Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erősné Bíró Imola

49 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3D KÍVÁNSÁG A 3D nyomtatás ára 2014.04.03 01:50:43
Mindenki a 3D nyomtatásról beszél, de senki nem mondja meg, mennyibe kerül? Akkor most megtaláltad, amit tudni szeretnél! Olvass tovább, hogy kiderüljön mennyiért nyomtathatsz ma Magyarországon?! "A 3D nyomtatás ára a használt anyagtól, a térfogattól és a technológiától…..
Erősné Bíró Imola 2016.12.02 07:42:06
Nem kell megszerkeszteni a modellt, a www.thingiverse.com - ról többfélét is le lehet tölteni.
  Az egyik legjobb része a huzal olvasztásos 3D nyomtatásnak az izgalmas anyagok egyre bővülő köre. Lehet már fával, bambusszal és bronzzal kevert műanyag szálakkal is nyomtatni, csak néhányat említve. Most egy olyan anyagról lesz szó, ami talán 2-3 hónapja kapható…..
3D nyomtatott kezek gyerekeknek! Meg akartam írni, de már megírták a VS.hu-n. A szöveg tökéletes lett, a képek meg jobbak, mint az enyémek. Ezért ma inkább csak linket küldök ajánlással. De a végén szeretnék kérni is valamit.  Ami szerintem fantasztikus ebben a…..
Bejegyzéseitekben videót és más beágyazható elemeket is tudtok tenni, ehhez a videóbeszúrás ikont kell használnotok. A felugró ablakba egyszerűen csak be kell másolnotok a videó linkjét (nem minden szolgáltató támogatja!) vagy embed kódját. Mindkét esetben ugyanúgy…..
A makett teljes hossza 2 méter 60 centi. Ez akkora, mint egy teherautónak a szélessége. Ugyanis ez egy hídnak a makettje. Tudom, hogy nehéz elhinni, de ez nem ipari, hanem egy egyszerű asztali 3D nyomtatóval készült. A makettet te magad is megnézheted ...     ... május 14 és 16…..
Olvasói kérdésre válaszolva utánanéztem, hogyan változik a  3D nyomtatott legó kocka egységára, ha 10 darabot rendelünk belőle. Tippeld meg, hányadára csökken az ára? A eddigi legnépszerűbb cikk a blogon az, amelyikben megnéztük, hogy mennyiért nyomtatnának ki egy 2x2-es…..
Erősné Bíró Imola 2014.06.11 11:08:56
@sala: A blogger az olvasókért van :) A kérdés a jelek szerint másokat is érdekel. Engem személy szerint bosszantott, hogy miért nem nekem jutott eszembe :)
Erősné Bíró Imola 2015.04.29 22:29:33
@R9naldo: Úgyis akarunk még foglalkozni ezzel a témával, a következő bejegyzésbe ezeket majd belevesszük. Köszi!
Dot and line blog Volt már olyan munkád, amin fél évet dolgoztál, és valaki 3 perc alatt átfutotta?  Na és, ha 2 évet is dolgoztál volna rajta? És mi van a sportolókkal, ők hány évet dolgoznak például egy 100 méteres úszó szám megnyeréséért?  Most egy olyan…..
3D KÍVÁNSÁG TOP 3 2015.04.10 17:04:51
Az megvan, amikor a székely bácsi először lát zsiráfot a budapesti állatkertben? "Szép, szép, de otthonra nem kéne!" Néha így vagyunk a 3D nyomtatott tárgyakkal is. Fantasztikusan néz ki, de mi a fenére lehet használni?! Most megmutatom, hogy van, amit te is azonnal…..
Nem ilyen gépen nyomtatják a csokit! Ezt nem is kell mondjam, igaz?!  Húsvétkor megvolt a szükséges csoki mérgezés? Egyet értesz Gombóc Artúrral abban, hogy milyen csokit szeret, és a szövegét is kívülről fújod még? "A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú…..
3D KÍVÁNSÁG Most vagy soha! 2015.03.18 08:01:00
Tavaly októberben írtam, hogy lehet gondolkozni, mivel pályáznál egy 3D nyomtatás versenyen. Most itt az idő beadni! Mert idén is lesz  KIÁLLÍTÁS  és ahhoz kapcsolódóan verseny!   A kiállítás 2015. május 14. és 16. között lesz a   Helyszíne       Az év…..
