Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ParaZita2

3 bejegyzést írt és 646 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi írásaim -- sőt mások írásainak szemlézése (!) -- alapján elfoglaltam helyem a nemzeti, jobboldali Pantheónban -- legalábbis néhány balra sorolt prominens véleményformáló szerint, ugyanis néhányuk lerasszistázott és -szalonnácizott, illetve a "próbanácik" körébe…..
ParaZita2 2015.05.20 22:04:22
@HaFr: "...Mindig jó idegen nyelven olvasni, és idegen nyelven külföldön lenni. Megszabadító érzés."
Az egocentrizmus és az atomizálódás reflexiója (akár a nehézkes szlogenje is) lehetne ez a csattanó.
Nem tetszik és nem is értek vele egyet.
DE méltányolom, mert gondolatokat kelt.
A végsőkig leegyszerűsítve a közösség és az egyén szembenállásáról van szó, amelyben nem lehet igaza a közösségnek. Lássuk be, a konzi mindig az egyéni szabadságot korlátozná a közösségi képességeink érdekében (mondván, hogy az életek a közösségek mátrixában…..
ParaZita2 2015.05.19 09:46:36
@HaFr: Hű de ráértél. S nincs jobb dolog?
(definiálatlan, csak a kollokvialitás szintjén kb. elfogadott fogalmak "passziánszozása", pragmatikus cél nélkül)
Ha már... kérem ilyet nem írni: "... általános (természeti) törvény ... ma már nincs," (tudom, kiragadott, de rosszul hangzik nagyon)
Csak a közös fogalmak kedvéért: természeti törvény értelméből következően nem változik, meg sem szűnhet. (különben nem természeti törvény!)

Tehát szabad (még konzervatívként is) kissé nem foglalkozni konkrét társadalmi folyamatokkal, de a PKP többre hivatott az A/4-es gondolkodásnál.
ParaZita2 2015.05.19 11:22:40
@HaFr: "...nem hallottad, h Isten meghalt?"
Nem vagyok vallásos, csak hívő!
Hiszek a természeti törvények "szent és sérthetetlen" mivoltában. "Egyetmondok" társunk is frappánsan megfogalmazta:" Dehogy nincs természeti törvény...! Csak éppen 80-100 év múlva szankcionálódik. "

Írod, és jó olvasni: "...Engem a stratégiai célok érdekelnek és a pragmatikus eszközök.. "
Úgy legyen, s minél többen értsenek meg és ~ egyet
(s nehogy csak "szóhuszárkodás" maradjék belőle, ahhoz sok történelmi kártevő jól ért(ett).)!
Azt kellene tudnunk végre elfogadni, hogy a polgárosodáson legfeljebb részlegesen átment és a nyugati politikai kultúra által éppen csak megérintett társadalmak (mint a magyar) nem fognak a keblükre ölelni egy politikai rendszert (a liberális demokráciát) és egy gazdasági modellt…..
ParaZita2 2015.04.21 16:23:39
@nevetőharmadik: "Tedd meg Moin Moin-t diktátornak :) "
Még viccnek is rossz! Hitler-fatty az a bajor.
Egy kiváló enciklopédia, ám a legkevesebb empátiától és áhitatra képességtől is mentes, valójában egy önimádó és csupán korszerű troll. Kártékony lény.
Helyén kell kezelni, s szóra sem érdemes.

