Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bad Ass Cinema

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Quentin Tarantino hatása felbecsülhetetlen a modern mozira, nem kevesen a legjobb élő filmrendezőnek tartják és nem kevés filmje van ott minden idők legmagasabbra értékelt filmjei között. Azoknak a rendezőknek az egyike, akiknek stílusát azonnal fel lehet ismerni és nem lehet összetéveszteni…..
Combat Gear Blog A kék törpék 2015.09.23 08:00:00
Sokan gondolják, hogy akár az UCP akár a „boci” a szabása de leginkább az alkalmazott terepszíne miatt pont alkalmatlan az alap feladata ellátására. Van azonban egy olyan terepminta aminek fényében mind az UCP, mind a boci egész használhatónak tűnik. Ez pedig a kínai…..
Filmbook Kerülőutak (2004) 2016.09.02 06:00:00
Könnyed esti kikapcsolódásnak tűnhet eme film, melyben két barát, asszonyt, mobilt, gondokat hátrahagyva kikapcsolódik egy laza hét erejéig, nagyon finom borokat kóstolnak, és egy utolsó nagyot buliznak, mielőtt egyikük kimondaná a boldog(talan)ító igent. Vagy mégsem? Ha megnézzük a rendező nevét,…..
A rendőri felszerelési tárgyak közül most egy régebbi de még most is aktív darab bemutatására kerül sor. Ez a jelen esetben a zsanéros bilincs. A bilincsek közül ez a modell a kézbilincsek közé tartozik és a két fő darabját a zsanérok mentén egy fém rúd tartja…..
A fenti példámyt a korábban már bemutatott MSA Gallet sisakhoz tervezték. Előnye a többi gázálarccal szemben, hogy a sisak levétele nélkül is fel lehet tenni, ha éppen kőzáport kapna az alegység, ez biztonságosabb. Hátránya, hogy csak sisakkal hordható és elég kényelmetlen. A…..
A 10M egyenruha szett talán legkevésbé sikerült darabja a bakancs. Bár talán az igazsághoz hozzá tartozik, hogy hozzászoktunk a jóhoz, lévén az utóbbi 8 évben nem találkoztunk olyan bakanccsal amit be kellett volna törni. Az új rendőrségi bakancs nyomokban mintha a haix-ot…..
Combat Gear Blog Bátorkesztyű 2014.11.19 08:00:00
A jelen bemutatásra kerülő darab ismertetése mellett egy a tárgyhoz fűződő jelenségről is be szeretnék számolni. Olyan unikum ez Magyarországon a csapatrendőri alegységeknél, mint például a franciáknál a kepi vagy az oroszoknál a csíkos atléta. A 2000-es évek elején mikor…..
Kis magyarázatra szorul, mit keres ez a rendőr felszerelések között, de nem bonyolult. Ez a tok korábban a Honvédség és a Határőrség részére volt rendszeresítve, a 2008-as Határőrség Rendőrségbe való beolvasztása során a rendőri állomány is részesült ezekből a…..
Bad Ass Cinema 2014.11.04 17:33:18
Bad Ass Cinema 2014.11.18 18:23:58
@Combat Gear Admin: Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Szerintünk a fegyverzetis csórta el, hogy az új felszerelőknek legyen mit adni, de erre ugye nincs bizonyíték.
A 2006-os tapasztalatok figyelembevételével, az addig használt elöregedett védőfelszerelések hiányosságai és amortizációja, először az elsődlegesen tömegkezelési feladatokat végrehajtó rendőri egységeknek került beszerzésre a finn Combat Protective Equipment által gyártott…..
Egészen a közelmúltig a Rendőrségnél nem volt rendszeresítve egységes taktikai öv. A legtöbben saját szerzeményeket használtak, amiket aztán állomány illetékes parancsnoki szinten éppen vagy engedélyezve volt vagy tiltva, de legjobb esetben is csak a megtűrt kategóriába…..
A teniszing ötlete nem új keletű, már egyes területi szervek közlekedési állományánál is feltűnt a fehér változat, például a hétköznapokban a biciklin szolgálatot teljesítő járőrökön lehet látni. A jelen darab két darab gyakorlatilag közönséges konfekciós, kék…..
Szóval a tonfa-vipera nagyon jól tud jönni ha például ablakot kell betörni, és esetleg ilyen módon kimenekíteni a bajba jutottakat. De mi van ha egy intézkedés alá vont gépjármű vezető megtagadja a járművének elhagyását ? Hát, lehet szépen kérni meg fenyegetni a törvény…..
Bad Ass Cinema 2014.10.11 16:44:06
A korábban bemutatott katonai PA toknak ez a rendőri feladatokra kialakított változata. Anyaga szintén bőr, csak ez fekete, a kialakításában van inkább eltérés. A pisztolyt egy bőr zseb foglalja magába, amire felülről ráhajlik egy széles fedőlap (innen kapta az elefántfüles…..
Geekblog Párbaj 2014.04.24 11:35:01
A betonkígyó tovább tekereg a végtelenbe, a napfény vakít, a szél az arcodba vág, nincs határ, nincsenek szabályok és nincs segítség: a Geektrip folytatódik. Steven Spielberg neve a blockbuster szinonimája, számtalan kiváló alkotása (ugye, szükségtelen felsorolnom) gigantikus…..
(spoilermentes) Úgy látszik, a Marvel filmes univerzuma felnövőben van. Elődeihez képest az Amerika Kapitány folytatása mer kicsit durvább, tökösebb és sötétebb lenni, és ahhoz hasonló realisztikusságot vinni a szuperhős-zsánerbe, mint annak idején Nolan Sötét…..
Geekblog Konvoj 2014.04.02 09:00:00
Végtelenbe kígyózó választóvonal. Dübörgő kerekek alatt sistergő beton. Határtalan égbolt. Fehéren izzó csontok a homokban. Felpörgő motor zaja. Sűrű benzingőz. Ördögszekerek. Apokalipszis mindig. A szabadság mámora vagy a paranoia vérfagyasztó kiteljesedése: sosem…..
Geekblog Cheap Thrills 2014.03.12 12:00:09
„Egymillió forintért megdugnád anyádat?” – kérdezte tőlem valami vadbarom a tízes éveim derekán, gondolván, hogy ez jó vicc. Fogalmam sincs, milyen válaszra számított (aligha arra, hogy „nem, de a tiédet igen”, legalábbis ha jól olvastam az arcáról), talán ő se tudta,…..
Bad Ass Cinema 2014.03.14 12:10:36
@Agent Ricsko: Fogadd őszinte írigységemet :D
Geekblog A berni követ 2014.03.03 11:01:21
Nemzeti sajátosságunk valamiért, hogy amint hazánk filmgyártása minőségi produktummal örvendeztet meg minket, hajlamosak vagyunk azt egyedülálló és megismételhetetlen teljesítményként értékelni: A berni követ gyorsan magáénak tudhatta az egyetlen jó magyar thriller…..
Geekblog Berberian Sound Studio 2014.03.10 10:29:01
Érzékeink közül általában látásunknak tulajdonítjuk a legnagyobb jelentőséget, a vizuális ingerek hiánytalan fogadását tartjuk legelemibb szükségletünknek. Szemünkkel kerülünk igazán közvetlen kapcsolatba a valósággal ("hiszem, ha látom"), a látvány gyakorolja elménkre a…..