Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ditpet

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán Látható Történelem interaktív előadás! Részletek a poszt végén! GYERE EL! A szokásos Napi érdekes helyett most egy felélesztett sorozat jön mára. Ennek prózai oka van, nem volt időm elkészíteni a posztot, ez pedig készen volt, és tudom, hogy ezt az összeállítást is kedvelitek. Jöjjön…..
1900. Svéd postás téli öltözete az északi vidékekre..
Gottlieb Daimler és fia, Adolf a világ első benzinmotoros négykerekű gépkocsijában (1886)..
Ditpet 2017.11.19 22:40:38
@a nemzet fogatlan provokátora: nézd meg a bal szélső cikket kinagyítva, kétszer is j-vel írják. A főcím csak megkopott.
A hétfői Napi érdekes már ma megjelenik a 23-i ünnep miatt és ráadásul meglehetősen erős válogatás készült. Holnap délben is várunk benneteket egy hiánypótló cikkel. Az 1956-os eseményeket egy egészen más megközelítésből láthatjuk: Rémhírek és álhírek a forradalomról! 1862. Giuseppe Garibaldi…..
Ditpet 2017.10.21 13:49:32
A kétszázadik Napi érdekest láthatjátok, olvashatjátok ma. A népszerű sorozatban csaknem 4550 meghökkentő, sokkoló, elgondolkodtató, vagy egyszerűen csak érdekes fotót nézhettetek már meg ezidáig! Köszönjük a kitartásotokat, és remélem, továbbra is velünk tartotok! 1888. A ghánai egyik…..
1865. július 7. A Lincoln-merénylet összeesküvőinek kivégzése. Balról a második az egyetlen nő köztük, Mary Surratt. A merénylőt, John Wilkes Bootht a katonák a letartóztatása során ölték meg..
1904. Cári katonai kórházvonat és ápolónői a szentpétervári pályaudvaron  ..
"Kedves Olvasók! Rollende monstre vállalkozása - hogy bemutassa nekünk a hihetetlen kalandot, amit a két csehszlovák utazó dokumentált - immár a végéhez ér. Köszönjük a munkádat és természetesen kíváncsian várjuk a következő cikked." - Jtom 1. rész   -   2. rész   -   3. rész A világjáró…..
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
Democrat Chronicle (Extra!), 1865. április 15.:  Lincolnt lelőtték  ..
Ma kicsit megint rendhagyó lesz a válogatás. A téma a Szovjetunió, de az ötvenes évek végétől A posztsztálinista időszakból eljutunk a kommunista birodalom végóráiig, érdekes képekkel és kivételesen kicsit viccesebben. Ja és a Fekete Péntek itt is vasárnapig tart, úgyhogy most 10%-kal több képet…..
1900. Szőnyegbolt Tifliszben (ma Tbiliszi, Grúzia)  ..
Idén 50 éve - 1965-ben - indult a tíz évig tartó kommunista ámokfutás Kínában, amit Kulturális Forradalomként ismerünk. Tavalyi cikkemben már láthattatok ebből az időszakból fotókat, ma a korszak mozgalmi plakátjaiból válogattam. A magam részéről művészi értéket látok ezekben az alkotásokban, bár…..
Ditpet 2016.09.30 05:49:01
1976. Trolibaleset a szovjet-örmény Jerevánban. 92 utassal zuhant a Jereván-tóba a tömött, fékhibás városi troli, és szinte azonnal 10 méter mélyre süllyedt. A bent rekedt utasok nagy része megfulladt. Az éppen a helyszínen edző Shavarsh Karapetyan búvár világbajnok húsz embert mentett ki a…..
Tombol a szezon, 12 órázom hétvége nélkül, hasfájós a kicsi... Mit mondhatnék? Kitartást, mert ősszel visszatérek!..
Ditpet 2016.07.07 21:33:09
1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN  ..
Lehet egy baleset szép? Hülye kérdésnek tűnhet. Valahogy úgy vagyok vele, mint amikor boldogult nagyanyám a hetvenes-nyolcvanas években hazatérve egy-egy temetésről nyilatkozott úgy, könnyes szemmel, hogy "De szép volt...". Azonban Arnold Odermatt egykori műszaki szakértő fotóit elnézve fel tudom…..
Ditpet 2016.05.19 22:39:18
@enpera: Bizonyos értelemben biztos hobbija is volt, ha ennyi ideig megőrizte. Ha csak munka lenne, én a helyében betenném az irodai fiókba, vagy leadnám az irattárba, aszt' csókolom!
Engem pár alkalommal majdnem elcsaptak már autók. Amikor épp lelépsz a zebrára, mert zöldre vált, és pár centire tőled elsuhan egy vadbarom, akkor átgondolod az életed. (Épp a hátam mögül kanyarodott jobbra, neki is zöld volt a kereszteződésben....de attól még a gyalogos van előnyben)
Ezért írtam ilyen indulatosan. Akik egy szórakozásnak tekintik a több tonnás, száguldó "dolgot", azokat addig sokkolnám árammal, amíg ki nem sz**ják a belüket....és csak utána venném el a jogsit 50-60 évre. Jó lecke lenne.
Autóval egy hajszálnyi figyelmetlenséggel vagy nemtörődömséggel minimum okozhatsz egy tízezres/százezres kárt. De legrosszabb esetben szétloccsanthatod valaki agyát a szélvédődön. ...és fordítva ...Ezért kéne ezerszer jobban szankcionálni az aszfalthuszárokat. Kapnak pártízezres büntetést? bevonják egy picit a jogsit? Ugyan már.
Magyar konzervgyártás a legvadabb kommunizmusban, gyári manikűrrel, avagy Mi legyen az ebéd? - 1953...
Ditpet 2016.05.14 10:11:08
Ditpet 2016.05.06 00:15:05
Slim Aarons művészi képei a felső tízezer tagjairól a világ nyugati feléből, a hatvanas-hetvenes évek időszakában...