Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuZsálya

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink!Újabb vendégposzt a ZNSZ-en! A bejegyzés szerzőjétől korábban már olvashattunk a néprajz és az újságírás kapcsolatáról, most pedig egy aktuális és érdekes közéleti-politikai témát hozott nekünk. Íme: Vataščin Péter írása Több tucatnyi…..
Kedves Olvasóink! Ismét egy vendégposztot ajánlunk a ZNSZ követőinek figyelmébe! A bejegyzés szerzője ezúttal is az állandó blogírók jó barátja, alma matere ugyancsak a PTE BTK Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszéke, ahol jelenleg doktori tanulmányait folytatja. Írása…..
Kedves Olvasóink! Ezúttal egy vendégposztot ajánlunk a ZNSZ követőinek figyelmébe: a bejegyzés szerzője az állandó blogírók jó barátja, alma matere ugyancsak a PTE BTK Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszéke, alábbi írásából pedig kiderül, hogy mit gondol az…..
A település, ahol kutatok és amely többször is szerepelt már a bejegyzéseimben, az Ormánságban, Baranya megye déli, országhatárral szomszédos területén, a Dráva egykori árterében található, a kistelepülések sorában is apró, 64 lelkes, egyutcás falu. 2013. ősze óta több…..
Újra az Ormánságba invitálom az olvasót, ezúttal a Kelet-Ormánság egy kis falujába, Szaporcára. A falu neve leginkább az itt nyíló ökoturisztikai látogatóközpont és az Ős-Dráva Program kapcsán csenghet ismerősen a híradásokból, most azonban mást szeretnék mesélni róla,…..
Egyes tájak ételeit, étkezési szokásait több tényező is befolyásolja, a táplálkozásban, élelmiszerkészítésben és -fogyasztásban megjelenő sajátságokat és eltéréseket térképre vetítve úgynevezett táplálkozási tájak mozaikja körvonalazódik előttünk. Ezen a…..
Mi a pletyka, miért pletykálunk, kiről pletykálunk? Milyen szerepe van a pletykának az egyén és a közösség életében? Milyen információt hordoz? Ki pletykál kinek és hogyan? Miért érdekes néprajzi – antropológiai szempontból a pletyka? A Magyar Néprajzi Lexikon szerint a…..
Amikor terepekről és antropológiai terepmunkáról esik szó, elsőként valószínűleg valami meglehetősen távoli helyszín és a sajátunktól merőben eltérő kultúra jut eszünkbe. Ismeretlen tájak, idegen emberek, különleges szokások, nemde? Amikor néprajzot emleget az ember,…..