Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátrak

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy filmtípus, amiben a főhős élete egy súlyos betegség, vagy baleset következtében jelentősen megváltozik, sőt esetenként a halállal is kénytelen szembenézni a főszereplő. Jellemzően az új, kényszerű életvitel és a halál közelsége miatt bekövetkező változásokat…..
Bátrak Hétköznapi hősök 2014.04.11 08:27:00
Hétköznapi hősök többek közt a tűzoltók, a mentősök és a honvédelem tagjai is, azaz minden olyan szakma képviselőit ide lehet sorolni, akiknek az a munkája, hogy életeket mentsenek. Rajtuk kívül pedig hétköznapi hősök még azok, akik adott helyzetben elég bátran,…..
Bátrak Bátrak - Werkfilm 2014.04.09 09:31:18
..
Voltak, akik attól sem riadtak vissza, hogy magukon kísérletezzenek, dacolva az ismeretlennel. Mások a legvégsőkig elkötelezték magukat szakmájuk mellett, és akkor sem hátráltak meg, ha egyértelmű volt a veszély. Ők voltak a történelem legbátrabb, esetenként legvakmerőbb…..
Az alábbi tradíciókban az a közös, hogy - maradva a blog központi témájánál - mindegyik igényel némi bátorságot, merészséget, sőt valójában nem is keveset. Laikusként akár őrültnek is tekinthetnénk azokat, akik részt vesznek ezekben, de egyrészt ennek a blognak nem tisztje…..
Pekingben kormányellenes tüntetések voltak, amikor ez a fotó készült. A legendás fényképből valójában négy darab létezik, mindegyik azt a pillanatot örökítette meg, amikor egyetlen ember, reklámszatyorral a kezében feltartóztatott egy sor tankor, amelyek a Tienanmen tér felől…..
Volt már szó ebben a blogban a közelmúlt egyik legnagyobb fotós haditudósítójáról, a magyar származású Robert Capáról. Jászberényi Sándor kicsit más, ő inkább írásairól ismert és a jelenkor egyik legjobbja ebben a szakmában. Tudósított már Jemenből, Líbiából,…..
Bátrak A nőjogok első harcosa 2014.03.31 08:27:00
A történelem jelentős része olyan emberekről szól, akik elsőként tettek meg valamit, amit mások nem mertek, vagy egyszerűen nem jutott eszükbe. Koruk előfutárai voltak ők, akik jó esetben a világ fejlődését szolgálták. Ilyen ember volt Mary Wollstonecraft, a feminizmus egyik…..
A cím tulajdonképpen egy idézet, ami tökéletesen jellemzi a 20. század egyik legjelentősebb fotósát, a magyar származású Robert Capát. Ha ki kellene emelni egy tulajdonságát, az ő esetében mindenképp a bátorság szerepelne az első helyen. Ennek köszönhetően vált a világ…..
Valaha természetes volt a fekete és a fehér bőrű emberek elkülönítése. Ennek egyik módja az volt, hogy feketék nem utazhattak buszon, vagy ha mégis, akkor sem ülhettek le akárhová, és felszólításra át is kellett adniuk ülőhelyüket fehér utastársaiknak. Így ment ez egészen…..
Bátrak 2014.03.26 11:54:09
@Láng Vince: @Bobby Newmark: Köszi, nincs mentségem, de javítva!
1983-ban egy hajszálon múlott, hogy nem robbant ki a harmadik világháború. A pozitív végkifejlet egy szovjet katonatiszt józan döntésének és bátorságának volt köszönhető. Ki tudja, mi lett volna, ha aznap éjjel épp más teljesít szolgálatot abban a bizonyos moszkvai…..
Miután március 8-án 90 éves korában elhunyt William Guarnere őrmester. A különítményről készült filmsorozat a televíziózás történetének egyik legdrágább alkotása. Nem kérdés, hogy az alakulat legfőbb erénye a bátorság volt. A Wild Bill becenevű Guarnere arról volt…..
Bátrak Hamarosan indulunk! 2014.03.12 16:20:56
A bátrak köztünk járnak, csak észre kell őket venni. Hol ér véget a bátorság és hol kezdődik a vakmerőség? A hamarosan induló blogban olyan emberekről írunk majd, akik valamilyen tettükkel kiérdemelték, hogy bátornak nevezzük őket.  Vajon a bátorság mindenkiben megvan,…..