Erősné Bíró Imola 2015.03.22 10:01:50
@indapicsa: Köszönöm a képes észrevételt. A legtöbb kép nagyítható, úgy sem jó? A pályázati felhívás 2015-re itt érhető el: http://www.whattoprintin3d.com/#!palyazatifelhivas2015/c1wxb A legjobb 20 pályázatot kinyomtatják. Hogy hazaviheted-e nem tudom.
Erősné Bíró Imola 2015.03.22 22:30:02
@indapicsa: Ezt az apró kitételt sajnos én is csak későn vettem észre. DE ezen biztos nem fog múlni! 20.-a ugye péntek volt, hétfőre írsz egy méltányosságból léci-léci levelet, és nem fognak elzavarni. Szólj nekünk is, ha pályázol, hogy szurkolhassunk, lesz közönségszavazás is. És iratkozz fel hírlevélre, hogy legközelebb időben elküldhessek minden infót :)
No nem papírra, hanem a 3D nyomtató tárgyasztalára. Természetesen ez nem egy csoda Replicator, ami mindent tud, hanem különböző gépek állítják elő mindegyik tárgyat. Pont ez az egyik legizgalmasabb része a 3D nyomtatásnak, hogy az élet miden területére igyekszik beszivárogni.…..
Erősné Bíró Imola 2015.03.22 10:08:11
@indapicsa: Gombás kosárka nagyon ott van, nálunk a facebook oldalon futott. www.facebook.com/3dkivansag
Olvasd el a posztot, és megtudod, hogy ez lehetséges! Igaz kicsit Mátyás királyosan: nyomtatott is meg nem is. Előzőleg írtunk egy repülő modell 3D nyomtatásáról. Ha még nem olvastad, kattints ide. A cikk hatására kerültünk kapcsolatba Tóth Csabával, aki vasút modelleket…..
Erősné Bíró Imola 2015.02.15 20:55:38
@Stefánia vagdalt: "már"pedig marad :) Bár igazad van nyelvtanilag. Ha megnézed a teljes cikket a trainmodeller oldalán az 1:12-es méretarány már egy kicsit csökkentett, mert 1:8-as méretarányú a nyomtáv. Tehát felülről csökkentett addig, amíg már belefér. Minden észrevételért hálás vagyok, hibák mindig vannak, köszönöm, hogy szóltál!
Erősné Bíró Imola 2015.02.16 13:17:51
@Stefánia vagdalt: Ha kíváncsi természet vagy elmondom miért így írtam meg a cikket. 1. a téma érdekes lehet az olvasóknak 2. olyan műszaki részletek vannak benne, amik engem nem hoznak lázba 3. sok idő lett volna egy teljeskörű cikket megírni. Ezért marhára örültem, hogy egy értékes blogra mutató linkkel röviden és érthetően meg tudtam mutatni a lényeget, és akinek fontos a téma el tud benne merülni. Nekem meg csak 3 órám megy rá és nem 3 napom :) Így már kiegyezhetünk? Teljes cikk igényt regisztráltam, kérlek szavazz, hogy miről szóljon!
 " 'A sikeres leszállás az, ha saját lábadon hagyod el a gépet. A pompás leszállás az, ha a gépet mégegyszer lehet használni'. Mivel a gép egyben maradt ez pompás leszállás volt. " Írta nekünk kedves olvasónk Süli Tamás, amikor értesített az első haza 3D nyomtatott modell…..
Erősné Bíró Imola 2015.01.22 15:38:13
@trainmodeller: Szép feladat! Nem pattannak fel az ekkora alkatrészek? Ha megkeresnél emailben (3dkivansag@gmail.com) szívesen bemutatnám a munkádat.
A szédületes tempóban fejlődő 3D nyomtatásról nehéz megmondani, hogy hol tart majd az év végére, de azt lehet sejteni, hogy min dolgoznak gőzerővel a gyártók, és mi az, ami már szinte kötelező az új gépekben. Az év eleji egyik legnagyobb seregszemle a technikai újdonságok…..
Ez a zseniális műanyag ránézésre olyan, mint a többi 3D nyomtató szál. De ez csak a látszat, mert sokkal többe kerül, és rengeteg gond van vele. Cserébe viszont vízben oldódik. Az meg mér jó? Há'mer! Támaszanyag!   Kifogytunk a PVA-ból, és venni kellett. Szétnéztem hol,…..
Nem csak azt tudhatod meg, mivel töltöttük az időt ebben az évben, de összeszedtük azokat a lehetőségeket, ahol te új információkat kaphatsz tőlünk a 3D nyomtatásról érthetően, ingyenesen és szórakoztatóan. Nézd meg, mindegyiket ismered-e? Kevesebb, mint egy év alatt jutott…..
