Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berci_JCHC (törölt)

0 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiscsoportos lelkigyakorlat egy sztárpapnál: 40.000 Ft. Kellemes egyhetes közösségi együttlét Taizében: 175.000 Ft. Istenkép-fejlesztő pszicho-kurzus: 58.000 Ft. Lelki séta az El Caminón: 230.000 Ft. Látványos esküvő a Bazilikában: 80.000 Ft. A valódi élmény……..
Berci_JCHC (törölt) 2009.03.31 22:43:22
@Gabrilo: Mert arrafelé mi van? :D
Berci_JCHC (törölt) 2009.03.31 23:59:10
@Shenpen: az antropomorfizált, felhőről lábat lógató istenkép szerintem már régen túlhaladott. Isten emberi formában Jézusban jelent meg "legtöményebben".

Azzal is egyet kell értsek, hogy az egyénnek a megtapasztalás a legfontosabb. Hogy valami nagyobb nálunk, és ez lesöpör a lábadról.

Hogy nem az én a fontos, hanem az ők, a mi, a legfontosabb viszont Ő. Ahogy ezt a modern keresztény gondolkodók mondják: manapság az a baj a keresztények nagy többségével, hogy nem gondolják komolyan azt a sort, hogy "Legyen meg a Te akaratod, miképp a Mennyben, úgy a Földön is!". Inkább gondolják úgy, hogy "Legyen meg az Én akaratom, lehetőleg itt és most, a Mennyben meg úgyis minden rendben lesz Nekem, hiszen oda kerülök, ez nem vitás!". Pedig nem ez lenne a feladat, hanem, hogy az emberiségnek legyen jó, már itt a Földön is, és aztán odaát is.
"Do not go to church, Be The Church!" - megfontolandó tanács.
www.thepeaceplan.com/
Berci_JCHC (törölt) 2009.04.01 02:03:48
Most találtam MySpace bulletinek között ezt, egy számomra kedves banda írta, többek között annak apropóján, hogy leszerződtek egy ún. missziós kiadóval.

a promise...

Satan tries to convince us that we are nothing and nobody. That we don't have authority over circumstances and situations. He is wrong. He makes you think that you are worthless and garbage. You are beautiful( handsome) in God's eyes. He made you. He adores you. He was murdered for you! Not a fairy tale or a bedtime story! A man was murdered in cold blood for you to have breath! A shot in this world. A destiny to be fulfilled. Please don't ever let anyone tell you that you are a failure or not good enough. All of us in this band have done some bad things in our pasts. But we are forgiven.


Our promise to you is this. There will never , ever be a time that we play and you not get the chance to meet our best friend Jesus. If you are miserable and tired of your life sucking. Tired of feeling lost and undone and you have no true love. Only anger or hurt. Give God a chance. Get past the idea of God being lame. Or some big mean dude with a white beard ready to throw you in Hell. God is not the church that has hurt you or made you feel like you were weird. God is not 4 walls and a steeple. He is right beside you. Just talk to him.

Come expecting God to change things!

Come and hang!

