Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frick László Intézet

508 bejegyzést írt és 4254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár ismeretlen 2020.01.15 04:42:40
Végiggondoltam már párszor, mit mondanánk az emberiség nagy gondolkodóinak a korszakunk új sötétbutáiról. A digitálisostobáknak, akinek egy , a szövegalkotási képességeik szerinti 120 oldalt összefoglalok 120 karakterbe, annyit böfögnek oda, hogy tl dr. vagy: "Mit tolsz haver,küldj nekem is!" vagy…..
Frick László Intézet 2020.01.16 07:20:07
@Szorgalmas Gyémánt: Néztem egy tömegembereknekkészített "tudomáőnyos dokumentum" filmet, am 17 percen át szemléltette -egyébként zseniálisan- az űrutazást az egyik lehetséges olyan bolygóra, ahol ha éppen az évmilliárdjainak abba a sziporkájába érkeznénk,akár intelligens életet is találhatnánk.

Az Énoch Könyvében van egy félszakasz,pár mp elolvasni,ami sokkal szemléletesebb az egyszerevalóságról
Frick László Intézet 2020.01.17 05:03:23
@Szorgalmas Gyémánt: A Megvilágosodott ismerte azokat a tanításokat.

És Jézus is.
2010:   2020:..
FILOZÓFIATANÁR: "Ön materialista?" SZIGORLATOZÓ DIÁK: Nem, tanár úr. Objektív idealista vagyok. Ám igyekszem! FILOZÓFIATANÁR: "Jól van.Akkor húzhat egy tételt!" /filozófia szigorlat a szocializmusban egy főiskolán/ a Világ pulzál, de egy másik hasonlatban meg a négyütemű Otto-motorhoz…..
Frick László Intézet 2020.01.15 04:26:44
@Szorgalmas Gyémánt: Bocsáss meg,amit Dinamukinak írtam, az neked is szól, csak elfelejtettem hozzákattintani a @-d.
Frick László Intézet 2020.01.16 07:23:42
@Dinamuki: Ismerős tájban utazván.. nem vagyok képes elúnni a látványt, snéha úgy nézem, az asztallap sima mezőta szürkemarhákkal,amitől az a mezőennyire sima tud lenni: az: hogy 400 éve még fertő volt.

Néha bele is szagolok a mocsárgőzbe, a madárzsivaj mai fül számára szinte elviselhetetlen.

A fertő szélén emberek kosarakkal,megmeritik s a kosárnyi csíkokat hordják föla disznók elé.
Frick László Intézet 2020.01.16 07:29:02
@Dinamuki: Több élményem is van szóbeli megértetésről.De erről is beszéltemmár itt.
Két gesztus kell, így csinálok,látoid? a mellkasom elött az egyikkezemmel s ehhez a szemöldökömet kissé felvonom.
És figyelem.... keletkezik,de nem tudom,mitől,pedig tőlem eredő,miattam lett... Innen persze még további készségek és képességek kellenek.

Egyszer nagyon piszkos..rongyos ruhában dolgoztam az utcán és akkor jött valaki,akivelrégen sikerült valamit úgy megértetnem,mögötte a gyereke,megálltak a biciklivel és a szülőrám mutatott:
"Ez a tanétó!"

Elpirultam, mert azt nem sikerült rögzítenem benne, hogy emberre nem mundjuk a tárgyimutatószót.

Tehát valószínűleg... látás kérdése is és az a sejtésem, hogy a modern oiropid picsaember látása.. nem lehet valami jó...
Az istenes lászló alakú "autós szakújságíró" picsaemberek egyik kedvelt rugózása a magyar autók átlagéletkora. Az internetkorszakban,a netokráciában az újságírás is könnyű,otthonről végezhetői nternetes munka. Hentereg a picsaember a tabletezőkerevetjék és mint egy fizetős egyetem un "záűrthelyi…..
Frick László Intézet 2020.01.15 03:45:25
@Ponyvaíró néger:
Például ha valaki május vagy szeptember egy jó dekádját (10 napját) fogjaki Pekingben,akkor felszálló lesz a légáramlás, azaz tiszta,kékég búrázik a város fölött... és... szepteberben pl a gingko-biloba fasorok...amik helyenkint annyira Berlin-alakúvá tudják tenni a várst,nemis fényképezik a poenvadászok vagy a Bloomberg/Financial Times..... az ember el sem akarja hinni, hogy a sivatagtól Nyugatra az Évi 320 nap LeszállóLégáramlás (ami a mi övezetünkben egyelőre csak nov-dec... esetleg éppen a napokban van...) Városában "szmog" lehet... (szinte állandóan szitál a sivatag pora...)

Szóval a véletlenek néha összejátszhatnakjólis.

A Zaporozsec nagyon jó konstrukció volt, első generációjában a FIAT 650-esét koppintották,azok 20-30ezer km-t se birtak,a továbbiakban pedig az NSU utolsó szériáját. A fűtését benzinkályhávaloldották meg.

Pl amerikai autókereskedők,amikor saját maguknak rendelnek,akkor kihagyják a hétfőimeg a pénteki összeszerelést,holott a legtöbb gyárban folyamatos a műszak... és mégis,apénteki autó az pénteki, pl Zaragozában a spanyolmunkás a belső műanyagalkatrészeket bedobálja az utastérbe azzal, hogy majd a buzi,aki ezt a fostalicskátmegveszi, fölrakja magának az ülés-sín takarókat.És aMEO-n is átmegy:mertpéntek van.

Egy tartósabb Zaporozsec lehet, hogy szerdai volt... a karosszérialemezeket úgy festették, hogy valamiért nem futotta már be a piros friss rozsdapor. Meghúzták... soha ki nem deríthető okokbólmeghúzták az előírt nyomatékkalaz összes csavarjait.

Szovjet gyártásújárműnél az első teendőmindig a valamennyi csavar meghúzása vagy ... keresni hozzá csavart és becsavarni...volt.

Az orosz államadósság törlesztésére kapott 1.7 benzines lada Niva terepjárók összeszerelésekorpl elfogyott a lengéscsillapító, ezért lengéscsillapítónélkülszállították.

variáció: Ha valaki megszerette...merta kívülkicsi, belülférős,eléggéstabil...bár lassúkis autót meg lehetett szeretni... ha valakimegszerette a ZáporJóskát és még egyszer vásárolt,azonnal tudta,mit kell vele csinálni.

ANNO a daciák forgalmazását Ceausescu bukása után azonnalmegtiltotta a KERMI.

Aki Daciát vásárárolt mégis,az a retkesszélű-nyúltzsebes kék köpenyesek orra előtt széjjeltépte a garanciapapírt. A vadiúj Victoria gumikat leszereltette... 1000 Ft volt a bécsmelléki autóspihenőkben dombokban feltornyozpttkidobott gumik közül guberált 3 mm-es mintázatú Michelin vagy Uniroyal.

Budapesten több műhely is Daciák szét- és újraszerelésébőlélt. Elvágtak a rugókból és a Dacia a Renault hasmagasságára ereszkedett:nem ette a féltengelyeket. A motort teljesen szétszedték,minden tömítését nyugati imnportra cserélték ésa dugattyúgyűrűket is. Teljes alváz- és üregvédelmet (háti permetezőbő petróleummal hígított sűrű fáradtolajat permeteztek hajlékony csövek segítségével az üregekbe-nyúlványokba küszöbbe. ) 240000 Ft volt a Dacia és 34-45000 Ft-ba került az újraszerelés mindennel együtt.Egy ilyen Dacia jobb volt,mint az eredetije Renault-ban. Simán elment 400000 km-t gond nélkül. Az összes budapesti Dacia taxi ilyen újraszerelt volt.