(csak 21-én tértem be ide, azért nem korábban reflektáltam)
ParaZita2 2015.04.21 16:30:39
@Moin Moin: "...Én HaFr helyében nekiállnék lassacskán megszövegezni Mo. következő Alkotmányát – mer’ majd köll!:-) ..."
Ha helyedben volnék, azt írnám: "Mi a p..blogon már xxx éve megfogalmaztuk", tehát MM helyett most azt írom, ezt hangoztatják itt a kommentelők közül többen is, évek óta, "Új alkotmányt kell kezdeni kidolgozni".
(jobb viszonyunk idején még neked is írtam ezt, csak azóta 'leamortizálódtál')
ParaZita2 2015.04.21 17:07:37
@nevetőharmadik: "Én bármivel merek viccelni! "
Én meg szeretem és tisztelem a jó humorérzéket, jó olyan emberekkel találkozni. MM? Nála tisztelem a tényszerű ismerethalmazát, (még az ismeretek közötti relációk helyén kezelését, felismerését, megfogalmazását is) de visszataszítónak érzem azt az antiszociális megnyilvánulásainak sorát, ami hosszú lére eresztett írásaiból - csodálkozom, hogy ő önmaga nem veszi észre, bár én jól tudom, nem vagyunk tökéletesek, amit viszont ő nem tud. Egyik ismerősöm lánya mondja: csak az a hibám, hogy nincs hibám - átsüt.
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
ParaZita2 2015.03.30 16:40:10
@nevetőharmadik: "...magammal kell vinnem őket máshova..."
((találkoztunk már a 'komment-térben))
NEm vagy egyedül!!!
S messze még a vég, igen is, meg lehet valósítani a jó gondolataidat (osztom).
A fiatalságra kell nagyon (-és időben) odafigyelni, kezdve onnan, hogy - akár a finnek példáját követve-
alaptantárgy kellene legyen a "Gyermekvállalás és nevelés" "Szeretetre nevelés", stb. stb.
("Borzi-morzi "kollégánk" szokott jó gondolatokat írni, hasonló témában.)
A magyar közélet 2001-2002 óta folyamatosan hanyatló pályán van. Demokráciánk közpolitikai és kormányzati teljesítményének ugyanekkortól datálódó folyamatos alászállása nem elválasztható a közélet minőségének hasonlóan meredek romlásától, a kormányzati…..
ParaZita2 2015.03.28 21:45:49
@HaFr: Péter, légy szíves nem felülni kártékony kibic bajor barátunk elismerő sorainak. (ha már a németek szekerét tolja, vesszen is oda, s ne akarjon "észt osztani", úgyis csak öngyönyörködés az egyetlen motivációja).
Remél, nem az az üzeneted: "egye meg a fene a magyar közéleti valóságot, maradok az akadémikus polemizálásnál, elfelejtem a problémamegoldó politikusságot, és már-már: "szemet becsukni és gáz!", s utánam a vízözön.
NEM, a helyzet adott, legföljebb emberöltő múlik, de minden fiatal ember még ártatlan, tessék tudni szólni hozzájuk. Nosza. Érdeklődéssel várom.
ParaZita2 2015.03.29 09:46:16
@HaFr: " nem felültem, hasra estem..."
:)
Értem.
A lényeg az, a PKP -érzékelésem szerint- a gyakorlati politika felé 'kacsingat'. Mélyre kell ásni, vannak okok, de nem kell kétségbe esni, mert az élet megújuló. Tényleg vannak fiatalok. Igaz, sokan közülük a lábukkal szavaznak. Ennek egyik oka a hajszálnyit túlzott individualizmus. Kérdés, hogyan lehet a fiatalok tudatához eljutni? Hogyan lehet elérni, hogy felfogják, megtapasztalják, hogy az igazi emberi élet a teremtésben, az alkotásban van, amikor a kihívásokkal szembe nézünk? ( és rossz példát mutatunk az utánunk jövő generációknak is, ha a könnyebbik(?) megoldást választjuk és lábbal szavazunk)
A PKP elvei világosak. Itt gyakorlati úton kell lépegetni tovább. Pragmatikusan, építkezve. S itt nincs helye Bibó-féle elméletieskedéseknek (ezért megengedhetetlen MM önreklámozó -még ha még oly árnyalt is, de- trollkodásának.) Kérdés tehát eredményes gyakorlat, vagy elefántcsont-tornyi polemizálás?

(mindkettő szép és jó, de most már az előbbinek van itt az ideje, már jó ideje)
Egyetértesz ezek többségével? 1. A szabadságot inkább az értékteremtésre való lehetőségként éled meg, nem a másokkal szembeni jogodként arra, hogy ne szóljanak bele az életedbe. 2. A közösségeid sorsa legalább olyan fontos számodra, mint a sajátodé. 3. Az államtól…..
ParaZita2 2015.03.20 15:51:37
@nevetőharmadik:
"" hogy a férfiak 90+ %-a rossznak tartja a felesége megcsalását, de az is teljesen biztos, hogy a férfiak kevesebb, mint 90%-a marad hűséges. Hülye példa,""

(szinte szóra sem érdemes, de) ezen a szakaszon 'akadtam fenn'
90+ %. Milyen állítás ez? Hol az igazolása (leglább valamiféle kutatási forrás megjelölésével - mert nekem nagyon nem állja meg a helyét.
Persze, igaz lehet, ha a "rossz" alatt -implicite- olyasmit értünk, hogy 'ejnye-bejnye' (de mit is pontosan?) Illetve a megcsalás alatt a félredugást kell érteni? De pl. az orális kényeztetést nem? Hol a határ? Mit is értünk alatta? Vagy valójában már a testi kommunikáción kívül a verbális kommunikáció is lehet "megcsalás"?

