Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narina

0 bejegyzést írt és 564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan alulról karcolja a 100 ezret az Ausztriában élő magyarok száma. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az állandó lakcímmel rendelkezőket jelenti, azaz nincsenek benne az ingázók...
Narina 2021.04.01 09:37:39
@Visceroid: Némi cinikus felhangot vélek felfedezni a hozzászólásban! Amúgy ja! Szörnyű, hogy itt nincs gyomor görcsöm. Kiakasztó, hogy tök kedvesek velem, akár vadidegenek is! Na meg milyen gáz már, hogy nem k@rváz le a főnököm. Tiszta fertő!
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
Narina 2021.03.23 14:25:20
@Golf2: Fuss neki még egyszer, ha érvelni akartál. Szerintem egy 60+-os ember nem öreg és, ha csak nem indult be nála egy leépülési folyamat akkor teljesen cselekvő képes! Amúgy burkoltan, de minden idősebb 60-as embert, de egy kalap alá vettél és majdhogynem lehülyéztél. Amiről te beszélsz az nem egy természetes folyamat, hanem egy degeneratív állapot. Nem szükségszerű, hogy idősen demens leszek. Könyörgöm inkább ne nekem oszd a lapot, pláne ne akarj "csalni". Eddig is tudtam, hogy nem a legerősebb lapokat osztod, de most rá kellett jönöm, hogy azért, mert nincs jobb lapok a kezedbe!
Narina 2021.03.24 10:31:10
@SzZoole: No igen ebbe van valami ;). Én meg s@ggfej vagyok ilyen téren. Tényleg áldás lenne a 2-es számrendszer, de hát én erősen a 3 számjegyű kategóriába tartozom ami meg sokszor átok. Főleg, ha olyanba futok bele aki meg sem szagolta a "bűnt"!
Narina 2021.03.24 10:44:15
@Golf2: Nem vagyok idegenekkel szemben emocionális, így a feltételezésed sem helytálló. Abban az esetben, ha logikus érveket tudsz felhozni, hogy igazold az állításod helyességét szívesen megtárgyalom veled. Te azonban olyan tényt akartál félszóval felhozni, ami az általad említett korosztály nagyjából 12%-át érinti. Tehát egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben érvényes. Az tény, hogy bizonyos kor fölött, lassul a folyamat, de még ez is csak a 25%-ra érvényes. Az nem érv amit te mondtál csak szimpla valami volt.
Zoltán története inkább csak egy pillanatkép, annak viszont kifejezetten fontos. Már csak azért is, mert (miként ő is fogalmaz) sokszor megkapják a határátkelők, hogy új otthonukban mindig kívülállók maradnak. Vajon tényleg?..
Narina 2021.03.10 12:33:00
Ezt valaki egyszer, ha ráér megmagyarázhatná, hogy mit számít, hogy őslakosnak néznek vagy külföldinek! Igaz én teljesen jól elvagyok magamba is, de spec az első helyen ahol laktunk az egyik oldalt egy idős angol házaspár a másik oldalt egy nagyon kedves középkorú angol hölgy volt a szomszédunk! Gyerek a szülinapjára kapott tőlük sütit, meg apróságot csak, mert! Szembe szomszéd szintén angol, de még most is 4 év után is megismer és meg áll beszélgetni, ha összefutunk! Mikor elköltöztünk, Sally még képes lapot is küldött amibe sajnálja, hogy ilyen kedves jó szomszédok elmennek, de reméli, hogy az új helyen is jó fejek lesznek velünk. Azért, ha tehetjük költözzünk vissza! A házaspárból m@r csak a néni maradt, de sírt amikor megtudta! Mondta, hogy vigyázzunk nagyon a kisvirágára(sosem hittem volna, hogy így csípi a lányunk), kicsit még meg is ölelgette! Mind ezt úgy, hogy semmi nyelvtudásom nem volt. Tehát nem hiszem, hogy ez számít, az már inkább, hogy mindig bevittem a szomszédoknak a kukát, ha boltba mentem és olyan idő volt megkérdeztem az öregektől hozzak e valamit! Párom simán ment nekik fát kivágni! Szóval lehet a nyelvtudása miatt, velem ellentétben ő jól beszél angolul, az is lehet, hogy azért, mert ilyenek vagyunk, de az is, hogy megkedveltek!
