Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hbori

82 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értettem gyerekként, amikor az idős emberek ezt mondogatták. Ma már értem és pont így gondolom én is. Minden nap ajándék és nekem minden év ajándék. Mások folyamatosan a koruk miatt aggódnak, hogy jaj már 45 vagyok, jaj már 50 vagyok, megjelentek az ősz hajszálak, kezdek ráncosodni, az alakom…..
Február 4. Rákellenes világnap - gondoltam írok egy hosszabb bejegyzést ennek alkalmából, mégiscsak átéltem, túléltem...7 évvel ezelőtt...aztán meggondoltam magam...és egyszerűen összeszedtem neked pár idézetet, amikről úgy gondolom, hogy valami ilyesmit tanított nekem a betegség. Meríts belőle TE…..
Nehogy azt gondold, hogy én nem hízom a hormonbogyótól csak Te. Én is hízom bizony, most is van rajtam 3-4 kg plusz, hiszen én is túl vagyok már a 45-ön és hatodik éve szedem a hormonbogyót (Zitazónium) és ülőmunkát végzek napi 8 órában. Ha nem látod az azért van, mert úgy öltözködöm. Jó trükk,…..
Egy újabb november 6-a. Ez is csak egy szám, egy dátum...nekem picit több ennél. Hét évvel ezelőtt ezen a napon diagnosztizálták nálam a mellrákot a bal mellemben. Nem volt egy vidám nap. Sőt, mondhatom, életem egyik legrosszabb napja volt. Nem mondom, hogy a legrosszabb, mert semmivel nem volt…..
Reni történetet folytatódik...   2017.11.10. Ezek, amiket ideírok, nem panaszlevelek. Panaszlevelet készülök írni az ELMŰ-nek – például, de nem találom a hangom. Azt a kimért, udvarias, de tárgyszerű renátásat. Ide terápia-jelleggel teszem amit teszek. Magamat gyógyítom, és ha más is jobban lesz,…..
Reni története folytatódik...   2017.10.21. Nem tudtam megenni a második rántott sajtot. Hívott az orvos. „Renáta itt az eredmény. Mindhárom kell. Kemó, sugár, hormon.” Sírtam. Nem ettem meg a második sajtot. Sírtam. Megnéztem milyen kendőket fogok a fejemre kötni, ha nem lesz hajam. Aludtam rá…..
Ajánlom mindenkinek, aki most járja a rögös utat Reni írásait, mindenkinek, aki szintén most járja a rögös utat...egy másik út, egy másik NŐ, egy másik habitus, egy másik sors, egy másik ÉLET-szakasz.  Hát akkor rólam. 50 éves vagyok. 2017. augusztus elején vettem észre a csomót a bal mellemben…..
….messziről indulok… Tavaly ősszel úgy döntöttem, hogy a magán nőgyógyászati vonal helyett, elmegyek az Onkológiára nőgyógyászhoz, talán az lenne a legjobb, ha házon belül lenne minden orvosom.  Így is tettem, kiültem a sorom, bejutottam, mondtam ,hogy szeretném, ha megvizsgálna, mert a Zitazonium…..
Napok óta gondolkozom, hogy reagáljak-e vagy ne az alábbi kampányfilmre. Pont 4 napja kering a Fb-on, mára közel 9 000 ember látta...azt szokták mondani, a negatív reklám is reklám.  Mostanában kicsit próbálom távol tartani magam eme csodás közösségi portáltól, mert őszintén bevallom, sok lett. Nem…..
hbori 2017.02.10 15:51:15
@őrültharcos: drága, nem tehetsz róla Te sem és más sem!!!!!! Drukkolok neked nagyon-nagyon!!!!! Ha bármiben tudok segíteni, szóljál! Ölellek, Bori
Ilyet sem csináltam még, hát most eljött az ideje. Alábbi bejegyzés egy ún. vendégposzt. Jó olvasást! :-) Kata egy éve hívott fel telefonon, ismerte a blogomat, sorstárs ő is, de akkor gyerekkori ismerősének keresett hospice-t, bárhol érdeklődött hozzám irányították segítségért. Közreműködtem, és…..
Aki úgy érzi, örüljön velem! Pontosan, 4 éve vagyok tünetmentes. Egy új időszámítás kezdete volt 2012. november 15-e. Kaptam egy esélyt. Egy esélyt, hogy átgondoljam, átértékeljem az életemet, a kapcsolataimat, mindent és mindenkit, ami és aki körülvesz. Voltak bőven veszteségek, minden téren.…..
Kanóc. Ez volt a beceneve...nekem Papus volt. Akinek én voltam a szeme fénye és imádtam az ölében ülni és simogatni a tüsi haját. Sármos, nagydumás, örökké viccelős, mindig dolgozós, életimádó....Szeretem. Szerettem. 2004-ben elment és bízom benne, hogy a Mamussal együtt vigyáznak rám valahonnan…..
