Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borfesztival

191 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A XX. Szegedi Borfesztivál kiváló minősítést szerzett az idei fesztiválminősítés során. A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program - a magyar fesztiválok nyilvántartási és minősítési rendszere - 2008-ban jött létre, lebonyolítását a Magyar Fesztivál…..
A Szeged Napja Ünnepségsorozat rendezvényei miatt az alábbi forgalomkorlátozások várhatók:   Oskola utca és Dóm tér keleti oldala (SZOTE felől)Megállási tilalom, lesz érvényben május 24-én, 18.00 órától május 28-án, várhatóan 04.00 óráig.Behajtani tilos lesz…..
Holnap nyit a XVIII. Szegedi Borfesztivál. Beharangozó sorozatunk utolsó darabja a duplázókról szól.A kiállítók névsorát böngészőknek föltűnhetett, hogy néhány borászat megduplázta magát a téren. Nem újdonság ez, végül is a bor azért van, hogy eladják, s ha ezzel…..
A sorban 18., nagykorúvá lett Szegedi Borfesztivál pénteken nyit. Ma a két újoncról emlékezünk meg.Régi motorosok tudják, hogy a fő sorra bekerülni igazi fegyvertény. A szegedi rendezvény a tömegessége révén komoly marketing haszonnal (sokoldalúan építhető…..
A pénteken rajtoló szegedi borfesztivál elé sorozattal jelentkeztünk. Ma honlapunk top 10 különlegességét mutatjuk be. A Széchenyi téren és a gasztroudvarnak berendezett Klauzál téren várhatóan közel kétezer féle bor közül választhatunk. Tíz nap alatt sem kóstolható…..
A beharangozó sorozat utolsó előtti darabjában (holnap a pálinkások kapnak figyelmet) két baranyai, egy várdombi és egy Etyek-budai borászatot mutatunk be.Nyakas Pincészet, Etyek-Buda A Malya Ernő által vezetett borászat már másfél évtizeddel ezelőtt megmutatta, mit jelent…..
Az öt nap múlva kezdődő borfesztivált beharangozó sorozatunkban ma a pálinkafőzdéken a sor. A jó magyar pálinka hosszúra nyúlt csipkerózsika-álomból valamikor az ezredfordulón ébredt fel, éledt újjá. Régi, kipróbált ivók jól emlékezhetnek a szúrós szagú,…..
A május 18-án kezdődő boros csúcstalálkozón eddig nem látott számban vesznek részt sztárborászok.Ha Szegedre érkező külföldi vendégünk számára képet szeretnénk adni a magyar borászat gazdagságáról, elegendő elkísérni őt az Év Bortermelőinek standjaihoz. Eddig…..
A borfesztivált beharangozó sorozatban ma két kiválóságot mutatunk be a trianoni határon túlról. Balla Géza Nagyüzemi borászként, sőt vezérigazgatóként dolgozott Arad-hegyalján, amikor lehetősége nyílt saját területek vásárlására. A cikk folytatás elolvasható a…..
A XVIII. Szegedi Borfesztivál az ország legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Sorozatunkban a kiállító borászatokat mutatjuk be. Ma a szőlőtermesztés északi határvonalához közeli pincészeteken a sor. A cikk folytatása elolvasható a www.elitbor.hu oldalon...
Május 18-tól 27-ig a Szeged Napja Ünnepségsorozat programjai várják a szegedieket és az ilyenkor a városunkba látogató turistákat egyaránt. A borfesztivál mellett idén is lesz Gasztroudvar, Dóm téri Kavalkád és Hídivásár is.A Széchenyi téren 156 kiállítónak 1000 m2, a…..
A Duna Borrégióból egy évtizede lasszóval kellett fogni a kiállítókat. Ma már komoly erőt sugároz az Alföld. Ez a 17 színvonalas kiállító is jelzi, hogy a legutóbbi öt esztendőben jelentős minőségi változás állt be a borrégióban. A cikk folytatása a www.elitbor.hu…..