A Dacia gyárat később a Daewoo vette meg, egy részét és ott Daewoo Matiz-okat szereltek össze.Ugyanazok az emberek, akik a "szar Daciá"-t.

A koreaiak annyira rendbetették...morálisan elsősorban..az ex-Dacia-szerelőket, hogy aztán,amikor a Renault a Daewooo szerelőgyárat is megvásárolta, az új Daciák minőségbiztosítási szempontból két kanyart vertek a Nissan minőségbiztosítási rendszerétátvevő francia Renault-ra. És ma is.

A Zaporozsecről annyit nem tudok,mint a Riga 4... Verhovina 4... Riga 12-esekről... Szovjet matrózok japánban vásároltak valami mopedet,amit a japánok egy Sachsmopedről másoltak le... és ebbőllett a Riga-3 kismotor.Alelke egy csavar, amire tengely szerűen a gyújtás + és - kébeleit egy-egy gyűrűvel fölapplikálták: AA gyűrűk nem érhettek a ~ tengelyhez és egymáshoz sem. 0,3 mm-es kis bakelit gyűrűcskékkel szigetelték el egymástól az ellenkezőpólusokat. Pornak, víznek és szigetelő képességű váltóolajnak kitett helyen.

A Rigában egész szériákban pl a váltó fogaskerekei préselt acélkoszorús öntvények voltak légbuborékokkal és törtek,mint a szikkadt szar.Ritkán viszont egyöntetű acélból volt minden. Gondolom, ha valamelyik funkcionyér kisonokája alatt szarráment az elsőörömkanyarban a Riga vagy Verhovina,akkor odabasztak és akkor párezer db-ot jó anyagokból s jól szereltek.Ki lehetett fogni ilyeneket.

Pla korai 1500-as Zsigulik Weber kéttorkú porlasztókkal és veszprémi,kívülről kézzel ide-oda állítható befokolt előgyújtás állítóssal... kurvajók tudtak lenni. Egyébként az 1500-asokat csak egyszer lehetett felküldeni 4500-5000-es fordulat fölé, deén ismertem olyat,amivel 140-160 jártak ahol csak tudtak és még 250000 km után sem csörgött benne a vezérműlnc.

Aminek a feszítő-állítócsavarja spiáterből volt és ha után akartál feszíteni... akkor megoldottad, hogy kicserélni se lehessen már soha :D
Frick László Intézet 2020.01.15 04:03:11
@Ponyvaíró néger: A Toyota tervezeztt elavulása 8 év. Japán belpiacos szabály szerint a tökmindegy mennyit futott 8 éves autónak kb olyan felújításon kell átesnie,mint egy repülőnek,új motor,új minden,új teljes fék- és kipufogórendszer. Először felteszik a teljes,egybehegesztett kipufogórendszert... kivéve hátul, hátul még lóg, nagy gyakorlattal fölétrükközik a hátsófutóművet,mert a Toyotában a vallás tiltja, hogy a kipufogócső ne alülról... könnyen felütköző helyen.. az aszfalttól 12-18 cm-re kerüljön..

Büdösruszkik szórakoznak azzal, hogy Honshu-ból teherhajószám hordják el a "roncs"autókat.

Komoly japán mérnöki team-ek fölfejlesztenek valamit szerintük megoldhatatlanra... magyar japánautószervízbe pl a kézfej mérete is számít a szerelők felvételekor... mindenképpen kell egy 160 cm-s 45 kilós autószerelő,aki felfekszik aa motorra,majd felemelik vele az autót,ő lenyúl a kiskezévela motormélybe a tükörrelmeg a lámpával és a másik szerelő alulról a tükörből nézve irányítja a fenti szerelő kiskezét a szerszámmal, hovárakja,esetleg evőpálcikaszerűen segédkezik hosszú csavarhúzókkal. Na. Ilyen autókat tökegyedül Szibériában 2 méteres 150 kilós szőrős medvemancsú autószerelők montázsolnak. A sziberjak büdösruszki csaak hahotázik olyan hiedelmeken, hogy a japánok Beépített Hibák segítségével programoznak futásteljesítményt.

Ha a "roncs" Honshu-ra viszonylag mediterrános dél-japán területekrőlkerült, és csak a tengeri levegő rothasztotta, akkor a kaszni szétrohadása ellen is vannak móccereik :D

Megmondom neked, hogy annak ellenére, hogy tisztában vagyok a japán autók utolérhetetlen minőségével,miért nem vásárolok japán autót.

1. zöld környezetvédőként SOHA SOHA nem égetném el a pénzemújautóban.

2. használtautóban a japánautó belseje a számomra undorító,a műanyagjait hiába tisztítom műtő-sterilre,mintha zsíros mosdatlan emberek után kéne fogdosnom,a kárpitok undorítő műszálasak és takaríthatatlanok... az autók maguk ridegek... érzelemmentesek... kivehetetlen-kifejezéstelen arctalan viselkednek. Indul, jön-megy, azzalsemmi baj... de aki szeret kapcsolatban lenni az autójával... szóval olyan,mintha egy kurvánál fizetnél be, hogy kisérjen el egy velencei kirándulásra. Eszik, iszik, szarik.. még mosolyog is, elkisér és bólogat... rendesen bánsz vele, mégis kurvára únja,mert: kurva. Ha jól bánsz vele,lenéz csira köcsögnek.

3. Indokolatlanul sokat fogyaszt. 10litert zabál ahhoz, amihez egy még régi,igazi benzines csaak 6.2 - 6.4-et.

Egyébként nagyon sokan a Távol-Keleten ezért tartanak Négyszemű 4.2...3.0 benzines Mercedest,mert gyorsabb a Camry amerikaimotorosainál és fele annyit fogyasztva.

A Toyota HiAce pl totyogva eszik 9litert, a Merci Sprinter meg 140-nél 10-et.

Bár,mint zöldpárti,én a Ford Transit 2.5 TD híve vagyok. Nem eszi és tisztán is tartja a motorolajat, birja a tartós 110-et (az a bizonyos erősítő kivétel a 140-et birta egy éven át naponta...) át kell alakítani mechanikus adagolósra,kiirtani belőle a motorvezérlő komjutert meg az immobilizert és kétmillió km-t megy el: azaz jólkihasználhatod a gyártásakor belekerült nyersanyagokat és energiát.
Frick László Intézet 2020.01.15 04:10:00
@Ponyvaíró néger: lábjegyzet: Dehogy romlik el egyszerre minden a Toyotában. Csak a leggyengébb láncszem.

Amivel viszont a japánautóknál általánosan és gyártótólfüggetlenülnincsen mit kezdeni, az a rohadás. Javíthatatlan: annyira nincsen benne anyag, lemez.. hogy a festék tartja össze. Nincs hova varrni-pontozni a javítólemezt, nem fogja.
Az egyik írói példaképem és kedvencem az idült alkoholizmusa teljében, ha annyira részeg volt, hogy értelmes szavát már nem vették, de még korektúrázni képes volt -és jól. Ismertem szobafestőt, aki makirészegen szabadkézzel tudott húzni rezzenéstelen vízszinteseket és függőlegeseket.…..
Frick László Intézet 2020.01.09 06:27:36
@Serény Vélemény: Később Saul már "Paulus"-szá nyilvánítván magát szintén írt erről a szituációról. A zsidó réthorikusok Jéust nagyjából öt perc alatt beleszorították abba a szituációba, ami egy külsős idegen jog alá vetette.

Saul három hónapon át naponta és több órán keresztül tudta kikerólni a rethorikologikai csapdáit a farizeus főpapoknak.

