Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rálik Alexandra

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dúl a nyár, már szinte reggel szénné éget a nap - a legtöbben ezt, és a hirtelen sok szabadidőt kihasználva fesztiváloznak, vonatra/autóba pattannak, világot járnak és süttetik a hasukat. Persze az egyetemisták között is ott van az a kevésbé szórakoztató hányad, akik a világ minden mártíromságát…..
Viszem a Macit, viszem a kolit,viszem a másodikon megrendezett bulit,megannyi léhán átvészelt évet,elviszem magammal a tiszavirág-létet,ki tudja, lesz-e búcsúzni időm,viszem a folyosón szerteszét rugdalt cipőm,viszem a műhelyt, viszem az Aradit,elviszek sok mindent, de nektek azért…..
Az előző cikkből már kiderült, hogy a Speier Dávid által fordított francia vígjáték, az Asterix és Obelix filmsorozat második része nemcsak szórakoztató és nyelvi humorral teli, hanem a nyelvészeti vizsgálatoknak is jó táptalaja. A hozzáadás és elvétel útján létrejövő mennyiségbeli változatást okozó…..
A napokban az időjárás is egészen olyan, mint az éppen csak elstartoló vizsgaidőszak: jó reménnyel kecsegtető, de csalóka, végül kettős érzeteket keltő. Egyrészt ugyanis az órákra való bejárás helyett megvan az az illúziónk, hogy "na, most aztán úgy osztom be az időmet,…..
Egyesek szerint a magyar filmszinkronizálást hungarikummá kellene nyilvánítani, bár valójában talán inkább az a kettős mítosz lehetne hungarikum, ami a magyar szinkront övezi. A filmeseknek ugyanis már-már kötelező hobbija csépelni az eredeti hanggal, felirattal vetített filmeket háttérbe szorító…..
Szerencsére egyre kevesebben vannak, akik sosem találkoztak TED-videókkal. Az eredetileg technológia, szórakoztatás és dizájn (Technology, Entertainment, Design) témakörökben szervezett konferencián mára már nincs is olyan kérdés, amiről ne beszélnének TED-előadók a világ…..
Sokan, sok helyen rongyosra rágták már az olyan mondásokat, mint hogy "annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz" vagy hogy "a nyelvtudással kinyílik előtted a világ". Talán ezektől a magvas gondolatoktól már feláll a szőr a hátunkon, de tény, ami tény, az idő előrehaladtával…..
Az előző nap éppen csak elszökött a február (naptárilag vele együtt a tél is, ha gyakorlatilag ezt nem is érezzük 100%-osan), a nagyteremnél pedig elkezdtek összeverődni a kollégisták. Hogy Ursula, örökbefogadott medvénk kidugta-e az orrát a barlangból, megijedt-e az…..
Napjainkban az online tanulás gondolata egyre kevésbé számít meghökkentőnek, mégis idehaza egyelőre igen keveset hallani például arról, mennyiféle MOOC (Massive Open Online Course) érhető el és hasznosítható saját tanulmányaink során. Pedig az egyik legnagyobb, nemzetközi egyetemek online kurzusait…..
Az utóbbi időben kezdek azzá az emberré válni, akinek a nevéhez nem árt állandó jelzőként hozzácsapni, hogy "tudod, aki nem tud megülni a fenekén". Az előző szemesztert Oroszországban töltöttem a hajdani Campus Hungary ösztöndíjjal, erre a félévre pedig úgy döntöttem,…..
Jó egy évvel ezelőtt már szó esett a Blogon az úgynevezett MOOC-okról, azaz online kurzusokról (ha még nem olvastad vagy elfelejtetted, uzsgyi felfrissíteni a memóriádat!). Akkoriban még csak szemezgettem a lehetőséggel, de mivel csak a híres-neves egyetemek szerint keresgéltem,…..
Eötvös Blog Közgyűlés 2015 2015.09.22 12:05:06
A hagyományokhoz híven idén is elérkezett az idő arra, hogy összeüljön a közgyűlés, a kollégium legnagyobb döntéshozó szerve - egyben az a különleges alkalom, amikor az összes kollégista ténylegesen egy helyen és időben gyűlik össze a nagyteremben. Ez alkalommal viszont…..
Sokan, sok helyen rongyosra rágták már az olyan mondásokat, mint hogy "annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz" vagy hogy "a nyelvtudással kinyílik előtted a világ". Talán ezektől a magvas gondolatoktól már feláll a szőr a hátunkon, de tény ami tény, az idő előrehaladtával…..
Kigabalyodva az eldobált szerpentinből és felocsúdva a (természetesen csak kellő mennyiségű) pezsgő és újévi terüljterüljasztalkám elfogyasztásából itt az idő rádöbbenni: beköszöntött egy új év, itt van 2015. Persze sokszor fogunk még 2014-re dátumozni a következő…..
A megszokotthoz képest valamivel későbbi időpontban ugyan, de idén is összeült a közgyűlés, amely a kollégisták legfontosabb döntéshozó szerve minden tanévben.  Szerencsére az október 14-én, kedden megrendezett közgyűlés nem csak a döntéshozatalról szólt. Az évente…..
Az ősz beköszöntének legbiztosabb jele amellett, hogy az egyetemisták arca egyre nyúzottabb és még a "napfény városában" is kabát-sapka-sál a dresscode - a megfázás. A héten nekem is szembesülnöm kellett ezzel. Vegyük példának a második szintet: a köhögés, a papírzsepi…..
Ha az ember már több éve kollégista, egyre könnyebben megy évkezdéskor a költözködés. Nem mintha az évekkel úgy okosodna az ember, hogy "na, erre és arra nem lesz szükség, nem cipelem porfogónak feleslegesen", épp ellenkezőleg. Egyre több a kütyü, a porfogó, a…..
Eötvös Blog Bölcsészkrimi 2014.03.27 18:09:20
Vannak olyan könyvek, amelyek (néha csak íratlanul) az „alapmű” mintapéldájának számítanak, mégis addig kerülik el az ártatlan olvasó figyelmét, amíg csak lehet. Aztán az ártatlan olvasó egyetemi órákon találja magát, ahol a lelkes filológus oktatók örömmel utalgatnak…..