Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyszerűen csak futok

71 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- G, tényleg kíváncsi lennék a véleményedre! Mit gondolsz így utólag az Optivitáról?  - Ööö, hát nem nagyon tudok róla mit mondani, üldögéltem ott meg olvasgattam, és jobbra-balra  szaladgáltak emberek egyre lassabban és egyre kevesebben. A végén meg csomóan lámpa nélkül. És elég hideg volt. Hát,…..
Irtózatos pofátlanság a részemről, hogy eltelt egy hónap, és csak most írok a Mindszenti Didergőről. Főképp azért, mert a frissítésnél már úgy fogadtak a kedves segítők, hogy "Ugye te voltál az, aki tavaly is sokat futott? És te írtál rólunk a blogodban?" Nos, ezen a hagyományon most sem…..
"Először is örülök,- már pusztán a ténynek is, hogy vagy. Külön, hogy az életemben vagy, hogy mellettem maradtál. Persze, ez önzés is. Mert, ha úgy szeretnélek, ahogy Szent Pál írja- akkor az is elég lenne, hogy élsz és vagy" Éjjel egy órakor csörög a telefon. Úgy tűnik, nem csak egy múló…..
"Legyen meg benne a véletlen csodálatossága és törékenysége, a legkülönbözőbb lehetőségek panorámája; önfelajánlás legyen s ne törvény. A bilincse a szabadság legyen".  (Mészöly Miklós-Polcz Alaine: A bilincs a szabadság legyen) --- A verseny ott fejeződött be számomra, amikor megláttam Erikát…..
Eszembe jutott az álom megint. Talán már írtam róla korábban: “Hosszasan bolyongok az utcán, teljesen kihalt a város. Furcsa, hogy nem látok egyetlen autót sem, pedig errefelé mindig nagy volt a forgalom. Hirtelen feltűnik egy család: anyuka, aki babakocsit tol, és egy pici csecsemő, aki…..
Én eddig úgy kerültem a melegben futást, mint ördög a tömjénfüstöt. Ha a melegre gondolok, akkor ugyanis mindig az a kép jut eszembe, ahogy az UB utáni reggelen az ágyamon fekszem, miközben Márti és a férjem két jégakku közé szorítja a fejem. 40 fokos lázat csillapítandó. Szóval mindig átnyálazom a…..
Találkozások. Erről szólt a hétvégi 12 órás OB Békéscsabán. De hát nem erről szól minden ilyen alkalom? A pálya szélén állva skizofrénszerű állapotban töltöm az órákat. Az ismerős arcok, az ismerős érzések és mondatok, amik ott Bent elhangzanak. Sok-sok kis univerzum, amibe bele lehet pillantani,…..
Az Ultrabalaton feladása egy kicsit jobban megütött, mint amire számítottam. A bokám hamar helyrejött, de a lelkemnek kicsivel több idő kellett, hogy magához térjen. Tudom, hogy jó döntést hoztam, de azt is tudom, hogy milyen amatőr hibákat követtem el, és mennyire dekoncentrált voltam. Kellett egy…..
Néhány hete nevetve kérdezte tőlem egy ismerős, hogy én mit keresek itt? Ugyanis épp egy pékségben voltam. Mondtam neki, hogy azt, amit ő: kenyeret fogok venni. - Igen? Azt hittem, hogy te nem eszel ilyesmit. Mármint szénhidrátot. - De. Határozottan eszem én is szénhidrátot. Igaz, többnyire…..
Elzarándokoltam egy sporttáplálkozási konferenciára. És -bár tudom, hogy sokan erre felszisszennek- azért higgyétek el, mindig hall az ember újdonságokat. Zárójelben megjegyzem, hogy némiképp   megdöbbentő volt számomra, hogy evidenciáknak tartott dolgokról kell konferenciát tartani. Amelyek ezek…..
- Eljössz még egy 24 órásra. Jövőre. De aztán utána legközelebb csak nosztalgiázni fogunk visszajönni Sárvárra. Egy hatórásra- mondja a férjem, miközben egy normális kávézót keresünk egy normális kávéval.  Jót nevetünk. Sárváron. Hol máshol. Két és fél órával korábban kelünk, hogy még legyen…..
  1. Ha délután négykor indulsz neki futni, már nem kell lámpát vinned magaddal. 2. Minden csap és kút működik. 3. Két rétegnyi ruhával kevesebb kell. 4. Nem kell alufóliába csavarni az ivótasakod csövét. 5. Lakóhelyed 5 km-es hatósugarában megemelkedik a futók száma. 6. Megszaporodnak a…..
Egy hónapja volt a Mindszenti Didergő, szóval most már muszáj lesz írnom róla, hogy megmaradjon emlékként ez a nap is. Kezd hagyománnyá válni (...ha lehet ilyenről beszélni 3.5 évnyi futás után), hogy a januárt valamilyen hosszabb és nyúzósabb versennyel kezdem. A Híd túl messze van-t még épp…..
