Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BBIO

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készítettél néhány nézhető videót és képet a BlackBerryddel és a Story Makerrel pár perc alatt generáltál egy frankó kis videoklipet belőlük? Itt az ideje, hogy végre belehuppanj a rendezői székbe és megszerkeszd saját elképzelésed szerint a filmedet! Példaként mutatok egy…..
Nem csak bringázni jó, de fotózni is! Ma már magától értetődően fotózunk nap, mint nap. A fényképezőgép, mobiltelefon, tablet mindenhol jelen van és ez a képmegosztók világában azt jelenti, hogy az egész életünk folyamatosan rögzített, GPS koordinátákkal, nevekkel, idővel,…..
BlackBerry Z30 flip bőrtok tesztemben már említettem, hogy egyetlen igazi bajom vele, hogy sajnos a belső filc nagyon hamar elkoszolódik. Gondolom a jelenség mindegyik kinyitható mobiltelefon tokot érinti, legfeljebb a koszolódás mértékében lehet eltérés. Mikor a Z30 tokom…..
Legutóbbi videofilm készítési tanácsaim végén megígértem, hogy megismertetlek benneteket a BlackBerry beépített videofilm generátorával a Story Makerrel. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a filmed vágásához ne kelljen a felvételeidet a számítógépedre menteni, majd ott…..
Régi fotós közhely, hogy az a legjobb fényképezőgép (és videokamera), ami nálad van. Napjaink életvitelére lefordítva ez annyit tesz, hogy a mobiltelefonunk kamerája a „legjobb” kamera, hisz az gyakorlatilag mindig nálunk van. Mindenki használja is, mindenféle ész és értelem…..
Nemrég ajánlottam figyelmetekbe a remek Scan to Text lapolvasó és optikai karakterfelismerő alkalmazást, amit pont a cikk megjelenésének napján frissített a fejlesztő. Ez még akár jó hír is lehetne, de nem az. Ugyanis korábban az ingyenes verzió kizárólag abban tért el a…..
A legutóbbi BBM-frissítés egyik újdonsága volt a Sticker, magyarul matrica. Ezek az alap emotikonoknál nagyobb méretű, vicces képek, amiket a csevegések sorai közé lehet bedobálni és csomagokban kell őket megvásárolni. Kicsit szkeptikus voltam a matricák sikerével kapcsolatban,…..
Talán ma már sokaknak csak az emlékeiben élnek az asztali (síkágyas) szkennerek, részben mivel egyre kevesebb dokumentumot nyomtatunk (és szkennelünk), részben pedig mert ezeket az eszközöket is kiváltották más megoldások. Például az okostelefonok. A Scan to Text egy mobil…..
Ha a BlackBerry10-es telefonodon, vagy a Playbookodon csak villog a vörös fény, ahelyett, hogy tenné a dolgát rendesen és elindulna, az sosem jelent jót. Ilyenkor jó eséllyel a készülék operációs rendszere valamiért megsérült. Pánikra azonban semmi ok, ritka hardverhibákat…..
Pár hete indított sorozatomban azt a célt tűztem ki magam elé, hogy megmutatom nektek mi mindenben hatékonyabb egy BlackBerry, mint a konkurens készülékek többsége. Tudsz telefonálni és mobilinternetezni egyszerre? Erre a kérdésre minden okostelefon-tulaj zsigerből rávágja:…..
A BlackBerry Hub a létező leghatékonyabb mobilos üzenetközpont, mely egy helyre közvetít minden, minket érintő vagy érdeklő e-mailt, SMS-t, értesítést vagy más üzenetet. Az intuitív, gesztusvezérelt használat dacára többször is kritika érte már ezt a felületet a kissé…..
Már régóta motoszkált bennem, hogy kellene egy összefoglalót készíteni a BlackBerry 10-es telefonok gesztusairól, hiszen ha valahol, akkor ezen a területen aztán igazán egyedit és újat mutatnak a gyártó készülékei. Tapasztalatom alapján sok felhasználó nem igazán, vagy csak…..
A BlackBerrykről szóló tesztek gyakori végkövetkeztetése, hogy ugyan remek a telefon és szuper a rendszer, de semmivel nem jobb, mint a többi. Ilyen véleményt kizárólag a felületesen tesztelő, vagy konkurencia által jól megfizetett, esetleg elfogult újságíró alkothat. Ugyanis…..
Ezen a héten egy JC nevű Kanadában élő ázsiai srác csatornáját ajánljuk nektek a BerryBlog BBM-csatornaajánló rovatában. Ő az, aki arról híresült el, hogy rettenetesen utálja a BlackBerryét és erről videókat is rakott fel a Youtube-ra. Természetesen, pont annyira utálja a…..
Mi az NFC és mire jó is pontosan? Ez a kérdés manapság egyre többeket foglalkoztat, pláne mivel már gyakorlatilag mindegyik mobilban ott van ez a képesség, csak éppen sokszor az sem tud választ adni erre, aki a mobilt eladja, legyen szó mobilszolgáltatóról, vagy sarki fűszeresről…..
Új fejlesztési irányról számolt be ma a BlackBerry, mely idén több új, a Foxconnal közösen fejlesztett készülék bemutatására készül (illetve már be is mutatott ezek közül néhányat). Az új modellek az eredeti telefonok kiköpött másai lesznek, csak 180 fokban elfordítva,…..
Az utóbbi idők zord fellegei közt egy kis napfény látszik felderengeni a BlackBerry égboltján. A Cormack nevű amerikai tőzsdei elemző cég, a BlackBerry részvényét a BBRY-t, vásárlásra javasolt kategóriába sorolta. Tette ezt, hivatkozva az iparág jó kilátásaira és a BlackBerry…..
Ma a HD filmek korában, amikor egy mozifilm akár 10-20 GB tárhelyet is elfoglalhat, hamar érezheti úgy az ember, hogy gyakorlatilag bármekkora háttértár kevés lenne, arra az esetre, ha a telefonját szeretné mozizásra használni. Telefont, mozira? Miért ne! Z30 tulajként hamar…..
Nemrég érkezett meg hozzám a BlackBerry eredeti Z30 flip bőrtokja, és bár nem illik az első mondattal lelőni a poént, de nem bírom magamban tartani a véleményem: Máris imádom! Elmondom, miért. Amellett, hogy szinte tökéletesen védi, még igazi prémiumérzést is kölcsönöz a…..
Hallottál már az NFC-ről, de igazán nem tudod, mire jó? Elég sok mindenre, ám a tagek, vagy az intelligens címkék különösen sok lehetőséget rejtenek magukban. Úgyhogy tagelésre fel!   Kétfajta fizikai megjelenítési formája van az intelligens címkéknek, ezek a korábban már…..
A BB10 operációs rendszer tartalmaz rengeteg használatot segítő kis finomságot, például az Instant Actionnek nevezett technológiával támogatott billentyűzetet. Aminek a segítségével számos feladatot végezhetsz el gyorsan, úgy, hogy a keresőmezőbe különböző parancsokat írsz…..