A világ legnagyobb 3D nyomtatott szobrát készül összeállítani Kanadában két művész. Ugyan kicsit sovány és lyukas, de a miénk (is lehet - ha részt veszünk benne) !  2013-as 3D nyomtatott szobor Az ötlet igen egyszerű. Van egy egység, nevezzük láncszemnek. Ezt bárki…..
Az idézetet Steve Koenig, a CEA (Consumer Electronics Association, http://www.ce.org) igazgatója mondta, amikor bejelentették az új, 1000 dolláros tanulmányukat a 3D nyomtatás iparágról (Eye on Emerging Technology: 3D Printing). Néhány adatot közzétettek belőle, ezek…..
Jó zsaru - rossz zsaru a 3D nyomtatásban, vagyis én, mint lelkes felhasználó és férjem, mint szkeptikus gépész magyarázott az érdeklődőknek a 3D Nyomtatás Napon. Tisztára Mr. és Mrs. Printer.   Akik ott voltak megismerhették  a 3D nyomtatás lehetőségeit és a technika…..
3D KÍVÁNSÁG Na, mit mondtam?! 2014.10.10 00:41:00
Design a 3D nyomtatás tükrében címmel konferenciát szerveztek ma a Design Terminálban.  A legizgalmasabb előadások a viselhető 3D nyomtatóval készült tárgyakról szóltak, úgymint ékszer, fejdísz, magassarkú női cipő állítható sarokkal (ez sajnos csak tervben létezik…..
 Ahogy ígértem korábban, 3D nyomtatás napot tartunk, ahol élőben találkozhattok velünk.  TELTHÁZASAK LESZÜNK! Köszönjük a nagy érdeklődést!  Ha szerettél volna jönni, de lemaradtál, lapozz a cikk végére, van számodra egy ötletünk:  Olvasd el a beszámolót a 3D…..
Erősné Bíró Imola 2014.10.04 21:16:57
@retrovírus: A gagyinál lehet jobb minőséget nyomtatni, de piszok lassú lesz, és a végén csak műanyag marad. Nem olcsó, de a kézműves cuccokkal összehasonlítható ára van. A hype faktor viszont igen magas. A gépek biztos, hogy nagyon sokat fognak javulni 5 év alatt, de kétlem, hogy egy év alatt az ár negyedére esne vissza.
Erősné Bíró Imola 2014.10.04 22:37:43
@retrovírus: egyébként is bordásszíj-kerék :)
Erősné Bíró Imola 2014.10.05 22:16:21
@Válasszunk: Hihetetlenül sok téma van, amiről jó lenne írni. S ha az ember végére is érne, naponta 5 olyan újdonság jelenik meg, amivel szintén érdemes lenne azonnal foglalkozni. De az ember is véges, nálam ennyi fér ki a csövön. De a lelkes jelentkezőknek szívesen átengedném a tollat 1-1 poszt erejéig! Írjatok, írjatok, írjatok!
3D KÍVÁNSÁG Divat, design, 3D 2014.10.03 23:35:23
A Design Hét tiszteletére utána jártunk:   Ha nincs egy rongyom, amit felvegyek, segíthet-e a 3D nyomtató? Ha eltekintünk az időtől és a pénztől, ami a nyomtatáshoz szükséges, ki tudunk-e úgy menni az utcára, hogy csak 3D nyomtatóval készült darabokat viselünk?   3D…..
Körülbelül így nézne ki amikor megérkezik a várva várt 3D nyomtatód. Nagy doboz, de csomagtartóban szállítható. A 3D nyomtató a dobozában kicsomagolás előtt Korábban írtunk arról, hogyan érdemes nyomtatót választani. Nézd meg itt a bejegyzést!  Megkérdeztünk…..
10 év múlva bontunk egy pezsgőt. Ha nem így történnek a dolgok, én fizetem. De ha igaznak bizonyul a videó, akkor Nektek kell! Az okosság forrása a 3dprintingchannel.com. Mit gondolsz, melyik fog a legkésőbben megvalósulni? Írd meg nekünk egy szóban! ..
Nem is maga a siker váratlan, hanem annak a mértéke. Közel 250.000 dollár értékben támogatták őket a közösségi finanszírozásban. S hogyan lehet ezt elérni? Dolgozz megfeszített tempóban 4 társaddal 2 éven keresztül, majd indíts egy kampányt a közösségi finanszírozásra.…..