A XVIII. Szegedi Borfesztivált beharangozó sorozatunkban ma a szekszárdiakra irányítjuk a figyelmet.   A mustra alapján kijelenthetjük: soha nem lépett föl ilyen erős szekszárdi csapat szegedi pályán. A cikk folytatása elolvasható a www.elitbor.hu oldalon. Híreink…..
Kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.  ..
A XVIII. Szegedi Borfesztiválon a balatoni régió valóságos erődemonstrációt mutat be.Miként Villányból, a Balaton partjáról is 21 borászat kapott standot az ország legnagyobb borfesztiválján. Nagy és még nagyobb márkák, valamint hangulatos kis borászatok között…..
Már csak tizenkettőt kell aludni és kezdődik az ország legnagyobb borfesztiválja. Sorozatunkban borvidékenként (rövidesen régiónként) mutatjuk be a kiállító borászatokat.Néhány hete reklámfotózásra hívták az egri borászok egy csoportját. Az urak a híres vár…..
A XVIII. Szegedi Borfesztivál beharangozó sorozatában ma nagy erőkről emlékezünk meg. Szép hagyomány, hogy minden esztendőben átlagosan egy tucat hegyaljai borászat rendezkedik be a Széchenyi téren. Idén is lesz 12 tokaji stand. A borértő szegedi publikum Istennek hála…..
Május 18-án kezdődik a XVIII. Szegedi Borfesztivál. A tíznapos, rendkívül gazdag programot kínáló eseményzuhatag elé portálunk sorozatot indít tájékoztatásul, kedvteremtés végett.Villányi borász már az első szegedi borfesztiválon is feltűnt, a negyediken már ott…..
Birkás Bor-és Pálinkaház, Izsák       Vin Art Pincészet, Nagyharsány Nyakas Pincészet, Etyek-Buda Soma Borpince, Balatonfüred Újvári Pincészet, Szeged Kiskundorozsma Radó Pince, Pécs Eke Bor, Badacsony Mayer Pince, Villány Zwack - Hírös Pálinkaház St.…..
Klauzál tér, május 18-27. május 18. péntek 14.30 Kroki Rocky Tánciskola 16.00 Meszecsinka koncert 17.30 Whatever Tuba Quartet 19.00 ArtStab - Sweet Sixteen 20.00 Gospel Train Énekegyüttes május 19. szombat 12.00 XXII. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál…..
május 18. péntek 17.00 Borrendek felvonulása a Dugonics tértől a Széchenyi térig, a Pavane Együttessel   ÁRKÁD Szeged színpad 17.30 A XVIII. Szegedi Borfesztivál megnyitója 18.00 Dodgem zenekar 19.00 Pély Barnabás - Smooth jazz 21.00 Royal Bar GDF SUEZ színpad 18.00…..
Szeged, Dóm térmájus 25-27. május 25. péntek15.30 Pál Utcai Fiúk koncert 19.00 Heaven Street Seven koncert 21.00 Quimby koncert május 26. szombat9.00 – 15.00 Fúvószenekari és Big Band találkozó 15.30 Molnár Dixieland Band koncert19.00 Balázs Fecó koncert…..
Ördögszekér SzínpadMesés és zenés látványosságok a lezárt Belvárosi híd újszegedi végén Május 26. szombat10.00 Vásárnyitó felvonulás (Széchenyi tér – Ördögszekér Színpad)11.00 Megnyitó ceremónia11.15 Levendulaszín: Turka, a táncoló kecske12.00 Szurdiék…..
A XVIII. Szegedi Borfesztivál nyitónapjának egyik hangulatfelelőse idén is a Pély Barnával színpadra álló Buligánok együttes lesz (Kaszás László, Bencsik Attila,  Rácz Zsolt)  ..
Május 18-27. között a magyar borászok hamarosan ismét Szegedre költöznek. A vidék legnagyobb borünnepén a Széchenyi téren 130 borászra és további 15-20 egyéb kiállítóra számítanak a szervezők. A Gasztroudvar az Árpád térről a Klauzál térre költözik és a…..