Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dani027

234 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan csak két mérkőzés telt el a szezonból, de néhány dolgot már megállapíthatunk Gattuso 2018-as Milanjáról. Például azt, hogy itt nem feltétlenül a védekező focié lesz a főszerep. Vagy azt, hogy ebből akár valami látványos is kisülhet. De azt feltétlenül, hogy van a csapatnak karaktere, és…..
Nem ez volt az első nyár, amely során aktívan tanulmányozni lehetett egy érdekes szubkultúra, az Alexandre Pato mielőbbi visszatérését szorgalmazó Milan-szurkolók működését. Erről a csoportosulásról azt érdemes tudni, hogy elsősorban a világháló magyar nyelvű részén lehet találkozni velük - bár…..
Szürreális pletykának tűnt az elején, aztán valahogy mégis komoly lett, csütörtökön meg hivatalossá vált. Leonardo Bonucci visszatér a Juventushoz (pápá!), Mattia Caldara és Gonzalo Higuaín pedig a Milanban kezdi a következő idényt. Ennél nehéz lett volna jobb forgatókönyvet írni, különösen egy…..
Szóval az van, hogy Marouane Fellaini biztosan távozik a Manchester Unitedtől, akik ugyan adtak volna neki új szerződést (wtf?), csakhogy a belga - állítólag - jobb ajánlatokat is kapott (újabb wtf!). A kérők között ott van a Milan is, ez indokolja, hogy ez a két lábon járó beszélő fa - I'm Groot! -…..
Valószínűleg már mindenki tudja - legalábbis a Milan szurkolók között -, hogy Carlo Ancelottit menesztette a Bayern München, így az olasz edző szabadon igazolható lett. A pletykák persze azonnal beindultak, már most felröppent az a hír, hogy a Milan felvette a kapcsolatot vele. Ha ennyire nem is…..
A Milan idén kétszer szerepelt többé-kevésbé komolyan vehető csapat ellen, mindkétszer kikapott. És - nem megbántva őket - egyik társaságról sem mondanám azt, hogy akár a keret minőségében, akár az elvárt eredményekben a Milan riválisaiként kellene kezelni őket. De arra a sorozatra sem kell sokat…..
A Milan az idei tíz tétmeccséből kilencet megnyert, összesen 25 gólt szerzett és hetet kapott. Az eredménylista azonban valamelyest csalóka, komolynak mondható csapattal ugyanis csak egyszer futott össze Montella csapata, azt az összecsapást pedig 4-1-re el is veszítette. Ezért egyelőre még nem sok…..
Véget ért a kéthetes válogatottszünet, és végre kezdetét vette az ipari mennyiségű klubfutball. Az Olaszországban tomboló viharos időjárás több meccs lebonyolítását is veszélyeztette, a Sampdoria-Roma sorsát pedig meg is pecsételte, így csonkafordulóval rajtolt szeptember. Utólag állíthatjuk, más…..
A futballban néha vannak nehezen megmagyarázható dolgok. Ilyen az is, hogy Montellának egyszerűen nem megy a Cagliari ellen. Hiába voltak erősebb csapatai a szárd klubnál, a mostani mindössze a negyedik sikere volt ellenük (hat vereség mellett...) így az ellenük aratott győzelem is felértékelődik.…..
dani027 2017.08.30 15:57:53
@Szori: Nagy fegyver, ha egy csapat tud két felállásban játszani, lásd még: Juve. Más kérdés, hogy mi most még egyikben sem tudunk.

Meg kell tanulni két alapformációt, és utána a variációk is beleférnek. Viszont nyilván ezt sem lehet kijátszani mindig, kell egy alapjáték.

