Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daemonette

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredeti célját tekintve döntő áttörésnek szánták, azonban tündökletes példája lett a hiábavaló és értelmetlen mészárlásnak, hála Haig tábornok tervének. 1915. végére az I. világháború mondhatni minden fronton megtorpant, és a szövetséges parancsnokság december 6-8…..
Daemonette 2014.06.26 15:07:33
@paráznabillegető:

Azért ez így nem igaz. Az áttöréshez 1400 löveget vontak össze a britek, ezeknek a háromnegyede tábori ágyú volt, amelyhez nem szállítottak le romboló lövedékeket így amit ezek a kilőttek azok a levegőben robbanó repesz-szóró lövedékek voltak, amelyek nagyon jók a nagy területen nagy tömegben támadó gyalogság ellen, de nem alkalmasak árokrendszerek és bunkerek szétlövésére. A tényleges árok és bunkerrombolást meghagyták a kb. 300 nehézágyúnak. Az 1916-os brit tüzérség pontossága finoman szólva is kicsi volt, a direkt találat esélye (pl. egy géppuskafészekre) így elhanyagolhatóan alacsony volt.

Az, hogy mindent a tüzérségre tettek fel, nagy butaság volt, az meg pláne, hogy az első nap után tovább folytatták a támadást.
Dósa Mariann szociálpolitikus, A Város Mindenkié szövetséges aktivistája meghívást kapott, hogy tartson előadást A Város Mindenkié lakhatási javaslatairól a Creatives Alternatives to Capitalism (A kapitalizmus kreatív alternatívái) című konferencián New Yorkban 2014. május…..
Daemonette 2014.06.18 11:29:07
@Wendriner Piroska sakál és balerina:

Az egyikbe bejelentem magamat, a másikba a szülőket, a harmadikba a testvéremet. Így mindegyik lakott lesz, a csekkek pedig mehetnek a szemétbe.
Daemonette 2014.06.19 09:45:29
@Wendriner Piroska sakál és balerina:
Nem feltétlenül, semmi sem kötelez erre. De nem is ez a lényeg (mert be lehet írni egy bérleti szerződésbe 100 Ft-ot is havi díjra), hanem az hogy itt megint valakik jól kitalálták, hogy mit tudnának kezdeni mások magántulajdonával. Ezzel nem értek egyet leginkább.

Egy ilyen javaslat csak a "szokásos" semmitmondó lózung, aminek semmi értelme/hatása nem lenne, mert a magyar ember a "szokásos" kreativitásával bújna ki a kötelezettség alól.

A mások segítését törvényi erővel kikényszeríteni nem lehet (különben is nem azért fizetek adót, hogy ilyenkor állam bácsi kicsit megrázza magát és segítsen?), ezt az emberek vagy megadják vagy nem.

És ha már kényszerítő erő: mi lesz a következő? Fogadj örökbe egy hajléktalan családot?--->Vagy adj a tiedből nekik mert neked túl sok van?--->Különben is miért van neked sok?--->Mert kulák vagy? Vagy zsidó?--->Tudod mit, elveszünk mindent és szétosztjuk a "rászorulók" között.

A magántulajdon legyen már végre szent és sérthetetlen! Hadd döntsem én, hogy mit szeretnék azzal kezdeni ami az enyém.

Ez a "más faszával verni a csalánt" remekül megy ebben az országban, csak ebből még sohasem született semmi jó.

Félreértés ne essék: nem a hajléktalanok ellen vagyok, hanem az olyan javaslatok ellen, amelyeknek így ebben a formában nincs értelme, vagy beavatkoznak a magántulajdonba.
  Az életben az a szép, hogy az éremnek mindig két oldala van. Az előző bejegyzés a vezetők kommunikációs hiányosságairól elég nagy port kavart. Úgy látszik többen érintve érezték magukat az ügyben vezetői oldalról. Az ő megnyugtatásukra és a való élet példáira alapozva álljon itt tehát az érem…..
Daemonette 2014.06.16 10:28:26
@kuki123:

Az ilyen esetekre fejlesztettük ki a kollégákkal egy pár éve a "hát úgy tűnik, hogy ez egy komoly vezetői hiba" c. mondatot, melynek mormolgatása közben komoly (kicsit kétségbeesett) arccal néztünk egymásra, és a folyosón elhaladó összes emberre.
Az egyik ilyen alkalommal nagyfőnök meghallotta és odajött lebaszni valamint megvédeni a kisfőnököt (az unokaöccsét) mire azt válaszoltuk, hogy "főnök maga szerint ha Liverpool kiesik a bajnokságból Gerrardot fogják kirúgni, vagy Roy Hodgsont?"
Végül 2 hónap után a leányt eladták egy másik multinak és kirúgták a nagyfőnököt meg a kisfőnököt is.
Az anyacég végül is belátta, hogy a rossz teljesítmény oka a rossz főnök:)
Múlt héten a kedvenc modern sorozat főcímeket gyűjtöttem össze és már akkor többen jelezték, hogy szép, szép, de mi van a híres magyar főcímekkel, mint a Moho Sapiens Angyalbőrben slágere vagy éppen a Szomszédok klasszikus befutója. Megvannak, és most itt is sorakoznak azonnal,…..
Én lennék az egyetlen, aki egyszer az életben szeretne vezetni egy igazi Tigrist? Persze, a második világháborús filmekben mindig a jófiúknak szurkolunk, de azért lássuk be, egy látványosan vonuló német Tigris tank lenyűgöző tud lenni. Áramvonalas törzs, brutálisan erős…..
Daemonette 2014.03.21 14:19:07
@A megvalósult amerikai ólom..:

A Sherman tankokat pedig M24 Chaffee páncélosokkal "játszatták" így még nagyobb a különbség (mint a Királytigris és a Sherman között) még heroikusabb az amcsik küzdelme.

Az utolsó csatában pedig ha jól emlékszem hirtelen eltűnt a hó és mintha egy sivatagban harcoltak volna:)