Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerítésléc

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségek közt indultam Az üldözött (A Most Wanted Man, 2014) című filmet megnézni. Egyik oldalról még a fülembe csengett azon kritikák visszhangja, melyek az előző Anton Corbijn-filmet, Az amerikait (The American, 2010) úgy titulálták mint nagyon erős atmoszférával rendelkező…..
Nem túl nagy elvárásoktól fűtve ültem be a Sin City második részére, amely az Ölni tudnál érte alcímre hallgat (Sin City: A Dame to Kill For, 2014). Félreértés ne essék, az elsőt tényleg szerettem. Eredeti volt és tökös. Gyanúm sajnos beigazolódott, ugyanez nem mondható el a…..
Mundruczó Kornél nemrég aratott fényes cannes-i győzelme kapcsán úgy gondoltam, hogy azoknak, akik kevésbé ismerik a karizmatikus rendező alkotásait, bemutatom azt, amelyik szerintem a leginkább magában foglalja azokat a jegyeket, melyek állandó jelleggel térnek vissza későbbi…..
Isabel Coixet baszk rendezőnő szereti a drámát, filmjeiben általában súlyos témákat boncolgat. Az élet nélkülem főhősnője (Sarah Polley) a film elején megtudja, hogy gyógyíthatatlan rákos beteg, A szavak titkos életében a szintén Polley által megelevenített fiatal lány a…..
Ezennel beállok a sorba, és írásommal szaporítom azoknak a kritikáknak a számát, melyek A törvény nevében (True Detective) című sorozat erényeiről szeretnének szólni, azzal a kikötéssel, hogy megpróbálom elkerülni a spoilerezés okozta kellemetlenségeket. Mostanában nemigen…..
Sokszor előfordul, hogy megkérdezik, milyen filmet láttam mostanában, vagy éppen mit ajánlok. Amikor a válaszom az, hogy a Kótyagos szerelem (Punch-Drunk Love) című alkotást, amelyben ráadásul Adam Sandler a főszereplő, udvarias távolságtartással leplezett undortól kezdve a…..