A nagy kérdés épp az, melyik lesz az igazi? :)
Sima győzelemmel kezdte a bajnokságot a Milan, de az első bajnokin nem valamelyik sztárigazolás, hanem a klub saját nevelése, a 19 éves Patrick Cutrone villogott, ezzel is jelezve: a csatársorban komoly verseny várható a támadók között...
Montella csapata az előszezon minimális elvárását teljesítette: ott lesz az AC Milan az Európa-liga főtábláján. A Rossoneri hazai pályán nem bízta véletlenre a Shkëndija elleni mérkőzést, a duplázó André Silva és Riccardo Montolivo (!) vezetésével 6-0-ra kiütötte a macedón/albán (kit érdekel?)…..
A nyáron hivatalosan is tulajdonosváltáson áteső AC Milan, több mint 170 millió eurót költött az átigazolási piacon. Az évek óta szenvedő olasz sztárcsapat összesen tíz új játékost igazolt, és még az sem biztos, hogy ezzel le is zárult a Mercato a Rossoneri számára. Az első lépéseket tehát megtette…..
A Craiova nem épp olyan erősségű csapat, amely ellen érdemes lenne taktikai mélyelemzésekbe belemenni, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk értékes tanulságokat leszűrni a párharcból. Ezekből következik egy ötös (félig-meddig szubjektív) lista, de kommentben várjuk a ti meglátásaitokat is...
Múlt héten - ha pocsék játékkal is - de előnybe került a Milan a Craiova elleni Európa-liga selejtező első mérkőzésén, így a csütörtök esti, hazai pályán lejátszott visszavágón már nem szabad, hogy veszélybe kerüljön a csapat továbbjutása. Annál is inkább, mivel a kezdő csak erősödni fog az előző…..
A mérkőzést megelőzően nem véletlenül írtunk arról, miért nem feltétlenül ragaszkodnak a csapatok a hatodik helyhez és az Európa-liga selejtezőhöz. Ehhez képest a Milan úgy játszott a Bologna ellen, mintha az előző pár mérkőzés egyáltalán nem történt volna meg, és mindvégig ebben a koncentrált,…..
Ahhoz kisebb csoda kellene, hogy ne a Juventus legyen a bajnok 2017-ben is Olaszországban, ehhez csupán egyetlen győzelemre van szükségük a Crotone vagy a Bologna ellen. Mögöttük már forróbb a helyzet, a Roma és a Napoli fej-fej mellett küzd az igencsak értékes második helyért. Ez arról dönt, hogy…..
Az őszi derbi után kevesen gondolták volna, hogy lehet fokozni a "Dárdai-faktort", a drámát, szombat délben mégis sikerült. A Milan a hajrában, gyakorlatilag az utolsó utáni lehetőséget megragadva egyenlített, és a körülményeket figyelembe véve, ezt akár győzelemmel felérő döntetlennek is…..
Egészen lehetetlen időpontban, szombat 12:30-kor lép pályára a Milan az Inter ellen "idegenben". A találkozónak a bajnokság végkimenetelére is nagy jelentősége lehet, és miután Pioliék kerültek lépéshátrányba, ezért nekik valamivel fontosabb lenne a három pont az EL-helyek szempontjából. Ez persze…..
Vegyük sorra: a közvetlen riválisok közül kikapott az Inter és a Lazio, valamint ikszelt az Atalanta és a Fiorentina. Hosszú idő után még pozíciót is javított a Milan, jelenleg az Intert megelőzve a hatodik helyen állnak Donnarummáék. Jövő héten ráadásul következik a derbi, ahol ugyan nem a Milan…..
A múlt heti kínos döntetlen után ismét egy olyan csapat ellen lép pályára a Milan, amelyik jövőre valószínűleg a Serie B-ben folytatja. Ezúttal sem szépítjük a dolgot: kell a három pont, mondhatnánk azt is, kötelező. A botlás ellenére ugyanis bőven maradt még esély az európai kupaszereplésre, a…..
A válogatott szünet után visszatér a klubfoci, a Milan pedig egy papíron simán verhető ellenfél ellen rázódhat vissza a rendes kerékvágásba. Donnarummáék ezen a héten Pescarába utaznak, ahol a szezon során csupán 12 pontot összegyűjtő - és szinte biztos kieső - Zeman-csapattal találkoznak, ahol a…..
Csak a végeredmény alapján tűnhet szorosnak a Milan-Genoa mérkőzés, valójában nem veszélyeztette a Milan győzelmét igazából semmi. Mati Fernandez remek találatával már az első félidőben a Rossonerié volt az előny, ezt sikerült megtartani a mérkőzés végéig, így tovább tapad a csapat a közvetlen…..
Talán meglepőnek tűnhet a két csapat közötti kapcsolat irányát ismerve, de a Genoa ellen egyáltalán nem megy a Milannak, az utóbbi hat meccsből négyet elveszített a Rossoneri és csupán kétszer sikerült legyőzni őket. Legutóbb 3-0-ra verték a Milant - ez Montella legsúlyosabb veresége a csapat élén -…..
A Milan hazai pályán 3-1-re nyert a Chievo ellen és az előző fordulók helyenként vitatható, de mindenképpen a nézhetetlenséget súroló játéka után kellően meggyőzően. A találkozón Bacca akár négy-öt gólt is kényelmesen rúghatott volna, végül megállt kettőnél, de ez most pont elegendő volt a…..
A mostani posztnak arról kellene szólnia, hogy a klub eladásának körülményeit taglaljuk hosszasan, esetleg néhány bátor tippet is megeresztünk a nyári mercatóra vonatkozóan. Ehhez képest ott tartunk, ahol eddig: valamikor lehet, hogy lesz valami (most épp március 31-én), de lehet, hogy nem és minden…..