Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cucina

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég nagy indulatokat váltott ki a szombaton megjelent NÉBIH közlemény, amiben egy egri kistermelő készítményével kapcsolatos riasztást adtak ki. Eszerint a 'gourmand company' márkajelzéssel forgalomba kerülő termékek fogyasztása halálos is lehet. Én is megosztottam a Világevő…..
cucina 2014.06.24 17:49:56
@világevő: Nem feltételeztem rólad sem azt, hogy te lennél az aki tönkre akarja tenni a termelőt és azt sem hogy szenzáció lenne ez neked. Tény, hogy megemlítettelek de csak az egyoldalú tájékoztatás tekintetében. Hogy klasszikust idézzek: "gondolom elolvastad..."
Nem kötekedni akartam és most sem szeretnék. Értem az érveidet és elfogadom. Inkább csak a dolgok időbeli egybeesése és a hazai rossz tapasztalatok azok amik miatt megírtam a hozzászólásom. Megemlíthetjük azt is hogy az elmúlt években több dögkútról feltöltött húskészletet forgalmazó társulat is lebukott nagy tételekkel, legalább ekkora veszélyt okozva, de az azokról szóló híradások nagyon gyorsan elcsitultak.
Sajnálom a termelőt még akkor is ha esetleg hibázott. Elnézést ha megbántottalak, nem ez volt a célom.
cucina 2014.06.24 12:06:34
Az alapvető gond az, hogy ezzel az egész médianyomással gyakorlatilag kinyírtak, ellehetetlenítettek egy embert, függetlenül attól hogy ténylegesen az ő termékeitől betegedett-e meg NÉGY ember Európa szerte.
Értem én hogy annak akinek rokona az a négy ember, az másképp látja a dolgokat, de kicsit kapjunk már a fejünkhöz. Négy ember fél milliárdból. Amikor több százan lesznek rosszul a Balatonban fürdéstől egy hétvége alatt (coli, rota stb. egy helyen) az nem akkora ügy, amikor százak halnak meg a ki tudja miből álló influenza elleni oltástól az sem para. Az viszont ha négy ember megbetegszik és közös pontként ennek a cégnek a termékét tudják felmutatni az már megér a médiának - sajnos Világevőnek is - annyit hogy szenzáció legyen belőle.
Az egyetlen portál amelyik vette a fáradtságot hogy megkérdezze az oly gyakran emlegetett és szidott termelőt, az a vs.hu volt.
Tisztelet neki azért hogy nem felejtette el a pártatlan tájékoztatás alapkövetelményét: kérdezzük meg a másik oldalt is.
Ettől még lehet hibás, vagy fertőzött a készítmény, de legalább a tájékoztatás nem egyoldalú.
A termelő, Keksz Zsolt a semmiből építette fel a vállalkozását, maga járt és jár vásárokra, fesztiválokra, áll a tűző napon és árulja - hűtőtáskákból - készítményeit. Tudom, mert több alkalommal is találkoztam vele, többek között a Millenárison, a Budafoki borfesztiválon és Egerben is. Vásároltam tőle paradicsom csatnit, szarvasgombás vajat és olajat is az évek során és soha semmi baj nem volt egyikkel sem.
Mert merészet álmodni, visszaforgatta a bevételét és épített egy üzemet amelynek az ÁNTSz átvétele épp mostanában lett volna.
Minő véletlen egybeesés, hogy kis hazánkban ahol igencsak divat a semmiből verejtékes munkával megteremtett üzleteknek "nagy halak" általi gyors lenyúlása - és itt nem feltétlenül multikra gondolok, inkább olyanokra akiknek vagyoni helyzetét és gyarapodását az illetékes szervek soha nem vizsgálták és nem is fogják - épp akkor támad a szenzációhajhász média által felkapható ügye a termelőnek amikor végre tényleg beindulhatna a boltja. Persze ez is csak egy feltételezés és lehet tényleg csak véletlen az időbeli egybeesés.
Egy biztos, ha az is lesz a vizsgálat eredménye hogy nem az említett készítmények okozták a nagy számú (négy) megbetegedést, akkor is vége a felépített brand-nek mert a kabátlopási ügyekre mindenki sokáig emlékszik. Ez van sajnos.
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
cucina 2014.03.19 14:52:12
Kedves Regina!
Igaz, eltelt több mint egy év az Ön bejegyzése óta, az is igaz hogy teljesen véletlenül (google my friend) bukkantam a blogjára.
Mivel nem is olyan régen, ráadásul ugyanazon a délelőttön volt alkalmam reggelizni a Sarki Fűszeresnél és kóstolni majd vásárolni a Fromage-ban, nem tudtam szó nélkül elmenni az Ön által leírtak, általam olvasottak mellett. Írja hogy évek óta a SF kávéját issza és azt is hogy igyekezett nem elfogult lenni. Nem sikerült, sebaj. Szíve joga. Hibázni viszont mindenki tud. Az általam említett délelőttön beültem párommal a SF teraszára ahol az amúgy kedves, fehér kesztyűt viselő pincér felvette rendelésünket úgy hogy az asztal még ragadt az előző vendég reggelijétől. Rendeltem és kértem hogy legyen szíves letörölni az asztalt. A válasz rendben is volt, hiszen azt mondta máris jön és megteszi, csak épp a cselekvés maradt el. A rendelésünket viszont hamarosan kihozta és akkurátusan el is helyezte a nem éppen tiszta asztalon, majd távozott. A reggeli ezt leszámítva remek volt. Félreértések elkerülése végett nem a SF-t akarom minősíteni csak jelzem az nem hibázik aki nem dolgozik. Ezután sétáltunk a környéken hiszen ritkán járunk erre és ritka az is hogy két gyermekünk nincs velünk és van módunk nyugodtan sétálgatni. Útközben észrevettem a Fromage-t és bementünk körülnézni. Egy 9m2-be beszúfolt gourmet paradicsomot találtam és ha nem haragszik nem foglalkoztam a berendezéssel meg azzal hogy fa-e vagy sem, lekötött a sajtok, sonkák, olajok, ecetek, paték és egyéb finomságok kavalkádja és az, hogy a pult mögött álló úriember a vásárlás erőltetése nélkül kis túlzással mindent végig kóstoltatott velünk. Mindezt udvariasan, végig mosolyogva. Engem megvett. A hely, a kedvesség és az ízek így együtt. Pedig reggeli után voltam :)
Összehasonlítani pedig nem igazán lehet - legalábbis most 2014-ben - a két helyet mert a Fromage választéka és kínálata a többszöröse a Sarki Fűszeresének. Igaz előbbi számomra inkább egy ínyenc üzlet, míg a másik elsősorban egy felkapott kávézó.
Hosszúra nyúlt mondanivalóm lényege hogy az Ön véleménye, mint oly sok minden más is, erősen szubjektív és ha nem haragszik meg érte, emellett néhány ponton - talán nem szándékosan - bántó is.
Amennyiben viszont igazán jó kávét akar inni, profi barista által elkészítve, akkor kerüljön át a körút túloldalára, sétáljon el az Arany János utcáig és üljön be a Cafe Embassyba. Nem fog csalódni :)