Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitam8

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Útdíjfizető Szolgáltató (NÚSZ) megváltoztatta a szabályokat. Eddig minden nap éjfélig volt lehetőség megvásárolni büntetés nélkül az autópálya matricát, mostantól előre kell. Ez minden hosszabb útról hazautazónak jelent majd igen nagy problémát, elsősorban a…..
Alimento Káosz 2014.11.09 11:56:56
Az ATV 2014. október 28-án tűzte műsorára Az alternatív gyógyászat csak kamu? címmel futó 25 perces beszélgetős műsorát.  A műsor 3 vendége Dr. Taraczközi István (Magyar Természetgyógyászok Szövetsége), dr. Boldogkői Zsolt (SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet) és Dr. Ádám Ágnes belgyógyász voltak. A…..
vitam8 2014.11.11 21:56:58
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a hasznos információkat és segítséget. Holnap legalább felhívom, hogy beszámoljak a felírt gyógyszer hatástalansàgáról :). De végül is nem az én bajom a kérdés, hanem a bizalom. Ên egyetértek Ádám Ágnessel, hogy első lépés az orvos. Aztán még dönthetek, kívánok-e élni az orvos àltal megajànlott terápiàval. Ez pedig bizonyos betegségeket illetően nagy felelősség. Amíg csak az én létem a tét, nagyjából senkinek nincs köze hozzá. De ha megfertőzhetek másokat, akkor igen. A másik, hogy nagyon sok népbutító eljàràs, kezelés létezik. Ami àrtalmatlan az a jobbik eset, bár pénzt bukunk rajta. De azért nem minden alternativ szer, gyógyszer veszélymentes.
Nem vetném el radikálisan azonban az esetlegesen kiegészitő kezelésre szolgáló terápiàkat, gyógynövényeket, homeopátiàt. Mindenki hihet valamiben (még.) Amit ên tàrsadalmi szempontból fontosnak tartok, megtanítani az embereket, hogy járjanak utàna a dolgoknak. Azērt mert egy orvos nem hozzáértő volt, ne fizessek ki egy jól hangzó alternatív szerért vagyonokat, csak mert xy-nak bejött. És persze ez forditva is igaz. Úgy találtam, nálam a homeopátia nem működik. De jólesik a lelkemnek egy kis zöld koktél (ami valószínü egészséges, de olyan mértékű boldogságot sem érzek, mint Victoria Boutenko) vagy egy kis Manuka méz :) az óriàsi antibakteriális hatásával. A lényeg az én olvasatomban, a megelőzês. A gyerkőcöket kellene felkésziteni egy egêszségesebb életmódra ês egy szkeptikus szemléletre. Ebbe belefér azért az alternatívàkról való tudàs és azok kipróbàlàsa. Ha nem veszünk egyből mindenféle csodaszereket, ês egêszségesebbek leszünk, talán kihalàs szêlére sodródnak ezek a bizonyos szerek.