Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rőczei Norbert

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még egy-két hónap, és megnyílnak az új Európai Uniós források, ezzel pedig megkezdődik az a néhány éves időszak, amikor még esélyünk nyílik arra, hogy jó irányba fordítsuk a Bódva-völgy és a Cserehát sorsát.   Azt gondolom, az utolsó esélyünk - ha nem is a…..
„Vallom, hogy a ránk hagyott értékeinket kötelességünk megőrizni, legyen az egy hagyományőrző ember tevékenységének bemutatása, vagy egy műemlék-jellegű épület enyészettől történő megmentése” (részlet Kégl Ildikó: Tárgyiasult gondolatok, Értékek Borsodból,…..
„Ahonnan jöttünk, az nem rajtunk múlott, ahol megrekedtünk, azt mi formáltuk, ahová hívnak, arra nekünk kell rátalálni.” (Jókai Anna) (Miskolc, 1982) geográfus, vidékfejlesztő Gyermekéveit Sajópálfalán töltötte, a gimnáziumot Miskolcon végezte, ahonnan az ELTE…..
(Szendrő, 1987), irodalomtörténész, költő, kritikus, szerkesztő  A legkülönfélébb irodalmi folyóiratokban publlikál, többek között az Alföld, Bárka, Jelenkor, Hitel, Mozgó Világ és a Látó jelentette meg írásait. Önálló kötete 2013-ban jelent meg „Egy híd…..
Képzeljük el, hogy van egy kb. 40 ezer lakosú térség, ami nagyon elmaradott. Már "mindenki" elvándorolt innen. De ezek az elvándoroltak, akik nosztalgiával gondolnak a szülőföldjükre, egyszer csak leülnek egy asztalhoz egy távoli városban. A találkozó helyszínének…..
LHH. Leghátrányosabb Helyzetű Kistérség. HHH. Halmozottan hátrányos helyzetű (ember). Ismerős betűszavak az itt élőknek, annyira, hogy sokuk identitásának alapját képezik.  Aki nem tudná, a Bódva-völgy és a Cserehát vidéke az ország legészakibb pereme, "fent", a szlovák…..