Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Captain Urzatron

30 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát én nagyon szerettem volna szeretni ezt a filmet. De ezt a filmet nem lehet szeretni. Mert igazából ez nem egy film, hanem egy film fele. Ugye volt arról szó, hogy több filmet szeretnének csinálni. Hát ne csináljanak.…..
Az emberi társadalmat kötelékek végtelen hálója szövi át. Alapvető társadalmi normák, családi és baráti viszonyok. Törvények, melyekre felesküsznek és kimondatlan egyességek amik egy-egy félrészeg koccintás közben születnek. Ilyen cinkosság az író-olvasói viszony is.…..
Ismeritek azt a viccet, amikor a rendőrt behívják vizsgázni és az a csattanó, hogy „még egy esélyt”? Hát így voltam én is a Titánemberrel. Az első füzet hangulatteremtő meg minden, de túl sok dolog van benne, ezért tűnik kapkodósnak, meg egy kicsit esetlennek. A második…..
Egy ideje már tologattam magam előtt az új Tini nindzsa teknőcök és Transformers: A kihalás kora c. műalkotásokat. Mivel ezeket tipikusan olyan filmeknek gondoltam, amikre moziba egy fillért sem áldoznék így hát megvártam a DVD kiadást. Hétfő este volt és az új Trónok harca…..
Az a baj a Titánemberrel, hogy amúgy nincs vele, olyan nagy baj. Olyan, mint az Üvegtigris, tök jó kuncogós film és történet, de amúgy se eleje, se vége nincs. Az egész egy katyvasz. Értem én, hogy a kelet-európai romantikát próbálta megfogni, és hogy nagyon magyarra akarták…..
Nem is tudom hol kezdjem… Ez valami zseniális volt. Nagyon régóta vártam, és nagyon féltem tőle, hogy el fogják cseszni. Nem cseszték el. Sőt: minden várakozásomat felülmúlta. A Netflixen egyben megtekinthető Daredevil-sorozat, az eddigi legjobb képregényes tévésorozat – és…..
Április 10-ét kérem mindenki jegyezze fel a naptárjába. Egy pénteki napra fog esni, talán napsütéses lesz, talán szakadni fog a H2O, de lényegében baromira mindegy milyen idő lesz, hiszen a lényeg a következő: A NETFLIX EGYBEN DOBJA KI A DAREDEVIL-SOROZAT ÖSSZES RÉSZÉT! EGYBEN!…..
Captain Urzatron 2015.03.29 15:40:15
Amikor azt vizsgáljuk, hogy a képregény mennyire átfogó médium, mennyire képes komplex és emberi történeteket átadni, és mennyire tudja kinőni azt a gyereknadrágot, amit az évek és a szülők (irodalom, folyóiratok, stb.) aggattak rá, meglepő, hogy mennyi pozitív választ kapunk.…..
Captain Urzatron 2015.02.24 14:22:19
@_*: Hello, innen szoktam rendelni: www.bookdepository.com/ elég korrektek, plusz nincs szállítási költség
Captain Urzatron 2015.02.24 14:33:46
@_*: igazán nincs mit :)
Vannak képregények, amelyeknek közük sincs a szuperhősökhöz és vannak olyan képregények, amelyek magáról a nagybetűs életről szólnak. Arról az életről, amit mindannyian élünk. A képregény persze meglepő fordulatokra képes. Olyan hatást is ki tud váltani, mint a Száz év…..
Amikor szerda este először olvastam a híreket, nem hittem a szememnek. Ami Franciaországban történt az egyszerre hihetetlen és eszeveszettül kézzel fogható. Embert ölni a legnagyobb bűnök egyike, hogyha nem a legnagyobb. A Charlie Hebdo munkatársainak halála önmagában megrázó…..
Az év végén szokás a top 10-es lista. Kedvenc blogunk (Roborapcsi) hasábjain is rengeteg ilyet olvashattok. Megmondom őszintén, hogy személy szerint nem igazán kedvelem ezeket a listákat: egy, mert nem tudok feltétlen rangsorolni, másodlagosan, pedig azért mert mire megírok egy…..
Hogyha egy kicsit jobban szétnézünk a New 52 címei között, találhatunk egy csiszolatlan gyémántot. A Francis Manapul és Brian Buccellato által fémjelzett új Flash egy kiemelkedően jó sorozat, amit minden képregényrajongónak el kell olvasnia. Maga a történet és a rajzolás is…..
