Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemetsek Tibor

6 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bloggal a célom az, hogy bemutassak egy itthon egyelőre kevéssé ismert ideológiát a Social Justice Warrior(SJW)-izmust és hogy betekintést adjak az USA-ban és a nyugati világban jelenleg folyó kulturális háborúba. Miről szól ez a kulturális háború?A tágabb konfliktus a baloldali kulturális…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Nemetsek Tibor 2016.01.27 21:52:38
@jotunder: dehát azt sem tudod, hogy kikről írsz, az ég szerelmére...

újratermelődik? és a nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba hol marad? és a jingjang? :D :D
Nemetsek Tibor 2016.01.28 08:22:49
@seol: olvastam... Node hol állítottam, hogy azt írta? :) nem is kell... De mindegy is, zárjuk ezt le szerintem.
A Helsinki Bizottság szerint semmi. Csak éppen a Helsinki Bizottság véleményét tolmácsoló Zádori Zsolt ebben a kérdésbe biztosan hazudik, és csak a saját prekoncepcióját alkalmazza. Egyszerűen azért, mert amennyiben semmi esélye nem lenne a menedékkérőnek, akkor jelenleg is,…..
Nemetsek Tibor 2015.10.14 20:29:43
@Válasszunk: Mi a "személyeskedés" abban, hogy "igénytelen és ostoba" egy "bejegyzés"? Hol ebben a személy? Nehéz úgy kommunikálni, ha valaki nem ismeri a szavak jelentését. Blogot írni meg még nehezebb - pardon, azt lehet, egy ujj elég hozzá - sértődgetni sokkal könnyebb.

Viszont hogy nálam otthon mit tartanak erről, vagy arról, vagy követendőnek és hogy én okos, vagy értelmes vagyok-e - na EZ viszont személyeskedés. Cuki dolog volt átolvasni a kommentjeimet, és akkor személyeskedek egy picit, csak hogy érezzétek, hogy az milyen: soha ne legyen fontosabb dolog az életedben a szemét levitele mellett.

Bravó. Tényleg. Ez a szint óriási. Már csak a "hazudozó szerkesztőség" kellett hozzá.

Ugyanolyan minőség ez, mint hogy a Helsinki Bizottság hazudik. Mindenki hazudik? Mert amit nem értek, azt nem megérteni próbálom, hanem a másik hazudik? Meg is lehet mondani az óvónéninek.

És ráadásul abból a percepcióból (khm) megy a hazugozás hogy egy be sem linkelt blog szerzője hazudik (gondolom egy szerkesztőség kellene ahhoz, hogy linkeljetek valamit, ahhoz meg biztos az egész BBC kell, hogy idézzétek is pontosan) - ennek oka nyilvánvalóan az, hogy itt nem sikerült különbséget tenni a jogszabálymódosítások előtti és utáni eljárások és gyakorlat között. Sem. De ha a szavak jelentésével baj van, akkor ez nem meglepő.

"Alapvető tények"... Min kellene itt vitatkoznom, "érvelnem"?

Csak így tovább, hajrá a 174 letöltésig :D
Nemetsek Tibor 2015.10.15 20:39:12
@Válasszunk: legfeljebb a második válaszod érdemel konstruktív reakciót, de abból se úgy tűnik, hogy az érdekelne.

Kevesebb kinyilatkoztatást és sértődést kívánok.
Szabadság, egyenlőség, testvériség! Kedves Barátaim!Ma van a francia forradalom 226. évfordulója. Annak a forradalomnak, amelynek egyik jelszava a testvériség volt, az érték, amire a kereszténység épül. A kormány mára megtagadta az európai keresztény civilizáció…..
Nemetsek Tibor 2015.07.15 13:30:32
@Gerilgfx: figyelemreméltó a logikád, különösen annak fényében, hogy a kerítésről a kommenteddel szemben semmilyen szavazás nem volt, és szó sem volt róla a nemzeti konzultációban sem

egyébként pedig nem tudom, hogy te mióta artikulálod a demokratikus népakaratod, nem ismerek el semmit

hogy nincs közöd a fideszhez, elfogadom, de a civil szervezetek listázásának felvetése a legsötétebb diktatórikus perverzió
Nemetsek Tibor 2015.07.15 18:36:35
@Gerilgfx: ? a honlap alapján annak tűnik

azt persze értem, hogy neked nem tetszik, nyilván nem nekik adod az 1%-ot stb., de azért a listázás az konkrétan putyini ötlet

na mindegy, ismételgetem magam
Nincsen kormánypárti politikus, aki ki ne jelentené, hogy természetesen az „igazi menekülteket” befogadjuk, mindig is befogadtuk. A gyakorlat itt is más, mint a retorika. Olykor a menedékkérő ártatlanul is börtönbe kerül...
Nemetsek Tibor 2015.06.26 23:32:15
@Pánikrohamosztagos: de szép páros is vagytok ti ketten fiúkák :D
Nemetsek Tibor 2015.06.27 07:48:12
@Meridian74: Demszky?! nemi erőszak?!?! szervkereskedő?!?!?! ez de kemény...hát én öreg, feladom LOL

