Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dexmuhely

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési…..
A mai vállalati világban a cégeknek a jó hírnév elengedhetetlen az életben maradáshoz. Ennek elérése érdekében a legfontosabb, hogy rövid idő alatt elnyerjék az emberek bizalmát és széles körben elfogadottá tegyék termékeiket. A vásárlói bizalom hosszú távon igen stabil…..
A közgazdaságtan alapvető célja, hogy az emberiség szűkösen rendelkezésre álló erőforrásainak optimális elosztási és felhasználási lehetőségeit vizsgálja annak érdekében, hogy az így szerzett ismereteket a társadalmak, és bennük természetesen az egyének jólétének…..
A hidegháború megszűntével szükségessé vált a korábbi nemzetközi renddel és rendszerrel foglalkozó elméleti gondolkodás megújulása is. Mivel a korábbi bipoláris rendszer egyik alappillérét a Szovjetunió és a körülötte szerveződő tábor alkotta, a Szovjetunió…..
A kivándorlás a szülőföldről való elköltözést jelenti. Szűkebb értelemben azt az egyént tekintjük kivándorlónak, aki egy másik országban telepedik le, ott fizet adót és nem tér vissza az anyaországába, vagy csak hosszú idő után. Ha viszont kicsit elrugaszkodunk ettől a…..
Mi is az a growth hacking? Hogy írnánk le magyarul? És miben különbözik a marketingtől? Sean Ellis használta először a kifejezést 2010-ben, de csak 2013-ban lett elterjedt. Nehéz megfelelő definíciót találni rá, egyszerűbb kigyűjteni a közös tulajdonságait az ezt alkalmazó…..
Szeptemberben röppentek fel először egyértelmű és hitelesnek tűnő információk arról, hogy a kormány elkezdte a nonprofit közműszolgáltató cégek létrehozásának előkészítését. De vajon mit jelent ez nekünk, fogyasztóknak? Tényleg hosszú távon is olcsóbb lesz a rendszer?…..
Az elmúlt két évtizedben irányváltás következett be a marketingben: míg korábban a hangsúly a termékeken és a kereskedelmi tranzakciókon volt, s a vevőket, ügyfeleket passzív résztvevőként kezelték, ma az ügyfélkapcsolatok állnak a középpontban. Ennek az eredménye a CRM…..
2014.05.07-én a Debreceni Egyetem Közgazdasági- és Gazdaságtudományi Karára látogatott Szepesi Balázs, a HÉTFA Kutatóintézet stratégiai igazgatója. Előadásával megpróbálta közelebb hozni a diáksághoz a közgazdaságot, mint tudományágat, megosztani nézeteit a mai…..
2011-ben kezdetét vette Szíria egyik legvéresebb története, amikor két ellentétes erő feszült egymásnak, előbb csak reformokért, később rezsimváltásért tüntetve. A szíriai események negatívan hatottak a lakosság nagy részére, és 2012 végére körülbelül 500.000 szíriai…..
Az Országgyűlés Hivatalának Közönségszolgálati Irodája immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Mint-a-Parlament elnevezésű, egyetemistáknak szóló vetélkedőt. A játék célja a Parlament munkájának szimulálása, a törvénykezési mechanizmus bemutatása és végigjátszása…..
Hát attól, hogy jól osztja be az idejét. Infografikák géniuszokról, akik tudták, mit csináljanak a tengernyi idejükkel. Van, aki alig aludt, más órákig sétálgatott a kertjében, a harmadik vaksága miatt rengeteg időt volt kénytelen diktálásra fecsérelni. És te, mivel pazarolod…..
Mit mond egy közgazdász a demokráciáról? Mindenképp szüksége van egy országnak politikai szabadságra a fejlődéshez? Összefügg-e az anyagi, és a polgári szabadság? Létezik-e jólét anélkül, hogy az ember ne gyakorolhatná szabadon politikai jogait? Az ukrajnai helyzet kapcsán…..
Tegnapi bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a magyar gazdaság szinte egyetlen nagy lehetősége az innováció, mert enélkül egyszerűen nem vagyunk versenyképesek. Nos, a World Economic Forum hagyományos, a versenyképességet több dimenzión keresztül mérő indexe (Global…..
A XXI. század gazdasági növekedésének hajtóereje a tudás, az információ, és az ezekkel összhangban megvalósított innováció. Egy jó közgazdász ma már nem legyinthet a technológiai fejlődésre, és az országok közül is csak az lesz versenyképes, amelyik megbecsüli a tudást,…..
A DEX Műhelyt a Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karának tehetséges és vállalkozó szellemű diákjai alapították, 2002-ben. Hittek benne, hogy a felsőoktatás bizonyos hiányosságait kiküszöbölve a Műhely a debreceni közgazdász értelmiség bölcsőjévé…..