A mostani(ez már végleges) helyen tüneményes szomszédok, köszönünk, pár szót váltunk, ha van idő! Segítünk egymásnak! Amikor olyan van viszem, be mindnek a kukát, ha olyan van megyek boltba nekik, de simán segítek a kerti munkába is. Hátsó szomszédok gyönyörű babát adtak a lánynak, húsvétra miután a nagyapja meghalt! Szinte csak angolokkal vagyunk körül véve (2 házzal arrébb a feleség azt hiszem arab, de nem fix), amikor történt a tragédia (apám halála), többen kérdezték, hogy segítsenek az ügyintézésbe, gyereket vigyék suliba? Persze ez az én tapasztalatom! Sosem leszek benszülött, nem is akarok és nem is számít. Nekem nem kell, hogy azt higyjék angol vagyok, csak nyugodt életet szeretnék, barátságos, segítőkész jó fej emberekkel. Ez meg is van. Ez az ami számít.
Te hol élnél szívesebben, a magyar vagy az osztrák fővárosban? Pozsonyban vagy Rómában? Bukarestben vagy Berlinben? A válasz elsőre egyértelműnek tűnik. Másodikra már nem biztos...
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Nagyon nehéz meghatározni pontosan, mi is az olcsó és a drága, hiszen leginkább attól függ, mihez viszonyítjuk – a magyar árakhoz, a helyi fizetésekhez, esetleg a környező országokhoz. Mégis megpróbálkozunk most egyfajta vitaindítóval, amiben pontos árak éppen ezért nem lesznek, inkább termék- és…..
Narina 2020.07.26 11:07:37
@Bandibacsi34: Pont aktuális! Angol szerelő akihez vittük, gyors megbízható és ahhoz képest nem drága! £114 volt egy fék pad csere, úgy hogy reggel eset be hozzájuk a párom délután 4 re kész volt. (többit akit próbáltunk, nemzetiség függetlenül, olcsó-deszar, olcsó-demegbízhatatlan, drága-decserébe 2 hét múlva újra szerelés).
Narina 2020.07.31 08:13:24
@SzZoole: Arra igen! Elnézést! Köszönöm a helyre igazítás!
Narina 2020.07.31 08:15:56
@nyuszigonosz: El biza, de nagyon! Teljes mértékben látszik, hogy bármikor levágok egy kiselőadást az emberi testről, de a műszaki dolgokhoz analfabéta vagyok!
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
Narina 2020.07.31 08:02:14
@Golf2: Hajjaj! Akad egy pár aki vurslin lőtte a jogsit! Ezer egy szerencse, hogy nekem nincs és nem is vezetek! Talán annyit lehet mondani, hogy egy lehelettel kevésbé agresszív a banda, de lüke azért akad bőséggel! Persze ez nem széleskörü csak Norfolk!
Mindig érdeklődve figyeltem, hogy a külföldön eltöltött évek (inkább évtizedek) alatt miként változik az egyes emberek kiejtése. Akad olyan ismerősöm, akinek az elején erős magyaros akcentusát valamennyire sikerült levetkőznie, cserébe most már a magyar kiejtésén érezni egyre inkább a másik nyelv…..
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
Narina 2020.03.13 20:01:50
@Herr Géza: Szerinted én mit kapnék? Nem hiszem, hogy képbe van a posztommal, tutti reakció, "mert egy lusta tanulatlan, nyavajgó, liberál-bolsi(mekkora diszonancia) vagy" már mint én! Azért lehet már neki is kéne egy Istenek áldotta kufirc!