-OtB

A banda MySpace oldala:
www.myspace.com/ohthebloodband
A kiadó MySpace oldala (ahol az alapelveiket tartalmazó két dokumentum is elérhető): www.myspace.com/comeandlive
Budai barátom (a továbbiakban: Bébé) mutatta nekem azt a furcsa kiadványt, amit az egyik reggel talált postaládájában. Bébé elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy a láda kinyitása után a fél esőerdőnyi, duguláselhárítást reklámozó cetlik hullása közben Morvai Krisztina…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.03.12 14:14:31
@vénbanya: De aztán egy jól irányzott aikido fogással átrepíteném a gyűjtőládába, a heti adag aldi meóla, lidl ricsárd, tacskó fesön és főgele károly mellé. :]
Berci_JCHC (törölt) 2009.03.12 15:02:59
@vénbanya: csak vigyázz nehogy túlságosan felönts a garatra, aztán ittas állapotban eltévesszed a karikát. :D
A jó vezető ilyen alázattal tud imádkozni más vezetőkért:Az imádság szövege:Imádkozzunk!Mindenható Isten, Mennyei Atyánk, mindaz, amit látunk és mindaz, amit nem látunk, csakis általad létezik, Tőled származik, Hozzád tartozik és a Te dicsőségedet szolgálja.A történelem a…..
Nyavalyoghatunk, hogy milyen pályáink vannak meg mennyi, na de mit szóljon, aki Afrikában él. Ott egy egész kontinensre jut négy-öt pálya. A képen láthatót például a legnagyobbnak hirdetik. Na de lássuk gyorsan mi a helyzet.A Síelők adatbázisa szerint négy afrikai ország…..
Ah, de mint az aranyvilág,      A rózsakor elrepül! Olympusra más isten hág,      S Dodona berke dördül.           Elvirít a szép kikelet,…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.03.04 22:05:04
A vajtai kastély felújításáért hatalmas respect a Golgota Gyülekezetnek, itt egy kis olvasnivaló róla: www.vajta.hu/zichy-kastely.pdf
Bár több kastélyreais jutna ilyen el- és odaszánt közösség, akik fatáziát látva rekord idő alatt, rekord összeget belefektetve felújíttatnának még párat. :O
Geekblog A Biblia manga 2009.02.27 08:02:00
Pedig nem is tűnt olyan rossz ötletnek. A Biblia vaskos, kemény szöveg, a nyelvezete csak korlátozottan nevezhető olvasóbarátnak, a képregények ezzel szemben többnyire gyorsan és könnyedén fogyaszthatóak. Miért ne lehetne akkor a Bibliát átültetni a jelenleg legdivatosabbnak…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.27 10:02:17
@hgf: szerintem leginkább arra gondolt, hogy az ÓSz számtalan törvényét felülírta az ÚSz új törvénye. Így minket például nem köt az, hogy nem ehetünk garnélát, vagy nem hordhatunk kétféle anyagból szőtt ruhát. :)
A barna kóla és szőke kóla megvolt korábban Magyarországon. Thaiföldön sikerült sárga (na jó gold!) és kék Pepsit is inni. De a vegyészek nem fulladtak ám ki a kólagyárban, itt a legújabb: a zöld pepsi. Hivatalosan Pepsi Green, bár engem a színe leginkább az…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.25 20:00:00
@tóbiás: Ami simán Pepsi brand alatt jelenik meg, az mind kóla. A gyömbér az ugye Schweppes.
Ahogy a Coca-Cola brand alatt is csak kóla jelenik meg, a gyömbérük Kinley.
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.25 20:01:01
@Berci_JCHC: Vagyis Canada Dry, szóval még inkább áll a példa. De majdnem eltaláltam. :D