Igen, Pilátus persze, hogy döntéshozó lett volna, viszont ügyes politikusként ki tudta cselezni az amúgy nála sokkal okosabb farizeus főpapokat és a "nép kezébe" adta a döntést, mondhatjuk, demokratikus szintre tolta át a saját döntési jogköréből :D

Ezért is kedvenc sávja a relativista fikaistáknak az, hogy bebizonyítsák, bár Pilátus élt, de nem vitték elé Jézust,aki persze emúgy nem is létezett, bár nyilvánvalóan analfabéta volt és ráadásul zsidó.
Frick László Intézet 2020.01.10 04:00:51
@Dinamuki: Ezek az 'iktatások az utóbbi évtizedekben valahogy nem tudnak összejönni az USÁ-nak.Se a be~ se aztán a ki~.
Gondolj bele,Mubarak ki~-je is mennyire faszán sikerült.Az USA megszerelte az "elsődemokratikusválasztásokat" amin a Muzulmán Tesvériség és egy mégszélsőbb szervezet (az külön 10%-ot szerzett) összefogása 2/3-adot ért el. Az elnökválasztáson egy jószándékú-jóravaló embert toltak föl a szélsőségesek ügyesen,Murszit. Az még hagyján, hogy az USA szervezésében aztán az egyiptomi hadsereg megbarkácsolta a demokratikus választások eredményét és állított föl új kormányt.

Ésmiközben tökéletesen a politikai/történelmi ízlésemellen való az egyiptomi hadsereg beavatkozása Egyiptompolitikai életébe (a demokrtaikus válaztások eredményeibe) aközben... azzal is tisztában vagyok, hogy a sok rossszmegoldás közül ez mégmindig a legjobb. De azzal is tisztában vagyok, hogy a Gennyes Kelésen ez csak egy testszínű tapasz.. és alul-belül fortyog.

A modern haditechnika kb olyasmi mint a modern picsaautók:

Ha az ember a Negev-ben autózik le dél felé a Hosszúkerítés mentén, ott érezni,alevegőből és lélegzetvételenként (biciklit is lehet bérelni és biciklizni, a bérbeadó messszirőlautóvalköveti a fejlettnyugati picsaembereket és összeszedegeti azokat, akik elmérték a biciklitúrájuk farkát...)

Ott vannak azok a nevetségesnek kinéző egyiptomi erődök a kerítés túloldalán, ezekből XX. sz.eleji aknavetőkkel szakaszokint, törmelékké lehet lőni a le, az öbölbe vezető utat, majd az egész díszítményezéseként megszórni az Eilat-i repteret és eközben a Legkorszerűbb Jövőbevezető haditechnikához még csak igyekeznek az izraeli kezelők.

Ha az embernek... germanoid arcéle van és várakozik a transzferre,már kipakolva a szálloda elé, jönnek azok a kipás bár,de egyébként nem vallásos zsidó értelmiségiek... és... amerikainak nézik az ember pofáját és a lilás ajkaik kifordulnak az undortól, ahogy szarkavarónak néznek.

Pedig ha hiszed, ha nem.. az amerikaiaktólén is undorodom, csakén el tudom különböztetni a várakozók közül magunktól,mert az amerikaiúgy viselkedik, ahogy egy Világ Ura birodalomállampolgárának viselkednie kell a gyarmatokon,fentrőllefelé néz, bennszülöttel,mint kutttyával beszél és persze előző este Fish 'n Chips-et zabált a sétányon, ahol nagy bevásárlószatyrokkal flangáltak az akabai arab asszonyok.

Germanoid pofával az ember ebben a világban nemtehet mást,mint pár nyelven megtanulja a varázsmondatot,miszerint ő nem anglo-amerikai vagy német túrista.

Mégkeletebbre érzékenyebbek az emberek,azt tapasztalom, hogy a vágottszeműek legtöbbje már eleve bele sem esik a tévedésbe, ha szerény viselkedést, mosolyt lát a Fehér Ördög arcán... nem úgy beszél a bennszülöttekkel,mint kutya szolgákkal, hajlongani nemkell,deegy enyhe bólintás azért nem esik nehezére.

Így is találkozik az ember előítéletességgel,pl nempiálós országban a fehérek nagy Piálásának napján a szokásos fehér részeg randalírozásoknakmegfelelő szárny részeg okádás-és hejehujának megfelelően kialakított szobáját kapja.

A sri lankai pincér nemis akarja elhinni, hogy a germanoid arcél nemakar a Szent napon kurvára bebaszni és leokádi a folyosó falát majd. Ötször kérdez rá, hogy nem akarna-e mégis alkoholt.

Muki... a helyszíneken... az ember alig-alig találkozhat azzal az Alternatív Valóság -gal, amiről a sajtóban olvashat.

Amikor érzem, hogy kezd belódulni alattam a hinta, akkor gyorsan elhadarom a varázsigét, nem vagyok angloamerikai vagy német.. és azt a felszabadult mosolyt és sóhajt és nevetést, aztán jön a neheze,elmagyarázni, hogy a hangeri az micsoda.

Nem, Puskás Öcsi már Spanyolországban sem ugrik be mindenkinek :D

Muzulmán területeken Boszniát ajánlanám, minden iskolában tanítják a legmesszenyugatibb testvéreket, Boszniát tudja a térképen és akkor az a hangeri.. az arrafelé egy nagyon kicsi ország. (Budapest sem segít... Budapest Oirópában bejövős,nincs az a frankolatin vagy görög tartós-munkanélküli,aki párszor ne diszkontrepcsizet volna már Budapestre hosszúhétvégére zabálni,piálni,illetve jólintegrált 3. generációs párizsi arab srácoknál Budapesten az egy vacsoráért kapható magyar diáklány,már nem a prosti kategóriát értem, hanem aki TÉNYLEG diáklány... a magyar diáklány pina a sláger.)

Éppen most néztem meg a 19 mp-es videót, ami KÉTSÉGTELENÜL bizonyítja a laikusoknak is, hogy Irán lötte le az ukrán utasszállítót.

Ami egészen hihető, ha valaki nem volt katona és nem tudja, hogy milyen szögben repült még az utasszállító ahhoz képest, hogy egy légvédelem milyen szögben áll/várakozik tűzkészen.

Eközben Németországban egy 1998-as hosszú-félmagas úniós rendszámú únióstagállami Mercedes Sprinter és egy autószállító tréler bérlésével... nagyjából 2500 USD felhasználásával fasza riportsorozat készítehető Nélmetországban a németek legendásan magas toleranciájáról a mindenféle más ott tartózkodó idegennépek irányában.

Természetesen a kontrollcsoport tagjai a magyar cigány barátaim hátizsákokkal és nem Decatlonos szerkókban
Frick László Intézet 2020.01.11 07:01:05
@Serény Vélemény: Egy átlagos kereszthalál tusája 2-3 napig is eltartott. Vízzel itatták a szenvedőket,akik persze reflexesen jó sokat kortyoltak is,ami vízfelvétel még fokozta szenvedéseiket. Jézust a felszögezés már eleve megmentette ettől, a sebei a végtagi ödémákat megakadályozták, ráadásula százados is könnyített rajta azzal, hogy feszúrta a mellkasát (a mellhártyánál felgyülemlett vizenyőt) .

Múzeumokban, ahol középkorikínzóeszközöket is mutatnak, mindig látok értetlen pofákat a kalodáknál, nyűgöknél.. nem értik, hogy mi abban a kínzás, ha valakonek a nyakába egy deszkát kötnek amikbe felrögzítik csuklónál kétoldalt a karjait.

A máglyahalál kapcssán is sokaan értetlenek, hát felcsapnak UGYE a lángok és az illető a sokktól elájul. Csakhogy alavetően kétféle máglyahalálvolt,a kegyelmesen gyors nagylángú, ami kb 10p-negyedóra alatt végzett a megkegyelmezettel, meg a rendes,amiben lassú tűzön füstön prolták és sütögették gyöngéden s ha elájultvolna,a hóhér fellocsolta,ami lohasztotta a máglya lángjait,amit pedig a lassúságért, azaz a show hosszabbodásáért eleve is locsolni követeltek a tömegek.