Aki arra készül, hogy nekivágjon, mert jobb életre vágyik, tegye – szól mai szerzőnk, Hajni tanácsa, aki tudja, hogy miről beszél, hiszen nem a legideálisabb körülmények között vágott a határátkelésbe. De volt egy ötéves terve a németországi életre és ez nem csak teljesült, de szerintem túl is…..
Külföldön élve néha előtör belőlünk a hiányérzet Magyarországgal kapcsolatban. Persze mindenkinek más hiányzik, legyen az a szülővárosa, egy jó leves vagy valami egészen más, másoknak talán meglepő dolog. Neked mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik Magyarországról? Írd meg a…..
Narina 2019.11.30 09:37:13
@fasor6: Az nekem pont nem! Persze tökéletesen elfogadom, hogy Önnek igen! Én Holkham óta más mércével nézem, de természetesen ízlések és pofonok!
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
Narina 2019.10.01 08:29:01
@Hari Seldon 2: Sok ilyen van! Szegény apukám nem ilyen volt! Menet írányba állított és sejhajon rúgott minket, pedig majd meg szakadt a szíve! Aztán meg Ő is inkább jött utánunk, nem volt könnyű neki, de velünk akart lenni! Soha egyszer sem mondta, hogy menjünk vissza, sőt mindig bíztatott, a nehézségek idején, hogy erősek vagyunk, megcsináljuk! Igaza lett!
János azon határátkelők közé tartozik, akkor ugyan nem 56-ban, de a hatvanas évek végén emigráltak (szó szerint életüket kockáztatva átlépve a határt). Pár év Európa után végül Kanadában kötött ki...
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Narina 2019.08.26 19:05:24
@Platonica: Öhm az az érzésem ugyan arról beszélünk! Ismétlem, én örülök, ha valakinek más/pozitív a tapasztalata mint nekünk! Valóban nem volt szó róla, hogy haza költözik én, csak erre a sztorira is kíváncsi vagyok! Annak is örülnék, ha mások reálisan leírnák a pozitív előjelű hazatérő beszámolókat! Ez kicsit nekem furcsa volt, de ettől még hiszem amit írt, bár az én Magyarországi ismerőseim/rokonok kissé árnyaltabban beszélnek!
Narina 2019.08.27 08:31:40
@gabors: Bocsásson meg, de ezen felnevettem
Narina 2019.08.27 08:34:29
@Csodabogár: Mondom én, hogy csak nekünk volt pech
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
Miközben persze mindannyian különbözők vagyunk (és ez így jó), azért minden nép esetében megvannak azok a kisebb vagy nagyobb gombok, melyeket megnyomva szinte garantált a felidegesítésük. A legegyszerűbb példát felhozva: keverje össze egy külföldi egy magyarnak Budapestet és…..
Talán emlékeztek még rá, pár héttel ezelőtt jelent meg Balázs írása arról, hogy hat év Dánia után úgy döntött, más irányba indul. (Aki nem emlékszik, itt elolvashatja, hogyan kell elköltözni Dániából., itt pedig magáról az őrült ötletről olvashat.) Nos, ez a más…..
