Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szili Petra

52 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén hazalátogattam a szülővárosomba, mivel a gimnáziumom idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ennek apropóján álljon itt most egy 2000-es évek vége/2010-es évek eleje nosztalgialista azokból a zenékből, amiket hallgattam gimis koromban. :)..
Van olyan, hogy tél van. Mármint nálunk ritkán, de a szomszédos országokban még előfordul. Hogy hiába süt a nap hét ágra, a fákról mégsem olvad el a zúzmara. Hogy a hideg víz is párállik a még hidegebb levegőbe. És erre olyan jó emlékezni, amikor már egy hete a sárban dagonyázom, és azt se tudom,…..
Mi? Hogy a kép egyáltalán nem illik az évszakhoz? Hát, úgy tűnik, az idei karácsonyba belefért a tavaszias meleg, a villámlásos zivatar, és az eltévedt nappali pávaszem a nagyszüleim teraszán...
Hosszas ellenállás után nemrég engem is berántott a Spotify csodás világa, és hogy mi a legjobb benne? Szerintem az előre összeállított lejátszási listák. Most (többnyire) néhány ilyen lejátszási listából válogattam dalokat, amik szerintem illenek a sötét van-vizsgázom-mikor lesz már karácsony?…..
Avagy: antiébresztő válogatás a lassan bekeményítő ősz és a közelgő halottak napja margójára. 1. Karen Elson - If I Had a Boat2. Amos Lee - Colors3. Ed Sheeran - Autumn Leaves4. Josh Garrels - Slip Away5. Priscilla Ahn - Rain6. Paolo Nutini - Autumn7. Billy Joel - Lullabye8. Jesus Army - Thank…..
A föld alatt az ember támpontok híján könnyen elveszti a tájékozódási képességét. Ha pedig egy tóval találkozik, ami körül olyan sötét van, hogy a fent ugyanúgy néz ki, mint a lent, az már egészen olyan, mintha egy különös meseországba csöppent volna. A kép a Lengyelországban található wielickai…..
Sok szép utazás során készült fotót szoktunk látni ebben a rovatban, és én is tulajdonképpen egy ilyet hozok, bár a nagy dolgok helyett most inkább a kicsikre koncentrálok. :) Bikali látogatásom során vettem észre a középkori élménypark "várfalán" ezt a kis cincért, amit mindjárt a kedvenc…..
Eredetileg teljesen más terveim voltak ennek az MMM-nek a témájára. Meg arra is, hogy mikor fogom megcsinálni... Szóval a mai tanulság az, hogy az élet áthúzza a számításokat. Ami talán nem is baj, ez a lista esti hallgatáshoz szerintem jobb is. Szóval a tematikával az történt, hogy megnéztem a…..
Ugyanaz a sétaútvonal, mint az előző képemnél. Talán még a domboldal is ugyanaz, bár erre már nem mernék megesküdni. Két dolog változott. Eltelt két hónap, és azóta a húsvéti szünet nyiladozó repcevirágai terméseknek adták át a helyüket. Meg egy kicsit változott a nézőpont is. Nagy távlatok helyett…..
Ez az egész úgy kezdődött, hogy tegnap megnéztem a Kaliforniai álom (La La Land) című filmet. Ami tulajdonképpen egy klasszikus nagy, hollywoodi musical modern köntösben. Ez eszembe juttatta, hogy mennyire szeretem a színházat, és hogy jó pár musicalt/rockoperát láttam életem során. Ezek közül…..
Bár sokszor közlök a blogon utazásokon készült képeket, de fontosnak tartom azt sem elfelejteni, hogy a környezetemben is található néhány szép dolog, amit érdemes megörökíteni. Kifejezetten szeretem késő tavasszal a virágzó repceföldek látványát, ezért a húsvéti szünetben nem tudtam megállni, hogy…..
Most, hogy megérkezett a csillagászati tavasz, reméljük, az idő is egyre gyakrabban lesz kegyes hozzánk, és egyre több időt tölthetünk majd a szabadban. A válogatásomba ezúttal csak hangszeres számok kerültek, amik a következő ZH-ra készülés mellé, de egy Tisza-parti sétához is jók lehetnek.  ..
