Adatok
benibatschi
0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A hidegfüstölési szezon kellős közepén járunk. Az elmúlt hetekben a hőmérséklet többnyire +4-10°C között ingadozott, ami ideális körülményeket teremt különféle húsfélék hidegen füstöléséhez.
A hidegfüstölés egy teljesen különálló iskola és szakma, a barbecue-tól függetlenül (egy önálló blogot is…..
Az oldalas után a pulled pork (szabadfordításban: cafatos sertéshús) a barbecue műfaj második legismertebb fogása. Egyben sütött lapockából vagy tarjából készül, vagyis kellőképpen nagydarab és zsíros, kollagén részekben gazdag húsrészekből.
Az igazi low & slow…..
A szakácsmunka egy alapvetően manuális dolog, amely mély lelki kötődést eredményez különféle eszközökhöz. Az egész napos monoton munka során markolászott 2-3 tárgynak kulcsszerepe van, így nem meglepő, hogy érzelmek is életre kelhetnek irányukba.
Aki szeretettel főz, annak…..
benibatschi
2014.05.26 22:01:38
@Márkaséf:
Az érvelést elfogadom.
Az indoklásról egy dolog jutott az eszembe:
"...és Isten megteremté a Földet. A többit legyártották a - kínaiak."
Az érvelést elfogadom.
Az indoklásról egy dolog jutott az eszembe:
"...és Isten megteremté a Földet. A többit legyártották a - kínaiak."
A barbecue négy regionális bástyája: Memphis, Kansas City, Carolina és Texas. Ezek közül a texasi BBQ-stílus a leginkább különálló, lévén elsősorban marhaközpontú, fűszerezésében kifejezetten rusztikus és puritán. Az autentikus texasi barbecue-hoz szószt még köretként sem…..
benibatschi
2014.05.15 14:52:39
Örömmel jelentjük: mintegy 3-4 hónapos fejlesztési munka eredményeként elkészült a Nyárspolgár BBQ és az Őrház Sörkert közös reverse flow ofszet szmókere!
A szmóker elfoglalta méltó helyét az Őrház épülete mellett, és megkezdte méltóságteljes pöfékelését. A…..
benibatschi
2014.05.06 07:40:11
@Márkaséf: Köszönöm. bb
A csirkeszárny lollipop egy klasszikus francia előkészítési módozat, amely népszerű a BBQ-műfajában is. A csirkeszárnyak középső részéből és szárnytövéből egyaránt előállítható, egész csirkecombra emlékeztető, látványos formájú és könnyen fogyasztható…..
benibatschi
2014.05.06 07:35:43
Tisztelt Márkaséf!.
Naponta egy-egy cikk. Gratulálok.
A napokban ezt láttam:
www.youtube.com/watch?v=EPMnQRlMbW4
Dolgozok az ebből kisülő recepten.
bb
Naponta egy-egy cikk. Gratulálok.
A napokban ezt láttam:
www.youtube.com/watch?v=EPMnQRlMbW4
Dolgozok az ebből kisülő recepten.
bb
Aki elkezd belemerülni a BBQ-műfajába, nagyon gyorsan találkozni fog a rub (szárazpác) kérdéskörrel. Ez egy végtelen számú variációban előállítható fűszerkeverék, amellyel a grillrácsra felkerülő, lassú tűzön-füstön sülő húsokat sütés előtt jó pár órával…..
A barbecue (BBQ) hazánkban is elterjedt fogalom, mégis, amire legtöbben asszociálnak vele kapcsolatban, annak vajmi kevés köze van az igazi barbecue-hoz. Valahol Amerikában baseball-sapkás, túlsúlyos emberek sörrel a kezükben szénné égetett külsejű húsokat émelyítően édes, ragacsos…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Szerintem tök felesleges olyanról vitatkozni, főleg arc nélkül, ami ízlés dolga: só, ezer éves technológia, hol füstölünk stb. Láss meg az ötletet, csináld. Ha van mid, add hozzá. Buzog a tettvágyad, akár meg is oszthatod a gondolataidat. Ennyi. bb