Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orban VikTROLL

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5+1 kérdés, amitől az ikrek kifutnak a világból   Volt már szó a blogban arról érintőlegesen, hogy ikrek vagyunk és a blogot közösen írjuk. Igaz, megvan mind a kettőnknek a saját „szívügye” és témája, nem szólunk bele abba, mit ír a másik, de van pár olyan téma, ami mind a kettőnket érint és…..
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
Orban VikTROLL 2019.08.04 21:53:56
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Orban VikTROLL 2019.03.08 23:59:05
@KaTe: "Engem jobban érdekel, hogy a vonatot mi alapján tudja a posztoló beazonosítani"

Bazmeg, ami sinen megy az a vonat. Legfeljebb a villamossal lehet összekeverni.
Orbán Viktor piszok mázlista egy pali.  Ravasz is, az tény, de mindenekelőtt elképesztően szerencsés. Már ha annak lehet nevezni valakit, aki azért tud ilyen elsöprő fölénnyel politizálni, és "azon belül" miniszterelnök lenni egy adott országban, mert a népesség döntő többsége belefásult abba, és…..
1864. USS Mahopac folyami monitor az amerikai polgárháborúban..
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Akinek van kutyája, tudja, hogy az évek során milyen erős érzelmi szálak szövődnek közöttük. Sajnos azonban a kutya élete rövidebbre szabott, mint az emberé, és az elválás fájdalmas lesz – írja a La Stampa, amely beszámol arról, hogy a probléma most azért került előtérbe,…..
A minap kaptam egy érdekes olvasói levelet egy liftbe szorult nő esetéről, ami után úgy omlottak össze a remények a jó végkifejletre, mint a legbénább kártyavár esetén. De vajon kinek a félelemtől nyirkos keze tartotta a bűnös kártyalapot, ami miatt az egész lakóközösség háza beleremegett?..
Őrületesen látványos képeken mutatta meg a mindennapi élet nehézségeit a mínusz 70 fokban egy kutató. Cyprien Verseux asztrobiológusként és gleccserkutatóként dolgozik az Antarktiszon, a Föld legelszigeteltebb kontinensén...
Réges-régen, egy év híján fél évszázada, egy messzi-messzi 380.000 km-re lévő holdon Neil Armstrong történelmet ír.....
Orban VikTROLL 2018.10.14 18:01:12
Blogadó Szabadságtalan szabadság 2018.10.10 20:34:16
Ugyan sajnos nem pontosan, de pár nappal ezelőtt volt egy szomorú évforduló. Két évvel ezelőtt húzta le a rolót a Népszabadság, Magyarország egyik legnagyobb múltú napilapja. N.Kósa Judit,a Népszava egyik rovatvezetője egy remek cikkben fejezte ki véleményét. A cikkben azt taglalta, ami vele történt…..
Ahogyan azt korábbi cikkemben is írtam a személyiség zavara nem más, mint a személyiség olyan irányba történő elmozdulása, ami már nem szolgálja az egyén hatékony, számára előnyöket nyújtó működését. Lehet ez egy enyhe eltérés, ami a környezet számára pusztán kissé bizarr viselkedésben nyilvánul…..
Jon Favreau a Vasember rendezője készíti majd az első élőszereplős Star Wars sorozatot, ami a Disney, saját streaming oldalának lesz az egyik legnagyobb dobása. A projektről eddig ennyit lehetett tudni, éjjel azonban Favreau feltöltött egy képet az Instájára, amiből kiderült néhány alapvető…..
Orban VikTROLL 2018.10.04 12:44:20
Olyan világban élünk, ahol megfakulnak régi értékek, mint szeretet, őszinteség, és a törődés. Az önzetlen törődés. Ha viszont rátalál az ember, akár egy eldugott mondatban, azt féltve, kincsként őrzi, nemhogy megossza másokkal! Úgy alakult, hogy véletlenül bukkantam rá a segítség egy új, itthon…..
Annak az esélye, hogy valakit villámcsapás ér, igen csekély. Az áldozatok 90%-a túléli az incidenst, de rendkívül komoly sérüléseket szerezhetnek. A testen maradandó nyomok is keletkezhetnek, ilyen például a Lichtenberg-féle mintázat. ..
Orban VikTROLL 2018.08.12 19:52:51
@szkófild: Ja megerdemelt volna egy harmadik villamot is a kis geci.
Több mint egy millió milliárd tonna gyémánt van a Föld felszíne alatt – állítják a MIT kutatói. E bejelentés nyomán azonban nem tör ki a gyémántláz, mert a technika mai fejlődési színvonala  mellett még elérhetetlenek. 145 – 240 km mélységben vannak, a szondák nem érnek le odáig. „Nem tudjuk…..
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
Tömeg: Sok nagyvárosban jártunk már, de ezt a mennyiségű embert, turistát nyáron még egy helyen sem tapasztaltuk. London, Párizs, Róma meg sem közelíti ilyen téren Barcelonát. Ahol a Rambla-n egy métert nem tudsz menni anélkül, hogy beleütköznél valakibe. Pedig én általában bírom a tömeget, mert…..
Korábban már beszámoltunk a gerillanyaralás megszervezéséről, folytassuk az olcsó repülőjegy megkaparintásával, melyben néhány üdítően egyszerű app lesz segítségedre. Nem utópia, hogy lassan Gyuláról Győrbe drágábban lehet eljutni, mint mondjuk Budapestről Milánóba repülővel, ami persze nem a MÁV…..
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
Azzal biztatom magam, hogy e rovatban nem személyekről fogalmazom meg a véleményem. Inkább a közéleti szereplők médiaszemléletéről. Ha valakiről tucatnyiszor írtam, akkor ehhez valakinek kellett lennie, és a jó meg a rossz döntéseiből talán hiteles kép rajzolódik ki róla. A kommunikációs szempontból…..