Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suzumebachi

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
Suzumebachi 2023.02.26 14:37:32
@bioLarzen: a korábbi hozzászólás alapján (Yaesu) nem jutott eszembe, de valahogy a te írásod olvasva beugrottak a japán kagylóhalász nők. Korábban itt is volt sorozat róluk, ők sem öltöztek túl munka közben.
Suzumebachi 2023.02.26 18:20:02
@ZON: szerintem az a sín, amiin a macska fut, faltól falig ér és ott gördül "előre-hátra".
@bioLarzen: azért jó kis sorozat volt az.

Az 1899-es "háztűznéző" képen nem tudom eldönteni, hogy egy személy szaladgál oltani az épületet, vagy többen vannak. Van néhány elhomályosult alak, de szinte biztos, hogy több a katasztrófaturista, mint a "tűzoltó".
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
Suzumebachi 2022.05.01 17:55:15
@m.lena: különösen a retusálás a feltűnő. :)
(Egyébként én is lemondtam már a mai napiról, de ebből is látszik, hogy soha nem szabad feladni!)
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
Suzumebachi 2021.12.26 09:59:57
@Galaric: A "volt" nem biztos, hogy helyes. Én is azt gondoltam, hogy régen vége a rasszizmusnak az ígéret földjén, de nem igazán úgy tűnik. Látva John Oliver műsorát (tudom, csak egy tv műsor, de azért elég aktuális témákról beszél), rájöttem, hogy a legkülönfélébb módon, nagyon sok megkülönböztetés éri ott még mindig a nem fehér embereket. (Csak egy példa: felértékeltettek egy házat. Ha az eredeti tulaj (fekete, jól szituált nő) mutatta be az ingatlanosnak, feleannyit "ért", mint amikor megkérte egy fehér férfi barátját, hogy mutassa be ugyanazt az ingatlant.)