Ha valakit véletlenül a gyorsmáglyahalállal kegyelmezett a bíróság, a tömeg tüntetve követelte a hóhértól a hosszabbítást.

vagy pl igen sokan azt hiszik, hogy a tömlöc az a börtön szinonumája. Holott a tömlöc a várban egy technikai üreg vagy építési hibábólkeletkezett és persze akit tömlöcbe vetettek le, azt az előtte tömlöcbe vetettek hulláinak maradványaai a szarukkal vártak odale.
Nagy Testvérünk, A Világ Demokráciájának az Őrizője, a saját demokráciáját a népeknek a saját kesztyűjébe tutlni-nagy Tanítónk hadi-és külpolitikai doktrinája végre beérett!   Ünnepeljünk közösen az Amerika Hangjamagar adásaival: az  index pont hú-val és a 444-nel. Állva tapsizzatok,…..
Frick László Intézet 2020.01.09 05:30:25
@Serény Vélemény: Ha nem tudjuk,mi van a háttérben, az nem igazolja az USA dróntámadását -és ez még csak az óvodapedagógia szintje és nem ENSZ dekrétumok alapján.

Ha átteknitjük az USA hivatkozásait nagyjábóla Tonkini Öböl óta, akkor a legtöbb aktuális hivatkozás -ról aztán lesült, hogy gyártott és prekoncepció, valamint alaptalan is.

Ha rendeznénl egy malacfocit az olyan szőnyeteggek, diktátorok, tábornokok, Kedves Vezetők és stb-stb-k között,akik elsőkörben szövetségesei,másodikkörben viszont az USA hivatalos ellenséges főgonoszai és ürügyekre alkalmasai is lettk, akkor azt a malacfocit az Appalache hegységnek azon tar lankáin kéne játszani,amik az egyike Windows verzió képernyőháttere is volt, másréssz hatszoros túlerőben lennének a Szőnyeteggekek a Jók és Igazak-kal szemben, ráadásul a Jók és Igazak mai egyik netovábbja az a Szaúdi Arábia,amire igaz ez a tétel: >>Szaúdi-Arábia Izraelre haragszik. Amíg van Izrael állam, addig ugyanis némely iszlám hittétel nem tud igaz lenni, mondhatni Izrael állam létezése olyan az iszlám számára, mint a kereszténység számára az lenne, ha megtalálnák Jézus Krisztus csontvázát valahol a földön.
Frick László Intézet 2020.01.09 05:33:04
@Serény Vélemény: Nem igaz az, hogy "nem tudhatunk semmit".

Talán fellélegezhetünk, hogy megint ezt is és megint olcsón úsztuk meg. Sajnos az iráni vezetésnek nincsen igazán ütős humorérzékemeg figyelembe kell vennie a vezetésnek a népe átlagképességeit. Ha nem így lenne, akkor virágokkal töltött tartályokat lőnekki az amerikai támaszpontok fölé,viszont nemüzennek az iraki vezetésen keresztül, hogy mindenkiélő vonuljon biztonságba,mert majd rakétatámadás lesz.
Frick László Intézet 2020.01.09 05:41:19
@ripők: @Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
Az emberiség egész történelme során gyakran nem is érdekes az, hogy egy történetnek mi a háttere, mégpedig azon okból nem érdekes, mert valójában annyira nincsen háttere, hogy a funkciója az előtérben van: egy más előtérben lévőrőla figyelmet elterelni.

2016-ban a Hangcsou-i G20-on Hszi Csinn Ping találkozott Obamával. Ennek a találkozónak egy hosszú, több,mint egy perces jelenete az oiropid beszámolókban a vágóasztal alá került, de a CCTV persze nem hagyta ki.
Hszi Csin Ping több, mint egy percen keresztülkiegyenesedvén beszélt Obamának,miközben a jobb keze mutatóujjával az asztalra kopogta'-mutogatott a meggörnyedve hallgató Obama előtt.

Soha nem fogjuk megtudni, Hszi Csin Ping miket mondott Obamának úgy, hogy Obama arra nem tudta hátravetni magát a székem és Ripőki Fölénnyel lemosolyogni a szokkiciszemű sárga hülyét.
Egyszerű hétköznap az isteneslászló alakúak rendjében a bolygón, ahol már még Alíz is internetes újságíró a Barátok köztből. Pajtizz egy internetes hülyítőportállal a payola bujtatottreklámként, aztán fogd a "lopási statisztikájukat" mesdd meg "KSH adatokkal" és írj egy jó hosszúcikket,amiből a…..
A mamahotel generáció anyukái örülnek, ha a gyerekük megmarad nekik a gyerekszobába: behordja az ételt,ki a mosatlant meg a szennyest. Laissez faire: Szellőztetni sem erőszakoskodna. A Magas Önálló Jövedelemszerző Képesség variál bele...
Frick László Intézet 2020.01.06 09:28:21
@Serény Vélemény: Szerintem aki ma nő nőt akar látni, az Dél-Kelet Ázsiába utazik, pl Saigonban naponta százezerszámmotoroznak igazi nők..én belőlük érzem sugározni a womanpowert, nem a retkes tornacipős fehér picsákból
Frick László Intézet 2020.01.06 09:29:48
Frick László Intézet 2020.01.06 09:29:54
magyar-magyar szótár extradurván 2019.12.24 06:53:00
Brutálisan durvánostoba npicsák a címlaptündérek ma már. Ám a szakmaialap is betölti mértéküket: Hájszen már Aliz is internetes újságírónő a Barátok közt -ben :D Akkor ez milyen durva?..
Frick László Intézet 2020.01.06 08:50:45
@Burgermeister: Van egy nmásikfajta "bulvár" ami a Shrek-kandúr áááátatlanszemmereszgélése. Csak ugye az ilyesmit az index gecik ki szokták vágni a riportokból, mint a kandikamerás brigádokat azokról, akik a kandikamerásokat szopatják meg jól-vissza :D
Bödőcsöt teljesen megértem. Bödőcsnek élete van  -és ezért az életéért rendesen megdolgozott...
Frick László Intézet 2020.01.06 08:36:38
@Frederick2: Az önképük szerint "liberálisok" a szerintemigazán illiberálisok.orbán csak szeretne fele annyira is illiberális lenni,amennyire az index majdnem, a 444 totűálisan.

Ma senki nem lehet politikai vélemény nélkül és aki jótakar magának, nem tér el egy kötőszóval vagy névelővel sem a kiadottaktól.

Nemrég láttam Simó Sándor "A legszebb férfikor" című filmjét, amit 1972-ben vágtak készre, az a merész ellenzéki politika, nem a mai index meg a 444 .

Bodőcs nem tehet más,minthogy kb annyira bírálja a mai ellenzéket, ahogy Komlós János szolgálatosmegbízott a Kádár-vezetést meg a szocializmust. Vagy árkus József, szintén a szolgálatok embere a Keleti Blokk külpolitikáját.Az Index Előírásai szerint kötelező "csipkelődni" plaz LMP-t még rendesen basztatni is kötelező. (ahogy a Patyxolat-ot meg az IKV-t)

Számomra Simó Sándort filmjében a mindent vastagon belepő retek meg emberzsír volt a döbbenetes. Ami nem rendszer függő, hiszen a mai, az index/444 szerint kommunista Vietnámban egy átlagos közWC tisztább, mint az albérlet konyhája, ahola mérnök-költő arcot mos.

Egy mássik filmben egy tanács krt-i KÖZÉRT-et mutatnak:ordéjj a vaskos embertahóság (emberzsír) mindenről, érzem a penetráns savanyúkáposztabűzt rothadózöldség alapon.