A múlt hétvégén olyan szép idő volt, hogy én azóta is azt sírom vissza. Emlékeztetett engem egy december eleji hétvégére, amikor még nem volt igazán téli idő, hanem kellemes melegben és napsütésben élvezhettük az ősz utolsó napjait. Én azt a hétvégét Sümegen töltöttem, egy különleges programon, amit…..
Január-februári hétvégéink most már lassan rendszeressé váló kísérői A Dal című sorozat többnyire fájdalmas vagy épp nevetséges, de ritka időnként kifejezetten jó számokat felvonultató válogatói. Mivel ezen a hétvégén megszületett a végeredmény, és kiderült, hogy…..
Bár most már sikerült kiböjtölnünk az igazi havas, jégen csúszkálós téli időt is, de azért ne felejtsük, hogy karácsony előtt is volt egy igazán hideg hétvége, ami reménykedésre adott okot, hogy talán az idén fehér karácsonyunk lesz. Nekem sajnos - vagy szerencsére - annak a hétvégének a szombatját…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kevés dolgot utálok annyira, mint a hétfő reggeli felkelést. Vagy úgy általában a felkelést, de most maradjunk csak a hétfőnél. Különösen utálatos dolog ez, amikor tudom, hogy odakint fogvacogtató mínusz 8 fok vár, és nincs az a motivációs beszéd, ami ilyenkor…..
Tegnap advent első vasárnapjával hivatalosan is kezdetét vette az ünnepi időszak. Ennek örömére - Gergő nyomdokaiba lépve - most én szedtem össze nektek egy válogatást modern keresztény zenékből. :) Mert ahogy annak idején ő is mondta: a zenénk is jól mutatja, hogy a vallás igenis lehet színes és…..
A nyár legnagyobb kalandja volt számomra az a két hét, amit a Lengyelországban megrendezett Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón töltöttem. Bár az ember talán nem gondolná, de ennek a világméretű rendezvénynek az egyik mellékhatása pont a hazaszeretet erősítése a fiatalokban, hiszen a találkozón mind…..
Manapság már egyre többen gondolják úgy, hogy a számítógépes játékok is egyfajta művészi alkotások, amik interaktív természetük miatt egészen mélyen képesek bevonni a fogyasztót, és így nem csak a felhőtlen szórakozásnak lehetnek eszközei, de alkalmasak akár érzelmek és elgondolkodtató tartalmak…..
A nyár elmaradhatatlan részei az időről időre leszakadó zivatarok, amik valahogy mindig hétvégén, szabadtéri program közben találnak jönni. Ha azonban az ember szerencsés, gyorsan be tud húzódni egy ereszcsatorna alá, ahonnan szárazon maradva csodálhatja meg a villámlást és azt…..
Ha már itt a nyár, és az embernek ideje - meg talán egy kis megtakarított pénze - épp akad, akkor a legjobb, amit tehet, hogy utazik. Ezért én most olyan dalokat válogattam össze nektek, amik szerintem ideálisak arra, hogy az ablakon kinézve figyeljétek, ahogy elsuhan a táj... ha pedig éppen nem…..
... melyek megerősítik mentális mentsvárunkat a megmérettetések mérhetetlen merényletei mellett.Oké, befejeztem az alliterációt. De tényleg. Szóval most, hogy még jócskán a vizsgaidőszak közepében gázolunk, sőt sokak a záróvizsga rettentő rémével néznek szembe a közeljövőben, aktuálisnak éreztem…..
Talán sokan tudjátok rólam, hogy az életem egyik nagy szenvedélye az olvasás, ezért is örültem, amikor a drótékszerek készítésével foglalkozó barátnőm (több hasonló, meg nem valósult tervezgetés után) felkért, hogy készítsek fotókat a legújabb termékeiről: könyvjelzőkről. :D Végül A hobbit…..
Május második hete általában nem csak a hírhedt utolsó hetet szokta tartogatni, ezekben a napokban rendezik meg ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivált is, ezúttal Stockholmban. Indítsuk a hetet egy válogatással az elmúlt öt év eurovíziós indulóiból! Közös bennük, hogy a verseny átlagához képest magas…..
A Föld napja környékén gondoltam, stílusos lenne megint egy természetképet választani, amiből akad bőven a gyűjteményben, hiszen sok sorstársamhoz hasonlóan engem is mindig megihlet. Most egy kora tavaszt idéző képet választottam, a húsvéti szünetben szerencsére bőven volt alkalmam járkálni a házunk…..