A Dien Bien Phu-i harcmezőn egy repülő parkol a Bren (ha jól látom) felett? Az bőven lőtávon belül van mindkét fél számára.
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
Suzumebachi 2021.12.05 09:58:37
@Galaric: ez bennem is felmerült, csak én a jobb oldali katonáról gondoltam, hogy nem lehet túl okos, hogy a géppuska irányából közelíti meg a harckocsit.
@bioLarzen: szerintem csak a szőnyeg mintája okozza, hogy görgőnek látszik.
@IamTwo: gondolom, csak nagy haszon reményében vállalkoztak ilyen veszélyes útra.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
Suzumebachi 2021.12.04 16:17:42
@MIG-31: a gyerekek maguknak választott művészneve volt a filmben a Holovácz, valójában, a filmben nem így hívták őket.
@gigabursch: ilyen ez, ha valami kókler után kell helyrehozni a dolgokat és sorra bukkannak fel a problémák.
Suzumebachi 2021.12.04 16:19:42
@MIG-31: nem voltam elég egyértelmű... Szóval a két gyerek, a filmben azt játszotta, hogy ők egy (lég?)tornász testvérpár és Holovác1 és Holovác2 volt a művésznevük tornászként.
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
Suzumebachi 2021.10.31 10:23:35
OFF:
@Tejinashi:
"1966. Egyesült Államok. Egy férfi elmélkedik a sors iróniájáról az út szélén
Nem tudom, észrevette-e valaki, hogy ő azon mereng, hogy a hátsó kereke defektes, ezért nem tud tovább menni. " - Kérlek mondd, hogy csak trollkodsz és érted, miről szól így a kép és a képalá.
ON:
Kasmír óriások: rarehistoricalphotos.com/kashmir-giants/
Japán bányászok: úgy néz ki, mintha egy családi vállalkozás lenne
Távoktatás: megoldották akkor is
Gumiszállító: "ez a méreg, nem a cián"
Mandela: valahogy nem tűnik boldognak
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
Suzumebachi 2021.07.18 10:57:28
@Alex Z: úgy rémlik, hogy a búcsúk mindig a falu templomához kötődő, vagy valami egyházi vonatkozású ünnepek (voltak). De nem ezért a majdneminfóért szólok hozzá, hanem azért, mert felidézted a kölyökkori búcsúkat, amikor meglátogattuk a családot (ez volt az elsődleges célja az utunknak) a faluban és kimentünk vásárfiát venni. Nekem a patronos pisztoly (puska), a kakasos nyalóka (ma is kapható, de valahogy nem olyan), és a céllövölde volt a kedvencem. Aztán mindent elborított az olcsó vackok tömege, de a céllövölde még jó volt - hacsak nem volt olyan mocsok a tulaj, hogy eltekerje az irányzékot (apám mindig megoldotta ezt a "problémát" nem is szerették, ha sokáig maradt).
Régen volt... ~40 éve.
1913. Bostoni lovasrendőr..
Suzumebachi 2021.07.11 12:00:59
@Online Távmunkás: az én sztorim hihetőbb és ez is engem igazol: "As Triton moved ahead of Rufino, Bill Marshall said, "Wonder what he's going to tell his friends in Cebu City tonight?"" :)
Ha meg mégsem, akkor sincs semmi. :)
Suzumebachi 2021.07.11 15:24:42
@hátramozdító: gyanítom, hogy van egy kis bizonytalanság a kép eredetével kapcsolatban. Tekintve, hogy a periszkópon keresztül készültek fotók és film felvételek is már a 2. vh-ban, (gondolom a találatok igazolására), ez a kép is a beépített eszközzel készülhetett.
Az idézett szövegben nem találok utalást arra, hogy a Natgeo-s fotós ott lett volna ezen a titkos küldetésen, inkább utólag jutott hozzá a fotóhoz és kereste fel az alanyt.
Ezt látszik alátámasztani ez az oldal is, ami hivatalos tengerészeti fotóként jegyzi a fenti képet: generalist.academy/2021/05/18/underwater-circumnavigation/
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Kedvelt sorozatunkat igyekeztem kissé megújítani e héttől. A Napi érdekes első fotója mostantól a sorozatban talált személyes kedvencem lesz, a képaláírásokban pedig mindig lesz egy kérdés azoknak, akik szeretnek a fotók hatására turkálni kicsit a neten. Remélem örültök :) Akkor hát tessék az e heti…..
1946. május 1. Marx (ma Nyugati) tér. A Magyar Kommunista Párt felvonulása. Eredetileg színesben készült fotó (kicsit digitálisan tovább javítottam a minőségén). Forrás: FORTEPAN..
Suzumebachi 2021.05.03 10:49:01
@szucska: a linkeden látszik, hogy kiköti a lovat a sörözőnél. Szerintem onnan nem tudta folytatni a túrát és otthagyták. :) De durva, hogy nagyon kell figyelni, hogy észrevedd, nem 4, hanem 5 ló van a képen!
Hekus Dönci, a kamaraerdei ügy, a szőkített hajú gyilkos Sántha Dezső, az ámokfutó Richter Richárd, a martfűi rém és a rendőrgyilkos Soós Lajos. Benzinkút- és gyerekrablás, családirtás és a zuglói nyilasper... Biztos vagyok benne hogy az olvasók közül nincs olyan, aki legalább egyikről - ha nem…..
Suzumebachi 2021.04.21 15:33:02
@ZON: csak sejtem, hogy lehetett. Szerintem a vontató a középső tengelyt hajtja, a harmadik meg egy sima tengely, amit kicseréltek egy második tipusúra. Vagy, mindkét hátsó tengelyt hajtja, de az utolsót kibelezik, csak a "behajtás" (bocs a szakiktól, ha nem így hívják) marad meg a látszat kedvéért, de az üreget így másra használják.
1893. Emberek egy új-zélandi szavazóhelyiség előtt (Tahakopa), a parlamenti választásokon. A világon elsőként itt voksolhattak nők országos választásokon..
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
Suzumebachi 2021.04.01 18:54:21
@gigabursch: どうもありがとうございました! (Köszönöm szépen!) :)
Suzumebachi 2021.04.01 20:06:00
@JTom: @72es évjárat: és én is, üdv a 49. évben. :). Az 50-re legyen valami ünnepi blogposzt! :)