Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fáklyás menet

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Támogatom a brit birodalmat, a rabszolgaságot, meg az ilyen dolgokat, bár tudom, hogy ezek az idők soha nem jöhetnek vissza” – böffentette el magát, az amúgy mérsékelten dögös és szőke Lucy Buchanan. Hát persze, hogy a Channel 4 új valóságshow-jában, hogy a…..
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
Nem is tudom, mi a meghatóbb ebben a leletben, az hogy 17 évvel ezelőtt még érdemes volt a TV1-en bejelenteni egy filmforgatást, jóelőre csillapítva a borzolódó kedélyeket. Vagy az, hogy 89-ben nem ártott előre szólni, hogy srácok, nem a forradalom fog kitörni, és nyugi, csak…..
Webisztán Feedből olvasni a webet 2007.01.20 21:28:00
A Hitwise megnézte, hogy a Feedburner alapján melyek a legnépszerűbb feedolvasók. Eszerint továbbra is a Bloglines az első, és a mifelénk annyira népszerű Netvibes az óceán túlpartján viszonylag szerényebben muzsikál. A második ábrán pedig az látszik, hogy a saját témájukban…..
fáklyás menet 2007.01.22 12:26:15
Az alapötlet pofonegyszerű: gyermekkorunk kedvelt társasjátéka, a Ki nevet a végén? és a Flúgos futam keveréke, 11 pár küzd egymással, az elemekkel és az idővel egy világkörüli versenyen az egymillió dolláros fődíjért. Nem is csoda, hogy 5 perc alatt jött elő vele…..
Anyánk, az index már beszámolt az Angliát lázba hozó Big Brother botrányról: a valóságshow celeb kiadásában "kutyának" és "pakinak" (a derogatív jelzővel az angoloknál a pakisztáni és indiai bevándorlókat illeti a társadalom kevésbé toleráns és IQ-harcos…..
A Népszabadság cikke szerint igencsak megcsuklóztattak egy magyar turistát Horvátországban a rendőrök. Nem szerepelt a horvát idegenrendészeti nyilvántartásban, ezért több mint húszezer forintnyi kunára büntették, pedig ő akart feljelentést tenni, mert az autójukat hazafelé…..
Az MTI híre szerint összesen nyolcmillió forint nem vagyoni és közel egymillió forint vagyoni kártérítést ítélt meg a végtagfejlődési rendellenességgel született mezőkovácsházi kislány szüleinek jogerős döntésével a szegedi táblabíróság hétfőn. Az orvosi…..
Kezdjük sporttal, a hétvégén kispadot amortizáló Rijakaard Barcelonája az Alavés ellen lép pályára a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, vendéggyőzelemre fogadni a nyolcszoros odds ellenére is botorság lenne (sport1 20:45). A testvéradón Ottawa-Washington NHL…..
fáklyás menet 2007.01.16 19:53:57
19:55 Formabontó malacbontó - Disznóvágás másképp TV Paprika
Disznóvágás hurkával, kolbásszal, tepertővel? Nem rossz. De ez most más! A TV Paprika szakácsa, Magos Zoltán átértelmezi a disznótor receptjeit. Spanyol, olasz, bajor ízeket kever a frissen darált húsokba, citromos, velős, kásás hurkát, zsemlés kolbászt tölt, mediterrán májakat süt. Olyan ételeket mutat a sokat látott bölléreknek, melyekkel eddig még ők sem találkoztak. Cékla, édeskömény, spenót, és fehérbab a TV Paprika rendhagyó disznóvágásán.

20:05 Egyszerű történet, M2
A film két ballagó kislány életét követi nyomon több mint 4 éven keresztül. Ilonkáét, aki más fiút választ, mint akit a szüleik jónak gondolnak: Lacit, egy bányászfiút, aki szegényebb családból származik, mint ő. És Marikát, aki nem akar férjhez menni, technikumba szeretne járni a városba, és önálló életet élni. Mindkét kislány konfliktusok tömegét vállalja fel ezekkel az egyszerű vágyakkal...


22:00 Tabu - Testcsonkítók, VIASAT EXPLORER, angol dokumentumfilm, 2004

Egy kihívó dokumentumfilm, amely a mai emberiség rendkívüli, a tűrőképesség határait gyakran túllépő szokásait mutatja be. Fiatal emberek vágják ketté nyelvüket Amerikában, közben Franciaországban a levágott bőr példátlan sebeit, hegeit láthatjuk. Egy fiatal pár Sao Paolo-ban mellkas-implantátumokkal kedveskedik egymásnak, míg Rhode Islanden a fiatalok testüket kampókkal függesztik fel és húzzák össze.