És alig várom mi lesz jövő héten garantálva, lesem a híreket :D
Nemetsek Tibor 2015.07.01 08:33:05
@Le Orme 2: előtted? Ne hízelegj.
A görög-török szárazföldi határ egy részén 2012-ben épült kerítés, a bolgár-török határ egy részén 2013-ban. A számok azt mutatják, műszaki zár ide vagy oda, az irreguláris vándorlást nem akadályozza meg. A fentiek mellé még egy adatsor: Az Európai Unió külső…..
Nemetsek Tibor 2015.06.24 18:35:07
@maxval bircaman felelős szerkesztő: á, értem, csak azok a fránya statisztikák, ugye.
Nemetsek Tibor 2015.06.24 19:37:47
@Le Orme 2: Ennyi erővel az a feltételezés is bizonyíthatatlan, hogy "ha nem lenne kerítés akkor még rosszabb lenne a helyzet...stb".

Nekem nem tűnik átütő sikernek se a monoton növekedés (Bulgária), se a kb hatszor annyi menedékkérő (Görögország). A tény az, hogy legfeljebb átmeneti lassulát lehet elérni, a probléma gyökerét nem oldja meg, menekültügyi krízist nem állítják meg az egyébként baromi drága falak - ezt a számok elég plasztikusan alátámasztják.

Ugyanez az USÁ-ban, ahol valóban nem elsősorban menedékkérők, hanem csóró mexikóiak és mások ellen emeltek falat. Most lehet látni, hogy mennyi latin-amerikai van náluk: nem kevés millió. Még úgy is jöttek és jönnek, amikor a Sonora sivatag felé kell(ett) kerülni, hol már több ezer ember halt meg.
Pénteken megtudhattuk, hogy ha egy ártatlan embert a rendőrök agyonvernek, amennyiben ezt profi előélettel teszik, az nem emberölés. Az szinte köztudott, hogy a bíróságok gyakran alkalmaznak kettős mércét a rendőri bántalmazásoknál, de most először hallhattuk magyar bírótól,…..
Tegnap jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, hogy jövő hét szerdáig kell a belügyminiszternek elvégeznie a felkészülést, utána 4 méter magas kerítéssel történik meg a „fizikai lezárás” a 175 kilométeres szerb–magyar határ teljes vonalán. A Magyar…..
Nemetsek Tibor 2015.06.21 21:35:24
@Nicktolvaj: próbáljon meg papírokat gyűjteni a) bombázás alatt b) ahol nincs valódi állam , vagy anyakönyvi rendszer stb.

Asszem ideje megfogadnom Mark Twain tanácsát - sose vitázz hülyékkel, mert lerángatnak a szintjükre és rutinból legyőznek.
Nemetsek Tibor 2015.06.21 22:28:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönjük az értékes kommentet, Gogolák Elvtársnő. Megfogadom a tanácsot, kár, hogy nem jár elöl jár jó példával - megjegyzem, hogy írtam érveket is, mielőtt rájöttem, hogy tök felesleges.

Neked is figyelmedbe ajánlom a biztonságos harmadik ország definícióját, ahogy nézem, neked sincs semmi fogalmad erről és arról sem, hogy hogyan működik az EURODAC, vagyis, hogy mikor és hogyan vesznek ujjnyomot és hogyan tárolják, továbbítják az adatot.
Nemetsek Tibor 2015.06.22 10:39:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ó, az anyázással szépen ki is esett a kapanyél a szádból, gratulálok - ehhez képest, meg a szarozáshoz képest aztán az is extra vicces, hogy ki járatja le magát, és ki állít ki szegénységi bizonyítványt a gyerekszobájáról. De ez biztos szintén nem jut el az agyadig.