Bödőcs számomra az, amit Dégi István "Mert élni kell!" sikoltásával szoktam szemléltetni. ezt még.. valahogy Dégitólmegszerzem és minivideóban fel fogom tenni.
Ma, ha valaki élni szeretne, nem orbánék seggét nyalja, hanem ellenkezően: A véleményformálókét: Azaz NEM A POLITRIKUSOKÉT konkréten, bár azt meghiszemn, hogy Dr Cseh végbele kinyalására lenne jelentkező a véleményformálók között.

Orbánék nevetségesen, komolyan egy pillanatig nem nevezhető népnevelős csasztuskás módon hazudgálnak,de ahogy az index vagy az 444 tud hazudni, az már művészet.

Ezt már sokaknakmegmondtam: A médiaszakos gyerekemet faszkorbáccsal verném meg és kukoricára térgyepeltetném a sarokba, ha jópénzért is, deorbánékat szolgálná. Akkor inkább menjen el a Haägen Dazs-ba pultoslánynak. Egész életére tönkre teszi magát az a pop-eladó, aki nem kérdi meg, hogy melyik szinpadon lépett föl a FIDESZ-es falunapon aznap az Ismerős Arcok.. és.. csak a bokáját behúzza rá... A a Tűrés kategóriája, ha egy politikailag magának jót akaró zenekar fellép a FIDESZ-es pógármester falunapján... de a Földes Hobo László által 1982-ben alapított hygieniai szabályt, azt be kell tartani szorosan. NKA pénzt-támogatást, azt fel szabad venni, de pl Tusványoson nem játszhatsz 13000 Orbánt nemkedvelőnek ésvagy útálónak.

Ilyen egyszerű az élet ma is Magyarorsszágon.

Gyerekkoromban is számított a politikai megfelelőség és ma is.

Ma, ha jót akarsz magadnak, baszod a Cigányt.
Frick László Intézet 2020.01.06 08:40:56
@Frederick2: Parti Nagy-nak beteges köldetéstudata lett a gyűlölettől, nincs ezzel egyedül. Ma már nem nehéz a 300 legokosabb magyarral valamilyen marciusiális-novemberialis rendezvényen közelségbe kerülni,kb Pijolós Joli nyanya szintjén nyálfrecsegve gyűlölködnek a FIDESZ-ről.. ami... szerintem egyre szánalmasabb látvány,főleg attól, hogy az ilyesmibe nem belehalni lehet ebben a rendszerben, hanem különbözőpályázati támogatásokhoz jutni. De leggalábbis j sajtója lesz az illetőnek :D Mármint az ellenzéki sajtóban.

Kedvenc példám Lovasi András, aki útálja Orbánt,de útálni kevés. Ha valaki annyit mond csak orbánra, hogy egy túlzottan önhitt akarnok, aki nem tűr a maga közelében okosabbat.. ez... jujdekevés, ennyivel nincs meg a belépő a klubba.
Frick László Intézet 2020.01.06 08:48:36
@Frederick2: A NER nem tud antidemokratikus lenni, az ugyanis politika(i szint) , míg a NER egy agitációs lózungba csomagolt ócska kommunikációs csel volt. Noylc-kilenc éve lejárt.
Orbán egyszerűbben is megviccelhette volna az ellenzékét:
Ugye, nem akartok egyet érteni velem?"
"Dehogynem, nagyon is! Akarunk!"

Ne viccelj már, hol van az "antidemokráciától" a NER,

A NER-t e gyűlöletvakság teljesen kiragadta az eredeti jelentéstartalmából és mindenki azt hiszi, hogy ez Orbán rendszerének a rövidítése.
Mutateokerre egy ellenkezőirányú példát: Ha leírom, hogy NSZK mindenki lehülyéz, pedig Németország ma is NSZK.. csak ez az NSZK leragadt az eredeti jelentéstartalmánál, bár Németország hivatalosan ma is N(émet)SzövetségiKöztársaság :

A NER-nél viszont fordítva van, Orbán rendszere sose lesz NER :D

Te, ha lehetne Magyarországon liberális sajtó,kurvajókat bruhaháztathatna a mai politikán.

Szerintem Orbán politikája nyilvánvalóan büdöslábú és gummicsimmás. nem is csalóüdhat benne az ember.
Az ellenzék meg balett és körömpipellőkben, meg affogva, rizsporosan és kényeskedve: ugyanazzal a rohadósajtos lábszaggal.

Dr Cseh Katalinnak pl akkora a lábszaga, hogy a száján gőzelgi föl.

Boldogképviselőnek legalább úgy, ahogy az ember várja is: a gummicsimmájáből...
magyar-magyar szótár bekönnyez 2019.12.30 06:04:00
Frick László Intézet 2020.01.06 08:21:20
@Steinmann a grófnő: Ünnepek grincs vagyok, csak hétköznapian fogadtam meg, hogy többé egy ganyit nem jegyzek ide, nemhogy egy fikarcot. :D
Volt egyszer egy tüntetés Magyarországon, ahol jelentős színészeink voltak a szónokok. Mind-mind papírról olvasta. "A színházi avangár lényege a szövegnemtanulás." (Gőcsögg Dúdkó orbánfasszopó fidesz bérenc/ A tüntetés legjobb beszédét Pintér Béla mondta olvasta fel. Mert már Orbán is…..
Frick László Intézet 2019.12.17 06:10:50
@Steinmann a grófnő: Helyettes államtitkár és ez nem szőrszálhasogatás, viszont jellemző a behirigeléseteknek a Pijolós Joli nyanya szintjére. A helyettes államtitkár messze nem ugyanaz,mint az államtitkár. a há-nak tényleg dolgoznia is kell és3-szor is annyit a harmada fizetésért, a kevesebb egyébjuttatásért.
Frick László Intézet 2019.12.17 06:13:32
@Dinamuki: És a dzsessz zenészeink. A névtelen zenészeink a világjáróhajók zenekaraiban.

Az operaénekeseinknek,nekünk egy társulatra való vanolyan szintűből, akiből a németeknek három.
És most ein Witz : Wiedemann Bernadett is magyar :D
Frick László Intézet 2019.12.17 06:14:01
magyar-magyar szótár katalizátor 2019.12.16 05:43:15
Ma már lehetelen csak úgy házilag a gyújtógyertyákat kicserélni. Már a 90-es években egyes motoroknál félórás szerelésssel lehetett egyáltalán a gyertyasorhoz hozzáférni:különösen a japánoknál.   egy korszerű,modern jövőbevezető autó szervíz-óradíja ma 7-8-9-10ezer Ft.. Pl ugyanabban a motorban…..
Frick László Intézet 2019.12.17 06:07:46
@Burgermeister: Minthogy a Ford motorépítés eljapánosodot a Ford [rész]tulajdonú Mazda jóvoltából is, a Volvonak meg mióta nincsenek már saját motorjai, vagy Renault vagy Mitsubishi volt a Pusztulat Idejében (22 éve már)
A fejlett bezzeg europidoknak a nemszaporodással kell megállítania a Föld túlnépesedését. Ha sikerül, akkor 2050-ben nem 12 Mrd ember fog élni a Földön, csupán csak 11Mrd 220 millió. Viszont az a 11 Mrd 221 millió úgy szeretne élni, ahogy a kihalt oiropidok éltek a boldog Klímakatasztrófa előtti…..
Frick László Intézet 2019.12.16 04:58:03
@Serény Vélemény: @Wildhunt: Az etanol a gyújtógyertyákkalkezdi.Amúgy is ma már lehetelen csakúgy házilag a gyújtógyertyákat kicserélni. Már a 90-es években egyes motoroknál félórás szerelésssellehetett egyáltalán a gyertyasorhoz hozzáférni:különösen a japánoknál.
A japánok élenjárak a 2-nél többszelepes meg a twinspark technikákban is,miközben a gyújtógyertyák a fele-élettartalmú egy-negatívpólusúak.Hamarabb égnek el.Demivela szervízben sok IGAZIMUNKA lenne kicserélni,nem cserélik le, ámkifizettetik.