Még szerencse, az idézetben is explicit kitétel:
"Hülye példa".

Elismerem, én hibám, ezen a slendriánságon fennakadtam. (de az üzenetet nem vontam kétségbe ám!)
ParaZita2 2015.03.20 20:10:56
@nevetőharmadik: (csak most kerültem ismét gépközelbe) Nagyon jól fogalmaztál a "megcsalás/hűtlenség" kapcsán. Igazán az tűnik mérvadónak, amit az ember társa, amit a másik érez.

Sőt, ez általánosítható is tulajdonképpen bármiféle emberi viselkedésre, mintegy abszolút norma:
(már az ősi kínaiak is ezt mondták):
olyat tégy, amit jó néven veszel, ha te is megtapasztalod magadon. (frappánsabban is meg lehet fogalmazni - nekem most így sikerült)
Érdekes kérdés, miért nem így működik a világ?
Illetve, ha valóban ez volna a norma, akkor hogyan működne?
ParaZita2 2015.03.20 20:53:25
@nevetőharmadik: "...Mit gondolsz, miért olyan a világ, amilyen?"
Ez az. Bevallom, nem sok fogalmam van (halvány ötleteim tudnak keletkezni, szinte bármikor, de aligha tudnék meggyőzni bárkit is, hogy ezért meg azért), nekem ez érdekes és megválaszolatlan kérdés...
A Fidelitas nevű szervezet frissen beiktatott elnöke úgy próbálta meg felkelteni maga iránt feltehetőleg leginkább a Fidesz elnökének figyelmét, hogy úgynevezett provokátorfigyelő csapat felállítását jelentette be. Egy e-mail címet is létrehoztak volna, ide kérték elküldeni a…..
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
ParaZita2 2015.03.18 16:12:14
@redriver2: "...alapvető törvényszerűség, hogy a saját jogaimat leghatékonyabban a másik ember jogainak természetes tiszteletben tartásával tudom védeni."
Ezt érezni lehet, de meg tudnád-e tenni, hogy részletesebben kifejtenéd?
(Úgy vélem, sok embernek tudnál értelmes üzenetet közvetíteni.)
((én itt most csak annyit teszek ehhez: mindenki azt talál, amit keres: ha barátot, akkor azt, ha ellenséget, akkor azt. Vagy: marketing-világban kimutatták, egy elhibázott cselekedetet 6-7 jóval lehet csak helyreállítani. Vagy: a bizalom működő tőke. Vagy: minden kamatostul/akkumuláltan térül meg/vissza, a rossz is, a jó is; lehet választani))
   Alighanem igazuk van azoknak, akik szerint a nyereg alatt puhított fifikás agyvelővel szemben valami kívánatosabbat kellene felmutatni fogyasztási célból a magyar embereknek. Világosat, magától értetődőt, vállalhatót, olyat, amivel érzelmileg is azonosulhat a modern európai…..
ParaZita2 2015.03.17 16:53:44
@Moin Moin: "...csak éppen nincs olyan szervezett politikai erő, amely ezt a paradigmát HITELESEN képviselné..."
Nos, igen, nincs "szervezett politikai erő".
S mi a megoldás, hogy legyen?