Mostantól viszont anyázhatsz magadban, te szerencsétlen.
Csepreghy Nándor államtitkár a minap végighazudta a magyar sajtót. Mert bár az igaz, hogy nem jogerősen pert nyertek az Ökotárs ellen, de a független magyar bíróság, a kormány közleményével szemben, azt nem ismerte el, hogy van alapja a kijelentésnek miszerint az NCTA konzorcium…..
Leszedték a kurucinfo egy holokauszttagadó cikkét. Most akkor védjünk-e minden nácit, mer űtet megilleti a tripartitumba vésett joga a náci eszméit hirdetni? Legfeljebb azon kéne vitatkozni, hogy sittre vele, vagy csak a gatyáját pereljük le róla. De azon, hogy a cikk maradjon-e, nem…..
A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merénylet két, régóta velünk élő szólamot erősített fel: az egyik az általános muszlim- és most már bevándorló-ellenesség hangja, a másik pedig a cenzúra és az öncenzúra iránti igény. Bármelyiknek engedünk is a kettő közül, a terroristák elérik a…..
Nemetsek Tibor 2015.01.13 18:02:48
@Reggie: nem, nem láttam egy terrorcselekményt sem - és ezt szerintem nem Mohamed miatt követték el.

A mögöttes ideológia számomra huszadlagos a terrorizmus e szempontjából, ami lehet vallás nélküli is, meg állami is.

Plusz a történet szereplői között elég sok a vallásos és mégsem öltek.

És elég sok vallási fanatikus van, aki szintén nem öl (sőt, van, aki csak elhullott növényt fogyaszt).

Ez szerintem vakvágány még a cikk szempontjából is, aminek a lényege a szólásszabadság, az egész vallási vonal zavaros is. FYI pláne nagyon félreérthető megfogalmazása mondatban, sőt az egész kivastagított bekezdésben szó sincs a fanatizmusról, de még a terrorról sem.

P.S.: nem vitatom a szerző jóindulatát, nyilván.
Nem titkolható megdöbbenéssel és felháborodással olvasom, hogy a 2009-ben feloszlatott Magyar Gárda egyik utódszervezetének tartott Szebb Jövőért Egyesületet (SZJE) a Gyulai Törvényszék nem találta feloszlathatónak. Leszögezném rögtön az elején: nem kizárólag az ítéletet…..
Nemetsek Tibor 2014.12.02 14:26:31
@vezér01: bocs, a kis csúszásért plne :) de érdekelne,hogy ezt hol írta?
Nem kellenek ezek az arcok a közéletbe. Nem kellenek az önjelölt megmondóemberek, nem kellenek az exhibicionista egotripperek, gátlástalan pszichopaták és személyiséghibás pozőrök, akiknek „szakmájuk” az aktivizmus. Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar…..
Utólag értesültem csak a hét eleji, civilek elleni rendőrségi akcióról: épp egy olyan országban jártam, amelynek polgárai évszázadok óta kényesen ügyelnek az egyéni, a kisközösségi, önkormányzati szabadságukra, a szövetségi állammal és azon túlmenően persze a…..
Miért mondja a Kettős Mérce, hogy Gyurcsány-mentes baloldalt szeretne? Kissé szokatlan módon kell megvallanom mindenekelőtt, hogy nem igazán szeretném pusztán érzelemből a gyurcsány-kérdést megválaszolni. Gyurcsány Ferenc 2003-óta játszik nagyban a politikai porondon és több,…..
A választások után sorozatba kezdünk, amely megpróbálja felfedni a baloldal vereségének okait, és megkeresni a változás lehetőségeit. Ennek első részét olvashatjátok. Elég sokan vagyunk, akik számára nem okozott túl nagy meglepetést a választási eredmény. Nekem a…..
Kettős Mérce Szebb múltat 2014.04.27 12:46:40
A cigányok márpedig egytől-egyig bűnözők, joggal sújthat le rájuk a tisztességes magyarok haragja, akiket nem érhet hátrány az igazság kimondásáért. Nagyjából eképpen foglalható össze a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítélete abban a perben, amit az ügyészség indított a…..
„Természetesen a rasszizmus elsősorban a kisebbségek ellen szokott előfordulni. [...] Úgy látszik, hogy még nem sikerült átvinni ezt a gondolatot Magyarországon. [...] Állításuk szerint ők a gárdistákra támadtak. Gárdistáktól félnek, gárdistákat akartak elűzni. Hogy ha a…..
Egyre több olyan ügy kerül bíróság elé, amelyekben roma származású magyar állampolgárokat vádolnak meg magyarokkal szembeni rasszizmussal. A Tavaszmező utcai ügyben már Kúria döntés is született a közelmúltban. Mindeközben keresve-kutatva is alig találunk eseteket, amikor a…..
Nemetsek Tibor 2013.02.25 11:39:38
@Jim Raynor: afene, türelmetlen voltam, pedig a stiláris részt tréfásab lett volna olvasni, mint a Kúria gyakorlatáról írtakat :)

