Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bumhug

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idegen nyelveket tanártól, tankönyvekből, iskolás stílusban csak annyit érdemes tanulni, mint amennyit az átlagos középiskolában tanítanak: kb. 200 órát, tehát egy erős alapfokig, vagy egy gyenge középfok környékére. Ennyit is csak azért, mert minden kezdet nehéz, és kell…..
bumhug 2009.03.13 13:31:50
@kétbalkezes mosómedve: épp ezeket akartam beírni, nagyon jó oldalak, ha valaki tényleg meg akar tanulni valamilyen nyelven. (az mellékes, hogy a két nevezett site japánnal és angollal foglalkozik, bármelyik nyelvre érvényesek a leírtak)

A közel 100% elmerülés a nyelvben rengeteget használ. Én pár hónapja csinálom némettel, a szövegértésem, írás- és beszédkészségem is rengeteget fejlődött. Sokkal többet, mint bármikor bármitől.
Nyelvtanfolyam meg tankönyv helyett vedd meg a kedvenc sorozataidat dvdn a célnyelv hangsávjával, a kedvenc íróid könyveit az adott nyelvre fordítva, töltsd le az összes podcastot, amit találsz és hallgasd egész nap, csak a célnyelvű wikipediát olvasd, állítsd át a windowsodat, linuxodat a célnyelvre, stb stb. Pár hónap múlva csak nézel, hogy milyen messzire jutottál, úgy hogy szinte semmennyit nem "tanultál".
bumhug 2009.03.13 14:12:32
@john_the_stupid: "És sokszor azt érzem, hogy ha valaki megtanul felsőfokon egy idegennyelvet akkor egyfajta nyelvsznob válik belőle, és előkerül a: -szar magyar szinkron
-szar magyar fordítás"

Szerintem ez a "sznobság" sokszor éppen azt jelenti, hogy miután magas szinten bírod mindkét nyelvet, észreveszed, ha a fordítás minősége elémarad az eredetiétől. Bántja a füledet, hogy az idegen kifejezéseket türkörfordítással, furcsa szórenddel magyarítják, ezzel megerőszakolják a magyar nyelvet. Ebből a szempontból a sznobságot én éppen hasznosnak tartom. Ha már magyarul olvasunk vagy tévézünk, akkor az legyen tényleg magyar, ne valami trehány fércmunka.
Hát már egy fokkal jobb a MÁV-Start weboldala mint az előző, de még sok hiányosság van. Sziasztok! Az komolyan vendégem egy sörre, aki megtalálja  a MÁV honlapján, hogy mennyibe kerül egy Budapest - Bécs jegy. A Budapest - Prága is ér egy sört, mert az sincs ott. Ehelyett…..