Írod még azt is:
"...Igaza van a szerzőnek: aki egy ilyen hiteles nyugatos pártot felkínál nekik, az fehér lovon és vörös szőnyegen vonulhat be az országházba!:-)..."
Ez enyhén szólva is túlzás, sőt valóban a magyarok közül kiszakadt, azok lelkivilágát nem értő vélemény.
Jól hangzik, de nem több egy "wishful thinking"-nél.
ParaZita2 2015.03.17 21:15:36
@KUHULIN:
"Hol köll aláírni??? :P"
:))
Én is, én is, lécci-lécci. :)
Orbán öt éve minden tettével megcsúfolja Március Idusát, és holnap a Múzeumkertben ennek a csúfságnak szervez vásári kavalkádot. 1848. március 15-e a polgári szabadság, a közteherviselés és a törvényesség kivívásának napja. 2015. március 15-én ezeknek az eszméknek a…..
ParaZita2 2015.03.13 10:29:22
@HaFr: @DrGehaeuse:
fontos tehát az egybites agyú emberekhez szólni tudni. Azzal is foglalkozni kell, hogyan lehet őket egy bitről kettőre mozdítani. Fontos, mindenképp a nyelvükön kell beszélni, közöttük kell lenni, és a problémáikkal kell foglalkozni, ami mindig egy (számukra megfoghatatlanul elvont) általánosnak a tényleges megvalósulása/megnyilvánulása.
Március 15 nem mond szinte semmit a magyarok többségének. (azt hiszem, ez így is van rendjén, s nem nagyon jár helyes úton az, aki ezzel szembe megy)
A politikus ezt írja egy Facebook bejegyzésében: "Lehet, hogy örülnöm kellene, hogy Simicska leügynöközte Orbánt, de nem örülök. Az ember legszívesebben elfordítaná a fejét, mint amikor valami gyomorforgató látvány kerül elénk. Olyan, mintha két sáros vaddisznó betörne a…..
A konzervatívok az egyszerű, hatékony, igazságos adórendszer hívei. Bár igazságosság alatt sok mindent lehet érteni, az adórendszer esetében kifejezetten az adókulcsokra és nem az adózó gazdasági erejére vonatkozik. Nem igazságos az, hogy valaki aránytalanul (tehát…..
ParaZita2 2015.03.05 17:15:54
@panelburzsuj:
(Péter mindjárt komolyságra int minket.)
OFF
segíts, nem ismevem a fehév ovgonát
ON
ParaZita2 2015.03.05 17:26:46
@panelburzsuj: "...na és mennyi sejtésed van legalább olvasgatás szinten a nevelés/oktatás témáról..."
Bocsi, nincs időm rá reagálni, mert szaladok az 5-ödik gyermekemért az iskolába (akit a 4 saját mellé 3 éve fogadtunk örökbe - sort of answer to your question, huh?)
ParaZita2 2015.03.05 19:25:47
@Fuxos (ex bömis): (szia!)
(szoktam olvasni kommentjeid és kifejezetten öröm, hogy pozitív és barátságos a hozzáállásod)

Szóval lehet, hogy nem sima sétagalopp, de valamiért azt hiszem, az oktatást a legkönnyebb átalakítani,
hisz elég jól szervezett. Kis lépések is hamar végigfuttathatók rajta. A nehezebb megegyezni a tankövetelményekben, s összeállítani a tananyagot. Ez sem lehetetlen, mivel egyszerű és emberközpontú dolgokról lenne szó...
Sokan kérdezték korábban tőlem, főleg az emberi szabadság elkötelezett hívei, hogy miként egyeztetem össze az alacsonyabb jövedelműek támogatását a polgári konzervativizmus teljesítmény- és piacelvű megfontolásaival. A válaszom erre: éppen azért, mert a gondolkodásunkban…..
Azok nevében beszélek, akik az ország polgári konzervatív, nemzeti liberális, keresztény, nyugatos értékrendjét 200 éve remélik, táplálják, élesztgetik, vagy csak eszményítik, de egyértelműen elkötelezettek iránta. Azok nevében, akik a 20. század elejéig a megfontolt…..
ParaZita2 2015.03.03 16:58:35
@integrans: (amit írtam unionistának is)
ParaZita2 2015.03.03 17:33:37
@unionista: "...szóval mik azok a konkrétumok..."
Kérdésként teszed föl, bizonyára kérdés neked is, különben sorolnád a konkrétumokat.

Konkrét volt, amit ideidéztem, folytatni lehetne a teljes USA alkotmánnyal, svájci alkotmánnyal, stb.

Sanyi haverod másnaposan lehet, hogy másként gondolkozna.

Lehetne pl. konkrét kitétel: szavazati jog érettségihez és szülői állapothoz kötött.
("nincs kéz - nincs csoki")
ParaZita2 2015.03.03 20:24:33
@unionista: "...próbálom közvetíteni nektek a "sanyiságot". kevés sikerrel..."
:)
Értem én a "sanyiságot", Erre mondok kettőt:
1) Választójog ne járjon neki.
2) Majd ő is (akárcsak bárki más) megtanulja, minden erőnél van nagyobb erő.