A rosszulműködő gyertya miatt elkormolódikamotor,a kormolódás belepi a lambdaszondákat,amiatt nő a fogyasztás, eszkalálódik a kormolás, a két l-három lambdaszoda közötti mért adatok különbö9znek:
KATALIZÁTOR HIBÁ-t
jelez az autó,
A BÜDÖS PARASZT bemegy a szervízbe,ahol szempillarebbenésnélküli japáénarccalközlik vele, hogy katalizátor csere,2010000 Ft.
Egy ilyen japán gyertya kiskereskedelmiára,amennyiért a pultban a paraszt megveheti, 700-800 Ft/db 4-8 db kell belőle.

Kicsrélik (majd mindjárt mutatom,mennyire tökfölöslegesen)
akatalizátort úgy, hogy a gyújtógyertyasort még mindig nem cserélik ki, hiszen beindul az autó. CSak a gyújtószikra már nemolyan,mint kéne.

Ez olyan,mint amikor valaki nem mossa ki a seggét, de bugyit cserél.

Más: E gy VW Käfer 1200 simán elmegy bio etanollal,mert az alacsony kompressziójúmotorja elbirja simán,oktánigénye 76.

Amikor sok helyen lehetett tisztán bioetanolt tankolni,akkor a HHHHHHHHH proletár segélyenélő rétegek ezt tankoltak,mert nálukúgyis csak meghalni van az autó,olajat sem cserélnek,úgyis be fog szarni a motor egy éven belül,akkor mit vigyázzák.

Viszont menő és ravasz emberek elkezdtek cuki Käfereket összevásárolni bevásrlóautónak :D Ez volt az oka az "Egekben a Käferek ára!" -booomnak 15 éve :D
A Demokrácia pont az az eset,mint a pina is...
beugrató: ám, ha megnyitod,kiderül:..
Hamarosan síszünet a császármetszészeteken,a hvg picsaújságírónője csuhájjozik is, hogy Szegeden már ezrek császároztatnak.Ez amúgy a Korszerű Modern JövőbevezetőProgramozott "szülési" formaés gyakorlatilag alsó-középosztálytólfölfeléfixálja a magyar szaporodási rátáját a 2-es alá...
Csótányok és testváladák a hat négyzetméternél kisebb cellák falán. Ez várja a fiatalkorúakat a tököli börtönben. Ráadásul a rabok túlnyomó része nem is fiatalkorú. Az őrök és a többi fogoly viszont brutális. Emberhez méltatlan körülmények között tartják a…..
Hülyeségem keletkeztetésének az alapja a sejtés,miszerint fidesznyik vagyok.Azaz a lehetséges 2-ből az 1-ik. Innen az inverz fidesznyik, azaz a szerinte lehetségesmég 1 másik győzelme célegyenesben.  Érvelésemre,miszerint a Kettes Számkörben él és csakkettő leheetséges szerintemindenből,megsemmisít…..
Frick László Intézet 2019.11.12 14:06:07
@Szorgalmas Gyémánt: Drága blogbarátaim alapvetően azt nem értették, hogy én nem ragaszkodom az álláspontomhoz... ami nem attólfog megbukni, ha leorbánfasszopóznak. Annyitól még ugyanis nem.
Frick László Intézet 2019.12.06 09:32:55
@Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt: Most kapott el egy Kitántóóórgóóó, 2200 €-t talál a BMW gyárban :D Állítólag öt gyerekre 3000 € családipótlékot kap (nekem több,mint 4000 jön ki,ahogy számolom... de neki lehet, hogy a tolmácsa intézi :D) Vettek egy házat 375000 €-ért és kamatmentes kölcsönre :D
Frick László Intézet 2019.12.06 09:35:24
@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
Ehhez kell ész, ismerekilyeneket, kint gályázik, spórol, hazahozza az €-t beváltja és vesz egy B5 Passat 1.9 PDTDi kombit forgalombahelyezve névreírva,minden 1,5 millióért.Majd rákölt még másfél milliót és akkor már majdnem egymilliót ér és még akkor az évi 10ezer km-es futásra a futóműre évente 90-130 ezret.
Ami nem sok, ha nem tankol be most véletlenül valahol nyárigázolajat :D
mert az 270000 Ft-os galiba :D
Németh lelkész mondott egy butaságot "jóga" ügyben. Ezt aztán tetézte mondolataival  a Jók ésIgazak sajtaja a rájuk is már egyre jellemzőbb büszke ostobasággal. A baden-badeni avagy egyszerűen a picsaember fő ismérve ez a büszke ostobaság. A picsaembernek sok picsáról a női ülőszerv (ami sok nő…..
Frick László Intézet 2019.12.06 09:29:43
@G. Nagy László: Ez így van. Nem véletlenülválasztottam emlékzenekarom névadójául Frick Lászlót.
Annak idején lebaszott a Mesterem azzal, hogy én az Igazi Frick -nél jobban írok.

De tudod, hogy a kedvenc kölktőnőm, az Illatospinájú mit írt erre a szituációra?
"Itt a túl jó nem kell
csak a jó középszer."
Egy országban, ahol Gerlóczy Márton író lehet? :D
Inkább belebaszom a gitárt a dobszerkóba és utánavetem magam,mint Kurdt Kobain :D

Neked küldtem a szamizdat művemből? Érdekel? Küldj egy jelet az afiom-kukac-citromail-pont magyarvégződés-re
Az internetes sajtó barátokközt-alizai nem véletlenül igyekeztek felkészíteni Magyarország egyre inkább a fejlett oiropid fagyasztottkaja zabálókultúrákhoz felfejlődő népét sárga és vörös riasztásokat is kiadtak  a büszke ostobák -nak történt pedig, hogy 2019.december 2-án az évszaknak megfelelő…..
Frick László Intézet 2019.12.04 04:18:50
@Steinmann a grófnő: @bs395:
MaMagyarországon gyakorlatilag nulla KRESZ-tudással"lelehet tenni a vizsgát" Analfabéték is levizsgáznakKRESZ-ből,nemhogy funkcionálisanalfabéták. Van egy "gyakorló CD" mostmár pendrájvon persze vagy on-nyálletöthető. Ezen,aki tud számítógépes játékozni s közepesen tehetséges benne, pár hét alatt memorizálja a szükségeseket és letudhatja a vizsgát.

Nem kell lakott területen kívül vezetni -és nem találkoztam még senkivel,aki ebben problémátlátott volna,úgy kellhívóképeket alkalmaznom,plhogy mitérez az,akipárhuzamos közlekedésben a külsősávban tartósan 60-nalhalad autópályán és egyszercsak ("szabálytalanul") megelőzi egy kamion:feltűnik a balvállánál a monstrum a belsősávban hirtelen.

Mert a tükröt?-azt nem használja.

Az autót nemérzi,akuplungot nem tudja csúsztatni. Manőverezni nem tud,parkolni nemképes,betolatni semmit.

A kényszerautózópedig nemis szeretne vezetni,de muszáj. Budapesten számtalan olyan munkalétezik,amihez B-s jogosítványt kötnekki. Egy könyvelőnőnek naponta akármeg kelllátogatnia telephelyeket, targoncások ináznak szgk-val raktárak között. Tárnokról Demszky alatt Albertfalvára bejutni dolgozni tömegközlekedésselpont annyi idő vot,mint Csemőről.

A kecskeméti Daimler-Benz szerződéses buszos vállalkozója annyira nem kap havi félmillió zsebbe fizetésért sofőrt,hogy újabban a szgk-val bejárást is fizeti a Daimler:de telekocsit követelmeg.