22:30 Kacsaszezon, DUNA
mexikói vígjáték

23:00 Terrorvízió, FILM+
valami groteszk "horror-vígjáték"
Hétfő van, és ha az embernek a meló még nem vette el az életkedvét, akkor a tévék műsora mindent megtesz ennek érdekében, mással nemigen magyarázható, hogy a TV2 Irigy Hónaljmirigyet (20:10) ismétel és Mi kérünk elnézést című kabarét (22:15), amiben pont az a…..
fáklyás menet 2007.01.15 17:31:56
Szomszédok voltak

(Nem könnyű a téma, egyeseknek megélhetésükké is vált, de mindenképp tanulságos lehet - nem láttam még)

magyar dokumentumfilm, 65 perc, 2005

Gettó, téglagyár, vasútállomás, tömegsír - ezúttal a magyarországi zsidók szomszédai emlékeznek. Mit tettek és mit tehettek volna? Mit láttak és mit akartak látni a közvetlen közelükben zajló eseményekből a második világháború végnapjaiban, Kőszegen? A Szomszédok voltak című dokumentumfilm a máról legalább annyira szól, mint a történelemről: a múlttal való szembenézés hiányát, hatvan évnyi hallgatás kísérteteit jeleníti meg.

Kőszeg festői városka, hegyek közt fekszik az osztrák határ közelében. A 150 éves zsinagóga a város közepén áll - elhanyagolva, omladozó falakkal, gaztól benőve és lelakatolva. Egy idős férfi megáll a zsinagóga előtt. "És nem újítják fel! Ezeknek annyi pénzük van és..." Hatvan évvel ezelőtt szomszédok voltak, de ma már nem élnek itt zsidók.

A város lakói - az egykori zsidóőr és az idős hölgy, aki kislánykorában ennivalót hordott be a gettóba, vagy a szemtanú, aki tizenévesen a téglagyár tőszomszédságában lakott - hasonlóképpen emlékeznek. Tisztelettel beszélnek régi szomszédaik üzleti érzékéről és állítják, hogy mindenről csak a németek tehettek.

De valóban, csak a németek...? A film nehéz - nem feltétlenül megválaszolható - kérdésekkel állítja szembe a nézőt a közemberek cselekedeteivel kapcsolatban. A város polgárai - hasonlóan a magyar társadalom nagy többségéhez - máig nem néztek igazán szembe a múlttal, nem tették föl maguknak a kérdést: Hogy engedhettük? Mit tehettünk volna?
comment:com Hanks, Sinatra, Moore 2007.01.14 14:44:00
Valami zavart érzek az erőben, mára ismeretlen okokból egész normális filmeket is betűztek műsorukba a különböző csatornák. Még a kertévék is. Haladjunk mondjuk időrendben, úgyse fogom betartani. A Kapj el, ha tudsz tisztességes Spielberg-film Tom Hanksszel, és Leonardo…..
Ami nálunk a Budapest tévé az élő adásban elvett szüzességgel és szadomazó bőrruhába öltöztetett tanárnőkkel, az a briteknél a Channel4, csak egy pár fokkal ízlésesebben és sokkal több pénzből - de az elv ugyanaz: toljunk a polgár arcába valami olyat, amire kurvára nem…..
fáklyás menet 2007.01.11 17:29:11
Fantom!
Persze, hogy meg tudnám őket nevezni, csak túl hosszú lenne a lista. Az már közhely, hogy Gergényit, Gy. F.-et és bandáját, de azon túl a jelenlegi parlamenti pártok vezetőit mindenképp. Együtt csalták el pl. tavasszal a választásokat - nem abban, hogy ki nyer, hanem atekintetben, hogy csak ők kerülhetnek be öten: lásd pl. Zöld Párt esetét ( zoldpart.hu ), amit csak az Echo híradója mutatott be, a többi kussolt (meg több kósza újsághír a kopogtatócédulákkal való visszaélésekről). Ez a cetlis rendszer arra van használva, hogy csak ez a társaság kerülhessen be az országházba, nehogy más megzavarja a köreiket. A Fidesz még dicsekedett is a másfélmillió összegyűjtött cédulájával (több mint tízszerese a szükségesnek).
A médiamunkások hazugságai és elhallgatásai itt is a képbe kerülnek. Jelen voltam a Kamera Hungárián Pécsen, ott mondta az egyik Hír TV-s vezető, arra a kérdésre, hogy hogyan osztják el a műsoridőt igazságosan az induló pártok között, hogy nem gond nekik, mert csak a két nagyot szerepeltetik, a két kisebb parlamentit, csak ha fontos hír szól róluk. Több párt pedig biztos nincs is, ugye? De az MTV Kedd 21-ét is elmarasztalták, amiért a mindenhol területi listát állító öt párt(szövetség) helyett csak a négy parlamentit hívta meg - ekkor persze már mkéső volt.
Akkor még nem volt szó szegény ártatlan Józsikakisfiúról, sem a többi hasonló hazugságról. No meg az ízlésrombolást sem fejtegetem, mert velem lesz tele a comment blog.