Kevés sikerrel jártam el nálad én meg a konkrét és általános KÖZMEGEGYEZÉS javaslatmorzsámmal.
(amiből nem gond, ha az adott társadalmi értékteremtés nettó fogyasztói, momentán kimaradnak - de ezért kell olyan KÖZMEGEGYEZÉSt kialakítani, hogy egyre nagyobb esélyük legyen a "sanyiknak" is nettó értékteremtővé válni, s saját erőből, akár)
Nem üres lózung, mert oktatni kell, kőkeményen.
De ez most nem cél. Most az a cél, hogy a közpénzek magánosításra kerüljenek (nem-érdem-alapú nagytőkésítés?), ezt szolgálja minden 2/3-os ténykedés. Ezt kell először megszakítani, mutatva az alternatívát. (polgárháború elkerülésével)
Március 7-én 16 órától el fogom mondani a Fővám téren, hogyan győzhetjük le a Fidesz-rezsimet úgy, hogy se a szociknak ne kelljen visszajönni, se a Jobbiknak beérkezni. Minél többen gyertek el. Az esemény FB-oldala. A párt honlapja http://www.pkp.hu - üdvözlettel: Béndek Péter.…..
ParaZita2 2015.03.02 10:20:28
@unionista: "...az államiság a munkások és a parasztok megbonthatlan szövetsége lenne. mert mégis mi legyen..."
???
Miket nem írsz! Munkások? (a parasztokat még értem is, a túlméretezett államiságot is érzékelem) Megbonthatalan szövetség?
Az mi? Valakik létrehozzák, vagy valami csaj szüli vagy hitgyülekezet izzadja ki magából?
Sok beszédnek sok az alja. Néha olyanokat írsz, amit a kutyának beadnál, kiköpné.
De félre a tréfát. Tőled azt remélem, az elvi tisztánlátási törekvéseken túl valaha majd gyakorlati lépésekre is elszánod magad. (Habár világosan látszik, az elmélet áll közelebb hozzád, s kibicelni sikerül csak inkább. Nem baj, nem gonosz, csak a jó gondolataidat jó volna tudni -legalább kísérleti szinten- gyakorlatba is ülteni.
Pl. vannak/létrehozhatók alapítványok, amik meg is valósítanak bizonyos dolgokat...)
ParaZita2 2015.03.02 13:55:09
@unionista: "...nem ez az államiság, akkor mégis mi lenne? ..."
Nincs kifogásom az államiság, mint olyan, kapcsán. Annak a méretével és definiálatlan funkcióival szemben vannak, továbbá azt nehezményezem, hogy nem tananyag az állam, a hatóságok, az önkormányzatiság szerepének oktatása, óvodától érettségiig.
Ezen túl nincs most értelme sokkal többet írni. A párt közzéteszi a programját, ahogy ma megtettem az elesettebbek és a megalázottak felé, a jövő héten és azt követően is röviden meg fogom tenni a társadalom szerencsésebb csoportjai felé. De nem ez fogja az országot élhetővé…..
ParaZita2 2015.02.23 11:01:29
@Valóság nevű unokahúgotok:
"...svájci példákat hoztok fel itt,... "

Nem példaként emeltem ki, hanem:
"Talán jó gondolatébresztő (nekünk, nem szakértőknek) lehetne:"
Teljesen igazad van. Koppintani idealizmus lenne, egy adott társadalom megerőszakolása, a valóság megtagadása. DE! Tanulni másoktól lehet és érdemes is.
S talán viselkedési normákat is lehetne tanulni/tanítani/elvárni stb.
(Még egyszer: "gondolatébresztő", még csak nem is vataalapként ideemelt.)
ParaZita2 2015.02.23 18:40:18
@panelburzsuj: "...Én pedig szokásos destruktív lustaságomban mindössze pár szóban löktem eléd, hogy vajon mennyi magyar "polgár" prakszisában jelent napi fejtörést a józsefattilai rébusz:

"Mért legyek én tisztességes?"

(lojális, normakövető, fair, stb., szóval mindaz, ami egy "közösséget" többé tesz egyének belecsöppent/összesereglett gyülevészénél))..."
Öröm olvasni ezt a kommented.

Egyszer külföldön vettem az utcán egy automatabál újságot. Kifizettem, kinyílt, kivettem az újságot. Épp akkor ért oda egy citizen. Ajánlottam neki, vegyen el ő is egyet. Erre azt mondja: "valakinek fizetni kell érte." Megvárta míg bezártam, majd utána ő is bedobta a pénzt...
Ott akkor azt tanultam, hogy akkor várhatom el, hogy az én munkámat elismerjék, ha én is elismerem a másét. Ez az alap.