Idén lesz három éve, hogy megjelent a sport az életemben, és lassan két éve, hogy kóstolgatom a hosszabb távokat. Futás a dokihoz Két évvel ezelőtt enyhe ujjdagadás miatt vettem részt egy részletes kivizsgáláson, amire nem túl jó szájízzel emlékszem vissza. Egy nagyobb laborvizsgálatot követően a…..
Egy bőrkápás, fiatal kerecsent Lilik külön etetett; láthatólag idegesebb volt a többinél. – Beteg? – kérdeztem.– Dehogy, csak nyugtalan még, pár napja fogtam csapdával. Ilyenkor hetekig ügyelni kell, hogy le ne fogyjon. Ahányszor kér, annyiszor kap – s egy frissen ölt pockot lökött eléje. – Kap…..
  András, az osztálytársam, akivel nemrégiben találkoztunk egy terepversenyen,  úgy emlékezett rá, hogy én mindig rávertem a többiekre pár kört a Tiac pályán futáskor. Érdekes, hogy erre nem is emlékszem. Csak arra, hogy mennyire utáltam a csapatversenyeket. Mert a csapatkapitányok engem soha nem…..
A 40. születésnapomon, ha ragaszkodtam volna a klasszikus futós hagyományokhoz, 40 km-t illett volna futnom. De ez már megvolt néhányszor. Inkább valami szokatlanra vágytam. "Félmaraton (~20-21 km) – 80% földút, sok szint ~ 450 m Változatos terepviszonyok, látványos domboldalak és völgyek, döntően…..
Radnótiné Gyarmati Fanni 1935. és 1946. között írt naplóját olvasom. Tulajdonképp piszkosul várom az estét,amikor a kölkök az ágyban, én meg rohanok a Naplóhoz. Minden benne van, ami egy idol lerombolásához kell. És ha belebetonoztak magyar órán az idillikus költői szerelmekbe, akkor egy ilyen…..
Van egy nagyon kedves barátom. Az a fajta ember, akivel mindig jól esik beszélgetni, ha összefutunk, mert hasonlóan látjuk a világot, sok érdekes dolgot hallok tőle. Ma arról beszélgettünk, milyen egy óceánjárón dolgozni. Meséli, hogy kezdetben óva intették a hajózástól: ha 3 évnél többet tölt…..
Csalódott vagyok. És a csalódottságomat ráhúzhatnám az Ady-féle "Valaki útra vált belőlünk" sorra. Rácibálhatnám, de minek? Persze igen patetikus lenne, és naná, hogy tökéletesen passzolna egy futós bloghoz. Meg ha valami hollywoodi filmben lennénk. De ezt kérem, az élet írta. A tegnapi posztom…..
Én már tudtam, hogy ez lesz ebből az egészből akkor is, amikor csak a kertben futkostál körbe-körbe- mondta a párom. Tudta, hogyha valami megfogja a szívemet, akkor nem ereszt. Tudta, de nehezen viselte. "Olyan jó nektek, ti olyan összetartó család vagytok, és látszik, hogy a férjed mindenben…..
Sárga láng   Sárga lánggal ég az út, zölddel ég a park,   szél hiába hogyha zúg, szó, ha megzavart.   Lábamon se út pora, semmi sem ragad,   kabátomnak bársonya bő nyugalmat ad.   Üveghűvös kék ragyog akác lombja közt,   gyönge szélben indulok, vállamig füröszt. (Oláh János)..
Tulajdonképpen az év elején tele voltam nagy tervekkel. Gondoltam, elmegyek az UB után a Korinthoszra. Az úgyis csak augusztusban lesz, addig kiheverem a csapásokat. Ott majd szépen futok 80-at kísérő nélkül, mert a kísérő nélküli kemény-vídiás futásokat akarom tökélyre fejleszteni. Aha. Ja. Hát,…..
17.00 végre eljutok oda, hogy elkezdhetem felráncigálni a futós cuccokat magamra. A zoknival szórakozok (Hogy azt a... nekem miért mindig  cipősarkak és zoknik kilyukasztása jut?), amikor hangos pittyegés az íróasztalom felől. Basszus... Nem kapcsoltam ki a chat-et. Fél pár zokniban elugrálok az…..
Nemrégiben fotózni hívtak. Tudjátok, ilyen futós fotó vagy mi a szösz. És szó volt arról, hogy vegyek fel minél színesebb cuccokat, no meg cipőt. -Hát, az nehéz lesz -kuncogtam magamban- mert nekem egy azaz 1 pár futócipőm van. És per momentán az is szürke. Mit mondjak...nem túl jól fotózható. És…..