 Vero számára komoly traumát okozott egy angol szólás szó szerinti fordítása:A következő kis szösszenet korábban akkora lelki sérülést okozott bennem, hogy még a mai napig is habzó szájas idegrángást produkálok, amikor rá gondolok. Hitchcock úr Psycho-jából származik.…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.24 11:33:32
@adamsky21: nekem az egyik kedvencem az "I will love the hell out of You!", amit egy keresztény pólókat készítő művészember alkotott meg. Az analógia ugye a "I will scare the hell out of You!", amit magyarra úgy fordítunk, hogy "Halálra foglak ijeszteni!". Az átköltött verziót viszont nem lehetne ugyanezen formában fordítani, mert a "Halálra foglak szeretni!" nem értelmes ilyen módon. Tehát az analógia magyarban bukik, mégis angol logikával értjük az átköltött verziót.
c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/43/l_c7a6468323104a938b1512ffaef97ced.jpg
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.24 11:39:34
@bobb: persze, van saját kifejezésük rá, de ebben sehol sincs se eső, se köpönyeg. Ahogy a tejbe se sírunk bele, meg fölötte sem magyarul. A kiindulópont pedig ez volt, hogy ahol ki lehet sakkozni a kifejezés értelmi fordítását, ott ne akarjanak nyelvújítani. :)
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.24 11:45:00
@ejeeje: ahogy erre se az lenne a pakkra fordítás, hogy "olyan meleg van, mint a friss tej", hanem "banán érlelő meleg van". A magyar kifejezésben megint nincs ott sehol a tej. Bár egy banános milkshake az finom dolog. :D
 Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok.Semmiféle elvárásnak nem kívánok megfelelni, amikor Bayer Zsolt nevezetes szavait alkalmazom a mai felfoghatatlan tatárszentgyörgyi gyilkosságra. Aki képes ilyen alattomosan, könyörtelenül kivégezni áldozatait, köztük egy gyereket, az nem…..
Szomorú hírünk van: eldőlt a sok éve folyó "legparasztabb mozi" konteszt, a győztes a Cinema City Aréna és stábja. A rokonszenves mozgóképipari szolgáltatók azzal tudták elhódítani a 12,4 kilogrammos, ezüstözött szalonnát, hogy egy 5 és egy 7 éves gyereket csak…..
hajnalcsillag zene, mint lételem 2009.02.17 22:38:00
Zene. Egy szó, mely valakinek az életét, a hobbiját, vagy éppen a munkáját jelenti. Sokszor sokféleképpen magyarázzák meg mi is ennek a röpke fogalomnak a jelentése, de most az én szemszögömből próbálom bemutatni.Kiskoromban nem sokat tűnődtem a zenén, tudtam, hogy létezik és…..
Már fel akartam ezt tenni itt kérdésben, csak elfelejtettem, de most reklámbuzi kollega eszembe juttatta a lelkes libavédőket.Egész egyszerűen nem értem hol vannak ezek az állatvédők, amikor pl. homárokat élve dobnak a forró vízbe, miközben azok a homárok sírnak ilyenkor…..
Arról valószínűleg mindenki tud, hogy a Kornból annak idején kilépett Brian "Head" Welch megtalálta Jézust, és ezt lépten, nyomon hirdeti is. Arra is felfigyelhettek páran, hogy tavaly egy fesztiválon a gitáros kijelentette, hogy egy másik Korn-tag is megtalálta Istent,…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.19 21:53:41
@astbury: mert abból indulnak ki, hogy itthon mi van, nem abból, hogy mi lehetne, ha normálisan mennének a dolgok.
Igazán lehetne ilyenünk:
www.myspace.com/anchorvenue