Barry Allen halála után, kispajtása és zigótaként nevelt unokaöccse, Wally West vette fel a sárga csizmákat. Iris West persze tapsikolva örült annak, hogy az egyik kiskorú rokona, fightolja a crime-ot Central és Keystone City utcáin. Persze Wally egész jó Flash-sé cseperedett,…..
Valószínűleg semmi köze sincs a Flashnek a Deep Purple-höz, de mégis nagyon szép analógiát lehet  vonni a két fenomén között: Barry Allen az örök gyermek az időben, aki sosem fáradt el látni az emberekben a jót, olyan személyiség, amilyen Batman is szeretne lenni, és olyan…..
Hogyha valaki megkérdezné, hogy ki az ideális szuperhős, akkor rögtön rávágnám azt a választ, hogy Flash. Ez a karakter nem egyszer húzta ki az egész DC univerzumot a csávából, hanem 1956-ban  magát a DC-t mint kiadót is megmentette. A Vörös Villám mintapéldája a szuperhős…..
Mark Waid és Paolo Rivera neve alatt jegyzett Daredevil vol. 3 összesen 36 részt élt meg. Jobban fogalmazva: Mark Waid és Paolo Rivera neve alatt jegyzett Daredevil vol. 3 összesen 36 hihetetlenül zseniális részt élt meg. Minden egyes része elsőrangú és külön-külön is hatalmas…..
Be kell vallanom őszintén, hogy szerintem Frank Miller Daredevil képregényeit nagyon nehéz felülmúlni, sőt megütni a szintet is szinte lehetetlen. Azt is be kell hogy valljam, van otthon egy Bendis voodoo-babám, amit minden nap fogpiszkálókkal szurkálok. De még azt is be kell hogy…..
Ezen a héten a csapból is a Sin City második része folyik. Pimpelheted a profilképedet fasza, darkszépiás filterekkel és megint dühbe jövünk idézetekkel. A dekadencia kacsingat minden villamosmegállóból, hogy már másodszor utazhatunk a Bűn Városába. De miért is jó ez? Miért…..
A hetvenes évek végére a Daredevil a tönk szélére került. Akkoriban mindenki tisztában volt vele, hogy Matt Murdock kalandjai sablonosak, erőltetettek, és hát valljuk be, Daredevil a szegény ember Spider-Man füzete volt. Kéthavonta jelent meg, és többször is felvetették a sorozat…..
Vétkeztem, Uram, bocsáss meg nekem! Cinkosságot követtem el magával az Ördöggel. Első találkozásom Daredevil karakterével, a Hell to Pay part 1 volt, aminek elsőre kicsit furcsa rajzolása, döcögősen beinduló története, és random pszichopaták felbukkanása majd hadonászása…..
Captain Urzatron 2014.08.12 00:27:50
Áldott és átkozott legyen egyszerre a internet istene, mivel egyszerre hint gyönyört és szenvedést a kezével. Folyamatosan szivárognak ki az októberi sorozatok pilotepizódjai: a Flash és a Constantine első részét is meg tudja már nézni, aki nem az anyukák felhasználói…..
Először is le a kalappal az 5panels képregény-akciócsoport előtt. Magyarországon kiadni egy képregényes kiadványt, ami csak és kizárólag magyar alkotók keze munkája, nem egy egyszerű történet. Magából adódóan nehéz feladat, hiszen nem amerikai képregények újrakiadásáról…..
„…A város magas épületei úgy feszülnek a menny felé, mint a halálra ítélt, aki az utolsó leheletéig foggal-körömmel ragaszkodik a szabad élethez. Hiába feszül, hiába álmodik, nem éri el az eget. A város. A koszos, mocskos, gyönyörű város. Egy vagyok sejtjei közül, és…..
Egy pillanatra vonatkoztassunk el a régi szuperhős eredettörténektől. Hagyjuk magunk mögött Gotham teljes romlottságát, vagy éppen Metropolis csillámló felhőkarcolóit. Vigyázó szemeinket vessük inkább egy olyan helyre, ahol nem lehetsz értékelhető emberi lény, ha nem a…..
Nemrég jelent meg A Hihetetlen Pókember különszáma a Kingpin kiadó gondozásában. A jeles esemény, hogy immár 25 éve olvashatjuk magyarul Peter „Pókfej” Parker kalandjait. Eme történelmi pillanat jegyében látott napvilágot ez a kiadvány amely tartalmazza a következő…..