, hogy ekkora kihagyásokkal mesélem a sztorinkat, de a gyerek ellátása, napi kétszeri séta és házimunka mellett csak akkor tudnék gyakrabban írni, ha mondjuk kihagynánk a délutáni játszóterezést, de annyira imád kimozdulni, hogy sajnálnám szegénytől megvonni ezt…..