Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elella

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, elsőre nem igen tudtam, pontosan mi célt szolgálnak a kék bódék, olykor tejporreklámmal vagy gyógyszer promócióval az oldalukon. Fémes kék, olyan 1,5 méter széles, talán 1 méter mély és 2 méter magas téglalap-bódé, lapos tetővel, mely olykor túllóg a homlokzaton,…..
Múlt péntekre (nem mostani, még korábbi péntekre) hívtuk az első vendégünket. Micsoda izgalom. Amióta rendesen “beköltöztünk” a “lakásba”, néhány naponta van valami újdonság benne, így mostanra egész pofás lett. Ahhoz képest persze. Ránk hagyományozott az iroda…..
  Vélhetően kissé cukormázas hangzást fog megütni e beszámoló eleje, de hát mit tehetünk: néha az életben vannak édes pillanatok is.   Jó néhány évvel ezelőtt, egyszer véletlenül láttam valahol (valószínűleg hajnalban a tévében) pár villanás erejéig egy…..
Új éra kezdődött, kicsit több mint egy héttel ezelőtt (igen-igen, jelenleg kéthetilap-üzemmódban dolgozom...) Április 24-én visszaköltöztünk a korábbi „lakásunkba”, a tárgyalószobás hálószobánkba. Addigra a szervezet nagyjából végzett a nagy akadállyal: néhány apró…..
Elkezdődött. Vasárnap, 13-án. Előző nap, Matyi azt tanácsolta, nem ártana vennünk egy kis műanyag tasakot, tripla zárral kb 25o forintért. Ha minden sarkon árulják tömegével, biztos van rá ok. Részemről kijelentettem, hogy ha majd találok egy szebbet, rendben, de nem fogok 8o-as…..
Nos. Hosszú nap volt ma, elkezdődött a Water Festival, a Thingyan (és igen, itt is van, és kemény harcossá válik az ember!). Ez azt jelenti, hogy hamarosan az Új év is eljő, így príma alkalom az új kezdésre, mármint a mi yangoni kezdésünkre. Meg a híradásra (egy chiang mai-i…..
Eldöntöttük, hogy szombat reggel, 29-én, hajnal 4 körül kelünk, házi főmanusszal lebeszélve 4.45-kor indulunk tuktukkal, és sötétben felgyalogolunk a Phnom Bok csúcsra: ott köszöntjük az első napsugarakat. Ehhez előző este, pontosabban késődélután eltuktukoztunk a…..
  [Illusztrációk alább találhatóak, appendixben.]   Mielőtt komolyabb kulturális vizekre eveznénk, muszáj a mélyreható, tudományos munkával rögzített dokumentáció segítségével vázlatos képet festenem a Siem Reapban, és általában Kambodzsában virágzó kisiparos…..
(Ezt tegnap írtam, de nem volt internet J most már nem írom át...) Ma egy igazán „lucky day”-re ébredtünk, mégpedig két okból kifolyólag (Mami, ne figyelj). Az egyik, hogy kétszer is simán túléltem egy „hárman ülünk a robogón” utaztatást – oda/vissza, a másik, hogy…..
Az International Bus Stationt elhagyva elég hamar „otthonosan” fészkelődöm a műbőr ülésen, régi jóleső érzés kerít hatalmába: bár a vidék ugyanaz, és csak néhány kilóméter választ el Thaiföldtől (meg a rémséges Poipettől), rögtön felbukkantak a jellegzetes lábas…..
Mielőtt végre rátérnék az aktuális eseményekre és rengeteg fotót feltennék a csodabogár Siem Reapról, fontos egy külön bejegyzést szentelnem a 19-ei utunknak, amely Bangkokot számunkra összekötötte Siem Reappal. Reggel 7 óra: a bangkoki Lamphu még csendes, hűs, fedett…..
Nem mindig működik Bangkok Time 2014.03.22 16:21:05
Minden kezdet nehéz, főleg egy hetes késéssel, így maradjunk annyiban, hogy: a repülőnk Budapestről Március 15-én szállt fel, pontosan egy hete (kb ilyenkor érkeztünk Kairóba és vártunk még négy órát). Első igazi állomásunk nyílvánvalóan Bangkok volt, terv: innen megyünk…..