Lophatnék is, de azzal magamat is meglopom. Nem abban a pillanatban ugyan, de hosszú távon igen. Mert minden akkumulálódik: ha valakihez jó vagyok, az hozzám nem biztos, hogy jó lesz, de valaki máshoz igen, s előbb-utóbb hozzám is visszajut (pl. a gyermekeimnek jobb lesz, s az nekem már megérte)
Tehát: "Miért ne legyek tisztességes?"
(kiterítenek úgy is...)
ParaZita2 2015.02.25 09:06:22
@HaFr: Ugye mondtam, hogy borzalmas ez a gif.
Pszichológia. Aki erre jár, reflexből kifordul ettől.
(777 klikk több nap alatt - hiszem, hogy a gif miatt)

Itt az idő a pozitív üzenetekre!!!
Élős Fizika+Politika 2014.08.13 13:29:33
Előre bocsátom, annak ellenére, hogy lazán és pongyolán fogalmazok, ide kell figyelni, s meg is lehet unni. Mindannyian a világegyetemben, a természetben élünk, annak minden peremfeltételével és jellemzőivel együtt. A természet viselkedését, működését a fizika nevű…..
ParaZita2 2015.02.23 15:31:38
@Bereznay: :) Megértem, ha hőstett az elolvasás. Ez van, ez természetes, ha már nem sikerült bölcsésznek lennem.
:)

Ez "élős" blog név eredete: úgy vélem, elég sokan, ma, Magyarországon (is?) élősködnek, azaz, paraziták.
Innen pedig az egyik nick-em ered, és nincs összefüggésben egyetlen egy Zitával sem, amit magam is bánhatnék - de az más kérdés.

Azt sajnálom, amikor az emberek, legyenek mégoly tanult és széles tárgyi tudásúak is, gyakran nehezen egyeznek meg vitapartnereikkel. Hol van a respect, a tolerancia, az empátia?

Nem adjuk föl könnyen.
:)
ParaZita2 2015.02.23 18:15:14
@Bereznay: Én annak örülök, ha az emberek gondolatai (azok hiányosságaival, tévedéseivel is együtt) harmonizálnak, de soha sem kizáróan, és, ahogy írod, hiúsággal, pszichikai túltelítettséggel. Némi bölcsesség, meg empátia és engedékenység segít. A merevség sok jóra nem vezet, hosszú távon soha.
Zita a parazita része csupán.
igen, néha nem lett volna rossz, ha lett volna belőlük akár több is, pl. amikor katonák voltunk, nagy volt a "hiány". :)
Vigasztaljon az, hogy minden rossznál van rosszabb is?
Akkor már inkább: minden jónál lehet jobb is.
Talán ezért is vagyunk itt jó páran, akár Te motivációddal összhangban is, mert úgy véljük, lehetne javítani a társadalmi közegünkön, hisz ha nekünk nem is annyira fontos, de minden egészséges élet utódokat nemz és felelős értük.
ParaZita2 2015.02.23 19:37:09
@Bereznay: "...utóbbi időben hirten elszaporodott nekem esések..."
A választ meg is adtad: "...Lehet csak egybeesés..."
Kibillen, majd visszabillen.