Ez nemmegy a magyaarnak:Ő nem közösködiksenkivel,ő nem igazodik.
nemlehet gyalogolni.

Jönnek az őszi napok,300lépés a buszmegálló.. rossz az idő, csepereg,akár eshet is:előveszi a négykerekű esernyőt.

Utasként szörnykinézni a picsákra:Araszol Bp nagyagglomerációs forgalmában10-20 km/h és apicsa a telilehellt párás ablak mögött aloig sejlik:amellkasán szorítja a volánt és igyekszik a fejét a telilehellt szélvédőn kidugni. Majd meghal. Ott retteg az izzadságbűzben, halálfélelemben. Olyan autóvalis,amivel 120-szal lehetne tépetni.. de jólmegállni is, csúszás nélkül satufékkelis. Perrsze lehet, hogy beszarna, ha meghallaná az ABS miatti kerékdünögést.
Frick László Intézet 2019.12.04 04:27:53
@Steinmann a grófnő: @bs395: Abban nőttünk föl, hogy évrőlévre fejlődnek a dolgok. Hogy az 1977-es búcsúzó modell-nél jobb az 1978-ban debütált új modell. Ahhoz voltunk szokva, hogy aki 1957-ben szerzett történelemtanári diplomát, az kevesebbet tudott,mint aki 1977-ben. Az 1972-es világrekordnál jobb volt az 1979-es.

Így aztán az ember azt gondolta a körforgalmakmagyarországi elterjesztésének a hajnalán, hogy pár évés az emberek megtanuljákhasználni.

Részeredmények vanbnak,mert munkába járós forgalomnakkitett körforgalmakban a csúcs közelében még oyan magyar körforgalmat is találni, ami "egysávos" de kétsávos-szerűen használják.
Deúhgy nagyjából a gyereket iskolábavivős félóramélységében ennekvége. Ritka a rés,amikor megállásnélkül be lehetne menni,de a picsa akkor ismegáll.Bocsjav:SATUFÉK. Ha egyszer a fékpedálra teszi a műanyag cipőben rothasztottlábacskáját, csak a telitalp-padló-t ismeri.

Ütköznekakultúrák,mert ha mödötte egy 18 éves román cigánykurva vezet, aki jön haza szabadságra és Olaszországban tanult meg vezetni.. nincs akkora rutinja, hogy az esze ágába férjen az, hogy az előtte haladó autó nem fog abba a résbe belemenni,amibe még ő is beférne.

Európéban egyedülállómódon a magyar autós sértésnek veszi, haő9 óránál satufékezett és erre te 6-óránál be mersz hajtani.ő már ott volt hamarabb, csak megállt körülnézni:hogy mered? Merészen mögéd hajt és 27 mp-ig nyomja a dudát.

És ez.. nem javul, csak romlik.
Frick László Intézet 2019.12.06 09:25:27
@bs395: Bocs, nem néztelek annak. Tegnap a sík Mátyásföldön voltak már ilyen jekatyerinburgi járdák. Nadehát A Város, az fejlett, nem? Most meg már Szabad is.Tarlós a hibás, de legalább már a hajléktalankérdést megoldották.
Gyóni Géza: Csak egy éjszakára... Csak egy éjszakára küldjétek el őket; A pártoskodókat, a vitézkedőket.     Csak egy éjszakára: Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk, Mikor a halálgép muzsikál felettünk; Mikor láthatatlan magja kél a ködnek, S gyilkos ólom-fecskék szanaszét…..
Az angol típusú beiskolázási korhatártól, attól:..
Frick László Intézet 2019.12.04 04:50:49
@Steinmann a grófnő: Úgy tudom, hogy még a felsőtagozat is "alacsony" neked.

Nézd, egy olyan országban próbálodapolitikaimeggyőződésedet amolyan ellenzékiújság főszerkesztője stílusban minden szarra ráhúzni,amire csaklehet,ahol Dr kétdiplomás pszichiáterránéz egy kislány rajzára, a rajzon nincsen senkinekkeze és ebbőlakislány kasztrációs félelmét állapítja meg.

Olyan országban próbálod meg beállítani azt, hogy kizártólag az elvtársak tehetnekmindenről,ahol hatósági orvos,pályafutása 8/9-ed részét irodábaan töltötte, egy esemény-hez tartozó 102lehetőségből egyet csak úgy kiválaszt és MEGÁLLAPÍT. Egy kérdőjel nélkül, bár a jogszabályok szerint őolyan körülmények között csak kérdőjelet mnögé téve írhat le.

A szakorvbos őrjöng is,mint egy termelőszövetkezeti állatgondozó.

Leírni azonban nem:mert: kéz kezet mos. a szájhávalostoba tudatlan picsának mondja a beteg előtt a hatóságiorvost vagy szakértőt,deezt leírni már nemés eljárás során is dodonailag nyilatkozik.

Elárulok neked egy titkot.Ahogy az egészségügyben a beteg nem számít,pl annyi az ideje a betegnek,mint tenger..úgy a gyermekekkelbánás egész terülteén semmibe számít a gyermek.

Lujzám,mirőlakarsz velem vitatkozni egy országban,ahol a takarítónők határozzák meg egy iskola ajtajainak és kapuinak a használatát? Iskola? Az elvtársaknak az intézményeikben a takarítónők jelölikki,melyik lépcsőházat használhaták -majd ők lezárják azt,ami szerintük felesleges.

Az elvtársak ugye a dúló kádárrencer a rákosivalkeresztezve ésmeghintve a hortinácizmussal,miközben a Jobbik,az szövetséges. A Jobbiknál jobbrább álló Nemzeti Jobboldalmeg még anális szövvetséges is.

Tehát ezek terör legények,de a csinovnyikjaik ülneka gépeik előtt vaan egy ügykezelési rendszer,amit meghekkelnek:a diktatúra senyvedői kint rontják a levegőt a várakozóban,a picsa dabent elindítja a következőügyféllel való foglalkozást mérő applikációt,de meghekkelik a sorszámértesítést és a birka kint várakozik a negyedórában,amiben a picsa elemeli a pállottpicsáját a székről,az unalom már fáj neki,témája annyi,mint az esze,mit szokott ilyenkor főzni, ha nem kell bejönnnie dolgozni.

Pltegnapelőtt ..meg előtt.. A MÁV dolgozója affélerendszerellenállói-szakszervezeti kurucságnak gondolta, hogy nem fogja megtenni a váltószerkezettel, amit kéne, hogy a hó ne dugítsa el.Majd,amikor a hó eldugította és késni kezdtek a vonatok,nekimeg ottkellett kaparásznia A Rendszert szidta kb a te hetykeségeddel.
Ha karigeri lesz a ME éskálmánolgák a kormányban, ezek az attitüdök itt akkorsem változnak, az állami gondozásba vett gyerekek darabszám lesz, az osztogatásukban senki továbbra sem fogja figyelembe venni az egyéni képességeket.

Akit Sanyinéni,alegendás tanítőnő a 40év tapasztalatávaaliskolaértlennek gondol.. azt a pedagógiai asszisztensi státuszba felvett frissen érettségizett 19 éves felnőtt cigány nőakét hónap "tapasztalatával" úgy motivál, hogy 2-3 naap alatt kiderül: valójában iskolaérett...

nagyon-nagyon finom és érzékeny téma ez, az iskolaérettség.

BVan véleményem... szivesen vettem mindig is a szakmai cáfolatára tett kisérleteket.Az én véleményem az, hogy inkábbfélévvela valódi (gyakran titokban maradó) iskolaérettségiküszöbje elérése ELŐTT kerüljön a gyerek iskolába,mint két héttel utána.

