Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Gordon Gekko.

0 bejegyzést írt és 876 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki volt az, a kóder csapat aki összehozta az ÁNYK "Általános Nyomtatványkitöltő Programot"? Egy egyszerű feladatot szerettem volna elintézni: Egy dokumentumot feltölteni egy hatóságnak, aki kérte. Nos, nézzük a lépéseket, min kellett végigszenvedni magam (hibákkal együtt!) A munka becsült ideje: 5…..
.Gordon Gekko. 2022.03.07 14:55:34
Az NDK a berlini fal előtt sem volt szívderítő hely. Drága, gagyi termékek, ételhiány és háztömbkommandók mindenütt...
Charles Lindbergh 1941. 09. 11-én elmondott szókimondó beszédével máig tartó vitákat gerjesztett. Roosevelt elnök nácinak és németbarátnak nevezte őt e beszéde miatt.  De vajon igaza volt-e? Lindbergh attól lett világhírű, hogy ő repülte először át az Atlanti-óceánt. A repülés fenegyereke nem csak…..
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
Nehéz lenne vitatni, hogy a 2022-es parlamenti választások végkimenetele alapjaiban határozza meg Magyarország politikai, szellemi, gazdasági, sőt kulturális jövőjét is. A tét tehát hatalmas, amivel tisztában vannak ellenzéki és kormányzati oldalon is. Az év végén és az idei esztendő elején tett…..
Véget ért hát a 2021-es év, nagyon finomak vagyunk, ha úgy fogalmazunk, hogy éppen ideje volt (a magunk részéről simán kihagytuk volna az egészet). Szóval nézhetünk optimistán 2022 elé, ám előtte nézzük meg, hogyan búcsúztattátok ti 2021-et!..
Kevesebb, mint egy év alatt a Renault a legendás gyárában, Flinsben létrehozta az "autófelújító" részlegét. Ez lenne a fenntarthatóság, csak ezt nem lehet olyan szépen becsomagolni egy halom kiüresedett frázisba, mint a oly sok minden mást manapság. Pedig a projekt hatalmas figyelmet érdemelne…..
Mint egy felbolydult méhkas, olyan a kormány körül a helyzet. Már a múlt héten tudni lehetett, hogy valami nagyobb fajta galiba van a végrehajtók körül, de csak a hétvégén derült ki, hogy valóban letartóztatták Schadl Györgyöt, a végrehajtók fejét...
.Gordon Gekko. 2021.12.09 08:24:51
Közelednek az Ünnepek, és idejét éreztük már a bejgli tesztnek. Idén a bolti diós bejgliket vakteszteltük, hogy melyek azok, amik pótolhatják az otthoni sütést. Idén 8 terméket kóstoltunk, volt meglepő eredmény is. Az ár nem feltétlenül jó támpont ebben a termékkörben sem. Mutatjuk az eredményeket!..
.Gordon Gekko. 2021.12.08 17:13:54
Nem szégyen, ha az elképesztő politikai sikeresség hazai példáit látva az átlagember felhúzza a szemöldökét és a két műszak között ő is egy hasonlóan eredményes pályára vágyik. Hiszen ki ne szeretne Gyurcsány Ferenc páratlan intellektusát és Orbán Viktor kommunikációs készségét örökölve Magyarország…..
Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38 liter sört ivott meg, amivel alaposan lehagyták a második helyezett lengyeleket: ők 98,06 litert…..
.Gordon Gekko. 2018.01.14 12:26:40
Nem hiszem hogy ki lehet kiáltani a világ legjobb seritalát, hiszen szubjektív kategória. Mérni sem könnyü a fogyasztást, hiszen a házi serfőzés egyre népszerübb.

S nem is a mennyiség számít, hanem a sörkultúra. A cseheknél a sör ára az ÁFÁval ma is fontos politikai kérdés, és már a kommunizmusban is az volt, így a sörök olcsók a fizetésekhez képest, az ember több sört tud venni egy helyi átlagfizetésből mint Németországban. A bolti ár kb. a magyarnak felel meg, de a kocsmai ár alacsonyabb.

3 éve élek Prágában, s nem a Pilsner a kedvencem, bár az is jó sör. De 3-4 után savanyú lesz a szám tőle. Ez kb 40 kc /480 ft/ egy átlag prágai kocsmában, az olcsóbb sörök meg 30 kc /360 ft/ körül vannak. Ez utóbbiak is jó minőségüek, egyedül a Staropramen/Zlatopramen nem kedvencem. A Gambrinus, Kozel, Krusovice, Svijany, Cerna Hora kiváló olcsó sörök.

S a megfizethető ár azt hozza magával hogy sokat isznak, gyakran cserélik a hordókat a csap alatt, ráadásul még a hütővezetékeket sem átallják átmosni, így a sör mindig friss, s a habja olyan, amilyennek lennie kell. Savanyú punnyadt sört nagyon ritkán tesznek az ember elé még a nagyon ócska kocsmákban sem.

Ezen kívül persze minden utcában van kézmüves sörfőzde is, azok ugyan drágábbak mint a tömeg sörök, de lehet közöttük kincseket találni.