Az lehet mögötte, hogy esetleg kezd az emberekben "elszakadni a cérna", kezdenek toleranciájuk végéhez érni. S akkor könnyebben vagdalkoznak, minden égtáj felé.
Tehát lehet, hogy egy nagyobb átalakulás előszele, valamiféle indikátor, egy tünet. Nem könnyű, de lehet, hogy meg kellene próbálni kívülről szemlélni a helyzetedet is (skizofrén próbálkozás, biztos nem könnyű) Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Megy a bruszt GFG minapi interjúja nyomán, hogy mennyire gondolta komolyan 1998-ban a "polgár" kifejezést a Fidesz és mennyire volt a tényleges szándékoktól független, azokat becsomagoló álca? Felháborodott rajta a Magyar Nemzet vezércikkírója, bár esetükben ott a finom kérdőjel,…..
ParaZita2 2015.02.23 11:11:16
@Moin Moin:
OFF
500Ft: a' meg az, ameliken a spataki vár láccik? T'od, ameliket megépítették vagy három év alatt (Google, ha pontos adat kéne), de a lerobbantot 4-edik tornyot a cocialista redszerben vagy 30 évig állvánnyal vettek körbe, oszt nem dógoztak rajta semmit, ahogy azt akkor szokták. Oszt mosse szoktak dógozni, csak lopni, de nem öccázasokat, hanem valami millárdokat, vagy mi. Kell ehhe' politikai selyempapír? Nem jó használt budipapír?
ON
:)
ParaZita2 2015.02.23 13:46:21
@Moin Moin:
OFF
"...Én 1988 óta nem..."
...szívesen hallanám tőled, mi a csuda motivál akkor még mindig téged a magyarok tekintetében?
(lassan annak már 30 éve lesz, hogy "távol vagy", akkor mit akarsz a múltaddal? Halottról vagy jót vagy semmit. Nem? Vagy, nem tudsz dönteni? Vagy, sem itt, sem ott? Vagy, ott nem tudsz beilleszkedni, nem fogadnak be, innen meg már kiutáltak? CSupa meberi kategória, szinte semmi közük tényekhez, adatokhoz.)
ON
ParaZita2 2015.02.23 15:02:07
@Bereznay: ... mármint a motiváltságodról?
Útlevelet kérnek tőled Magyarország határain. És előtte napokon keresztül kell sorba állnod a 90 napos EU-vízumért. A kirakatokból elfogy a nyugati árucikk, viszont a helyükbe egyre több Putyin-, Orbán- és Rogán-fotó kerül. A kormányhivatalokban ismét bűnözőként kezelnek…..
ParaZita2 2015.02.20 08:16:48
ParaZita2 2015.02.20 11:56:46
@zenonküp:
"...mindenkinek ajánlom a xxxxxx honlapot.
...még ironizálni sincs kedvem. "

Hozzáfűném, ha nincs ellenedre, vannak hazánkban olyan emberek, akik nagyon kelet-irányultságúak.
Azoknak azt mondom: nyitottak a határok, menjenek oda és éljenek ott. Táltoson közelekedő ősmagyarok is: (bizonyára) szeretettel várja őket akár még Mongólia is, de az Etele köz bizonyára. Tovarisi, konyec (itt, de ott akér szívesen látott vissza-népvándorlók lesznek). A táltosokkal most kelet felé kell menni, várnak a gazdag sztyeppék!
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
ParaZita2 2015.02.18 21:27:05
@HaFr: Erkölcsi mélypont?
Ki és mi is benne a métely?
Mi a megoldás?

Zipe Moha és eredetiben a Csávógyerek idézi ide, dicséretesen, a valódi, emberi alapokat. A PKP oktatási bizottsága pillérnek tekinthetné. Talán egy KÖZMEGEGYEZÉS részévé is lehetne tenni, sokan egyet tudnának érteni vele.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
ParaZita2 2015.02.08 09:50:34
@Diorella Queen:
"...Gellért-hegyen mikor lesz Orbán szobor ?
..."

Ha majd őt is legurítják onnan egy szöges hordóban.
(de ez csak szükséges és nem elégséges feltétel!)
(OFF: az előző avatarod hová lett?)
A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról – közölte a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján, a Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után. Rogán Antal tájékoztatása szerint a mezőkövesdi…..
Orbán Viktor életében már csak hullamosó nem volt. Vannak, akik szerint őriznek róla aktákat Putyin kezei közelében (szemben ugyanis a magyar aktákkal, a Moszkvába küldött másolatokat nem semmisíthették meg a saját embereiket védő aktuális magyar kormányok), tehát valójában…..
A félreértések elkerülése végett -- bár megvolna hozzá az ereje -- nem azt várom a német kancellártól, hogy Orbán Viktort különféle eszközökkel kiszorítsa a hatalomból. Ez több okból is rossz lenne, legelőször is, mert megint megszakadna egy tanulási folyamat, amelyen a…..
ParaZita2 2015.01.30 10:00:01
@zipe moha: :))))))
ParaZita2 2015.01.30 13:52:06
@FN: (köszi! nem akartam én tárgyszerű lenni, kommentem magának a nick mögé bújt trollkodónak szólt. szerintem magára ismert)
Merkel Asszony felé eszemben nem lenne ilyesmit írni. Ő úgyis csak egy erős társadalom hivatalnoka és képviselője. Vele szemben viszont ov önmagát és érdekcsoportjait képviseli, nem a társadalmunkat. Különben nem lenne a napi 2-3 elvándorolt orvos, és 600 ezer "gazdasági menekült" hazánkból. Vagy ismerősöm, friss geo-informatikus diplomával 87eFt havi fizu (kb. 270-280EUR - normális?) Vagy eladhatatlan ingatlanok: vannak-e fiatalok, akik a jövőjüket itt akarják "építeni"?
ParaZita2 2015.02.01 13:48:27
@explanatus: szépen fogalmazott komment.
Hozzászólván még: 'ami kilendül, visszalendül'.
Ki kell cserélődni az elveknek, alapértékeknek a kultúránkban: oktatás, kis állam, nagy lokális, regionális, individuális autonómia, értékteremtés-megőrzés irányultság, stb.