Gyakran találkozni zseniális szülőkkel,akik nemcsakhogy elkezdenek barkácsolni a gyerekkel a zseniképzés területén,de pl be is íratják zseniképző tanfolyamokra és ezért a Jövő Idiótája "irni olvasni tud" már amikor beül az 1.osztályba a padba.és elis magyarázták neki a zseniális szülők, hogy cselédnek nem vennék fel a hülye picsát és úgy szóljon ráegy rossz szót akis zseni, hogy elintézik egy életre,még presszós kurva se lehet, nemhogy tanítónő.

Nézd, nekem konkrét élmnényeim vannak olyan gyermekekkel,akiknek gyermek kisarasznyi papírjaik voltak a defektjeikről,kézilabdacsapatra való Dr állapította meg a defektjeiket.... Mwert 6 éves korukban 30 szavas volt a szókincsük és a ceruzáról azt hitték,hogy egy kis bot darabka játszani. Hátugye.. a családrajz.. az nem sikerült a pszichológus néni előtt sem,a Drpedig megmérte a testsúlyát és testmagasságát a 2éves kora óta folyamatosan éhező és alultáplált gyereknek.

Általában azt mondjuk,amikormeglátjuk a jellegzetes koponyadudorokat, a fejletlen alsó arckoponyát, a hullaszínű fakó bőrt, a szem körüla karimákat,a bávatag tekintetet, hogy a tartóséheztetésnek tartós, hanem örökkön-örökké következményei lesznek a gyermek elméjére is, nemhogy a pszichéjére... de még ilyen esetekre is tudok csodákat.

én elhiszem, hogy te képes vagy a poitikaimeggyőződésed támogatására a bármire,amit szerinted ezek találtak ki..fikát kenni a saját orrodból

de megint nyitott ajtóba rohantál bele, mert arról nincsen szó, hogy az augusztusban 6-ot betöltött gyereket az 1. osztály követelményeinek teszikki,ez egy angol típusú rendszer lesz,amiben ez a "kényszeriskolázott a terrorista komcsik által" gyermekmajd csak a következő tanévben... csak ehhez ugye ismerni kéne a komcsik terveit :D
Frick László Intézet 2019.12.04 04:52:26
@Steinmann a grófnő: Amit most is demonstráltál:ebbe lehet kurvára beleunni,ebbe a mindent-átpolitizáló szelektív ténykezelésbe,amit.. hát nem mondhatom azt, hogyy művelsz,mert egy fing önállóvéleményed nincsen.Egy jeccerűgép vagy,aki annyit tud, hogyy felülrőlbetápláljuk,amit a komcsik akarnak és belőőled alul csak a z tud kijönni, hogy szar, szar és szar
Nem hagyják nyugodtan békében elrohadni  autóbuzulásban ezt a blogot a picsaemberek...
Frick László Intézet 2019.12.01 06:35:48
@Dinamuki:
A "Nyugati Ember kultúrájának az ős-alapja a görög.
A görög kultúrában éstudományban meg tudásbanminden éskizárólag import. Talán a filozófia (amit művészetnek tekintettek) és néhány más művészetiágban lehetnekoldalhajtások.
A görög kultúra az óegyiptomiimportja,az óegyiptomirészben asszír eredetú,az asszír pedig az Indiák Egei alól ered.

Úgy szoktamezt fogalmazni:Amai Észak-India területén,a Himalája alatti vidékeken gyermek-szakorvosok tevékenykedtekakkoriban,amikor a Nyugati Ember még az erdőkben nyersen húzta magára a medvebőrt.

Kétségtelen tény,hogy a Szigetemberiség hajnalán az Európai (Nyugati)Kultúraelsőmoccanása a borostyán-beszerző expedíciók voltak aMewditerranumból fel a mai Baltikumba.

A német jégkorszaki kavícsterítmény alatt megtalált un "fatemplomépítő kultúra maradványai

Magyarországon a tölgyfadeszkákkal bélelt 7500 éves kút (Európa 3.legrégebbi kút-lelete)

arra mutatnak, hogy az utolsójégkorszak felszíni-lecsiszolásai és gleccsercsiszolvány sóder,murva terítései tüntethettek eljégkorszak előtti nyugatikultúrákat nyomtalanul
de az is biztos, hogy ezekseholnemvoltak fejlettségbenaz ó-ó-óind kultúrákhoz képest.

Visszatérve nenekakommentemnek az elejére:Minden "görög matematikus ésfizikus" felfedezése "találmánya".. talán Archimédesz kivételével...importbólszármazik,a görög tudománytúrizmus eredménye.A kereskedő Thalész-t szoktam ehhez példaként mutatni.

Ha valami jellemzőt akaroka NYugati Emberre találni,az a mértéket-nemismerése,a túlzásokra való hajlama.

Az ó-ó-óegyiptomiakegy egy felfedezés esetén mérlehgelték annak a hatásait.Sok-sok olyan ismeretük ésfelfedezésük volt,amit nemzúdítottak ráa társadalomra.

Általában egy-egyó-ó-ókori társadalom ritkán értmeg 3nemzedéknéltöbbet. Alapozás-feljövetel-túléréséselrohadás,amibőlmegint valamiújkélt.Ezerr Ninivékés tízezer Szodomák. Ehhez képest az óegyiptomi társadalmakviszonylag stabilak voltak.

Keletikultúrák felőlnézbve a Nyugatiakfő ismérve a mértéknem ismerése,a telhetetlen mohóság és iszonyú pazarlás.

Az Odüsszeusz egy ritkán vagy soha nem tárgyxalt epizódja,ami pedig fordulat:Odüsszeuszék partra szállnak egy szigetenésmerőegy (jellegzetes nyugati) szórakozásból leöldösik a népet (az egész társadalmat)

Szokás a japánokat,Nankingot,a mongol hordákat felhozni ellenpéldaként... de a mongoloknál a Tiszta Ész Hullagyártási Logikájárólnem beszélhetünk.
A japánokat pedig... ezt csak szerintem-mondom-...a nyugatmajmolás betegítette meg Nankingba-vezetően.Meg az amúgy is iszonyú rasszista alapattitüdjük.
Frick László Intézet 2019.12.01 06:39:31
@Dinamuki: Valószínűleg,ha patkányokkaltudnánkkommunikálni,reneteg humánusmozzanatukkalérvelnének,mennyire példásésszinte ö9nfeláldozószülők,mekkora a családi összetartés,akisközösség önszerveződései,amunka-ésfeladatmegosztás, rakásramutatnánakmagukrólcukipéldákat,ami annyira azért nem vígasztalja az embert,akilátta,amint a vándorpatkány az éppfelszáradt kiscsibe,még élőkiscsibe beleit szlopálja gourmandként.. jaj,annyira emberien,ülve,mint egy antropomorf mikiegér...

Ezt mutattama germán búrokpéldáján,amikor vadásztak a "bushman"-okra,mint érdekes sivatagi állatokra... Éspersze a gyerekeiket bájos Christkindili -dalocskákra tanították.
Frick László Intézet 2019.12.03 08:50:34
@Steinmann a grófnő: Igen,ebben tökéletesen egyet tudok veled érteni:apicsáknakpont ennyi kell. Ha Németh lelkész a szarevést apprehendálja,akkor a szar a nyami.
De soha el ne feledjük:? Ugyanezek a picsák a Németh lelkész ATV-je adásaira önkielégítenek :D
És amint mutattam, csak egyet ginbdol Németh Lelkész meg igazít a 90fokon ésmondjuk 180 fokosra csak a látószöget és kész is :D
A Város SZabad Hatkerületének bezzeg fejlett polgármestere bölcsessége a FIDESZ udvari pajának,Németh Jogging Lelkész atyának a televíziójában,tegnap: "ElmúltKilencév alatt nem fordult az elő,mint a múlt hónapban,hogy A Város cserébe egy stadionért feltételeket támaszthatott!"..