Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaszás György

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 13-as tényleg szerencsétlen szám. Egy, az Y generációval kapcsolatos témában 13 magyarországi reklámügynökség kreatívigazgatóját kérdeztem meg. Három kérdést tettem fel nekik, amelyek mindegyikére igennel vagy nemmel felelhettek. Őszinteséget kértem, cserébe névtelenséget…..
Mai hír: az MRSZ és a MAKSZ régi adósságát kezdte el törleszteni. Komplex reklámkampányt indított a reklámért. Mit mondjak, rá is fért. A reklámra is és a két szövetségre is.(http://www.kreativ.hu/reklam/cikk/ezzel_reklamozza_magat_a_reklam)     Csak a rend kedvéért: egy…..
2000-ben látott napvilágot A nagy adrenalinjáték – Reklámcsinálás. Amitől gyorsabban ver a szívem című könyvem. Az abban foglaltak kerek összképet adtak a reklámszakma akkori helyzetéről, gyakorlatáról. Eltelt majdnem másfél évtized, és az összkép alapjaiban változott…..
„Ígérem, nem leszek túl hosszú.” Amikor a prezentáló ezzel kezdi, biztos lehetsz abban, hogy fogalma nincsen, meddig tart a mondandója, tekintve, hogy még schnellben sem próbálta el azt, s ezért minimum dupla annyit beszél majd, mint amennyi a rendelkezésére áll. Majd amikor 15…..
Térdnél lévő ülepű, harmonikaszárú gatya, büdös tornacipő, mackófelső, koszos trikó, hurkolt sál a nyakban, hátratolt napszemüveggel megfogott zsíros haj, pírszing, fülbevaló, rágógumi, lazaság: ha ilyen előadót látsz, ülj vigyázzban! Ő a NAGYON KREATÍV…..
A jelenlévő előadó fogalma nem azt a szereplőt jelenti, aki ott található az előadása helyszínén fizikai valójában. A jelenlévő előadó mentálisan is ott van, ami pedig akkor teljesül, ha a hallgatósága érzi azt. A jelenlévő előadó a hallgatóságával foglalkozik, annak…..
Az alkoholtól. Betegségektől. A genetikai örökségtől. Az internettől. A lustaságtól. De legfőképpen a prezentációktól. Ennek orvoslására két megoldás kínálkozik. Egy: legyenek elfogadhatóbbak, színvonalasabbak a prezentációk. Ez a tudomány mai állása szerint irreális…..
Emlékszel, ugye, te is, amikor a szüleid este mesét olvastak neked? Arra is emlékszel, ugye, hogy miért tették ezt? Azért, hogy elaludj. És emlékszel? El is aludtál mindig. Fogalmam sincs, miből gondolja oly sok prezentáció és szakmai rendezvény előadója, hogy ha manapság felmegy…..
Áll az előadó az asztal/pulpitus mögött. Alig áll. Agonizál/l/. Úgy tűnik, vagy kap sürgős orvosi segítséget, vagy ott halálozik el a hallgatóság előtt. Keze-lába remeg, dől róla a víz, feltűnően sápadt. Hogy miről beszél, az lényegtelen. Közönsége utál temetésre…..
A hallgatók a profi előadót az amatőrtől a beszéd közbeni szünetek hossza és fajtája alapján könnyen megkülönböztetik. Aki faltól-falig végigbeszéli a prezentációját, előadását, az a sietséget, a zsúfoltságot, a monotonitást kommunikálja. Fő üzenete a hallgatóinak az,…..
Színvonalas prezentációra van szükséged? Két út vezet oda: megtartatod mással, aki profi, vagy magad válsz profivá. Egy megoldás: a delegálás Az első megoldás a kényelmesebb, noha a magyar piacon még – szégyenszemre – szokatlana prezentációs feladatok, esetleg azok egy…..
Az alábbi 25 megállapítás mindegyike az előadó prezentáció alatti idegességét jelző gyakorlati szimptóma. Jelöld meg közülük azokat, amelyek igazak rád! Ezzel egyrészt egy tünetlistához jutsz, amelyben rögzíted a saját idegességfaktoraidat. Szembenézhetsz az előadás alatti…..
