Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogika78

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vegán, vegetáriánus életmódot, étkezési módot folytatók táborának növekedésével egyre nő a "nekik szóló" élelmiszerek kínálata is. Amíg a mindenevőknek rengeteg féle hústermék, szalámik, sonkák, szalonnák állnak rendelkezésükre a gyors reggelikhez, hideg vacsorákhoz, addig vegánként, ha…..
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..
csox Eperrossz 2009.06.07 16:51:00
Tudom, hogy ismered, ne is tagadd, tudom, hogy van olyan a környezetedben, akinek az élete kívülről olyannyira rózsaszín, hogy legszívesebben meztelencsigákat dobálnál a salátáskertjébe, néhány éles kavicsot szórnál a tengerpartjára, más számúra cserélnéd a már a kosarába…..
Óriási port kavart, hogy a WHO hivatalosan is rákkeltő anyagnak monda ki a vörös húsokat és a feldolgozott hústermékeket. A pácolt és feldolgozott húsok ugyanabba a kategóriába kerültek, mint az azbeszt, az arzén, az alkohol és a dohány. A hús terméktanács nem pánikolt be a…..
Magyarországon is útjára indult az OREO őrület, a világ legnépszerűbb, több mint 100 országban forgalmazott kekszmárkáját végre mi is megízlelhetjük és degeszre tömhetjük vele magunkat. Állítólag az OREO keksznek a drogokhoz hasonló hatása van, ráadásul, ha igazi…..
Tombol a kánikula (amikor épp nem az eső szakad), ilyenkor nincs is hűsítőbb élvezet, mint elnyalogatni néhány gombóc finom fagylaltot, vagy betolni pár jégkrémet.  A fagylalt és a jégkrém szavakat többnyire szinonimaként használjuk a mindennapokban, holott alapvető…..
 „A pisztácia kifogyott. Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!” Az …és megint dühbe jövünk című kultikus film talán legmulatságosabb jelenetében Terence Hill kergeti őrületbe az épp fagylaltot áruló Bud Spencert, akinek mindössze 137 millió tölcsérrel kellene eladnia, hogy…..
Mozartkugelnt (Mozart-golyó) sokan gyártanak, Dallmann, Halloren, Hofbauer, Heindl (aki mondjuk Erzsébet királynét találta ki a csomagolása védjegyének), Lambertz stb. A középmezőnyből esetleg két terméket érdemes kiemelni, a német "Echten Reber Mozart-Kugeln" (Igazi Reber…..
Bogika78 2016.05.29 17:15:29
@Hepci: igazad lehet, mert én is észrevettem, hogy mióta a Kraft megvásárolta a Milkát, azóta ilyen gejl, tömény cukorbomba az egész, úgyhogy már nem is ízlenek úgy ezek a csokik, mint gyerekkoromban.
Az előző posztban írt olasz téli fagyin felbuzdulva vettem két hazait is. Egyrészt megszállt a nosztalgia, másrészt kiváncsi voltam, hogy mit tudnak manapság kihozni 70Ft-ból. Igyekszem elvonatkoztatni a Caffarellino-tól, mivel egy egész más világot képvisel az a termék, mind…..
Hal, beigli, gyertya, cellux, csomagolópapír, fenyőfa, szaloncukor …… egy átlagos magyar családnak ezek mind a Szenteste alapvető kellékei közé tartoznak.A szaloncukor és a beigli is mindketten olyan dolgok, amiket senki se keres egész évben, decemberben mégis mindenki meg van…..
Bogika78 2016.05.27 17:26:32
@Cicely: szívemből szóltál! Az összes szaloncuki közül a zselés az egy, amit világéletemben utáltam, már gyerekként is ha ilyet találtam a fán, azt csalódottan visszacsomagoltam. Nekem a kedvenceim: minden Szamos marcipános, illetve a mákos és a trüffeles Stühmer :)
Vendégposzt Ilditől "Kis mókusok kenyérre is kenhetik, nagy mókusok süteménybe is tölthetik...!" - érvelt egy terebélyes farkú mókus 1986-ban egy tévéreklámban az akkor már kis, öblös tégelyekben kapható mogyorókrém fogyasztása mellett.Nem mintha különösebben…..
A vajas kenyér a napközis uzsonnák legmegbízhatóbb tagja volt, minden uzsonna alapelemeként szolgált. A jó vajas kenyérhez csupán két dologra volt szükség: friss kenyérre és vajra. Ezt a leckét jól tudták a '70-es, '80-as években, és egy-két ujjnyi szelet kenyérre jó vastagon…..
retro gastro Camping sajt 2010.05.06 06:58:00
A Camping sajt a '70-es  '80-as évek nagy klasszikusa, a retro életérzés egyik letéteményese. A Camping sajtban az volt a kihívás, hogy sikerül-e olyan kis lyukat szúrni a csomagoláson, hogy kis sugárban lehessen kinyomni a sajtot, és a csomagolás a nyomás hatására ne repedjen…..
retro gastro Maci csoki 2010.09.24 06:15:00
A Maci csoki a Kajla szelettel együtt volt hivatva, hogy meghódítása a ’80-as évek ifjúságát. Bár sosem volt jellemző rám, hogy válogattam volna az édességek között, a Maci földimogyoró törmelékes nugátszerű tábla szerű termék olyan mélységekbe merészkedett, hogy…..
retro gastro Váras csoki 2010.09.17 06:09:00
Vendégposzt Gaspertől A Szerencsi Csokoládégyár magyar várakat bemutató csokipapírjainak nagy gyüjtője voltam a '80-as évek elején, ahol az anyaországi várak fotóit és rövid történetüket ismertette a szöveg a csomagoláson, ahogyan az itt is látható, a Siklósi vár…..
retro gastro Túró Rudi 2010.03.05 06:29:00
"A Túró Rudi (eredetileg piros pöttyös alufóliába csomagolt) kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb múltra visszatekintő saját készítésű tejes desszertje. A Budapesti Tejipari Vállalat 1968-ban kezdte gyártani.…..
retro gastro Konzum szaloncukor 2010.02.24 06:27:00
A ’70-es évek szaloncukor választéka három fajtára korlátozódott:ezüstpapíros, bevonat nélküli fondant három ízbenaranypapíros, csokoládé bevonatú fondant három ízbenfenyőágakkal és harangocskákkal díszített rózsaszín és kék celofános, aranypapíros, csokoládé…..