Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herstal Rajmund

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
1       És végre itt van, elérkezett ez a nap!!!540 napja csak ezt a mait várom, 540 napomat adtam ezért az egyért.Ma van a leszerelés napja!Ma egyenként elszaggatjuk a szálakat, amik a katonasághoz kötnek.Ma este már civil leszek!Ma leszerelek!Ma véget ért…..
19         1988. április 30. szombat 13. nap laktanyafogság Ma éjszakás szolgálatba tettek, Ferihegy 2-re. Olyan áramszünet volt megint, mint tavaly nyáron, minden éjsötétbe burkolózott.Unatkoztam és ezért csőre rántottam a géppisztolyom.Nem voltam dühös, semmi okom nem…..
25         1988. április 24.vasárnap 7. nap laktanyafogság Ma szabadnapot töltök benn, semmi dolgom nincs, kicsit gyúrtam, meg aztán olvastam fenn a körletben. B. Kozma adott nemrég egy könyvet és hát nem haladok vele könnyen.Boris Vian, Tajtékos napok.Olyan fura világot…..
29         1988. április 20.szerda 3. nap laktanyafogság Ma úgy gondolom, a vezérkar azt érezte, tegnap kegyetlenül megbüntettek, hogy ma már vissza is helyeztek szolgálatba. Délutánra, Ferihegy 2-re.Megint eszement jó idő volt, szinte perzselt a nyers tavaszi nap. Olyan…..
45         1988. április 4.   hétfő Ma lövészetre vittek minket a piliscsabai lőtérre.Megint a szokásos IFA-n zötykölődés, megint ponyva alá surranó kipufogógáz.Ahogy néztem a társaim, valahogy pontosan látszott ki, milyen korosztály.A teljesen kopaszok még kissé…..
Herstal Rajmund 2014.04.07 19:09:16
@Dvorszky határőr: Olyannyira, hogy a buszon olvasva kicsit furcsa is volt felocsudnom a zuhogó esőből...
42         1988. április 7.   csütörtök Iszonyú másnapos vagyok megint, utálom ezt az állapotot, soha többet nem rúgok be.Soha többet.Még tart a szabadnapom, délelőtt csak feküdtem, mint egy darab fa, aztán délután lementem a konditerembe. Álltam egy darabig a…..
47         1988. április 2. szombat Gyönyörű tavaszi napunk van ma.Úgy sütött a nap, hogy mindent az élet színével töltött fel, minden tárgy, minden növény, minden katonatársam  fénylőbb, kontúrosabb lett, minden mosoly életigenlő jellé vált.A kisMágusokat ma…..
Herstal Rajmund 2014.04.02 20:00:20
52         1988. március 28. hétfő A zuhany alatt reggel lemostam magamról Edit új pasijának a szagát, új ember lettem kívül is, belül is. Ma befelé jövet teljesen automatikusan mentem a KÖKI-n a kisközértbe, ott ocsúdtam fel, amikor a literes cseresznyepálinkát tettem…..
Herstal Rajmund 2014.03.31 00:09:32
@paveway: Igazad lehet, az agysejtjeivel nincs gond, a gyomráért már aggódhatunk... :))
51         1988. március 29. kedd Nem tudom, mikor viszik el innen a pakisztáni csapatot, de egyre több baj van velük.Délutánra tettek Tranzitőrségbe, Ferihegy 2-re, reméltem, hogy már nem rájuk kell vigyázni, hogy már elvitték őket valamerre, de sajna nem, itt vannak.Egyre…..
53       1988. március 27. vasárnap Ma hazaengedtek, és mentem is rögtön Edithez, elvégre írt nemrég, hogy vigyem el tőle a cuccaimat.Múltkor balhéztunk mert részeg voltam, ma ezért józanul mentem.Egész simán zajlottak a dolgok, felcsöngettem a kaputelefonon, Edit szólt…..
58         1988. március 22. kedd Ez elmúlt hetekben egészen tavaszias napok is voltak, így Guttyán már egy ideje nagy lendülettel kezdett a tavaly kialakított kiskertje rendbetételéhez. Hogy honnan szerzett virágot nem tudni, de múlt héten elkérte az egyik IFA-t, kimentek a…..
Herstal Rajmund 2014.03.22 07:41:51
70           1988. március 10. csütörtök, eü. szabi Kicsit másnapos vagyok ma.Későn érkeztem haza, a család nem is látta, milyen állapotban jöttem meg, bár nem részeg voltam, vagy legalábbis nem feltétlen az alkoholtól.Igazságtalan voltam akkor, mikor a Kézi Chopen…..
71           1988. március 9. szerda Ma felhívtam Alexet, pontosabban, a mamáját.Még amikor legutoljára benn voltam a laktanyában, akkor beszéltük meg Alexszel, hogy keresni fogom.Először este fél hétkor hívtam.A mamája vette fel, azt mondta, hogy nincs otthon, én előre…..
73           1988. március 7. hétfő Ma Ketya már délelőtt átjött. Bevonultunk a szobámba és az esélyeinket latolgattuk. Ketya előadta az értesüléseit.A fiatal testre vágyó idős nők beülnek a Gerbeaudba. Van aki egyedül, de van, hogy többen barátnők. Nem mindenki…..