Ha már lángoló gitárok. ;)
Nem is tudom, hogy a sebességmérősdi témakörön belül foglalkoztunk-e már azzal, hogy az autós társadalom tagjai mennyire segítik egymást abban, hogy elkerülhessék a nemrégiben igen megdrágult gyorshajtási csekkek postaládába való érkezését. D=M=C hozta végül elő ezt a…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.15 18:03:22
@kolbászoszsömle: és pöttyöslabda-jelződ van-e? gyerekjelződ van-e? kismamajelződ? kutyajelződ? bármilyen váratlan eseményt jelző jelződ?
vagy netán váratlan közlekedési eseményt blokkoló eszközöd van?
képes vagy megváltoztatni a tér-idő kontinuumot?

"imádom" azokat, akiknek blokkolója van és erre, meg az "annyival megyek amennyivel akarok" mentalitásra szemmel láthatóan büszkék.
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.15 18:45:44
@kolbászoszsömle: azért rohadtul nem mindegy, hogy egy váratlan eseménybe milyen sebességgel fékezel bele. gondolom ezt nem kell ecsetelni.
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.15 20:04:54
@Tibi bácsi: "lehetNE autózni 70-80-nal, de ugye kint van a tábla"

ami nem a kötelező minimum sebességet jelzi. ;]
ha a csajnak fasza volna, ő lenne a vőlegény.
Ugyan minden rendes embernek le kell néznie az olyan proli tobzódást, mint a Grammy-díjkiosztó, a Konzervatórium azonban megbirkózott a feladattal és értéket teremtett a silányság és a középszer diadalünnepe nyomán. Ebben az összeállításban olyan kategóriákat mutatunk be, amik…..
„Bevallom, én nem tudom olyan világosan látni a tervezettség és a jóság jeleit körülöttünk, mint ahogy mások látják, vagy mint ahogy én szeretném látni. Számomra úgy tűnik, túl sok szenvedés van a világban. Fel nem foghatom, miért alkotta volna egy jóságos és…..
A béka marad Boldog szülinapot! 2009.02.10 12:54:00
Holnapután lesz Darwin 200. születésnapja, amit az egész biológusvilág ünnepelni készül. Joggal, ahogy Newton törvényei hirtelen értelmet adtak mindannak a már felhalmozódott tudsnak, amit addig tudtak a fizikáról, úgy helyezte új keretbe az evolúció gondolata a biológiai…..
 Sorozatunk 150. része különösen gazdag lesz abszurditásban, két kivételesen erős esetről is gondoskodott nekünk a Magyar Élet.  Az IndexVeszprém helyszíni tudósítása szerint az enyingiek nagyon félnek, senki sem mer névvel nyilatkozni a várost rettegésben tartó…..
Mandiner blog Az enyingi modell 2009.02.09 08:44:00
 A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát tettek Siófokon, a Petőfi…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 14:09:17
@Berci_JCHC: úgy tűnik, hogy szembesülnöm kellett azzal, hogy a kapcsolat.hu-n ez az álláspontom nem vállalható.
Ennyit a társadalmukat öngyógyító, a hatóságokat segítő tisztességes romák megszólításáról...
Pedig tényleg egy remek kis poszttal szerettük volna indítani ezt a hetet, de sajnos máshogy alakultak az események... Az utolsó 3 nap krónikája röviden, és nem teljes körűen: Péntek: 30-35 fős "csoport" akart meglincselni egy 70 éves bácsit péntek délben…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 11:42:08
@zero:

+1
Korrekt, nagyon korrekt. És teljesen igaza van.
A tisztességes romáknak igenis fel kell emelniük a hangjukat, és kiközösíteni azokat, akik a sajátjaikat húzzák le a mocsárba.
A rendőrség kezére játszani azokat, akik köztük vannak, és gazemberek.

Ez lenne a normális. Minden közösségben.
Épp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra eltérése okoz. Az egyik ilyen kimenetel, hogy végre…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 08:01:02
Előkerült egy harmadik gyanúsított is.
Lesznek még páran.

@Lord_Valdez: nekem a terrorizmus kifejezés szimpatikusabb. "Jobb benyomást kelt". Az enyingi bandával foglalkozzon a terrorelhárítás.
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 08:50:09
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 10:05:37
@dolphin: Új-Zélandon, ami sokak szemében maga a földi paradicsom, az alsó korhatár 12 év. Gyilkosságnál viszont 10 év.
 Durvulnak a magyar hétköznapok: 20-30-an támadnak lapátokkal rendőrökre Hevesen. Vér folyik Veszprémben, válogatott sportolót késelnek halálra. Életveszélyes állapotban kerül kórházba egy férfi, akit egy 12 és egy 18 éves fiú késel meg Kőbányán. (Ez csak három hír…..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 09:13:35
@Lunitari: ide is: Joe Arpaio kell ide. ;]
Mandiner blog Az igazi probléma 2009.02.09 07:31:00
Origo, 2009. febr. 9. 02:41:   ..
Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09 08:25:17
@nénike: Joe Arpaio-t meg hívják meg tanácsadónak. És vigyék végig, amit mond. Az utolsó pontig.