A borkultúra viszont nem az igazi, ködösebb, nyirkosabb az éghajlat, s kevesebb a napfény...az ország délkeleti csücskében, Morvaországban van azért egész kellemes bor, de leginkább importra szorulnak.
Négy hónapig hazudozott neki...
.Gordon Gekko. 2018.01.13 14:38:52
.Gordon Gekko. 2018.01.13 16:20:17
@legeslegujabbkor: a közmunkások, minimálbéresek, külföldön dolgozók döntő többsége a fideszre szavaz

csakúgy mint minden más társadalmi réteg

ez a pax orbana, amiből csak a szélsőségesek vannak kirekesztve
.Gordon Gekko. 2018.01.13 18:41:52
@Online Távmunkás: a cél nagyszerü

magyarországból egy bizakodó, pozitív országot csinélni, s ebben jól is halad orbán, magyarország sosem volt ilyen optimista, de más nemzetekkel összevetve még mindig usó harmad

ennek része a foci és meccskultúra újrahonosítása, amihez nem felelnek meg az 50es évekbeli körülmények - más kérdés, hogy a színvonalemelkedés nem jött meg, ergo ez egyelőre kudarc, de hát van orbánnak még 20 éve hogy megvalósítsa...és ha esze van, az utódja is folytatja a politikáját
Beizzította kampányát a DK. Ott ütik a kormányt, ahol a legjobban fáj, és ahol a társadalom többsége Orbánék ellen van.  Miközben lassan az összes ellenzéki párt egymással van elfoglalva és fűtött tévéstúdiókból üzenget a másiknak, addig Gyurcsány - úgy tűnik - megtalálta a Fidesz-rezsim gyenge…..
.Gordon Gekko. 2018.01.13 09:33:45
@parazita666: sem pártttitkár nem volt az apja, sem ő nem volt kisz titkár

még vmi?
.Gordon Gekko. 2018.01.13 14:41:08
@lobster thermidor: kussolsz
Szombat reggel került nyilvánosságra, hogy – ha lesz – a következő Orbán-kormányban már nem kap bársonyszéket Fazekas miniszter. Erre az agrárfi azonnal, teli tüdőből kezdte tolni a propaganda-marhaságot már délután - hátha így megszolgálja a stallumot...
A muzulmán migránsok nem menekültek, hanem megszállók - véli Orbán Viktor; Marine Le Pen örömmel látja, hogy szélsőségesek vezetik Magyarországot, Lengyelországot és Ausztriát; Németország új alapból segítené az elutasított menedékkérők hazatelepítését, de fontosnak tartja, hogy ehhez a magyar…..
1.Bár a hivatalos nyelve Nigériának az angol, a mindennapokban a pidgin angol kerül előtérbe, de emelett több száz nyelv is megtalálható.   2. Ha kocsival utazol és megéheznél, vagy szomjas lennél, vennél egy papucsot vagy szinte akármit, forgalmas helyeken vagy csomópontoknál ezt a kocsiból is…..
.Gordon Gekko. 2018.01.07 21:16:00
@Chaoyang: Muhaha ez jó.

Különben igaz. Afrika értelmiségét a kínaiak próbálják kiképezni, volt szerencsém külföli diákként egyetlen fehér embernek lenni a rengeteg feka között egy kínai megavárosban....szép kis kultúra, muhaha
Tudom, hogy Magyarország kormányzópártja és a komplett ellenzék alaposan megnehezíti annak a kérdését, melyek lennének az elmúlt másfél év legviccesebb, egyben legszomorúbb politikai hírei, de az MSZP önkormányzati képviselőjelöltje, Bangóné Borbély Ildikó és a róla (és macskabaglyokról) álmodozó…..
Ne menj suliba, délután pedig gyere tüntetni – hirdetik a Diákparlament képviselői január 19-re. Mit jelent ez valójában? Egynapos diáksztrájk, majd utána tüntetés. Fellázadnak, mert elegük van. Miből is? Abból, hogy reggel 7-től délután 3-ig iskolában vannak, ez annyi amennyit egy felnőtt a…..
6500-an jelezték eddig a részvételüket a Facebookon szerveződő tüntetésre, 25 ezer embert érdekel...
Két éve már tettünk egy próbát, hogy a kinti magyarokat aktivizálva bemutassuk az akkori hóhelyzetet. Most megint átment a városon egy komoly hóvihar, így újra megmozgattuk a blogolvasókat, FB-követőket, New York-i barátokat, ebből lett ez a nagy gyűjtőposzt a hóhelyzetről sok képpel, videóval.  …..
.Gordon Gekko. 2018.01.07 10:46:16
@Muzsikok közt: itthon nagy visítás lenne, ha ennyi hó esne és így lenne eltakarítva mint a képeken

de az Amerika, ott ez menővé válik, a csóringer bokorugróknak, messziről
.Gordon Gekko. 2018.01.07 13:12:24
@gabors: magyarorszagon is kötelező takarítani, persze nem mindenki csinálja meg

de ha vki elcsúszik a házad előtt a jégen akkor meg vagyol b*szva
Komolyan nem lehet eldönteni, hogy nevessen-e az ember vagy éppen ökölbe szorítsa a kezét miután a Fidesz levelet küldött végső elkeseredésében az embereknek, hogy adjanak pénzt Soros ellen. Egyáltalán nem arra akarok célozni, hogy ne gyűjtsenek. Felőlem aztán gyűjthetnek, inkább arra utalnék, hogy…..
Mészáros Lőrinc csak decemberben többet kaszált 100 milliárdnál. ..
Mert a fideszesek külön fajba tartoznak...
.Gordon Gekko. 2017.12.21 23:05:19
@a nagy hohoohooo: 'Kezdjük ott ,hogy Merkel nem hívta be a menekülteket,ő az életüket mentő szíreknek kínált menedéket amíg hazájukban nem rendeződnek a dolgok'

ha ha ha

S honnan tudta mertkell, ki az eletet mento szir? Az elo TV adasbol? Vagy inkabb hazudsz, ugye?