Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Satellitedog

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Párbaj 2014.04.24 11:35:01
A betonkígyó tovább tekereg a végtelenbe, a napfény vakít, a szél az arcodba vág, nincs határ, nincsenek szabályok és nincs segítség: a Geektrip folytatódik. Steven Spielberg neve a blockbuster szinonimája, számtalan kiváló alkotása (ugye, szükségtelen felsorolnom) gigantikus…..
Geekblog Batman Beyond 2014.04.20 11:04:25
Bruce Timm Strange Days-e után megérkezett a Batman 75. születésnapját ünneplő második animációs rövidfilm. Míg Timm a sötét lovag múltjába utazott, addig a másik zseni, Darwyn Cooke a jövőjébe tekint, a Batman Beyond koncepcióját felhasználva. Nekem a Strange Days már…..
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
Satellitedog 2014.04.18 21:19:52
@K.Leslee: Igen, az Üvegtigris mondjuk ezekre is reflektál a maga bumfordi módján, bár ettől még nem fogom újranézni. A kommersz vígjátékaink meg borzalmas panelekből építkeznek, és átveszik az összes ócska, ezeréves, szeszélyes évszakokból ránkrohadt bohózat fordulatot, aztán megpróbálják modernizálni középiskolás fokon, statikus öt-tíz éves lemaradással, hogy végül valamelyik valóban tehetséges színész elripacskodja a kamerának. A Kontroll nem volt borzasztó, de abba is bőven került rossz értelemben vett magyaros görcs, plusz első játékfilmes bizonyítási kényszer (mindent bele kellett szuszakolni) és a Ridley Scott kattanás is sok volt a végére. Lehet, hogy allergiás vagyok a magyar filmekre, és igazából mindegyik egy műfaji igaz próféta. De valahogy nem érzem, hogy a hétköznapi humorunknak bármi köze volna a magyar filmes humorhoz. Pont mint Rudolf Péter egykori tévés stand-up színházának a valódi stand-uphoz. Pont ugyanannyira vicces és eleven a kommersz magyar vígjáték műfaj is.
Satellitedog 2014.04.18 23:46:11
@K.Leslee: A Kontroll nem rossz, Antal szépen összerakta, és tényleg sok erőssége van a hibái mellett, olyan 60-70%-ra mérném saját skálán, ez persze totál szubjektív preferenciákon múlt.
Satellitedog 2014.04.19 16:57:14
@Dr. Sick Fuck: Fakje. Pontosan.
(spoilermentes) Úgy látszik, a Marvel filmes univerzuma felnövőben van. Elődeihez képest az Amerika Kapitány folytatása mer kicsit durvább, tökösebb és sötétebb lenni, és ahhoz hasonló realisztikusságot vinni a szuperhős-zsánerbe, mint annak idején Nolan Sötét…..
Satellitedog 2014.04.18 11:13:17
@Borbíró Andris:

Pesszimista volna, ha nem egy szinte kötelezően happy-endre hangolt filmsorozatról lenne szó, ahol nagyon óvatosan adagolják a hősi halált, az ártatlan áldozatokat és az okozott szenvedést pedig meg sem mutatják.

Amúgy az AK2 a Marvel "A Birodalom visszavág"-ja. A rendezők bevalottan, és érthető módon rajonganak érte, és a fináléban a két címszereplő face-offja totál lemásolta, de megengedő hangulatban vagyok, szóval inkább "tisztelgett" a bespini kézlevágós, "én vagyok az apád" jelenet előtt, épp csak fordított lezárással.
Satellitedog 2014.04.19 09:37:45
@doggfather:

SPOILERezés alant:

Nézem a sorozatot. Abban már korábban összekapcsolták az AK2 Shield-es eseményeit egy Centipede projektes (Vasember 3 felrobbanó szuperzsoldos szérumának bitorlói) nyomozással, ami végül elvezetett egy Hidra ügynökig, és Coulson csapatába is beférkőzött legalább egy Hidra áruló. Elég jól csűrték a fonalat, nem unalmas, bár viszonylag kiszámítható. Van egy olyan érzésem, hogy ezt még párszor meg fogják tekerni, mire a végére érünk. Amúgy a sorozatban inkább a tempóval és a színészi játékkal vannak gondok, meg az orbitális kliséparádéval, kb. a Kaméleon vagy a Láthatatlan ember sorozat szintjén mozog, ami 2013-14-ben már nem menő.

SPOILER OFF
Geekblog Snowpiercer 2014.03.22 12:50:22
Jó tudni, hogy ez a lenyűgöző civilizáció, amit több ezer év alatt felépítettünk magunknak, még egy globális katasztrófát is túlél majd. Lehet, hogy az egész Föld lakhatatlanná válik, lehet, hogy alig néhány száz túlélő marad, lehet, hogy maga az emberiség, mint faj…..
Ha bárki, akit egy kicsit is érdekelnek a sorozatok, nem sötétzárkában, vagy az intenzíven töltötte az előző két hónapot, aligha úszhatta meg, hogy ne halljon az HBO új üdvöskéjéről, ha meg bele is nézett, azt, hogy menthetetlenül rákattanjon. Rögtön a pilot után a Breaking…..