Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gtm

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Habár manapság a családon belüli erőszakról beszélni, az ellen szót emelni még úri huncutságnak, feminizmusnak tűnik, talán a gyermekek jogaiért szót emelőket nem fogják így nevezni. Mert a világ sok más drámája mellett, úgy tűnik, a gyermeksorsok foglalkoztatják az…..
Ádám 2015. június 29-én lenne egy éves. Barbara, az édesanyja egy megemlékezést szervez a családon belüli erőszak áldozatairól, az esemény neve  Angyalhír, és 2015. június 28-án lesz. A részletek itt olvashatók. Kép forrása: facebook.com..
-Arról, hogy miért van szükség a gyerekek mellett a felnőttek felvilágosítására a gyermekjogokról és a hatályos törvényekről. Most, amikor a közösségi média minden rendelekezésre álló formáját elözönlik a kiváló és a jeles bizonyítványokról készül képek, nem árt…..
gtm 2015.06.20 18:41:11
@abecede: A tankönyvből másolt képen láthaton "Olvass minden nap!"
Május utolsó hete gyermekhét, május utolsó vasárnapja Gyermeknap volt. A Nemzetközi Gyermeknap célja, hogy a gyermekek önfeledt ünneplése mellett felhívja a figyelmet a nehéz sorsú gyermekekre, az iskoláztatás hiányaira, a gyermekszegénységre és az elhagyott gyermekek életére…..
A Pünkösdi hosszú hétvégén valószínű sokat fog esni az eső, de ez senki kedvét ne szegje, jól felöltözve az idő a szabadban is pompásan eltölthető. A Szentendrén található Skanzenben május 24-25-én lesz a Pünkösdi Örökség Fesztivál, ahol lesz kirakodóvásár,…..
A Múzeumi Világnap alkalmából immár 20. alkalommal lesz Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeum rendezésében. 107 múzeum jóvoltából érdekes és izgalmas dolgokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A szombati és vasárnapi programok is nagyon változatosak. Szombaton lesz civil kerekasztal…..
A gyermekjogok védelme a törvényeken túl a gyerekeknél kezdődik. Ők azok, akikkel már idejében tudatni kell, hogy vannak jogaik, a kötelezettségeik mellett. A hatályos törvények alapján a gyerekek már elég korán kötelezően intézményesítve lesznek, 2015. szeptemberétől 3…..
Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy a képviselőház elfogadott egy jogszabályjavaslatot, amelynek értelmében ezentúl minden évben május 8-án megünneplik a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség napját. Romániában. A februárban megjelent hír a Nyugati Jelen online portálon…..
Valami biztos változik, mert többen és többször beszélnek, de inkább írnak arról, hogy Magyarországon a nemek egyenlősége még nem valósult meg. A half-ism országában nem is lehet tudni, erre van-e esély, de tudjuk, a reményhal. Ahogy elkezdünk egy dologgal foglalkozni,…..
Május első hétvégéjén egy kicsit nem csupán programokat ajánlunk, egy fontos és tartalmas interjú és egy érdekes pályázat is bekerült a választékba. A Jogi Fórumon, az Első Magyar Jogi Portálon olvasható egy tartalmas interjú dr. Székely László ombudsmannal. Az apajogi…..
Ahogy korábban megjelent közleményben írta a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke Takács Imre, a rendszerben sok Szigetszentmiklós van elrejtve. Erre csak azt lehet mondani, hogy remélhetőleg, egy magát fejlettnek valló államban nem…..
Az állampolgári jogok biztosának hivatala Magyarországon nem túl régi keletű, mindössze 20 éves múltra tekint vissza. Az 1993. évi LIX. törvény rendelkezett az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról először és feladatának határozta meg, az 1§-ban, hogy "az…..
1995-ben az Unesco a Könyv Napjává nyilvánította április 23-át és ez a nap a szerzői jogok napja is. A hétvégén zajik a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a budapesti Millenárison. Az e heti programajánlókban csak könyvek lesznek, akit érdekelnek a gyermekjogok, a családon…..
Új rovat indul  a mai napon útjára, melyben aktuális vagy éppen kevésbé aktuális ám fontos témával kapcsolatos vélemények kapnak teret. Az első téma mi lehetne más, mint a szociális munkások helyzete, megítélése, lehetőségeik ma Magyarországon. Az első írás címadója…..
Az április beköszöntével a jó idő is megérkezett, így több szabadtéri és ingyenes programon lehet részt venni. Minden ház érdekes! a jelmondata a Budapest100 programnak, melynek során ezen a hétvégén 100 éves házak nyílnak be és engedik be a kíváncsi látogatókat. A…..
Nagyhétvégén és Húsvét ünnepén számos program közül lehet választani. Budapesten Húsvét a Budai várban   elnevezéssel a Századok Öröksége Produkció szervez zenés, táncos rendezvényt, kézműves gasztronómiai vásárt, borteraszt április 5-én és 6-án 10 órától.…..
Az Aranytíz Kultúrházban A Belvárosi Közösségi Tér eseményeként március utolsó péntekén 27-én, 13-17.30 ig kerül sor az Előadások és beszélgetés a gyermekek védelméről a Belvárosban 2015 eseményre. A Belvárosi Közösség tagja minden belvárosi polgár,…..
A nemzetközi helyzet után lássuk, mi a helyzet Magyarországban. Hazánkban 2012. január 1-jén lépett hatályba Magyarország Alaptörvénye, mely szintén foglalkozik a gyermekjogokkal. Magyarország Alaptörvénye, melyet korábban Alkotmánynak neveztek a magyar jogi hierarchia legfelső…..
Március 21-e a Nemzetközi Down Világnap. A Down Egyesület 2009-ben szervezett először országos eseményt a budapesti Vígszínházba, ahol idén is várták és várják a látogatókat, résztvevőket. Az 2009-es esemény mára több rendezvény sorozattá nőtte ki magát és országos…..
25 éves alapjog - a gyermek mindenek felett álló érdeke Amikor gyermekjogokról beszélünk, megkerülhetetlen at ENSZ Gyermekek jogairól szóló Egyezmény, melyet nem túl régen, 1989. november 20-án hirdettek ki New Yorkban. A Magyar Köztársaság megerősítő okiratát 1991 október…..
Mivel is indulhatna egy blog, mely a gyermekek világával és a gyermekek jogaival foglalkozik, mint azzal, hogy ízelítőz ad a legvédettebb korosztályra alkalmazandó törvényekből. Igaz, már egyre többen és többet beszélnek a gyermeki jogokról. Blogok, online magazinok, és számos…..