Narina 2019.02.04 10:31:36
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
Narina 2018.12.10 13:51:56
Én spec belefáradtam, hogy ahol születtem képtelenek voltak akár minimális szinten tolerálni! Tény, hogy ami ténylegesen elinditott minket az a kiszámíthatatlan jövedelem, na meg az, hogy fizetett rabszolgaként még a velem egy hajóba evezök is inkább kiakartak tuszkolni a "hajóból" mint, összefogni. Sőt mivel másként gondolkodtam és nem hajlott a gerincem számkivetett lettem, amennyire lehetett annyira igyekeztek gátolni, akadályozni, gáncsolni, betörni! Nem a hatalom, hanem az EMBEREK! Akikkel ugyan az volt a sorsunk, saját kollégáim próbálták, megszégyeníteni, megalázni, hogy bevágodjanak a főpénztárosnál! Szerencse vagy a mentalitás, de a területvezető kedvelt, így nyíltan nem mertek rágalmazni! Volt egy eset amikor túlzásba estek és dührohamot kaptam, hallottam ahogy a főpénztáros mondta, hogy álljanak le mert most tutti, hogy erről értesül a Főnök, szaladok hozzá sírni! Na ott estek pofára, mert nem tőlem tudta meg, hanem az egyik biztonsági haver mesélte neki, hogy mi volt. Ezt látták is! Én nem mentem Ő hivatott, üljek le igyunk egy kávét(amit semelyik magasabb beosztásuval nem tett). Egyszer kérdezte meg akkor tud e segíteni, tudja mi történt és ne aggódjak nem lesz következménye! Mondtam, hogy a kávé már segített. Aztán beszélgettünk még egy félórát, utána kirakott pakolni és a hétvégéig nem engedélyezte, hogy kasszázzak, még akkor sem, ha tömeg volt! Nem egyedi eset volt, minden munkahelyen ment ez a gusztustalan áskálódás, de mivel nem álltam be így általában én lettem a célpont!
Narina 2018.12.10 14:37:32
@Narina: Itt nem baj, hogy más vagyok!
Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató...
Narina 2018.12.09 17:07:11
@Treff Bubi: Én igen! A kedves vásárlók képtelenek voltak megérteni a gyors kassza fogalmát(saját tapasztalat), egyszerűen szólva elküldtem minket a jó k@rva anyánkba, hogy mit képzelünk magunkról, mi az, hogy ő nem ott vásárolhatja a két kocsinyi árút ahol nem áll senki, mert lóg a pénztáros(kasszásként zsigerből utáltuk azt a kasszát) Apró pénz: 30 ezret kap nyitásnak minden kasszás, ebbe minden benne, UTÁNA NAP KÖZBEN NINCS PLUSZ Apró, old meg. Kasszások közt (legálisan) nincs cserebere, ha próbálsz kérni szétrugják a segged a fő pénztárosok! Túl sok apró: műszak záráskor/nyitáskor meg kell számolni a teljes pénz készletet! Volt olyan, hogy 2.30 kor bementem és fél négykor már hárman számoltunk, ez nem számít túlórának! Este még szutyokabb a helyzet, mert volt rá példa, zárás előtt eset be nagy tételt vásárolt utalvánnyal és rahedli apróval fizetett 47 862 forintot! Ja és 200 as volt a legnagyobb címlet!
Nem csak a tanárok, de a "gyakorló apukák, anyukák" is találkoznak időről időre különböző "szülőtípusokkal" például a fogadóórákon, szülői értekezleteken és más iskolai rendezvényeken. Jól felismerhetőek az egyes archetípusok, melyeken néha jókat derülünk, néha pedig bosszankodunk. Nézzük a 8…..
Narina 2018.11.29 13:20:04
@Hivatásos Beszólóművész: Apropó szerintem a fogadó óra a legrosszabb! A szülőinél még esélyed van, hogy nem te vagy a lapon, de a fogadó óra az igazi bíróság! Esélyed nincs védekezni! Kivéve, ha a szüleid értelmesek!
Aki sokat utazik (és azért a határátkelők többsége ilyen) az tudja, hogy a repülés általában unalmas műfaj. Az ember egy csomót várakozik a repülőtéren, majd többé-kevésbé kényelmesen (kényelmetlenül) ül pár órát a gépen, hogy aztán várhassa a csomagját a…..
Komfortzóna a nullán, fogmosásra tengervíz, a kaja van, de szinte minek – körülbelül ezekre számíthat az, aki elolvassa Gábor balti-tengeri kalandjainak következő részét. Mert az első, leginkább az előkészületekkel foglalkozó rész (amit itt olvashatsz el, ha kihagytad volna)…..