Szóval ezekről szívesen néznék fiktív, jövöbe látó pereket, de a valóságban lenne az igazi. De ez már megint sci-fi.
fáklyás menet 2007.01.11 18:08:33
Hétvégén a tévék kicsit jobban az ember kedvében járnak, no meg sporteseményből is több van, így az ajánló dolga is lényegesen egyszerűbb. A sport1-en 18:00-tól láthatjuk a Magyarország-Németország férfi kézilabdamérkőzést, amire ne tessék legyinteni, hogy "csak egy…..
Webisztán Az ateizmus és a Digg 2007.01.04 12:46:00
Mi köze, egyáltalán van-e bármilyen hatása a vallásra és a hitre az olyan közösségi szájtoknak mint a Digg vagy a YouTube? Mike Rundle tegnapi postjában azt írja, hogy szerinte az említett két szájton kifejezetten ateista propaganda folyik. Mármint nyilván nem a szolgáltatók…..
Méltatlanul elhanyagoljuk a Filmmúzeum műsorát, hát ma pótoljuk: 21:20-tól egy nagyszerű angol filmet vetítenek Fűbenjáró bűn címmel. Mókás sztori kendertemesztő átlagemberről, nagyon jó színészekkel.  Az m1 is jó filmet vetít 20:05-től, John Voight és Faye Dunaway…..
w A mélység titka 2007.01.05 16:30:00
Ma este nyolckor az m2 leadja Leni Riefenstahl kitűnő filmjét, a Mélytengeri hangulatokat. Leni Riefenstahlt nem óceáni búvárfilmesként ismerjük, hanem mint Hitler doku-propagandistáját. A doku-propaganda címerállata a mi korunkban Michael Moore, ez az igénytelen, hazug és primitív…..
Nehéz helyzetben vagyunk a mai ajánlóval, hiszen főműsorban az m1 egy 1960-as Robinson feldolgozással kábít 20:05-től, a TV2 egy német romantikus kalandfilmmel 20:10-től, az RTL Klub meg Stallone Oscar című viccesnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető filmjével (21:05), marad a…..
Ma este lesz ugye a Mélység fantomjának premierje (20:10), amit a tv2 jól időzítve a Fókusz-BK páros ellen dob mélyvízbe, ha a Kertészgézás másodikat megveri, csak szépeket írok a csatornáról isten az atyám. Sorozatilag az RTL Szökést (21:05), Gyilkos elméket (21:50) és…..
Felesleges küzdeni. Úgysem sikerülhet. Úgyis egy hideg konyhában ér a szilveszter, pár nagykabátban szorongó bölcsész társaságában, akik még az újév kedvéért sem hagyják abba az egzisztencializmus posztmodern kiútkereséséről folytatott vitájukat. Ha mégsem, hát elveszel a…..
A Blogger, vagyis a nyugati világ vezető blogszolgáltatója újabb fícsörökkel kedveskedik felhaszálóinak. Nyilván nagy népszerűségnek fog örvendeni az egyszerű sablonszerkesztő. Többé nincs szükség html/css ismeretekre ahhoz, hogy bárki állítgatni tudja blogja betűtípusát,…..
Karácsony nemtomhanyadik napja van, köszönt és minden jót kíván egy csupasz csíz a körtefán. Na, de most nó retró, nézzük, mit nézünk ma. Tíz kilóval nehezebben döcögünk a tévé elé, mert még mindig nincs vége sem a zabálásnak, sem a tévézésnek. Szerintem tegyünk…..
fáklyás menet 2006.12.26 15:32:47