November 6. ez is egy olyan dátum az életemben, amit soha nem fogok (de már nem is akarok) elfelejteni. Három évvel ezelőtt ezen a napon omlott össze a másodperc töredéke alatt az addig jól felépített, biztonságos, kis világom. Közölték velem, hogy mellrákom van. Igen. Nekem. 39…..
Eljött a nap, hogy fölavassam gyönyörű bringámat, amit nektek köszönhetek :-) Jelentem, vásároltam egy biztonságosabb lakatot is és elindult a tekerős szezon. Mennyei érzés suhanni a csodás napsütésben, ahelyett, hogy egy órát ülnék az idegölő dugóban, látva és hallva a sok türelmetlen, bosszankodó,…..
Tudjátok a betegség óta én minden évben újra és újra a 40-dik születésnapomat ünneplem. Így volt ez idén is, CSODÁLATOS napom volt :-)  Miután fölkeltem, kiültem csodás kis teraszomra, és megkávéztam a kedvenc Kisherceges bögrémből a madárcsicsergésben. Ezt követte egy fantasztikus program…..
Az első szó, ami eszembe jut az a HÁLA. Hálás vagyok neki,  mert élek, mert felnevelt, mert óvott és féltett, mert példát mutatott, mert tanított és szeretett! Feltétel nélkül szeretett és ez a legtöbb. Szerencsés vagyok, mert csodálatos gyerekkorom volt, fantasztikus élményekkel, amit soha,…..
Drágáim, akik követtek és olvastok, tudnotok kell, hogy a betegség mindig változást hoz az életünkbe. Tudom, hogy sok negatív változást is (fájdalmak, mellékhatások, tűszúrások, hajhullás, barátok elvesztése...stb), de ezek mellett pozitív változásokat is! Amiket talán most még nem láttok, éreztek,…..
Ez a hormongyógyszer neve, amit szednem kell 5 évig (már csak 3), hogy ezzel is csökkentsük a kiújulás esélyét. Szedem is rendesen. Fel sem merült bennem hogy ne tegyem. Pedig vannak mellékhatásai, mint minden gyógyszernek, aminek hatása is van, annak mellékhatása is van - sajnos. Gyakran teszik…..
Saját tapasztalatból tudom, hogy mennyi kérdés merül fel az emberben egy-egy kezelés előtt, közben. Összegyűjtöttük neked a leggyakoribb kérdéseket, amik fel szoktak merülni a sugárkezeléssel kapcsolatban és ezekre a radiológus orvos által adott válaszokat. Remélem, hasznosnak…..
Pontosan 3 évvel ezelőtt ezen a novemberi napon szabadítottak meg a daganattól, ami a bal mellemben nőtt. Akkor még nem tudtam, hogy ez lesz régi életem utolsó és egyben az új életem első napja. Ma már tudom. Sok mindent elvett a betegség tőlem, de a többszörösét kaptam is tőle.…..
„A humor nem feltétlenül ad éveket az életedhez, viszont életet ad az éveidhez.” (ismeretlen szerző) – mennyire egyszerű és igaz :-)   Drágáim, megint egy örökkévalóság óta nem írtam…nem szép tőlem, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Egyrészt, mert nincs kedvem,…..
Hazaértem, itt ülök az édes, kis lakásomban, gyertyafényben, kellemes, halk zenével, fáradtan, DE csordultig telve pozitív energiával! Hazaértem, mert megtaláltam az utam és ez egy CSODÁLATOS érzés! Kívánom nektek, hogy egyszer ti is tapasztaljátok ezt meg! Két elképesztő nap…..
2013. június 17. hétfő UTOLSÓ SUGÁR! És eljött ez a nap is!!! Ott helyben kidobtam a lepedőt, amin minden alkalommal feküdtem. Utána fölmentem az orvosomhoz, aki megnézte a mellemet, azt mondta, hogy lehet, hogy még csúnyább lesz a bőröm, kenegessem és 6 hétig ne menjek még…..
Sok minden kavarog bennem...nagyon sok minden...furák az emberek. Ezt mondjuk eddig is tudtam, de az utóbbi napokban kaptam rendesen hideget-meleget. Így a nap végi leltárnál próbálom helyretenni a dolgokat, miközben Sting barátom itt énekel nekem :-) még jó, hogy vannak örök dolgok,…..
Életem első, de minden bizonnyal  nem az utolsó elvonulása... Bármily hihetetlen, nem Indiában voltam, hanem Esztergomban „Holiday-en” április elején, egy zen Buddhista templomban egy 10 napos elvonuláson. Erről olvashatjátok most élménybeszámolómat, ha van kedvetek :-) India…..