pápá
Nemetsek Tibor 2013.02.26 10:02:10
@pocaklakó minimanó: Milyen diadalittas... na, látom veled is bonyolult, de már nem kapsz több falatkát. Leülhetsz, pubika, nincs több nyelvtan dolgozat. Najó, egye fene, még búcsúzóul fogyatékosozz egyet.
Nemetsek Tibor 2013.02.28 10:19:30
@pocaklakó minimanó: olyasvalakinek "ellenfél", aki szerint a TASZ a fogyatékosok helyesírását viseli a szívén? :) ...meg a szelekció indíttatása? :)) ... meg a bibibá kijavítom a szöveged szint? :))) hát nem fogsz hiányozni.
Bár a tegnapi események kapcsán sokan máris rendőrállamot és 2006-ot vizionálnak, fontos megjegyezni, hogy a rendőrség az idei diáktüntetések kapcsán egészen tegnapig mintaszerűen járt el és példás önuralmat gyakorolt. Annak ellenére sem nyúlt aránytalan eszközökhöz, hogy…..
Nemetsek Tibor 2012.12.23 14:39:49
@Foxtrotty: ki agitált? Ja igen, neked agitálok a tárgyi tudásért, gyogyi :)

...és mesélj milyen hivatalok mosódnak össze egy KOMMENTBEN, te szerencsétlen?! Egy tankönyvet lapozgatsz?!?!

LOL

Már bocs, de ezt most én nem. A strasbourgi két ügy fent van KIM honlapján, ABh is elérhető. Tanulj tinó. Erre most nincs időm.

Kellemes ünnepeket.
Nemetsek Tibor 2012.12.24 08:48:47
@Foxtrotty: jóóóóól van, nincs semmi baj.
A november 22-én, Hatvanban történtekkel kapcsolatban a TASZ az igazság minél teljesebb feltárására és a rendőri bántalmazások sértettjei jogainak érvényesítésére törekszik. Úgy gondoljuk, sem a rendőrség írásos közleménye, sem kiadott videófelvételük nem tartalmazza az események összességét.…..
Nemetsek Tibor 2012.12.05 02:24:41
Sok mindenben lehetne más a hazai közélet. Lehetne demokratikusabb, lehetne kevésbé korrupt, lehetne kritikusabb, lehetne belátóbb, lehetne bölcsebb… Sok minden lehetne. De leginkább talán bátrabb lehetne. Mondjuk, olyan merész, mint amilyennek az LMP kongresszusának küldöttei…..
Precízen és óriási határozottsággal építette fel Szigetvári Viktor volt MSZP-s stratéga (aki jelenleg is az MSZP tagja) Bajnai Gordon kultuszát a 2010-es választás utáni szétszóródott baloldali erőtérben. Lehet azon morfondírozni, hogy csináltak-e mást, minthogy betöltötték…..
“A neve Big Baba Bird,” mutatja be a vállamra telepedő nagy fehér kakadut Muraco, az üzlet tulajdonosa. Nem számítottunk rá, hogy az egyik leghíresebb seattle-i gyógyászati marihuánát áruló bolt, a Zöld Buddha fő dísze egy madár lesz, akinek ráadásul még sztorija is van.…..
Nemetsek Tibor 2012.11.15 01:49:55
@frontember876: ugyan gyöngy volt a disznónak - de +1, respect.
Számos eszköz van a politikai döntéshozók kezében a demográfiai csökkenés megfordítására, ám ezek költségesek, ellentmondásosak és bonyolultak. Az abortusz szigorítása, tiltása pedig nem szerepel köztük. A populista politikusok mégis ezzel érvelnek, hogy ne kelljen megtenniük az igazán szükséges…..
Nemetsek Tibor 2012.11.13 05:38:25
@Tyrion Lannister of Caster: a fájdalmas döntések "igazi" döntések. Minden döntés fáj, felfogod, vagy sem - sajnos csak néha érzed, de nem árt észrevenni, amkikor döntesz.

Jó reggelt.

Nyilván ezeket a döntéseket meghozzák mindenféle szabályozás nélkül is, pár ezer éve, ez tény, a kérdés már csak az maradt, racionálisan, hogy sufniban hajtják végre ezt az adófizető/korházfenntartók, vagy méltósággal.

Morálisan a kérdés, hogy megalázzuk-e a nőket, akik abortálnak, mert azt gondoljuk (nem abortáló nők és abortuszra képtelen kanok), hogy csak lázadnak bizonyos szaporítógépek,, avagy elhagyjuk ezt a süket szülőrobot szöveget.

Csak ez a kérdés. A fair play. Ezért kopogtatsz rossz ajtón.

maxval, a gondolkodni próbáló birca gyilkosozó négyéves albérleti stupid dumájával nem moslak egybe, ne aggódj :D