PKP.
„A pártja egy unalmas, amatőr szervezet, maga pedig egy féltékeny barom!” Hitler – a Gonosz születése (Hitler - The Rise of Evil) - 2003   1. „Nem a mi hibánk!” A Syriza nevű görög balpopulista párt választási győzelme jó alkalom arra, hogy elgondolkozzunk a göröghöz…..
ParaZita2 2015.01.27 22:19:48
@Moin Moin: :)egye fene, velem lehet egyezkedni.
Kerdes, ha ertekpreferenciak tartossagat vesszuk, akkor mit akartok ti? (Vagy barki?) Tudom, a kovetkezo generaciokert tartozunk igazan feleloseggel. Ha ezt osztod, akkor biztatasom, ha nem, akkor fenntartasom.
"Idegen attraktor": elvetve! Kulso behatas, kulso kenyszer, de semmikeppen nem "foreign/alien attractor". Maradhat "ia" is, de akkor a celkozonseg szukul, s kerdes: "mit akartok?" meg inkabb fennall. (Termeszetesen jol tudom, az igazi valaszt a tapasztalat majd megadja.)
ParaZita2 2015.01.28 11:10:45
@Moin Moin:
írod: "...hogy kialakulhasson a közbizalom – ami az együttműködés alapja -, az kell, hogy az újonnan előlépő politikusaspiránsok „szervezzék meg” a bizalmat önmaguk iránt..."
Kedves uram, ön vizet prédikál és bort iszik! :)
Tehát, hogyan is van ez?
@nevetőharmadik:
1) ha a progblog is politikusaspiráns (s nem csak "prédikátor"), akkor mit tesz azért, hogy irányukban bizalom épüljön ki?
2) MoinMoin nick mögé rejtőzött, arc és név nélküli egyén bármit is mond, a fenti (saját) elgondolása szerint így teljesen hiteltelen, megbízhatatlan politikusaspiráns.
Hiszem, ha látom! Ki ez az ember? Kiben bízzunk meg? (ismered: "Sötétben bujkáló, rémhírt terjesztő ellenformadalmár, reszkess!")
3) Tehát ezért van sokkal "nyerőbb" pozícióban Béndek doktor! Ő fölvállalta magát, nem rejtőzik, lehet vele nem egyetérteni, de van nyílt emberi személyisége, egy integritása, lehet benne bízni. No de egy MoinMoin-ban? Mit lehet számonkérni egy rejtőzködő/bujkáló/=kitakart arcú /betörő?/bandita?/rendőr?/bankrabló? egyén(?)-en?
4) Tehát előbújni, vagy elenyészni, ez áll előttetek.
ParaZita2 2015.01.28 14:18:00
@nevetőharmadik: Én -másokkal ellentétben- nem vagyok tévedhetetlen: vélelmeztem, hogy a progblog motiváltabb a "hittérítésnél" (értsd: csak beszél - bármily szépen és okosan is hangozzék - valamiről, mint egy kívül álló, kíbic).
Tegyük föl, politikai aspiráltságuk is van, akkor bizony hiteletelenek: már bizalomról "papolnak" és közben bizalmatlanságot mutatnak.

Csak BTW, nekem személyesen MoinMoin-nal van nagy bajom: lett légyen ő bármilyen "koponya", de emberileg súlyos problémáim vannak vele, s isten óvjon bárkit, hogy rá kellejn bízni másnak az érdekei védelmét, képviseletét. Semmiféle alázatot, tiszteletet, empátiát nem mutat. Az emberi értékrendemben ez kemény stigma, de türelmes vagyok, és én szavazok bizalmat - még MoinMoin-nak is. Ki fog nőni a tévedhetetlen okostojás szerepből, és lehet még belőle nagy ember is, jelenleg már csak az EQ és SQ-ját kell hozzá növelni.
(s akkor nem fogom úgy érezni: egy zseniális szélhámos, álarcos rabló)