„Agyunk a születésünk pillanatában kezd el működni, és nem áll le egészen addig, amíg ki nem állunk a nyilvánosság elé beszélni.” – mondta Sir George Jessel angol bíró. Miközben beszél az előadó, a gyomrában mintha pillangók repdesnének ide-oda. De ez a kisebb baj. Az…..
Interakcióigény dolgában a legérzékenyebb rész a prezentáció kezdete. Minél hamarabb kezded az interakciót, annál erősebb a hatása. A kezdéskor ugyanis még friss a hallgatóságod, még nem romlik koncentrációjuk, még vannak tele várakozással. Még kíváncsiak, még…..
Ahogyan azt a vonatkozó kutatások eredményeiből látjuk, a prezentáció-előadók egyik legmeghatározóbb félelme az, hogy miközben beszélnek, elveszítik a hallgatóság figyelmét. Például a már korábban idézett, a Kreatívval közösen végzett felmérésem során a megkérdezettek…..
Ford elnökről szólt annak idején az Amerika-szerte közismert megállapítás, hogy oly egyszerű, hogy egy időben vagy rágógumizik, vagy megy. Noha a mondat betűhű eredetije Lyndon B. Johnson kopirájtja, és kissé fapadosabb megfogalmazás (“Jerry Ford is so dumb he can't fart and chew…..
Ez áll a prezentáció előtt az összeszerelésből (a magunkkal vitt technikát természetesen indulás előtt kipróbáljuk), a hangpróbából, amely vonatkozik a prezentációs technika ellenőrzésére, beállítására, a képbeállításra (élesség, képméret, projektor, vászonirány,…..
Ford elnökről szólt annak idején az Amerika-szerte közismert megállapítás, hogy oly egyszerű, hogy egy időben vagy rágógumizik, vagy megy. Noha a mondat betűhű eredetije Lyndon B. Johnson kopirájtja, és kissé fapadosabb megfogalmazás (“Jerry Ford is so dumb he can't fart and chew…..
Ez áll a prezentáció előtt az összeszerelésből (a magunkkal vitt technikát természetesen indulás előtt kipróbáljuk), a hangpróbából, amely vonatkozik a prezentációs technika ellenőrzésére, beállítására, a képbeállításra (élesség, képméret, projektor, vászonirány,…..
A kentaurok és a faunok, a rég ködbe veszett idők mesés lényei, felül ember, alul ló, illetve felül ember, alul kecske teremtmények. Modernkori utódjuk a pulpitusember. A felül ember, alul láda lény. Amíg a kentaurok nőket raboltak, addig a pulpitusemberek a…..
Hogy néz ki az átlagos konferenciaszínpad? Három alaptípussal találkozhatunk, amelyeket én speciális neveken tartok számon:  A susnyás A szamárpados susnyás Hogy jobban láss, hogy jobban láss A susnyás a Népszótár szerint gazos, növények által benőtt, bozótos…..
 Ez itt a kérdés. Ez a dilemma határoz meg mindent. Az előadó mozgásterületét (mindkét értelemben), a hallgatóság-előadó viszonyt, a hallgatók percepciós lehetőségeit, a prezentáció menetének előadói uralását, az előadás dinamikusságát, a helyszín elrendezését, és…..
A megbízó vezérigazgatója papír zsebkendővel itatja fel könnyeit, miközben azt hüppögi, hogy „Túl rövid volt a prezentációóóóóó!”. A marketingigazgató elkeseredetten veri az asztalt: „Miért ilyen átkozottul rövid az összes prezentáció?!” A pénzügyi igazgató…..
Mégis, mennyi időt kellene eltöltened próbával egy-egy prezentációd, előadásod előtt? Egy Herbert Research kutatás szerint az amerikai közép- és nagyvállalatok sales menedzserei és alelnökei igen sokkoló adatokat produkálnak a próbaprezentációra fordított időt illetőleg. E…..
  Megfigyeltem, hogy a legszürkébb előadók is szikrázóan kreatívok, ha a próba elkerüléséről van szó. Számtalan magyarázatát találják ki annak, hogy miért nincs szükségük gyakorlásra. Néhány szép példány a gyűjtésemből: „Odamegyek, előadom és kész.” –…..